Článek

Vědci potvrzují: Za srdeční choroby a rakovinu může cukr

 
Americké Sdružení cukru (Sugar Association) je obchodním spolkem výrobců sacharózy a ostatních jednoduchých cukrů. Od šedesátých let podporuje výzkum účinků cukru na lidské zdraví. Ale jen těch, které mu hrají na ruku. V roce 1968 spolek zarazil zveřejnění rozsáhlého experimentálního výzkumu, který prokazoval vztah mezi konzumací sacharózy a rozvojem chorob srdce a rakoviny. Po padesáti letech odkryli tuto manipulativní korupci vědci z Kalifornské univerzity v San Francisku.
23.11.2017 13:30 |

podobné články

Podobné články

Tipy na zdravé alternativy bílého cukru

 
Čím si můžeme osladit kafe, čaj nebo třeba ovesnou kaši kromě bílého cukru? Existují jiné a zdravější alternativy, které by jej dokázaly plnohodnotně nahradit? Jestliže se zajímáte o zdravější životní styl, pak je dnešní článek určený právě vám! Většina lidí neví, že kromě bílého cukru, který je asi nejrozšířenějším sladidlem, si mohou nápoje i jídla osladit něčím jiným. My si dnes společně představíme přírodní sladidla, která jsou mnohem zdravější. Čím můžete sladit kromě bílého cukru? Jestliže chcete vědět, čím můžete sladit čaj, ovesnou kaši, jaké sladidlo použít do moučníků, pak jste tu správně. My totiž víme hned o několika možnostech, které jsou daleko lepší, nežli bílý cukr. Ten je známý tím, že není pro naše zdraví zrovna dvakrát prospěšný. Teď už si pojďme říci, čím kromě bílého cukru můžete sladit. Med Když se řekne zdravé přírodní sladidlo, každému se okamžitě vybaví med. Ten můžete používat pro oslazení kávy, čaje, použít se dá při vaření i pečení. Nejenže má všestranné využití, ale navíc je daleko zdravější, nežli cukr. Určitě musíme upozornit, že med je několikanásobně sladší nežli cukr, tak to s jeho množstvím nepřehánějte. Stevie Další velice známé přírodní sladidlo, které je dokonce 300x sladší nežli cukr. Její největší výhodou však není jen její vysoká sladivost, ale především skutečnost, že nemá skoro žádné kalorie! Pořídit jej můžete v podobě drobných krystalků, v současné době je k dostání prakticky na každém rohu. Kokosový cukr Místo bílého cukru můžete s klidným srdcem použít i cukr kokosový, který se vyrábí ze zkaramelizovaného nektaru kokosových květů. Je považován za nejlepší přírodní sladidlo s velice nízkým glykemickým indexem, známý je pro svou lehce karamelovou chuť, díky které není vhodný do všech pokrmů. Tak si na to dejte pozor. Javorový sirup Když se řekne javorový sirup, co si představíte? Spousta lidí si vybaví americké lívance polité právě... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé alternativy bílého cukru pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.09.2017 08:35 |

podobné články

Nová šokující studie: Cukr je zabiják a způsobuje rakovinu!

 
To, že cukr nám může škodit a neměli bychom pít tolik sladkých nápojů a jíst hodně sladkých potravin, to je známá věc. Vědci ale teď přišli se šokující studií. Cukr nás prý může i zabít!
05.01.2016 13:40 |

podobné články

Další podivný lyžák: Učitel sypal cukr na těla chlapců, dívky ho musely slízat

 
Další sporné praktiky v rámci studentského lyžařského kurzu se objevily na výletě pořádaném gymnáziem Přelouč. Učitel tělocviku společně s ředitelem školy zde sypali cukr na odhalená těla chlapců a dívky měly za úkol cukr ze svých spolužáků slízat. Při jiném lyžařském kurzu se spolužáci v mrazu polévali ledovou vodou a učitel těmto "trestům" asistoval.
13.04.2010 19:45 |

