Článek

Zelený čaj a jeho účinky. Poradí si s tlakem, pamětí i kily navíc

 
Zelený čaj pochází již poměrně dlouhá léta k velmi známým a všemi milovaným horkým nápojům, které vyhledávají tisíce lidí pro jeho zdraví prospěšné účinky. V mnoha domácnostech frčí také takzvaný Matcha tea, který je rovněž velmi zdraví prospěšný a jeho pití přináší rovněž celou řadu benefitů.
11.10.2021 17:50 |

podobné články

Podobné články

Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít

 
Zelený čaj je známý pro své pozitivní účinky na naše zdraví. Již odnepaměti se věřilo, že lidskému tělu dopřává duševní vzpruhu, a proto byl velice oblíbený již u starověkých panovníků. I v současnosti se o zeleném čaji ve spojitosti se zdravím často mluví, což vás možná přimělo položit si otázku: proč pít zelený čaj?! Důvodů, proč se nebát pití zeleného čaje, je hned několik a jejich vyjmenováním bychom mohli strávit dlouhé minuty. Proto si dnes společně představíme 4 důvody, které jsou podle nás nejdůležitější a které vás jistě nenásilnou formou přimějí k pravidelnému pití zeleného čaje. Připraveni? Jdeme na to! 3 důvody, proč pít zelený čaj K pití zeleného čaje se přiklání i odborníci, kteří jsou toho názoru, že je to tzv. zázrak v hrníčku. Složení zeleného čaje je totiž pro naše zdraví prospěšné hned z několika důvodů, zmíníme se například o posílení organismu nebo zvýšení odolnosti imunitního systému. Nutno však dodat, že ani s pitím zeleného čaje se to nesmí přehánět. Určitě je dobré pít jej v rozumném množství, protože při nadměrné konzumaci vám může spíše uškodit. Teď už si pojďme představit ony důvody, proč pít zelený čaj. Snižuje riziko vzniku rakoviny Rakoviny se většina z nás bojí doslova jako čert kříže. Zelený čaj má takové schopnosti, že při pravidelné konzumaci dokáže snížit riziko vzniku tohoto tolik obávaného onemocnění. Mohou za to látky, které eliminují buňky, u nichž je možné pozorovat nepřiměřeně intenzivní růst. Podporuje imunitní systém Účinky zeleného čaje dopadají ve velké míře na náš imunitní systém. Ten udržují v dobré kondici, díky čemuž se zvyšuje obranyschopnost našeho těla čelit nejrůznějším infekcím a bakteriím, které číhají všude okolo nás. Napomáhá při nadváze Další dobrý důvod, proč si oblíbit zelený čaj, je pomoc při hubnutí. To ocení především ženy, které se snaží nějaké to kilčo shodit. Ptáte se, jak... Čtěte více Příspěvek Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.09.2017 20:40 |

podobné články

Recept na pečený čaj

 
Čaj společně s kávou patří k nejznámějším a nejoblíbenějším celosvětovým nápojům. Zvlášť velké oblibě se těší čaje bylinkové a ovocné domácí výroby. Máte-li odvahu zkusit něco nového a lahodného, vyzkoušejte pečený čaj s opravdovými kousky ovoce. Jedná se prakticky o Ferrari mezi čaji. Ovšem musíte si dát pozor na jednu věc. Pití tohoto vynikajícího čaje je návykové. Nalijete návštěvě skleničku pečeného čaje a už se jí nezbavíte. Budou čekat, že dostanou další. Výhody pečeného čaje Jednak víte, že máte v šálku čaj z přírodních surovin. V podstatě jde o ovoce, cukr a koření. Konzervanty, umělá sladila a aromatické látky vedle takového čaje neležely ani omylem. Navíc si uděláte přesně takový čaj, který odpovídá vašim představám. Ať už milujete jablka, ostružiny či maliny – fantazii se meze nekladou. K výrobě pečeného čaje můžete využít jakékoliv ovoce a ideálně, pokud si jej sami i vypěstujete. Ingredience na pečený čaj 2kg jakéhokoliv ovoce Cukr dle volby ovoce – cca 3/4kg 2 lžičky skořice 4ks badyánu 5ks hřebíčku 2 limetky/citrony 2dcl rumu (není podmínkou) Postup přípravy Do hlubšího pekáče nebo plechu dáme ovoce (to větší nakrájet na kostičky) včetně citronu. Není-li BIO, pak jej oloupejte. Celé to posypeme cukrem a přidáme i koření – důkladně promícháme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Během pečení aspoň 3x promícháme, pokud by bylo ovoce málo šťavnaté lze přidat trošku vody, ale většinou není vůbec potřeba. Bezprostředně po upečení přidáme rum (nemusí být). Celé promícháme a plníme do připravených skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru tak, jako u marmelády. Příprava pečeného čaje Do šálku dáme 2 lžíce této směsi a zalijeme horkou vodou. Na dně hrníčku na vás čeká lahodné překvapení v podobě kousků ovoce. Čaj lze připravovat v zimě na zahřátí a během léta i jako ledový čaj. Příspěvek Recept na pečený čaj pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.02.2016 21:35 |

