Článek

Zachraňte jídlo v kuchyni s originální kuchařkou! Rychlé recepty ze zbytků

 
Trápí vás přebytky v kuchyni a nechce vyhazovat pokrmy, které vám zbyly třeba po víkendovém hodování? Inspirujte se unikátní kuchařkou »Zachraň jídlo v kuchyni« s podtitulem 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.  Recepty se zaměřují na suroviny, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají.
05.02.2020 14:00 |

podobné články

Podobné články

Výborné recepty z květáku

 
Recepty z květáku udělají radost nejen těm, kteří se ze zásady vyhýbají masu, ale i těm, kteří si jej oblíbili pro jeho typickou šťavnatou chuť. Na květáku si pochutnají i děti, které jiné druhy zeleniny odmítají. Předností květáku není jej jeho chuť, ale především obsah bohatý na vitamíny (A, B, C, E), minerály (draslík, železo, zinek, selen, hořčík) i vlákninu, která je pro naše zdraví potřebná a důležitá. Určitě i vy máte oblíbené recepty z květáku, který se dá v kuchyni využít na nespočet chutných a lákavých způsobů. Můžete jej vařit, smažit nebo jej použít jako náplň například do žampionů, což je pokrm, který se na našich stolech objevuje stále častěji. Recepty z květáku Jestliže i vy milujete květák na jakýkoli způsob, pak si nenechte ujít náš dnešní článek. Připravili jsme pro vás zajímavé recepty, kde tato zelenina vyšlechtěná z divoké brukve hraje hlavní roli! 1. Zapečený květák s pestem Potřebujete: hlávku květáku 30 g hladké mouky 400 ml mléka 100 g čedaru 30 g másla 2 lžíce čerstvé petrželky 2 lžíce bazalkového pesta 1 hrstičku parmezánu sůl, pepř Postup: Květák důkladně umyjte, osušte a rozdělte na růžičky. Vložte je do osolené vody a nechte vařit cca 5 minut. Po uvaření růžičky sceďte a nechte okapat. Na pánev dejte rozpustit máslo, na kterém následně orestujte mouku a za stálého míchání přidejte mléko. Povařte asi 10 minut s občasným promícháním. Omáčku ochuťte solí a pepřem, sundejte z ohně a vmíchejte větší část čedaru, petrželky a pesta. Růžičky květáku uložte do zapékací mísy, přelijte omáčkou a zasypejte zbylým množstvím čedaru a parmezánu. Pečte 20 minut při 200°C. 2. Květákové šťouchané brambory Potřebujete: 2 větší brambory hlávku květáku 80 ml mléka 2 lžíce másla 1 lžíci řepkového oleje 2 lžíce nasekané pažitky 1 lžíci nasekané petrželky sůl, pepř Postup: Květák omyjte pod tekoucí vodou,... Čtěte více Příspěvek Výborné recepty z květáku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.08.2016 05:25 |

podobné články

3 jednoduché recepty na krásu

 
Snad každá žena chce být krásná, přitažlivá, v očích mužů neodolatelná a zároveň představovat cíl, kterého by chtěli dosáhnout. Zatímco některým byla přirozená krása štědrou přírodou nadělena do vínku, jiné si k té troše krásy musí dopomoci sami. Není proto od věci znát recepty na krásu, které vám s tímto úkolem pomohou. Mít po ruce recepty na krásu – no řekněte samy, milé ženy, dá se snad taková příležitost odmítnout? No jasně, že ne! Každá přece chceme mít eso v rukávu. Tak se pohodlně usaďte a přečtěte si dnešní článek, ve kterém si tyhle recepty společně odhalíme! Recepty na krásu pro každou z vás Ačkoli se velmi často říká, že každá žena je krásná, akorát svým jedinečným způsobem, my ženy o tom máme svou jasnou představu. Nám prostě ke štěstí nestačí nějaké tvrzení, které se sice traduje už po mnoho let, ale ve své podstatě pro nás nemá vůbec žádnou váhu. My chceme jasný důkaz, něco, co si můžeme ohmatat. Tak už na nic nečekejme a pojďme na to! Hodně spánku Možná se teď chytáte za hlavu, co je to za nesmysl. Jak nám ke kráse může pomoci dostatek spánku?! Jenže ono je to vcelku logické, tak poslouchejte proč. Je totiž vědecky potvrzeno, že má spánek výrazný vliv na to, jak vypadáme. A mimo to, pokud se dobře vyspíme, pak máme dobrou náladu a to se na naší vizáži taky projeví. Pitný režim A jsme zase u toho – tolikrát omílaný pitný režim. Jenže i on má své místo na našem seznamu jednoduchých receptů pro krásu, tak mu věnujte pozornost. Naše tělo je z velké části tvořeno vodou, což znamená, že pokud chcete být krásné, pak musíte hodně pít. Výrazně tak oddálíte vznik vrásek, které jsou pro ženy noční můrou, vaše pokožka bude vypnutá a svěží na pohled. Zdravý pohyb... Čtěte více Příspěvek 3 jednoduché recepty na krásu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.04.2017 05:25 |

