Článek
Podobné články

eXperimentální kuchyně Ládi Hrušky: Božský "PARTY CHLEBA"

 
Takové to... Máte doma v neděli chleba od pátku, v lednici zbytky salámu, nějaký sýr možná a v koutě ve špajzu se vám válí jedna zakopnutá cibulka. Prostě klasická neděle. V tom vám zazvoní mobil a ohlásí se vám nečekaná návštěva za půl hodiny. SUPER! No tak jo. Připravíme jim z těch zbytků něco, z čeho se budou olizovat ještě v pondělí, až budou recept vyprávět v práci, kámošům, kámoškám a svému šéfovi – nazval jsem to Božský „PARTY CHLEBA“!!!
13.07.2015 19:47 |

podobné články

Jaké jsou ženy po třicítce?

 
Žena je stvoření pro drtivou většinu mužů těžko pochopitelné a v mnoha ohledech hodně složité. Ne nadarmo se proto říká, že muži ženám mnohdy nerozumí a mají problém se v nich vyznat. Jenže pozor – často nevědomě netápou pouze muži, i samotné ženy kolikrát narazí. Jedním z nejdůležitějších milníků v životě ženy jsou třicáté narozeniny, o kterých se říká, že jsou odrazovým můstkem do nejlepších a nejatraktivnějších let v životě každé ženy. Proč se tedy my samy někdy ptáme, jaké jsou ženy po třicítce? Jaké jsou ženy po třicítce? Jaké mají sny a plány? Co je těší a z čeho naopak mají strach? Jaké obavy je sužují a co jim v životě dělá radost? Ať už jste si svých třicet svíček na dortu již sfoukla, nebo vás tento milník teprve čeká, pojďte si přečíst náš dnešní článek, který je tak trochu branou do života třicátnic. Jaké jsou ženy po třicítce? Říká se, že je každá žena jiná. Máme jiné záliby, jiné životní cíle, často se lišíme i v preferencích, které upřednostňujeme. Přesto je ale dokázané, že většinu žen okolo třicítky několik věcí spojuje. Jaké věci to jsou? To vám prozradí následující řádky! Zklamání z neúspěchů Jakmile na dortu sfoukneme třicet svíček, najednou nám hlavou začnou vířit věci, které jsme chtěli stihnout, ale z nějakého důvodu jsme tak neučinili. Ať už je to manželství nebo třeba povýšení v práci – po třicítce máme pocit, že teď už to půjde jen z kopce a nadáváme samy sobě, že jsme svůj život nevzali dříve do svých rukou a nevydali se po cestičce, kterou jsme si nalajnovali. Strach ze stárnutí Každá žena chce být krásná a vypadat dobře za jakékoli situace. Jakmile dovršíte věku třiceti let, je naprosto logické, že vám vaše tělo najednou začne dávat najevo, že už vám není dvacet. Kolem očí... Čtěte více Příspěvek Jaké jsou ženy po třicítce? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.12.2016 07:45 |

podobné články

Pekaři prozradili: Jak správně vybrat chleba a kdy nevadí zmrazení?

 
Chléb je základní lidská potravina již po tisíce let a také symbol života. Pro náš organismus má optimální složení – pouze o chlebu a vodě vydržíme poměrně dlouhou dobu. Dneska navíc můžeme vybírat mezi tolika druhy, že si každý přijde na své. Jak ovšem poznáme ten, který je vyroben pouze přírodním kvasem? Podle čeho vybírat chleba v obchodě? Jak ho správně skladovat a zamrazit?
06.03.2017 11:30 |

podobné články

Přečtěte si 7 největších mýtů o chlebu!

 
V České republice se ročně vyrobí na 290 tisíc tun chleba. Průměrně ho sní každý Čech zhruba 45 kilo za rok. Výběř je takřka nepřeberný, dopřát si můžeme chleba žitný, pšeničný, kmínový, s dýňovými semínky,  s ořechy, bio chleba... Jenže k chlebu se váže také plno mýtů. Blesk ty nejčastější vyvrací.
14.10.2011 13:05 |

podobné články

Zmrazený chleba není čerstvý chleba! Označují to prodejci?

 
Od včerejšího dne už prodejci nesmí vydávat rozmrazované pečivo, chleba a zákusky za čerstvé. Naopak, o pobytu pečiva v mrazáku musí prodejci spotřebitele povinně informovat označením »rozmrazeno« nebo »ze zmrazeného polotovaru«.
02.08.2012 14:20 |

podobné články

Chleba má svou soutěž! Jaký chutná vám?

