Článek

Zdeněk Pohlreich by »čuměl«: Tahle zmrzlina se ani po 12 hodinách na slunci NEROZTAJE!

 
„Je zdravá a odpovídá všem kritériím pro výrobu potravin,“ tvrdí americký obchodní řetězec Walmart o zmrzlině, která ani po dvanácti hodinách na slunci neroztaje. Pokud by nanuk nenechal na slunci v zahradě syn Christie Watsonové z USA, zřejmě by to doteď nikdo netušil. Ale zmrzlinový sendvič i po dvanácti hodinách na sluneční výhni drží svůj tvar.
31.07.2014 13:30 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (472 článků) , Al Christie (1 článek)
Podobné články

I Pohlreich má svou cenu, kečup vezme na milost za sumu se sedmi nulami

 
Nejznámější český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přiznal v televizi Óčko, že od výrobců náhražek, proti nimž tak veřejně brojí, dostává nabídky, aby se postavil za jejich výrobek. Zatím je všechny odmítl, ale jak přiznal, nechal by se zviklat. Další články k tématu: Zdeněk Pohlreich se tajně ženil podruhé, tentokrát doopravdy Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se oženil ve Švýcarsku Pohlreich: Svíčkovou bych nejraději zakázal, časem umře stejně sama VIDEO: Nebojte se přijít o něco, co vás zabíjí, radí Pohlreich Za vaše kila navíc možná může Zdeněk Pohlreich nebo Jamie Oliver Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich za slušné jídlo VIDEO: Zářné hospodské zítřky nevidím, nejsou asi lidi, říká Pohlreich Poznala jsem Pohlreicha, jak ho neznáte: na kurzu vaření zazpíval
01.03.2013 01:00 |

podobné články

Osobnosti: Jamie Oliver (112 článků) , Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Jak připravit domácí zmrzlinu

 
K létu zmrzlina patří. A když je léto tak horké, jako to letošní, je dobré mít ji zásobu stále k dispozici. Než se s ní tahat domů z marketu a riskovat, že cestou roztaje, co takhle připravit si zmrzlinu domácí? Domácí zmrzlinu si můžete připravit, i když nemáte zmrzlinovač a nejste nijak zdatní cukráři. Jsou recepty na domácí zmrzlinu, kde stačí jen 2 – 3 ingredience a lahodná pochoutka je na světě. Dva takové jednoduché návody přinášíme i my. Zmrzlina, na kterou se vyplatí počkat Zmrzlina musí být nadýchaná a hladká, pod bodem mrazu a přesto měkká a tvárná. Připravit zmrzlinu v ideální konzistenci představuje míchat ji co půl hodinky, dokud úplně neztuhne. Nebo ji připravit ze salka, to míchání odpadne. Na zmrzlinu budete potřebovat: 1 plechovku Salka 500 ml smetany na šlehání Smetanu i kondenzované mléko nalijte do mísy a šlehejte dokud směs nezhoustne. Potom ji přendejte do uzavíratelné dózy a dejte do mrazničky na několik hodin, dokud úplně neztuhne.Tato zmrzlina se nemusí promíchávat a stejně je hladká a jemná přesně tak, jak má správná zmrzlina být. Do tohoto základního krému můžete přidat drobné ovoce, kousky čokolády, vanilku či jinou příchuť. Můžete také použít ochucené mléko, například Pikao a vytvořit si kakaovou zmrzlinu. Zmrzlina, na kterou čekat nemusíte Během několika minut připravíte zmrzlinu z mraženého ovoce a i na ni potřebujete jen tři přísady: jakékoliv mražené ovoce (jahody, borůvky, lesní směs apod.), mléčnou složku nebo jinou tekutinu, například bílý jogurt, kysanou smetanu, kokosové mléko a další. Poslední ingrediencí je složka, která zmrzlinu dosladí. Výborný je banán, med, javorový či jiný sirup, ale samozřejmě můžete použít i obyčejný cukr. Asi půl kilogramu důkladně zmrzlého ovoce dejte do mixéru, přidejte banán nebo jiné sladidlo a část tekutiny. Mixujte a postupně přidávejte tekutou složku, dokud nebude zmrzlina ve správné konzistenci. Ihned podávejte. Příspěvek Jak připravit domácí zmrzlinu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.09.2018 07:11 |