podobné články

Jak na bakterie v kuchyni

 
Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
18.02.2015 17:45 |

podobné články

Čtenáři vaří čtenářům! Speciál Blesku Vaše recepty

 
Právě nyní je v prodeji speciál Blesku s názvem VAŠE RECEPTY! Najdete v něm báječné recepty čtenářů na kompletní menu – polévky, předkrmy, hlavní jídla i sladké dezerty. To vše jen za 5,50 Kč! A navíc: Blesk platí za nejlepší recepty recepty 1000 Kč! Šanci máte i vy!
06.10.2010 16:10 |

podobné články

Speciál Aha! Svátky na šumavské vesnici: Sušenky ze Šumavy a další dobroty

 
Jihočeský kraj nebyl nikdy bohatý a život v něm býval těžký. Proto i jídlo bylo skromné. Lucie Kohoutová, autorka dvou kuchařek Recepty ze šumavské vesnice a Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice, do svých publikací posbírala historické recepty z tohoto kraje. Jde o recepty prověřené časem, které se předávaly z generace na generaci.
24.12.2018 05:15 |

podobné články

Milionové recepty: poradíme vám, jak uvařit chutné jídlo a získat sadu nádobí

 
Oblíbeným tématem poslední doby, všech hospodyněk a gurmánů, je vaření. Kuře stokrát jinak, pořady o vaření a recepty na sladké a slané pokrmy na nás lákavě útočí ze všech stran. Sami vyhledáváme recepty tradiční i méně známé a chceme uvařit báječné jídlo, na kterém si pochutná celá rodina.
09.04.2014 17:10 |

podobné články

Déčko sbírá Oscary. Multimediální soutěž Zachraňte duhu získala zlato na světovém Promaxu

 
Druhý rok vysílání, druhý „Oscar“ pro dětský kanál České televize ČT :D. Originální propojení marketingové podpory loňské prázdninové soutěže Zachraňte duhu získalo zlato v nejprestižnější světové profesní soutěži v oblasti televizní promotion a grafiky Promax BDA Global Excellence Awards. První místo v evropské odnoži těchto cen za kampaň podporující webovou platformu projektu si Déčko odneslo již v březnu.
14.06.2015 11:46 |

podobné články

Chalupářské recepty: Penne s cuketou za 15 minut!

 
Těstoviny jsme v našem seriálu vařili už několikrát. Aby ne – jde nám přece o rychlé recepty, které nás nezdrží v kuchyni, a přitom zasytí celou rodinu. Dnes si uvaříme jídlo, proti kterému nebudou protestovat ani ti nejpřísnější výživoví poradci.
20.06.2011 06:00 |

podobné články

Rychlé a vynikající recepty z třešní! Vyzkoušejte a budete se olizovat!

 
Na třešně teď narazíte všude. S tímhle sladkým letním ovocem můžete v kuchyni doslova zazářit, a to během pár minut. Aha! přináší rychlé a levné letní recepty, jejichž hlavní roli hrají právě třešně. Pochutná si celá rodina!
23.06.2014 13:45 |

podobné články

Volání o pomoc ze vzduchové kapsy v potopené lodi: Jsme živí, zachraňte nás!

 
V jihokorejském trajektu, který ve středu ráno ztroskotal nedaleko pobřeží Korejského poloostrova, zřejmě několik lidí přežilo ve vzduchové kapse. Otec jednoho ze studentů, uvízlého v lodi, dostal od potomka krátkou textovou zprávu s prosbou o rychlou pomoc. "Jsem naživu, jsou tu i další žijící studenti, prosím, rychle nás zachraňte," citovala obsah zprávy agentura Reuters.
17.04.2014 07:40 |

podobné články

Moderuje Prostřeno, ale české kuchyni se vyhýbá: Jana Boušková prozradila recept na hubnutí

 
Provází kuchařskou show Prostřeno na Primě, komentuje recepty a vaření soutěžících, sama ale českou kuchyni nevyhledává. Herečka Jana Boušková (61) přiznala, co ji v kuchyni baví a jak zázračně zhubla...
11.05.2016 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Jana Boušková (86 článků)

Recenze: Recepty z francouzského bistra zahalil oblak polohrubé mouky. Ale i tak baví

 
Název kuchařky „Moje skvělé recepty z francouzského bistra“ je lákavý, takže vás na začátku možná velmi překvapí, že autorkou není kovaná Francouzka, ale Němka narozená ve Stuttgartu a žijící v Hamburku, Anne-Katrin Weberová. Nemusí to být ale až tak na škodu. Jak sama říká, její srdce bije pro Francii a francouzskou kuchyni. Tak proč byste stejně jako ona nemohli objevit její kouzlo a podlehnout jí? Anne musela francouzskou kuchyni postupně objevovat, je to pro ni skvělá startovní pozice, jak ji přiblížit ostatním, třeba právě Čechům.
01.11.2015 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Anne Anne (93 článků)

Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete!

