Článek

Výroba masa vepřového, drůbežího i hovězího poklesla

 
V prvním čtvrtletí 2017 bylo vyrobeno 105 770 tun masa (meziročně -3,5 %), z toho hovězího masa 17 110 tun (-4,6 %), vepřového 51 665 tun (-4,6 %) a drůbežího 36 964 tun (-1,2 %). Ceny zemědělských výrobců jatečného skotu se meziročně nezměnily (0,0 %), vzrostly ceny jatečných prasat (+18,8 %) a mírně se zvýšily také ceny jatečných kuřat (+1,9 %). Nákup mléka od producentů dosáhl 711 787 tis. litrů (+0,3 %), cena mléka vzrostla meziročně o 7,6 %; zemědělci ho prodávali průměrně za 7,85 Kč/litr.
03.05.2017 09:40 |

podobné články

Podobné články

Zemědělství ve 2. čtvrtletí: Vyšší výroba hovězího a drůbežího masa, pokles cen jatečných prasat a mléka

 
Výroba masa ve 2. čtvrtletí 2015 dosáhla 113 701 tun, z toho bylo vyrobeno 16 738 tun (meziročně +3,5 %) hovězího a telecího, 57 959 tun (-4,4 %) vepřového a 38 960 tun (+3,6 %) drůbežího masa. Nákup mléka se zvýšil na 627 947 tis. litrů (+4,7 %). Ceny zemědělských výrobců se zvýšily u jatečného skotu (+3,0 %), klesly u jatečných kuřat (-0,2 %), k jejich propadu došlo u jatečných prasat (-12,6 %) a mléka (-16,6 %).
01.08.2015 20:01 |

podobné články

Český statistický úřad: Výroba hovězího vzrostla, ceny vepřového stále nízké

 
Ve druhém čtvrtletí se vyrobilo 111 tisíc tun masa. Z toho 17 tisíc tun hovězího, 53 tisíc tun vepřového a 41 tisíc tun drůbežího. Vzrostla hlavně produkce hovězího masa.
30.07.2018 11:51 |

podobné články

Český statistický úřad: Výroba hovězího i vepřového masa klesla

 
Ve 3. čtvrtletí dosáhla výroba masa 107 205 tun, meziročně o 2,8 % méně. Z toho bylo 15 900 tun (-7,0 %) hovězího, 50 835 tun (-5,2 %) vepřového a 40 419 tun (+2,0 %) drůbežího. Ceny zemědělských výrobců jatečných zvířat se meziročně zvýšily u skotu (+3,4 %) a prasat (+8,1 %), ke snížení ceny došlo u jatečných kuřat (-1,6 %).
30.10.2017 09:20 |

podobné články

Český statistický úřad: Výroba hovězího a drůbežího se zvýšila, výroba vepřového stále klesá

 
V prvním čtvrtletí bylo vyrobeno 109 577 tun masa. To je meziročně o 0,6 % více. I když se nejvíce vyrobilo vepřového (54 146 tun), jeho výroba nadále klesá. Ve srovnání s prvním čtvrtletím loňského roku se snížila o 6,2 %.
02.05.2016 10:55 |

podobné články

Český statistický úřad: Výroba masa klesla, nákup i cena mléka vzrostly

 
Ve 4. čtvrtletí 2017 bylo na jatkách vyrobeno 114 124 tun masa. Produkce hovězího masa meziročně klesla o 4,0 %, vepřového o 0,6 %, kdežto produkce drůbežího masa se zvýšila o 2,0 %. Nákup mléka od producentů vzrostl na 709 929 tis. litrů, tj. o 10,4 %.
30.01.2018 11:05 |

podobné články

Kuřata Čechům zachutnala. Drůbežího masa loni snědli nejvíc od roku 1948

 
Spotřeba masa v Česku se loni meziročně nezměnila, když zůstala na hodnotě 80,3 kilogramu na osobu. O půl kilogramu (tedy o 1,8 procenta) na 27,3 kg se však zvýšila spotřeba drůbežího masa a byla nejvyšší od počátku měření, které začalo v roce 1948. Informovala o tom v úterý na tiskové konferenci Renata Vodičková z oddělení statistiky zemědělství Českého statistického úřadu. Naopak lidé snědli méně vepřového a hovězího.
04.12.2018 20:55 |

podobné články

Český statistický úřad: Pokračoval pokles výroby masa, nákup mléka se zvýšil

 
Ve druhém čtvrtletí 2017 bylo vyrobeno 110 736 tun masa. Výrazně poklesla výroba hovězího, pokračoval již dlouhodobý pokles výroby vepřového a v ustáleném vývoji výroby drůbežího došlo v tomto čtvrtletí ke zvýšení o 3,2 %.
31.07.2017 19:05 |

podobné články

V Česku se porazilo méně vepřového a hovězího. Produkce kuřecího vzrostla

 
Produkce masa na jatkách v Česku loni klesla o 2,5 procenta na 437 835 tun. Výroba klesla především u vepřového masa, které představuje téměř polovinu produkce. Stoupla naopak produkce drůbežího, ale také skopového a kozího. Vyplývá to z úterních údajů Českého statistického úřadu. Mlékárny loni nakoupily 2,478 miliardy litrů mléka, což je o 0,8 procenta meziročně víc. Růst ale znovu zpomalil.
30.01.2018 10:50 |

podobné články

Výroba a ceny jatečných prasat klesly, výroba mléka se zvýšila, jeho ceny se propadly