podobné články

Byl tu někdo, s kým jsem chtěl žít, říká Pohlreich o druhé svatbě

 
Zdeněk Pohlreich se díky kulinářským pořadům stal fenoménem televizní obrazovky, z níž pravidelně promlouvá již více než čtyři roky. I proto spoustu lidí zajímalo, jak skončí jeho nová známost. Dlouholetou přítelkyni Zdeňku si nakonec vzal. "Já si myslím, že na tom papíru záleží," říká na kameru iDNES.cz. Další články k tématu: Míchaná vejce nesmí být suchá jak cesta, říká Pohlreich Na proslavená Pohlreichova líčka už nemusíte do Imperialu. Máme recept Slovo babička je dnes hlavně marketingový tahák, tvrdí Pohlreich Babica o výrocích Zdeňka Pohlreicha: Mám dost gastronomické inkvizice I Pohlreich má svou cenu, kečup vezme na milost za sumu se sedmi nulami Zdeněk Pohlreich v seriálu Simpsonovi namluvil šéfa pekelné kuchyně Zdeněk Pohlreich se tajně ženil podruhé, tentokrát doopravdy
29.05.2013 11:10 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Zdeněk Pohlreich se tajně ženil podruhé, tentokrát doopravdy

 
Kuchař Zdeněk Pohlreich se loni v říjnu oženil s o patnáct let mladší přítelkyní Zdeňkou. Obřad byl ve Švýcarsku. Protože je ale oddával herec Ivan Vodochodský, sňatek nebyl platný. Podle deníku Blesk si pár proto svatbu zopakoval ještě jednou v Česku. Další články k tématu: Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se oženil ve Švýcarsku VIDEO: V kuchyni jsem nervóza stará, konstatuje Pohlreich v Chicagu Jan Kraus připraví svatební dort pro manžele Pohlreichovy Restaurační podnikání, to není žádnej mozkovej trust, říká Pohlreich Poznala jsem Pohlreicha, jak ho neznáte: na kurzu vaření zazpíval
05.01.2012 11:15 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kraus (1026 článků) , Ivan Vodochodský (24 článků) , Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Zdeněk Pohlreich v seriálu Simpsonovi namluvil šéfa pekelné kuchyně

 
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich na chvíli vyměnil vařečku za mikrofon. Využil svou zkušenost s namlouváním komentářů k pořadu Ano, šéfe! a v novém dílu seriálu Simpsonovi nadaboval svého britského kolegu Gordona Ramsaye. Další články k tématu: Zdeněk Pohlreich se tajně ženil podruhé, tentokrát doopravdy Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se oženil ve Švýcarsku Poznala jsem Pohlreicha, jak ho neznáte: na kurzu vaření zazpíval Testujeme novou Pohlreichovu kuchařku: nejdříve se raději naučte vařit
09.05.2012 17:20 |

podobné články

Osobnosti: Gordon Ramsay (64 článků) , Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Zmrzlina, která hned tak neroztaje? Již brzy ve vašich cukrárnách!

 
Také jste si v parných letních dnech říkali, že by bylo super, kdyby zmrzlina tála pomaleji? Máme pro vás dobrou zprávu. Věda kromě odpovídání na velké otázky života či vesmíru řeší i poněkud přízemnější problémy jako tento. Ulepené prsty od okamžitě rozteklé zmrzliny se tak možná již brzy stanou minulostí!
14.09.2015 19:35 |

podobné články

Vědci vyvinuli zmrzlinu, která netaje. Bude ale k jídlu?!

 
Tekoucí zmrzlina a skvrny na oblečení sice patří k horkému létu, ale mlsání mražených krémů dokážou dost znepříjemnit. Skotové však světu slibují, že si brzy pochutnáme na kopečku lahodné zmrzliny i na slunci a budeme moct olizovat z kornoutku velmi pomalu. Mražená pochoutka totiž neroztaje.
02.09.2015 10:00 |

podobné články

Zdeněk Pohlreich už má skalní fanynku jako Gott svou vyšinutou Hannelore z Německa: Je to tahle silikonová kozatice!