podobné články

Zelený čaj: Zázračný elixír pro zdraví a mládí!

 
Milujete zelený čaj, nebo se tomuto lahodnému nápoji spíš vyhýbáte? I v letních měsících se může stát tento nápoj vaším oblíbeným, stačí přihodit pár kostek ledu a jde o chladivé osvěžení. Pít zelený čaj je prospěšné nejen pro vaše zdraví, ale i pro váš vzhled. Jde totiž o jeden z nejúčinnějších elixírů mládí.
14.06.2016 07:05 |

podobné články

Není čaj jako čaj: Který vám v zimě pomůže?

 
Máte pocit, že když si dáte v chladných dnech čaj, udělaali jste pro své tělo to nejlepší? Ano, ale musíte vědět, co vypít. Není totiž čaj jako čaj!
22.11.2016 09:40 |

podobné články

Ledový čaj - osvěžení pro horké dny

 
Kvalitní výrazný čaj, led nebo chladná voda a aromatické bylinky jsou nezbytné pro přípravu chlazeného nápoje označovaného jako ledový čaj. Výchozí surovinou nemusí být podle znalců pouze černý a zelený čaj, ale také ovocné druhy či rooibos. Připravit se může klasickou horkou metodou i za studena.
24.06.2011 19:10 |

podobné články

Zázvor a jeho účinky

 
Je pravda, že zázvor na první pohled příliš lákavě nevypadá. Zato jeho přínos pro lidské zdraví je nevyčíslitelný. Jako tradiční lék je používán už po staletí v přírodní medicíně. Nejenže bojuje s viry, ale navíc posiluje imunitu. Někomu jeho výrazná chuť může vadit, ale to se dá napravit přidáním dalších zdravých přísad, jako je med, citrón či další bylinky. Zázvor si můžete buď sami vypěstovat, nebo jej sežene v prodejnách zdravé výživy a supermarketech. Asi mezi nejznámější účinky zázvoru patří prevence proti chřipce a nachlazení, tlumí bolesti hlavy i žaludeční potíže, snižuje cholesterol a cestovní nevolnost. Dokonce jsou mu připisovány i afrodiziakální účinky. Zázvor proti nevolnosti Působí hlavně v zažívacím ústrojí, kde zvyšuje tvorbu trávicích šťáv a neutralizuje kyseliny. Z tohoto důvodu bývá často podáván namísto léků potlačující nevolnost až na zvracení. Ze studie vyplývá, že ženám, které prodělaly laparoskopii či gynekologickou operaci po podání 1g zázvoru před zákrokem byla snížená pooperační nevolnost. Zázvor rovněž pomáhá zlepšovat stavy nevolnosti vyvolaných chemoterapií. Pokud se vám dělá nevolno při cestování, poslouží zázvor jako prostředek pro zmírnění potíží. Je to jeden z mála přírodních produktů, který je možné využít v počátcích těhotenství, při ranních nevolnostech. Zázvor proti rakovině vaječníků Studie v Michigenském centru přišla s tvrzením, že zázvor je velmi silnou zbraní v boji s touto zákeřnou nemocí. Prášek ze zázvoru zabíjí rakovinové buňky ve vaječnících. Stejně tak mohou zaplesat i muži, protože podobné účinky má v boji proti rakovině prostaty. Zázvor podpoří hubnutí Pravidelnou konzumací zázvoru zvyšujete šance na hubnutí. Je to způsobeno ostrou chutí, která zvyšuje tělesnou teplotu a urychluje tak spalování kalorií. Navíc snižuje cholesterol a podporuje výkonnost. Jestliže k tomu přidáte i redukční plán a pohyb, můžete získat vysněnou postavu. Mimo jiné pomáhá od svalové bolesti. Příspěvek Zázvor a jeho účinky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.07.2015 08:56 |