podobné články

Výtečný recept na makronky

 
Dnes vám přinášíme recept na výtečnou francouzskou specialitu macarons – makronky. Jsou oblíbené po celé Evropě, ovšem zkuste navštívit Francii a nebudete vědět, kam se dřív podívat. Hrají všemi barvami. Vypadají i chutnají výtečně. Hlavní ingrediencí jsou mandle. A protože máme jaro, nešetřete barvami, jako jsou oranžová, tyrkysová, růžová, žlutá. Rozzáří váš stůl i oči vaší rodinky. Připravit si je můžete klidně o Velikonocích, kde přidáte ještě i zelenou nebo červenou barvu. Příprava není složitá a výsledek je grandiózní. Potřebné ingredience na makronky 300g mletých mandlí 300g cukru moučka 300g krystalového cukru 220g bílků z vajec (pokojová teplota) 70g vody Potravinářská barviva dle vlastního výběru Ingredience na krémovou náplň 250g mascarpone 500g moučkového cukru Jena polévková lžíce másla Potravinářské barvivo na krém opět dle svého výběru Postup práce Mleté mandle prosypeme přes síto, aby se zachytily větší a hrubší kousky. Stejně tak přes sítko prosypeme cukr moučka. Cílem je mít v míse jen jemný pudr. K těmto dvěma surovinám (mandle a cukr) přidáme 110g bílků pokojové teploty a promícháme. Vznikne husté těsto, které si dáme zatím bokem a připravíme si sirup. Příprava sirupu: Do kastrůlku si dáme vodu, vsypeme cukr – promícháme a počkáme, až se začne směs vařit a po 3 minutách vypneme. Zbylých 110g bílků si nyní vyšleháme tuhý sníh a přidáme i špetinku soli. Postupně k němu přiléváme sirup a stále šleháme cca 6 minut. Cílem je vyšlehat hmotu, která nebude stékat, ale bude tužší konzistence. Nyní si bílou hmotu opatrně a po trošinkách zamícháme do ořechové hmoty. Mícháme opravdu lehce a spíš pomalu. Nachystáme si další misky podle toho, kolik budeme dělat barev. Vzniklé těsto si pak rozdělíme do těchto misek, kde pak obarvíme podle vlastního výběru barviček. Připravíme si plech na pečení, pečící papír a můžeme použít pomůcku – šablonu z papíru, kde si nakreslíme kolečka. Na plech položíme tedy... Čtěte více Příspěvek Výtečný recept na makronky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.05.2016 03:25 |

podobné články

6 tipů, jak omezit cukr ve stravě

 
Sladká chuť je nám od malička příjemná a je opravdu hodně těžké chuti na sladké odolat. Jednoduché cukry jsou ale spojené se zdravotními riziky, o které nestojíme, proto je lepší jejich příjem omezit. Snížením množství přijatého cukru ve stravě se snižuje i pravděpodobnost výskytu diabetu druhého typu, obezity, srdečních chorob, vysokého krevního tlaku a cholesterolu, jaterních onemocnění či metabolických poruch. Zároveň se vyhnete výkyvům nálad, zlepší se vám kvalita pleti a ještě  zhubnete. Nejvíc cukrů je v limonádách První krok, jak omezit příjem cukrů, je kontorla toho, co pijete. nejvíc ho totiž vypijete v různých limonádách. Řada lidí si přestane sladit kávu, ale neuv+domí si, že v litru coly je množství cukru odpovídající 40 běžným kostkám. Čtěte složení potravin Dnes už je povinností každého výrobce uvádět pravdivé nutriční hodnoty na etiketách. Vy tak máte přehled o tom, kolik cukru konzumujete. Vyvarujte se výrobkům, které mají vysoký obsah jednoduchých cukrů. Zvyšte příjem energie z bílkovin Když vás v průběhu dne přepadne chuť na sladké, je  příčinou nedostatek energie. Jestliže začnete konzumovat víc bílkovin, které se spalují pomaleji, nedostatkem energie trpět nebudete. Zkuste koření Když přestanete nadměrně sladit, můžou vám některá jídla připadat fádní a bez chuti. Přidejte vanilku, skořici či kardamom a chuť pokrmu či nápoje se zvýrazní. Doporučujeme především ochucení kávy, tak vám cukr přestane chybět rychleji. Chilli Když si začnete do jídla přidávat chilli, brzy zjistíte sníženou chuť na sladké. Capsaicin obsažený v těchto pikantních papričkách nejen blokuje chuť na sladké, zároveň pomáhá spalovat tuky, takže je účinek dvojnásobný. Doplňujte chrom Chrom má tu schopnost, že snižuje potřebu mlsat, jeho dlouhodobé užívání efektivně kontroluje hladinu krevního cukru. Tím, že nedochází k náhlým výkyvům glykémie, snižuje se potřeba konzumace cukrů kvůli rychlé energii.   Příspěvek 6 tipů, jak omezit cukr ve stravě pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.05.2018 02:00 |

podobné články

Pejsek překonal rakovinu, za odměnu dostal krabici plnou...