 
Tak jako má "Karel Gott":http://www.extra.cz/tema/karel-gott-zpevak (74) svou proslulou vyšinutou fanynku Hannelore z Německa, získal už podobnou kometu za svým zadkem i mistr kuchařského umění "Zdeněk Pohlreich":http://www.extra.cz/tema/zdenek-pohlreich. "Vaření mě popravdě vůbec nebaví," prohlašuje blondýnka s vlasy bílé barvy, která se pravidelně účastní coby "profesionální divačka" natáčení pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě.
18.04.2014 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Jak se opalovat správně a bez rizika

 
Přestože před ním lékaři varují, opalování k létu a dovoleným patří a jen těžko se ho vzdáváme. Proto je dobré dodržovat pravidla, díky nimž eliminujeme možné poškození kůže či jiné zdravotní komplikace. Někdo zhnědne při prvním kontaktu se sluncem, jiným se zase nikdy úplně ztmavnout nepodaří, často při po bytu na slunci zrudnou a spálí si kůži. O tom, jak dobře se opálíte, rozhoduje fototyp, k němuž patříte. My Evropané se dělíme na čtyři základní: středozemní (opaluje se velmi snadno), evropský s tmavou pletí (hnědne snadno a rychle), evropský se světlou kůží (hnědne pomalu, snadno se spálí) a keltský typ s velmi světlou pletí, ten by neměl být na slunci bez kvalitní ochrany déle než 10 minut. Jak se připravit na slunce Než vás zasáhnou první letní sluneční paprsky, určitě byste měli mít doma zásobu opalovací kosmetiky se správnými faktory. Pro první opalování volte vyšší UV faktor, a to nejlépe s ochranou proti UVA i UVB paprskům. Samozřejmě, pokud cestujete za prvním slunce už v dubnu do Středomoří, počítejte s vyšším faktorem, než v našich podmínkách. SPF  volte podle vlastního fototypu a destinace, kam máte zamířeno – čím blíž k rovníku, tím vyšší ochranné faktory. Hodně oceníte, pokud budete ve dnech či týdnech před dovolenou konzumovat více betakarotenu. Nejen, že jako účinný antioxidant zlepší stav vaší kůže i vlasů a posílí jejich imunitu, současně také podpoří pigmentaci a ztmavnutí. Opalovat ano, ale přiměřeně Ležet celé dny na slunci bez pohnutí je dávno překonaný způsob, jak dosáhnout sexy opálení. Navíc to skutečně není zdravá metoda. V souvislosti s vaším fototypem, byste si měli hlídat dobu, po kterou je bezpečné zůstat na slunci, aniž byste se spálili. Mnohem lepší je opalovat se aktivně, při práci na zahrádce, venkovních sportech a podobně. Důležité je nezapomínat na hydrataci, pokrývku hlavy a sluneční brýle. V... Čtěte více Příspěvek Jak se opalovat správně a bez rizika pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Hit léta: Kozí zmrzlina

 
Unikátní kozí zmrzlina láká k zastávce na kozí farmě v Licibořicích na Chrudimsku. Je vyrobena z kozího mléka a přitom chutná skvěle. Však také historicky první mléčná zmrzlina vznikla v Mongolsku právě z kozího mléka.
20.08.2009 05:40 |

podobné články

Vědci vyvinuli zmrzlinu, která „netaje“

 
Tekoucí zmrzlina a skvrny na oblečení sice patří k horkému létu, ale mlsání mražených krémů dokážou dost znepříjemnit. Skotští vědci však světu slibují, že si brzy pochutnáme na kopečku lahodné zmrzliny i na slunci a budeme ji moct olizovat z kornoutku bez obav z ušpinění. Mražená pochoutka totiž bude tát mnohem pomaleji než běžná zmrzlina.
02.09.2015 11:16 |

podobné články

Zoufalý Pohlreich: Takový nepořádek v životě neviděl, lezl z něj po čtyřech

 
Tentokrát vyrazí drsňácký šéf Zdeněk Pohlreich  (54) do kouzelné, průmyslem nezatížené obce Hazlov. Hned vedle silnice stojí restaurace Kuželna s kuželkářskou hernou, kde se pořádají turnaje. Ani sportovci, ani návštěvníci nedalekých Františkových Lázní či výletníci to tady ale nevytrhnou. A zrak bude od prvních okamžiků přecházet i samotnému Pohlreichovi. „Působí to komicky. Čím víc se do prostoru nas... předmětů, tím je to horší. Židle jsou ulepený. Tady je rosypanej pepř. Copak tohle je nějaká prezentace vína?,“ rozčílí se už v prvních pár minutách Pohlreich, který ani tentokráte nepůjde pro peprná slova daleko.
13.10.2011 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Zdeněk Pohlreich z Ano, šéfe! Kuchař mu načůral do bot

 
PRAHA – Pořad televize Prima »Ano, šéfe!«, díky němuž se stal kuchař Zdeněk Pohlreich (51) doslova přes noc hvězdou, má u diváků velký úspěch. Ne tak u kuchařů, které Pohlreich začal při svých návštěvách »školit«.
21.05.2009 02:00 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Pohlreich opět zuřil: Kuchařku nechal přezout!