podobné články

Rakytník a jeho léčivé účinky

 
Bylinky si zaslouží své pevné místo, coby doplněk jakékoliv léčby či výtečná prevence. Jinak tomu není ani v případě rakytníku, kterého existuje 7 druhů. Nejčastěji se u nás lze setkat s Rakytníkem řešetlákovým – Hippophare rhamnojdes. Roste buďto v keřovité nebo stromové podobě a vyskytuje se po celé Evropě a Asii. Původem je však z Ruska. S velkou oblibou se pěstuje také na českých zahrádkách a vysazuje se rovněž kolem bytových jednotek. U některých druhů rakytníků se sbírají pouze listy, které se využívají na čaj. Jiné druhy naopak umožňují i sběr plodů ke konzumaci, prevenci a léčbě. Pravděpodobně vás bude zajímat, co obsahuje takový plod rakytníku. Věřte, že je toho skutečně mnoho. Plod rakytníku a jeho obsah Vitamín C, A, sk. vitamínů B, D, E, F, K Rutin (nezbytný pro zpevnění cév) Flavonoidy Pektin Třísloviny Stopové prvky Mastné nenasycené kyseliny Alkaloid hyppopheinu (působí proti depresím a nádorovým onemocněním) Co vše lze z rakytníku vyrobit? Olej Sirup Marmeláda Čaj Obklady Víno Likér Co vše rakytník léčí? Rakytník pomáhá léčit kožní onemocnění, jako je lupénka, atopický ekzém, akné nebo opruzeniny. Rovněž napomáhá rychlejšímu hojení ran a jizev. Výtečný je také u popálenin, omrzlin a proleženin. Vlasům dodává zdravý vzhled a lesk. Má protizánětlivé účinky a léčí sliznice. Trpíte-li na opary, afty a krvácivé dásně – sáhněte po rakytníku. Výtečným pomocníkem je u onemocnění štítné žlázy. Léčí gynekologické potíže, hemeroidy. Pomáhá i pacientům po chemoterapii a ozařování. V kosmetice se z něj připravují vonné olejíčky a krémy. V kuchyni jej využijete u přípravy marmelád, kompotů, čajů, likérů. Příspěvek Rakytník a jeho léčivé účinky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
16.03.2016 13:10 |

podobné články

Tipy jak se vyspořádat s vysokým krevním tlakem

 
Vysoký krevní tlak rozhodně není nic, čemu bychom neměli věnovat pozornost, co bychom měli zanedbávat nebo co bychom měli brát na lehkou váhu. Negativní stránkou této zdravotní obtíže je skutečnost, že na rozdíl od jiných problémů vůbec nebolí a právě proto jsou vysoké hodnoty krevního tlaku tak moc záludné. Jestliže i vy bojujete s vysokými až hraničními čísly, pak si nenechte ujít náš dnešní článek, ve kterém si řekneme, jak se vypořádat s vysokým krevním tlakem! Lékaři se shodují na tom, že člověk s nízkým krevním tlakem bude sice žít dlouho, ale bude se velmi často trápit pro pocity slabosti a bude mu špatně. Naopak člověk s vysokým krevním tlakem nepocítí vůbec nic, ale za to je u něho mnohem vyšší riziko infarktu nebo mrtvice. Hodnoty krevního tlaku kolísají – kdy je to v pořádku a kdy ne? Naměřené hodnoty krevního tlaku se udávají ve dvou číslech a přirozené je, pokud tlak občas kolísá. Hodnoty se mění během dne a mohou se lišit například při sportování, ve chvílích rozčilení nebo tehdy, kdy budete ve stresu. Takto je to v pořádku. Zpozornět byste měli ve chvíli, kdy váš krevní tlak začne kolísat i ve chvílích klidu, protože v tu chvíli už je něco špatně. Kdy dochází k patologickému zvýšení krevního tlaku? Pokud se vám tlak zvedne čas od času, není to žádná noční můra. Kolem 40-50 věku života se krevní tlak patologicky zvedá a ženy by si tak měly dojít na odborné vyšetření, které určí, zda je vše v normě. Nespoléhejte ale na tuto věkovou hranici, tlak se vám může změnit kdykoli! Navíc o jeho vysokých hodnotách i několik let vůbec nemusíte vědět a v tom je hypertenze velmi nebezpečná. Co způsobuje vysoký tlak? Vysoký tlak může mít za následek srdeční selhání, může být příčinou mozkových příhod, rovněž urychluje proces aterosklerózy a postihnout... Čtěte více Příspěvek Tipy jak se vyspořádat s vysokým krevním tlakem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2016 17:50 |