 
Určitě se vám to také stalo. Koupili jste chleba, který se skoro nedal jíst. Byl gumový, kyselý, tvrdý nebo bez chuti. Prostě do křupavého a voňavého bochníčku měl hodně daleko. I proto vznikla soutěž o nejlepší chleba. Přísná komise v ní hodnotí vzhled, tvar, kůrku, střídku, vůni i chuť.
07.06.2013 15:45 |

podobné články

Pardubický kraj: Pernicová na dnech chleba vyzdvihla potravinářskou školu

 
Již 20. jubilejní ročník Dnů chleba, největší pekařské slavnosti v České republice, hostil i tentokrát pardubický IDEON. V rámci bohatého programu probíhá soutěž o Chléb roku 2014. Tradičního obřadu svěcení chleba se osobně ujal kardinál Dominik Duka, potravináře přišli na tuto akci podpořit také náměstkyně hejtmana Jana Pernicová a krajský radní Václav Kroutil.
06.06.2014 11:45 |

podobné články

Osobnosti: Dominik Duka (1061 článků)

Pardubický kraj: Pernicová na dnech chleba vyzdvihla potravinářskou školu

 
Již 20. jubilejní ročník Dnů chleba, největší pekařské slavnosti v České republice, hostil i tentokrát pardubický IDEON. V rámci bohatého programu probíhá soutěž o Chléb roku 2014. Tradičního obřadu svěcení chleba se osobně ujal kardinál Dominik Duka, potravináře přišli na tuto akci podpořit také náměstkyně hejtmana Jana Pernicová a krajský radní Václav Kroutil.
07.06.2014 13:30 |

podobné články

Osobnosti: Dominik Duka (1061 článků)

Ministr Jurečka: Na ministerstvu je vystaven unikátní betlém z chleba

 
Největší betlém z netradičního materiálu, a to chleba, je do 6. ledna k vidění na Ministerstvu zemědělství v Praze. Celkem 558 objektů pokrývá plochu 4 x 2 metry. Jde o ztvárnění města Betléma, jehož hebrejský název znamená Dům chleba.
21.12.2014 15:11 |

podobné články

Půlku „Šumavy“ prosím: Ukrojte si krajíc, je světový den chleba

 
Dnes se v Česku oslavuje základní potravina - tradiční chléb. Spotřeba chleba u nás dlouho klesala, až letos zaznamenala mírný nárůst. Podle výzkumu patří český chleba k nejlevnějším v Evropské unii, díky tomu ale už u nás řada pekařů zkrachovala.
16.10.2015 19:30 |

podobné články

Svaz pekařů: Co chléb, to originál. Ročně ho každý sní na čtyřicet kilogramů

 
Světový den chleba je každoročně připomínán 16. října jako svátek základní lidské potraviny a oslava pekařské profese. Symbolicky v Břevnovském klášteře, odkud je z roku 993 první zmínka o výrobě chleba v Praze, proběhla konference k oslavě Světového dne chleba v České republice. Zúčastnil se jí ministr zemědělství M. Jurečka, jež ve své zdravici zmínil formy podpory kvalitních tuzemských potravin.
17.10.2016 16:25 |

podobné články

10 věcí, které jste nevěděli o obyčejným bochníku chleba

 
Asi si říkáte, obyčejný chleba, co byste o něm mohli nevědět? Česká republika je ovšem ve výrobě chleba opravdovým mistrem, a tak si řekněme pár zajímavých informací, které se k této surovině vážou. Víte, jak poznáte opravdu kvalitní pečivo?
13.03.2017 13:00 |

podobné články

Jak upéct domácí cibulový chléb

 
Myslíte si, že upéct domácí chléb je příliš těžké? Že bez domácí pekárny to nepůjde? Přinášíme vám recept na výborný cibulový chléb, který si snadno upečete doma v troubě. Tento chlebík je jednoduchý, rychlý, s křupavou kůrkou; jak jednou ochutnáte, jiný už nebudete chtít. Bochníku čerstvě upečeného chleba se nic nevyrovná a smažená cibulka mu dodá tak úžasnou chuť, že budete překvapení. Suroviny na cibulový chléb Na bochník voňavého domácího chleba budete potřebovat: 250 g hladké pšeničné mouky, 250 g žitné mouky 250 ml vlažné vody 1 lžičku octa 1 lžičku cukru 1 balíček sušeného droždí 2 lžičky soli, kmín na posypání 2 cibule 1 lžíci másla 100 g anglické slaniny 1 vejce na potření Pokud jde o potření chleba, nemusíte vždy použít vejce, možností je víc. Když použijete smetanu, získáte lesklou a tmavě zlatou kůrku. Kukuřičný škrob s vodou zase poskytne kůrku křupavou a světle lesklou zlatou. Chléb můžete potřít obyčejnou vodu, olejem nebo samotným žloutkem. Jak se zadělá těsto na cibulový chléb Do vlažné vody si dejte droždí, cukr, trošku pšeničné mouky, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte obě mouky se solí a přidejte ocet. Na másle osmažte na kostky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Vzešlý kvásek propracujte s moukou a zadělejte těsto. Můžete použít robot, jestli ho nemáte, musíte ručně. Do těsta zapracujte i osmaženou cibulku. Těsto pak nechte na teplém místě kynout podle potřeby, nejméně hodinku. Že je těsto nakynuté poznáte tak, že když do něj píchnete prstem, vznikne důlek, který se hned zase vyrovná. Nakynuté těsto znovu propracujte, vytvarujte bochník a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem. Pečte ho asi 40 minut při teplotě 160 °C a pak na dalších 20 minut zvyšte teplotu na 180 °C. Příspěvek Jak upéct domácí cibulový chléb pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.08.2018 05:45 |