 
Ve 3. čtvrtletí 2015 dosáhla výroba masa 111 474 tun (meziročně -2,0 %), z toho bylo vyrobeno 16 330 tun (+2,6 %) hovězího a telecího, 55 263 tun (-5,0 %) vepřového a 39 831 tun (+0,6 %) drůbežího. Mlékárny nakoupily od tuzemských producentů 612 411 tis. litrů mléka (+2,8 %). Ceny zemědělských výrobců se zvýšily u jatečného skotu (+2,6 %), u jatečné drůbeže poklesly (-2,1 %). U jatečných prasat se meziročně snížily (-15,2 %), ale vzhledem k minulému čtvrtletí měly příznivější vývoj (+3,5 %), kdežto ceny mléka se meziročně propady (-22,6 %) a v klesající tendenci pokračovaly i vzhledem k minulému čtvrtletí (-10,1 %).
30.10.2015 15:16 |

podobné články

ČSÚ: Výroba masa stagnuje, nákup mléka mírně roste

 
Výroba masa ve 2. čtvrtletí 2016 dosáhla 114 669 tun (meziročně +0,9 %), z toho bylo 17 973 tun (+7,4 %) hovězího a telecího, 57 527 tun (-0,7 %) vepřového a 39 137 tun (+0,5 %) drůbežího.
01.08.2016 10:30 |

podobné články

Český statistický úřad: Výroba masa se zvýšila, klesly ceny jatečných zvířat

 
Ve 3. čtvrtletí dosáhla výroba masa 109 363 tun, meziročně o 2,0 % více. Z toho bylo 17 225 tun (+8,3 %) hovězího, 50 792 tun (-0,1 %) vepřového a 41 283 tun (+2,1 %) drůbežího.
30.10.2018 10:45 |

podobné články

Štěpán Křeček: Česká republika není soběstačná ve výrobě masa

 
„V České republice se vyprodukuje nejvíce vepřového masa, kterého je vyrobeno třikrát více než hovězího masa. S mírným odstupem za vepřovým masem následuje produkce drůbežího masa. Výroby ostatních druhů mas jsou vzhledem k celkové produkci zanedbatelné,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
31.10.2018 12:10 |

podobné články

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

Ministr Jurečka: Od dubna mají zákazníci konkrétnější informace o původu masa

 
Od 1. dubna 2015 výrobci v celé Evropské unii povinně uvádějí zemi původu u vepřového, drůbežího, skopového a kozího masa. Předtím to platilo jen u hovězího masa, ovoce, zeleniny a olivového oleje. Nařízení tak přispěje k lepší informovanosti zákazníků.
05.04.2015 07:36 |

podobné články

Státní veterinární správa zjistila závažné porušení mimořádných opatření pro uvádění drůbežího z Brazílie na trh

 
Státní veterinární správa (SVS) zjistila první závažné porušení mimořádných veterinárních opatření pro uvádění drůbežího masa z Brazílie na český trh. Provozovatel potravinářského podniku skladující živočišné produkty v pronajatém skladu v Praze – Sedleci uvedl do oběhu více než 1,5 tuny zmrazeného soleného drůbežího masa, aniž by počkal na výsledky laboratorního vyšetření, jak mu nařízení ukládá. Z výsledků vyšetření přitom následně vyplynulo, že maso obsahovalo nebezpečné bakterie salmonely. Ve správním řízení za porušení bezpečnosti potravin hrozí firmě pokuta až 50 milionů korun.
20.06.2017 12:30 |

podobné články

ANKETA: Lady Gaga v šatech z masa. Které se vám líbí nejvíce?

 
Mezi nejkontroverznější módní kreace zpěvačky Lady Gaga patří její šaty z masa, které si oblékla na udílení cen MTV v roce 2010. Byly ze syrového hovězího a skončily v muzeu. Zpěvačka se v nich objevila také v kresleném seriálu a teď předvedla podobné, ovšem umělé šaty. Další články k tématu: OBRAZEM: Nejšílenější outfity Lady Gaga. Maso, igelit, ulítlé klobouky Lady Gaga oblékla děti do svých slavných modelů, maso nahradil potisk Lady Gaga inspiruje návrháře: hitem jsou řetízky ze „syrového masa“ Šaty z hovězího masa zpěvačky Lady Gaga půjdou do archivu Aféra Lady Gaga má pointu. Její šaty byly skutečně z masa Pod reflektory se Lady Gaga bude hemžit červy, varují ochránci zvířat OBRAZEM: Lady Gaga na Cenách MTV provokovala. Hovězím steakem na hlavě
15.05.2012 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Lady Gaga (1335 článků)

V mase z Lidlu našli salmonelu. Nejezte mix vepřového a hovězího z Polska

 
Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje spotřebitele, aby nejedli půlkilogramový mix polského mletého hovězího a vepřového masa z Lidlu. Analýza výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi salmonely, sdělil dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Inspekce vložila informaci do systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).
09.03.2017 16:45 |

podobné články

Výroba masa v ČR loni klesla. Nákup mléka naopak vzrostl

 
Výroba masa v Česku se loni meziročně snížila o 5,3 procenta na 458.329 tun v jatečné hmotnosti, zvýšila se pouze produkce drůbežího masa. Nákup mléka se meziročně zvýšil o 3,4 procenta na 2,382 miliardy litrů, informoval dnes Český statistický úřad. 
30.01.2013 10:05 |

podobné články

Máme víc vepřů, krav i drůbeže, hlásí radostně čeští farmáři

 
Po dlouhých jedenácti letech vzrostla v Česku produkce masa. Farmáři ho "vyrobili" skoro půl milionu tun. Přibylo hovězího, drůbežího i hovězího. Našli jsme konečně dno, myslí si čeští producenti masa.
30.01.2015 15:50 |

podobné články