podobné články

Káva a její účinky na lidský organismus

 
Šálku lahodné a především kvalitní kávy dokáže odolat skutečně jen málokdo z nás. Naopak pro většinu lidí káva představuje takovou malou závislost, bez které si svůj den vůbec neumí představit. Kávu si dopřávají hned po ránu, kdy je dokáže nastartovat do nového dne a mnoho z nich tímto nápojem nahrazuje snídani. Zlé jazyky tvrdí, že je káva pro naše zdraví a pro náš organismus velice škodlivá. Otázkou je, zda je tomu opravdu tak? Jak je to s tou kávou doopravdy? Vážně je pro naše tělo natolik škodlivá, že bychom její pití měli výrazně omezit, nebo se tohoto nápoje pro jistotu vzdát úplně? Věřte nebo ne, ale odborníci mají v tomto ohledu jasno: jsou totiž toho názoru, že obsahem kávy je více jak 200 složek a látek, které mají na náš organismus více než pozitivní vliv! Káva a zdraví – škodí nebo pomáhá? Patříte k lidem, kteří si kávu dopřejí s chutí klidně i několikrát denně? Nezáleží ani tak na tom, zda si pochutnáte na obyčejné turecké kávě, nebo si dopřejete café latté či jiný luxusněji znějící název. Ačkoli to možná nevíte, součástí kávy není jen proslulý kofein, který se pyšní povzbuzujícími účinky, ale mimo jiné káva obsahuje i velké množství antioxidantů, které jsou známé pro schopnost zabránit oxidačnímu stresu! Káva a její účinky na naše zdraví a organismus Ať už si dáte kafe jednou denně nebo naopak pětkrát, přečtěte si náš dnešní článek, do kterého jste ukryli podložená fakta mluvící o tom, že káva našemu tělu ve skutečnosti v mnoha ohledech pomáhá. Rakovina Rakovina je strašák, kterého se podvědomě děsí muži i ženy napříč všemi věkovými kategoriemi, protože se jedná o zákeřnou nemoc, která udeří v jakémkoli věku. Odborníci ale přišli na to, že antioxidační účinky kávy dokážu snížit riziko vzniku této nevítané choroby a dokonce až o 7% snižují... Čtěte více Příspěvek Káva a její účinky na lidský organismus pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.11.2016 06:20 |

podobné články

Zhubněte pomocí černého čaje

 
Černý čaj patří do skupiny těch čajů, které se vyrábějí ve více variacích. Některé studie dokonce tvrdí, že je černý čaj údajně zdravější než  zelený a bílý. Černý čínský čaj může být  buď sladký nebo ...
07.04.2011 10:10 |

podobné články

Chybí vám energie? Pomůže černý čaj

 
Poslední studie prokázaly, že šálek kávy vám na energii nepřidá o nic víc, než klasický černý čaj.  Díky výzkumu se zjistilo, že na naši výkonnost má čaj rozhodně vyšší účinky, než jakákoliv kofeinová povzbuzovadla jako jsou energetické nápoje nebo dokonce káva.
03.03.2011 10:35 |