 
Rajčata jsou v kuchyni – ať už české, italské či jiné – velice oblíbenou ingrediencí. Dají se připravit na mnoho způsobů, chutnají skvěle jako hlavní část pokrmu i jako jeho chutná součást – druhé housle, které hrají lahodnou muziku. Nevadí vám rajčata v jakékoli podobě? Proč se tedy nenecháte inspirovat naším dnešním článkem, jehož řádky vám přináší dva lahodné recepty, na kterých si zaručeně smlsnete! Pojďte s námi do kuchyně, kde jsou rajčata v hlavní roli! Rajčata plněná špenátem Potřebujete: 1 hrníček uvařené quinoi 6 ks velkých rajčat 1 ks cibule 50 g nivy 2-3 stroužky česneku podle chuti 2 hrstičky baby špenátu 2 lžíce olivového oleje špetku soli a pepře podle chuti Postup přípravy: Quinoi propláchněte vodou a uvařte. Troubu si předem předehřejte na 250 °C. Rajčata omyjte, zbavte je vrchní části a vydlabejte vnitřek. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte baby špenát, přikryjte pokličkou a nechte podusit. Odstavte, vmíchejte rozšlehané vejce, nastrouhanou nivu a pečlivě promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Připravená a vydlabaná rajčata naplňte směsí a zapečte 20 minut v troubě. Rajčata zapečená v troubě Potřebujete: 6 ks velkých rajčat 2 lžíce balsamico octu 6 lžic panenského olivového oleje sůl a pepř dle chuti 3 lžíce kozího sýra 6 větviček rozmarýnu Postup přípravy: Troubu si předehřejete na 200 °C. Rajčata omyjte a nakrájejte na silné plátky. Plátky rajčat osolte a opepřete dle chuti, uložte na plech s pečícím papírem, pokapejte olejem a balsamico octem. Pečte v troubě přibližně 45 – 50 minut. Nakonec podávejte s rozdrobeným kozím sýrem a nasekaným rozmarýnem. Příspěvek Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2015 09:06 |

podobné články

Domácí recepty pro krásné vlasy

 
Kdo z nás by nechtěl krásné vlasy! Bujná hříva plná zdravého lesku a života, který by z ní  vyzařoval do dálky a dával tak okolí najevo, že o sebe dostatečně pečujeme, je tajným snem mnoha z nás. Ne ke všem ale byla příroda natolik štědrá, aby jim do vínku nadělila krásné vlasy bez nutnosti speciální péče. Možná ani vy nepatříte k těm, jejichž  vlasy by byly bezproblémové, nechyběl jim přitažlivý lesk a zdraví by měly na rozdávání. I přesto si ale nemusíte zoufat nebo si na hlavu potupně nasazovat čepice. Našli jsme pro vás několik receptů pro krásné vlasy, které se za pár korun vyrobíte doma a své hřívě tak dopřejete tu správnou péči. Recepty pro krásné vlasy pěkně po domácku Nebyla k vám příroda příliš shovívavá? Máte vlasy zplihlé, za které se stydíte? Právě vaše příběhy byly pro nás tou největší inspirací, proč jsme se rozhodli zapátrat mezi domácími recepty, ze kterých jsme pro vás vylovili tři nejlepší. I vy můžete mít krásné vlasy! Chce to jen vědět, jak správně na to! 1. Banánová maska s nádechem mandlí Banán pomocí vidličky rozmačkejte v misce a promíchejte ho s lžičkou mandlového oleje. Vytvořte kaši, kterou si následně v masírujte do celé délky vašich vlasů, přičemž s aplikací začněte zhruba pět cm od kořínků. Banánovou kaši v masírujte především do konečků. Masku nechte na vlasech působit minimálně 30 minut a poté důkladně smyjte vodou. Na závěr si vlasy umyjte šamponem tak, jak jste zvyklá. 2. Medovo jogurtová maska Dalším domácím receptem pro krásné vlasy je jogurtovo medová maska. Tu si vyrobíte smícháním bílého jogurtu se lžičkou medu, dobře promíchejte  a nanesete na vlasy před jejich umytím. Pečlivě vmasírujete do pokožky a necháte působit alespoň 15 minut, během kterých dojde k vyčištění pokožky a zároveň i k vyrovnání hladiny pH. Po 15 minutách... Čtěte více Příspěvek Domácí recepty pro krásné vlasy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.10.2016 06:45 |

podobné články

Fenomén Nigella: Čím si sexy královna britské kuchyně podmanila svět?

