Článek

Výpověď otce ruského mladíka, kterého roztrhal žralok: Nemohl jsem nic dělat, byl to mlýnek na maso, říká

 
Žádný rodič nechce přežít své dítě, ale to, jakým způsobem Rus Jurij Popov přišel o syna, bylo skutečně zničující. Byl totiž svědkem, jak jeho syna Vladimira ve čtvrtek roztrhal žralok v egyptské Hurghadě. Jak uvedl na Telegramu, pociťoval ohromnou bezmoc, protože v momentě, kdy predátor zaútočil, nemohl vůbec nic dělat. 
10.06.2023 15:40 |

podobné články

Podobné články

Žralok zaútočil přímo u plné pláže: Před lidmi roztrhal tuleně!

 
Rekreanty na pláži v americkém Orleansu vyděsil žralok! Dva surfaři se naštěstí stihli včas dostat z vody do bezpečí. Žralok si totiž v mělké vodě vyhlédl tuleně a roztrhal ho přímo před zraky všech.
23.08.2017 06:45 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Horor na svatební cestě: Ženicha roztrhal krvelačný žralok

 
VIDEO. Třicetiletého britského novomanžela, který byl s chotí na svatební cestě, zabil žralok u Seychelských ostrovů. Žralok na muže zaútočil, když si byl zaplavat u pláže Anse Lazio na ostrově Paslin.
17.08.2011 11:50 |

podobné články

Šokující video: Mlýnek na maso v drůbežárně vcucl zaměstnankyni!

 
Šokující případ se odehrál v ruském městě Belousovo. Žena v tamní drůbežárně pracovala u mlýnku na maso. Jejím úkolem bylo přemisťovat drůbeží maso z jednoho dopravníku na druhý. Náhle se jí však ruka zasekla mezi dvěma koly a obří stroj ji doslova vcucl dovnitř! Hororovou smrt ženy zachytily kamery!
14.02.2021 06:25 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Žralok připlul ke břehům dalšího dovolenkového ráje Čechů. Vyděsil turisty na Krétě

 
Žralok připlaval až k pobřeží řecké pláže Plakias, která se nachází u turisty oblíbeného města Rethymnon na Krétě. Lidem se tak naskytla nevídaná podívaná, kdy se ve vodě objevil přes 1 a půl metru dlouhý žralok. Někteří pohotoví turisté jeho plavbu zachytili na video. Na rozdíl od tragédie v Egyptě, kde žralok zabil Čecha Petra, nedošlo k žádnému incidentu.
15.08.2018 12:40 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Plavce u pláže zaživa rozpůlil a zkonzumoval žralok! Někdo byl právě sežrán, volali lidé

 
Moment jako z hororové scény se stal poblíž přeplněné pláže v australském Sydney. Čtyři a půl metru dlouhý bílý žralok roztrhal na kusy člověka, který byl během incidentu při vědomí. Svědci podle webu Daily Mail ihned volali o pomoc a křičeli: „Někdo byl právě sežrán!“ Záchrana bohužel dorazila příliš pozdě.
16.02.2022 14:20 |

podobné články

Poslední sbohem Petrovi, kterého roztrhal žralok: Rodina se loučila nadvakrát

 
Ve strašnou tragédii se začátkem srpna změnila rodině z Bánova na Uherskohradišťsku vysněná dovolená v Egyptě. Petra D. (†42) v moři napadl žralok. Táta dvou dcer (7, 14) útok nepřežil. Ve čtvrtek se za něj sloužila v bánovském kostele zádušní mše.
30.08.2018 22:00 |

podobné články

Pokus o útok na letadlo: Džihadisté chtěli použít bombu v mlýnku na maso

 
Čtyři muži australsko-libanonské národnosti, které policie v sobotu zatkla při raziích na předměstích Sydney a kteří připravovali teroristický útok na letadlo, chtěli použít bombu ukrytou v kuchyňském náčiní, jako je mlýnek na maso. Přemýšleli i nad jedovatým plynem. Oznámila to australská policie.
31.07.2017 18:00 |

podobné články

Děsivé video: Žralok kličkoval mezi plavci. Někteří si ho vůbec nevšimli

 
Kousek od pobřeží v Miami se vedle nic netušících plavců objevil žralok. Poté, co si jej lidé ve vodě všimli, tak zachovali chladnou hlavu. Plavali od žraloka pryč a doufali, že nezaútočí. Vše dopadlo dobře. Žralok odplaval a nikomu se nic nestalo. Na informaci upozornil server DailyMail.
30.11.2017 11:15 |

podobné články

Ruský mladík, kterého zabil žralok, byl vteřiny od záchrany. Smrti přihlíželi jeho otec a přítelkyně

 
Mladý Rus, kterého ve čtvrtek usmrtil na egyptském pobřeží u letoviska v Hurghadě žralok, byl jen pár chvil od záchrany. Ta za mužem mířila okamžitě poté, co plavčík nedalekého hotelu nechal na znamení varování rozeznít sirénu. Několik z přítomných lidí se poté rozběhlo do vody ve snaze mladíka zachránit, bylo však už pozdě. O vlásek smrti unikla také partnerka oběti, která byla původně ve vodě s napadeným mužem. Informuje o tom web americké stanice CNN.
09.06.2023 11:45 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Recept na vepřovou kýtu na horčici

 
Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.08.2018 17:50 |

podobné články

Mladého elektrikáře napadl obří žralok: Jeho noha po útoku vypadala jako maso na hamburger!

 
Obrovské štěstí v neštěstí měl surfař z amerického státu Oregon. Elektrikář Cole Herrington (20) si užíval vodních radovánek, když k němu zničehonic připlaval obří žralok a zakousl se mu do nohy! Podle jeho mámy po útoku mořského predátora jeho levá noha vypadala jako maso na hamburger. Otisky žraločích zubů byly jasně patrné i na surfu. Podle expertů měl obrovské štěstí, že vůbec přežil.
15.12.2020 10:05 |

podobné články

Žralok zabiják napadl surfaře! Ten žije!

 
Paul Buckley (37) seděl jako obvykle na svém surfařském prkně, když ho náhle napadl obrovksý 3,5 m žralok! Roztrhal surf na kusy a Paula vážně pokousal. Surfař se statečně bránil a díky tomu, že chytil žraloka za ocas si i zachránil život.
10.07.2009 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Paul Buckley (1 článek)

Potápěči v místech, kde žralok zavraždil Rusa, našli další tělo. Pátrali přitom po jiné oběti

 
Příšerný nález čekal v moři na skupinu potápěčů. Ti vyšetřovali minulý rok smrt turistky Elisabeth Sauer z 2. července 2022, kterou roztrhal v Rudém moři žralok. Potápěči ovšem v hlubinách narazili na ostatky jiné oběti, o které do té doby neměli tušení, píše The Sun.
19.07.2023 14:50 |

podobné články