podobné články

Kouzlo zázvoru

 
Zázvor je tak všestranná rostlina, že se podobá zázraku, co všechno dokáže. Běžně ho užíváme v gastronomii, navíc také v kosmetice i v léčitelství. Účinků na lidské zdraví můžeme u zázvoru napočítat opravdu dost, ať už při různých nevolnostech (cestování, těhotenství), jako prevence i podpůrný prostředek při rýmě, chřipce i jiných virózách, při potížích s trávením. Zásobárna vitamínů i minerálních látek Zázvor je skutečně bohatým zdrojem různých vitamínů, což ho především v zimě předurčuje k posilování imunity. Obsahuje vitamín A, B1, B2, C, E, a ze stopových prvků pak sodík, hořčík, fosfor, draslík, vápník či železo. Pro ty kdož se snaží zhubnout je zajímavá ještě jedna látka – gingerol. Její termogenní účinky pomáhají odbourátvat tělesný tuk, tímto způsobem funguje na organizmus i kapsaicin v chilli papričkách, piperin v pepři nebo například skořice. Kromě posilování imunity a podpůrné funkce při léčbě viróz je zázvor používán na potlačení pálení žáhy a nadýmání, podporu trávení i chuti k jídlu. Pomáhá při migrénách a teplé zázvorové obklady využijete při revmatismu, bolestech za krkem nebo na uvolnění zatuhlých svalů. Další pozitivní účinky zázvoru Zázvor umí prohřát celé tělo a působí relaxačně – to jistě poznal každý, kdo si v zimě uvařil zázvorový čaj. Předchází vzniku chronických onemocnění dýchacích cest, umí stimulovat krevní oběh a snížit cholesterol v krvi, působí protizánětlivě a uvádí se dokonce i jako podpora při léčbě rakoviny. A nejde nezmínit jeho afrodiziakální účinky. V kosmetice se zázvor používá jako účinné antiseptikum, zmírňuje bolesti svalů a kloubů, a napomáhá při hojení ran, zklidňuje podráždění pokožky a snižuje otoky, například při revmatoidní artritidě. Po kosmetice se zázvorem můžete sáhnout, když vás trápí akné či svědivé vyrážky. Zázvor dokáže pokožku dobře prokrvit, zpomaluje proces stárnutí buněk a zvyšuje elasticitu pleti. Příspěvek Kouzlo zázvoru pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.04.2018 21:55 |

podobné články

Kosmetická pomoc přímo z přírody

 
Volají vaše pleť a vlasy už nějaký čas SOS? Naordinujte jim přípravky, které díky svému přírodnímu složení dokážou s některými kožními problémy zatočit raz dva a vy si pak budete pískat! Čtyři přírodní zázraky Zelený čaj Zelený čaj ...
29.04.2010 07:05 |

podobné články

Nebojte se experimentovat v kuchyni: Zelený čaj na talíři!

 
V Japonsku přidávají do dezertů místo kávy či kakaa najemno namletý zelený čaj. Výborně se totiž hodí k sladkostem z mléka. Proč se neinspirovat a nevyzkoušet originální recepty?
25.03.2013 05:10 |

podobné články

Nebojte se experimentovat v kuchyni: Zelený čaj na talíři!

 
V Japonsku přidávají do dezertů místo kávy či kakaa najemno namletý zelený čaj. Výborně se totiž hodí k sladkostem z mléka. Proč se neinspirovat a nevyzkoušet originální recepty?
30.03.2013 11:10 |

podobné články

Pozor, zelený čaj z Polska je plný nebezpečných pesticidů

 
Pozor, na trhu se objevil nebezpečný zelený čaj. Překračuje povolené množství pesticidů. Pochází z Polska.
21.03.2014 09:50 |

podobné články

Alternativní léčba rakoviny? Česnek a čaj?!

 
Mezi lidmi kolují zaručené zprávy o tom, že zelený čaj nebo česnek umí uzdravit i lidi s rakovinou. Odborníci ale před takovým tvrzením varují, přestože některé studie pozitivní účinky na léčbu rakoviny částečně dokazují. Přírodními způsoby je možné působit preventivně, ale klasickou léčbu to nenahradí.
17.03.2012 08:15 |