 
Zdeněk Pohlreich (53) opět při natáčení pořadu Na nože! vystrčil drápy. Jeho přísným kritériím jen tak někdo nevyhoví. Adepti kuchařské reality show musí nejen precizně plnit dané úkoly, ale také být patřičně oblečeni a obuti. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila jedna amatérská kuchařka, kterou při semifinálovém výběru poslal Pohlreich přezout. Začala totiž krájet cibuli v moderních botách na vysoké platformě. Zdeněk neváhal a předepsal pohodlné a do kuchyně vhodnější nízké boty. Mladá žena ale nebyla žádná protřelá Popelka a dění kolem její obuvi ji rozhodilo tak, že se vzápětí do krve pořezala.
25.08.2010 15:41 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Zdeněk Pohlreich na pokraji kolapsu. Podívejte se, v jaké špíně a "humáči" musel vařit

 
Kuchařský guru Zdeněk Pohlreich  (54) už zažil leccos, ale takovou špínu, jako v restauraci na pražském Arbesově náměstí, ještě zdaleka ne. Kuchyně podniku, ve které se stravuje i Luděk Sobota, totiž vypadá, jako by v ní někdo neuklízel sto let. "To je humus, humáč! V takovém podniku já mám jíst?" zuřil Pohlreich a varoval majitele, že jsou na zavření hygienou. Podívejte se na video, ve kterém je kuchař ze špíny v restauraci v totálním šoku.
22.09.2011 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Luděk Sobota (138 článků) , Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Zdeněk Pohlreich se oženil: Takhle líbá šéfkuchař!

 
VIDEO: Zdeněk Pohlreich (54) už je znovu ženatý! ANO řekl své partnerce Zdeňce (39) u Bodamského jezera ve Švýcarsku, kde má slavný kuchař luxusní restauraci Tribeca. Zdeňka na kuchařův manželský slib odvětila legendární "ANO, šéfe!" Pohlreich chtěl svatbu původně utajit a z přítomnosti novinářů byl ještě v sobotu dopoledne roztrpčen. Těsně po obřadu ho ale přemohly pozitvní emoce a fotografům dokonce zamával.
15.10.2011 14:40 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Zdeněk Pohlreich narazí na šílence a začnou se dít věci

 
Zdeněk Pohlreich  (54) se v restauraci nedaleko Litomyšle znovu přesvědčí o tom, že je pořád potřeba dělat pro majitele stravovacích podniků osvětu. Pan Kuře vede knajpu s manželkou a dcerou, ale přesto třou bídu s nouzí. "Jsem vyučený obráběč kovů," překvapí vyhlášeného šéfkuchaře majitel restaurace. Podívejte se na video, ve kterém se Pohlreich jako vždy pohoršuje nad úrovní personálu i podniku.
27.10.2011 16:30 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (472 článků)

To je překvápko! Kuchař Zdeněk Pohlreich se znovu tajně oženil

 
Zdá se, že kuchař Zdeněk Pohlreich  (54) , který se proslavil pěkně prořízlou vyřídilkou, je pěkný vykuk.  Teprve po třech měsících na povrch vyplavaly informace, že se známému televiznímu kuchaři podařilo před veřejností zcela ututlat druhou oficiální svatbu se svou dnes již manželkou Zdeňkou Pohlreichovou. Pohlreich nakonec kápl božskou a sám přiznal, že se musel oženit v Čechách ještě jednou.
05.01.2012 10:00 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (472 článků)

Zdeněk Pohlreich v »Simpsonech«! Role za pouhých 1000 Kč!

 
Drsný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (55) se objeví v seriálu Simpsonovi! Gastronomického znalce ale američtí tvůrci nenakreslili, Pohlreich pouze propůjčil svůj hlas postavičce věhlasného kuchařského mistra Gordona Ramsaye, který se v seriálu objeví!
10.05.2012 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Gordon Ramsay (64 článků) , Zdeněk Pohlreich (472 článků)