 
Mnozí její jednoduchou kuchyni milují, jiní ji za to odsuzují. Před lety si dokonce rozhněvala i své skalní fanoušky, když jim představila svůj "recept" na avokádo na toastu. Přesto Nigelle Lawsonové jedno upřít nelze - britské kuchyni tahle sexy brunetka dělá stejnou službu jako její kolegové Jamie Oliver a Gordon Ramsey. A to přesto, že není kuchařkou.
14.12.2019 20:35 |

podobné články

Osobnosti: Jamie Oliver (119 článků) , Gordon Ramsey (1 článek)

Jak jíst a udržet si přitom perfektní postavu

 
Pokud chcete opravdu jednou provždy zhubnout, pak nedržte diety, ale změňte svůj životní styl. Zkuste se přiučit od štíhlých  Francouzek či sebevědomých Italek a naučte  jíst stejně, jak to bez diet umí ženy v cizině. Diety mají ten problém, že jsou trvale neudržitelné. Je třeba změnit stravovací návyky tak, aby pro vás byly přínosem a přitom byly přirozené a splnitelné za každé situace. Vsaďte na pohodu jako Francouzi Jídlo si vychutnávejte a dopřávajte si všeho, co je pestré a lahodné na chuť i na pohled. Francouzi u večeře popíjejí dobré víno, hodně si povídají a jedí dlouho. Jedí pomalu, beze stresu a po malých porcích. Nikdy neuvidíte Francouze ve spěchu zhltnout párek v rohlíku nebo si neudělat na jídlo dost času. Když se budete na jídlo plně soustředit, vychutnávat si ho a jíst pomalu, bude vám stačit mnohem menší porce, než když ho do sebe bezmyšlenkovitě nacpete. Neřešte váhu jako Italky Italské ženy se hrdě nosí a za každé situace jsou sebevědomé. Neváží se ani nepřeměřují v pase, přitom jen 9 % z nich trpí nadváhou. Sebeláska, umění nosit své křivky s grácií a užívání ý´života je to, co ovlivňuje jejich přístup k jídlu. Milují zeleninové saláty, mořské plody, citrusy a olivový olej. Ten dávají prakticky do každého jídla. Kromě těstovin Italky nejí téměř nic nezdravého, za to vypijí hodně neperlivé vody. Všechny středomořské národy mají mnohem menší problém s obezitou, než máme my ve střední Evropě. Je to především proto, že dávají přednost místním čerstvým surovinám, nejedí ve stresu a jídlo nemají jen k zaplácnutí žaludku, ale jako společenskou událost a relaxaci. Nechte se ovlivnit jejich stylem a přestaňte držet diety, které vás budou jen ubíjet. Jídlo si vychutnávejte a dávejte přednost kvalitě před kvantitou. Brzy zjistíte, že vaše urputné tukové vrstvy se rozpouští a s rostoucím sebevědomím se... Čtěte více Příspěvek Jak jíst a udržet si přitom perfektní postavu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.06.2018 15:35 |

podobné články

Eva Pilarová o čtyřmiliónovém podvodu s její kuchařkou: Měla jsem z toho jen drobné!

 
Jméno Evy Pilarové  (72) se v současné době často skloňuje v médiích ve spojitosti s její kuchařkou, kterou si objednaly za přemrštěné čtyři milióny korun Lesy České republiky. Dokonce se tvrdí, že knížka nikdy nevyšla a nikdo ji neviděl. „Když jsem slyšela, kolik za to vynaložili peněz, doufám, že tohle si už někdo odskáče. To je donebevolající,“ zlobí se zpěvačka, která odmítá být jakkoli spojována s korupčním případem, v němž jeden výtisk přišel na necelé čtyři tisíce korun.
21.03.2012 17:25 |

podobné články

Osobnosti: Eva Pilarová (342 článků)

Richard Gere už po exmanželce nesmutní: Randí se slavnou kuchařkou!

 
Herec Richard Gere se loni v září po jedenácti letech rozešel s manželkou Carey Lowello. A už má za ni náhradu. Čtyřiašedesátiletý hollywoodský idol randí se slavnou americkou televizní kuchařkou a moderátorkou Padmou Lakshmi. Třiačtyřicetiletá Indka potkala Richarda v New Yorku.
30.04.2014 11:20 |

podobné články

Osobnosti: Richard Gere (178 článků) , Padma Lakshmi (5 článků)

Nová kniha receptů: Vaření podle "Itala v kuchyni"

 
Originální recepty podle televizního pořadu S Italem v kuchyni přivedly dnes do pražského knihkupectví Luxor desítky ctitelů italské kuchařské hvězdy Emanuela Ridiho.
08.06.2010 07:25 |

podobné články