podobné články

Špenát a jeho vliv na zdraví

 
Špenát? Fuj! Zatímco někdo mu s nechutí přezdívá zelený fujtajbl, pro jiného je to ingredience, se kterou si v kuchyni dokáže vyhrát. Zeleně zbarvená zelenina, která se proslavila především díky Pepku Námořníkovi, nevoní každému. Pochází z Íránu a Afghánistánu, kde původně rostla naplano a do Evropy jej přivezli španělští obyvatelé. Nad špenátem ohrnují nos nejen malé děti, ale ani spoustě dospělým tato zeleninka příliš nechutná. Přitom jen málokdo ví, jaké pozitivní účinky má špenát na naše zdraví a s čím vším nám může v otázce zdraví pomoci! Jaké účinky má špenát na naše zdraví? Již zmíněný Pepek námořník – kreslená postavička, která je typická pro plechovku špenátu v ruce –  moc dobře věděl, proč si na tomto druhu zeleniny pochutnává a především proč si jej dopřává pravidelně. Možná nevíte, kolik vitamínů a prospěšných látek špenát obsahuje. Proto se na jeho účinky na naše zdraví prostřednictvím dnešního článku společně podívejme! Vitamíny, vitamíny a zase vitamíny! Předností špenátu je jeho více než pestrý obsah vitamínů A, především pak betakarotenu, který je proslulým antioxidantem. Kromě toho obsahuje i retinol, což je nepostradatelný pomocník pro náš zdravý zrak. Ve špenátu najdeme i vitamíny skupiny B, kdy bude řeč o biotinu důležitém pro naše vlasy, niacinu pro zdravý spánek a silné srdce nebo kyselině listové, která je doporučována především těhotným ženám. Minerály všude kam se podíváš! Ani minerály nezůstávají oproti vitamínům o moc pozadu. I těch ve špenátu najdeme více než různorodé množství, kdy můžeme zmínit draslík a vápník – nepostradatelné složky pro naše zuby, kosti i nervy. Opomenout nesmíme ani železo důležité pro tvorbu krve a okysličování tkání. V neposlední řadě se zmíníme i o hořčíku, který je důležitý pro metabolismus a správnou funkci svalů, srdce i mozku. Na závěr podtrhneme i přítomnost sodíku, který má důležitý vliv na regulaci tělních tekutin. Příspěvek Špenát a jeho vliv na zdraví pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.11.2016 06:00 |

podobné články

6 benefitů hořké čokolády

 
Každý kdo se snaží zhubnout, se jen velmi nerad loučí s čokoládou. Čokoláda je pochoutka, kterou máme rádi úplně všichni, její konzumace mimo jiné podporuje produkci hormonu štěstí. Snad vám tedy udělá radost informace, že se ani při redukci váhy nemusíte čokolády vzdát. Řeč je samozřejmě o kvalitní hořké čokoládě, ta má na nás dokonce blahodárné účinky. 1. Antioxidační účinky Kakao obsahuje ve vysoké míře antioxidanty zvané flavonoidy, jejich obsah předčí i zázvor, maliny, borůvky, ostružiny a řadu dalších potravin. O vlivu antioxidantů na zpomalení stárnutí tkání víme všichni. 2. Antiseptické účinky Díky obsahu flavonoidů, které posilují náš imunitní systém, má čokoláda také protizánětlivé účinky. Zkuste si vychutnat kousek čokolády ve chvíli, kdy vás začne pobolívat v krku – máte šanci poradit si s angínou dřív, než vás složí do postele. 3. Chrání srdce Jedna kostička hořké čokolády za den udržuje srdce silné a zdravé. Může pomoci snížit riziko vzniku mrtvice a infarktu. Podle jedné německé studie ti, co sní denně cca 7,5 gramu čokolády, mají nižší krevní tlak a menší riziko infarktu či mrtvice. 4. Pozitivní vliv na krevní oběh Flavanoly v kakau mohou pomoci zlepšit krevní oběh do srdce a mozku. Stimulují tepny, aby produkovali oxid dusnatý, ten pomáhá uvolnit cévy a snížit krevní tlak. 5. Proti stresu Neoslazená hořká čokoláda je tím nejefektivnějším typem čokolády, když se na vás všechno sesype a přemůže vás úzkost a stres. Může za to phenylethylamin, látka, která způsobuje i pocit zamilovanosti, a která vybízí mozek produkovat endorfiny – hormony štěstí. 6. Chrání myšlení Bylo zjištěno, že každodenní příjem menšího množství čokolády může působit jako prevence proti Alzheimerově chorobě. Síla antioxidantů v tmavé čokoládě chrání mozek před stresem a stárnutím. Kofein navíc může být užitečný na migrény a mírnější bolesti hlavy. Příspěvek 6 benefitů hořké čokolády pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.06.2018 15:35 |

podobné články