podobné články

Snídaně, které zbytečně nezatíží váš žaludek ani peněženku

 
Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, které bychom rozhodně neměli podceňovat nebo jej úmyslně šidit. Jen díky vydatné snídani se vaše tělo dokáže nastartovat a především bude mít z čeho čerpat až do oběda. Kvůli snídani nemusíte ráno z vyhřátého pelíšku vstávat o hodinu dříve, bohatě postačí i čtvrthodinka, během které zvládnete připravit takové jídlo, které nezatíží váš žaludek ani peněženku. Přesně tak. Možná už jste odhalili podstatu našeho dnešního článku, kterou jsou snídaně, jež nebudou zatěžkávací zkouškou ani pro váš žaludek, ani pro peněženku. Zkrátka chutné, rychlé, lehké a levné dobroty, které vám dodají potřebnou energii. Jdeme na to? Tipy na levné a lehké snídaně – pochutnáte si! Pod pojmem „levná snídaně“ si rozhodně nemusíte představovat půl krajíce chleba lehce natřený máslem a špetkou soli. Našli jsme pro vás daleko zajímavější recepty! Medová ovesná kaše Ovesné vločky pár minut povařte ve vodě (můžete i v mléce), poté je sceďte a smíchejte s polévkovou lžící medu. Kdo bude mít po ruce oříšky nebo rozinky, může je do kaše přidat. Míchané tofu Máte rádi tofu? Pak si jej připravte ke snídani a to společně s malou cibulkou, trochou sojové omáčky, kapičkou olivového oleje a stroužkem česneku na ovonění. Toust se sýrem a bazalkou Mezi levné a lehké snídaně patří i tousty na mnoho způsobů. Zkuste si toustový chleba potřít kapičkou olivového oleje, posypte jej sýrem a trochou bazalky a dejte zapéct- Je to mňamka! Klasická vajíčka Opomenout určitě nesmíme ani klasiku v podobě míchaných vajíček, které připravíte za pár minut a finančně vůbec nevyjdou draho. Přidat si do nich na oživení můžete cokoli dle vlastní chuti. Tousty na sladko Další recept s toustovým chlebem v hlavní roli, tentokrát ve sladkém podání. Tousty si můžete zapéct s kouskem čokolády, džemem nebo kouskem nějakého ovoce – skvělé jsou s banánem! Příspěvek Snídaně, které zbytečně nezatíží váš žaludek ani peněženku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2016 17:50 |

podobné články

Hit Vánoc: Chleba z domácí pekárny chutná a provoní celý byt

 
Upeč třeba chleba…a nebo si jen rozmíchej těsto na buchtu, připrav výbornou pomazánku nebo upeč vánočního Kubu. Proč pekárnu pořídit někomu pod stromeček, podle čeho vybírat a na co si dát při koupi pozor?
20.12.2011 11:40 |

podobné články

Paroubek: Kontroluje Andrej Babiš kvalitu chleba přímo na pultech?

 
Andrej Babiš a jeho pekaři se bouří proti mým víkendovým údajným slovům, že chleba z jejich pekáren není druhý den po koupi (!) dobrý. Nemohu však za to, že mne správně neposlouchali a k panu Babišovi se dostala pouze mediální zkratka.
29.11.2011 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (20988 článků)

Blesk testoval český chléb: Nejlepší je z Hořovic, nejhorší z Michle!

 
Předci si chleba pekli poté, co přišli v neděli z kostela, a vydržel jim do příští neděle. Že je to dnes utopie a chleba se druhý den nedá ukousnout? Blesk to vyzkoušel!
06.08.2012 05:55 |

podobné články

Chleba do ledničky a jen z domácí pekárny? Chyba! Tyhle mýty vás překvapí

 
V tuzemsku se ročně vyrábí okolo 300 tisíc tun chleba a průměrná spotřeba na obyvatele se po dlouholetém poklesu ustálila na 40 kg. Denně pekaři vyrobí okolo jednoho milionu kusů bochníků. A protože je chléb v Česku stejný fenomén jako třeba pivo, váže se k němu i řada mýtů. Jaké to jsou a jaká je pravda?
19.04.2017 05:25 |

podobné články