 
Civilzační choroby netrápí už jen lidi. Rakovina nebo srdeční choroby už trápí i psy. Výjimkou nebyl ani pitbul jménem Wallace. Prokázal ale, že lékařské prognózy se (naštěstí) občas mýlí.
04.07.2014 07:25 |

podobné články

Kojenecké lahve: Ohrožují život našich dětí

 
Jsou na trhu kojenecké lahve, které ohrožují život našich dětí? Vědci tvrdí, že ano. Riziko představuje především bisfenol A (BPA), který se vyskytuje v lahvích z polykarbonátu. Podle vědeckých studií může způsobit rakovinu prsu, srdeční choroby hyperaktivitu, v pozdějším věku i obezitu nebo cukrovku.
01.04.2010 04:40 |

podobné články

Cukr zvyšuje riziko rakoviny prsu, je hnojivem nádorů, varují američtí vědci

 
Cukr zvyšuje nebezpečí vzniku rakoviny prsu a metastáz, především jde o fruktózu. Výzkum amerických vědců osvětluje mechanismus, který vyvolává "nebezpečnou souvislost" mezi konzumací sladkostí a vznikem nádoru.
17.02.2016 10:50 |

podobné články

Vědci zjistili: Káva může zmírňovat projevy Alzheimerovy choroby

 
Kofein by mohl hrát klíčovou roli při léčbě Alzheimerovy choroby. Pití kávy u osob stižených touto vážnou degenerativní nemocí totiž může pomoci zpomalit ztrátu paměti či ji dokonce zastavit.
08.07.2009 09:20 |

podobné články

Cvičení může zvýšit riziko srdeční choroby

 
Cvičení podle amerických vědců nemusí lidem vždy prospívat. Z jejich studie vyplývá, že u některých lidí může zvýšit riziko vzniku srdečních onemocnění. Vědci si přitom nejsou jistí, proč tomu tak je. Zároveň se obávají, aby jejich závěry lidem nesloužily jako výmluva, proč se nehýbat.
02.06.2012 11:45 |

podobné články

Nová šokující studie: Jste sami? Může vás to i zabít!

 
Nemáte partnera ani rodinu? Cítíte se osamělí? Tak to si dávejte velký pozor! Může to být zdraví nebezpečné. Vědci totiž přišli s novou studií. Osamělost zvyšuje riziko srdeční choroby a rakoviny. Pokud se cítíte sami a opuštění, je to prostě špatně pro vaše zdraví!
08.01.2016 09:45 |

podobné články

Ptačí krmítka sice pomáhají ptákům v zimě, ale také šíří nebezpečné choroby

 
Britové patří mezi nejvášnivější pozorovatele ptáků ze všech národů světa. Amatérská ornitologie tam má staletí trvající tradici a na zahradách občanů Spojeného království nikdy nechybí krmítko. Tamní vědci ale zjistili, že přikrmování sice může mnoha jedincům pomoci překonat mrazy, jenže z hlediska zdraví populace je kontraproduktivní. Šíří totiž choroby mezi druhy, které by se vůbec nedostaly do kontaktu.
14.03.2018 10:30 |

podobné články

Chuťovky s ananasem

 
Mnoho lidí se s ananasem v kuchyni bojí kouzlit, neboť mají strach z jeho výrazné sladké chuti a trošky trpkosti, pro kterou je typický. Pravda je taková, že tohle exotické ovoce může mít na talíři mnoho podob a může se stát součástí spousty pokrmů, kterým dodá onu třešničku na závěr. Ruku na srdce: jak jste na tom s ananasem vy? Také patříte k lidem, kterým tohle výrazně žluté ovoce nahání hrůzu, nebo se naopak řadíte mezi ty, kteří se s ním nebojí experimentovat a v kuchyni s jeho pomocí zkouší nové věci? Pokud se přikláníte ke druhé možnosti, pak je náš dnešní článek vystižený názvem „chuťovky s ananasem“ určený právě pro vás! 1. Velice rychlý salát s ananasem Recept jednoduchý na přípravu, který vám zabere jen několik málo minut, ale svou chutí vás naprosto odrovná. Potřebujete: plechovku ananasu nebo jeden čerstvý ananas 200 g sýru čedar 150 g šunky 2 lžíce majonézy Postup: Čedar nastrouhejte na jemno. Přidejte k němu na kostičky nakrájený ananas, na drobné kostičky pokrájenou šunku a spojte majonézou. Před podáváním není na škodu salát vyhladit. 2. Ananas na zapečený způsob Skutečně rychlý dezert, jehož snadnou a rychlou přípravu oceníte především tehdy, kdy se vám za dveřmi objeví nečekaná návštěva. Potřebujete: 700 g kompotovaného ananasu nebo jeden čerstvý ananas 100 g cukru krupice 240 máslových sušenek 100 g rozpuštěného másla Postup přípravy: Ananasový kompot nebo na kostičky nakrájený ananas dejte do hrnce, přidejte cukr a míchejte do té doby, než se cukr rozpustí. Do zapékací misky naskládejte ananas a dejte zapéct na cca 25 minut při 180°C. Příspěvek Chuťovky s ananasem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.01.2016 15:05 |

podobné články

Čeští vědci odhalili příčiny Kufsovy choroby

 
Příčinu závažné Kufsovy choroby se podařilo odhalit výzkumnému týmu z Ústavu dědičných metabolických poruch (ÚDMP) 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice. Objevil totiž mutaci genu DNAJC5, která je za tímto dědičným onemocněním mozku. Objev v pondělí na tiskové konferenci představili jeho autoři.
19.09.2011 23:40 |

podobné články

Kmenové buňky zpomalují průběh Lou Gehrigovy choroby, zjistili čeští vědci

 
Internetový fenomén 'ALS Ice Bucket Challenge' začíná mít své výsledky. Tým vědců Ústavu experimentální medicíny Akademie věd (AV) věnující se výzkumu léčby amyotrofické laterální sklerózy (ALS, známá také jako Lou Gehrigova choroba) zjistil, že kmenové buňky mají na nemocné pozitivní účinky a zpomalují průběh této nevyléčitelné choroby. Výsledky výzkumu byly zveřejněny v prestižním mezinárodním lékařském časopise Stem Cells.
28.08.2014 19:05 |

podobné články

Čeští vědci odhalili včasnou diagnostiku Alzheimerovy choroby

 
Českým vědcům se podařilo odhalit možný způsob včasné diagnózy Alzheimerovy choroby. Zjistili, že v některých oblastech mozku pacientů se ve zvýšené míře vyskytují protilátky, které jsou pro tento typ demence specifické.
04.11.2014 09:40 |

podobné články

Na Moravě řádí světově unikátní varianta Parkinsona, zjistili vědci

 
Vědci z olomoucké lékařské fakulty objevili dosud neznámou genovou mutaci zodpovědnou za vznik zcela nového typu parkinsonismu. Zjistili ji u obyvatel na jihovýchodě Moravy v oblasti Horňácka, kde zaznamenali abnormálně vysoký počet lidí s tímto neurodegenerativním onemocněním. Parkinsonismus je součástí Parkinsonovy choroby. Výzkumem prošli obyvatelé deseti obcí této geograficky i etnograficky izolované oblasti, informovali v úterý ČTK zástupci Univerzity Palackého. Ve studii budou vědci pokračovat, zaměřit se chtějí i na oblast Chřibů.
10.04.2018 19:25 |

podobné články

Trapas: Supermarket prodával cukr s logem KSČM

 
Představte si, že uvaříte návštěvě čaj nebo kávu a když jí nabídnete cukr, vyjme z krabičky sáček potištěný logem KSČM. Pokud nakupujete v Kauflandu v plzeňské čtvrti Roudná, může se Vám tato kuriózní situace snadno přihodit.
17.05.2012 11:55 |

podobné články

Škodí nebo pomáhá? Cukr a vše, co o něm nevíte

 
Pořád se snažíme ho omezit, hledáme ho v potravinách, nenávidíme ho a současně zbožňujeme. Cukr může být zatracován, jak chce, ale pořád je pro naše tělo nejdůležitější zdrojem energie. Bez cukru by člověk po náročné fyzické aktivitě ...
17.09.2012 14:15 |

podobné články