Článek

Vaření na chalupu: Bleskové lívance s ovocem

 
Potřebujete rychle nakrmit hodně strávníků? Tak to se vám bude hodit super rychlý recept, podle kterého připravíte vynikající nadýchané lívance. Pak už jen stačí přidat zakysanou smetanu a sezónní ovoce.
10.07.2014 00:15 |

podobné články

Podobné články

Sladké a chutné lívance 3x jinak

 
Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho? 1. Lívance z ovesných vloček Potřebujete: 1 l mléka 1 vejce 250 g hladké mouky 1 kostku droždí 250 g ovesných vloček 1 lžičku cukru 200 g marmelády olej na smažení Postup: Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem. Přidejte ovesné vločky a kvásek. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje. Nakonec potřete marmeládou dle chuti. 2. Lívance z celozrnné mouky Potřebujete: 370 ml celozrnné mouky 370 g hladké mouky 1 balení prášku do pečiva 1-2 lžičky skořice špetku soli 620 ml mléka 50 g másla 30 ml javorového sirupu 2 ks jablek 3 ks vajec Postup: V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka. Pečte na rozumném množství másla do zlatova. 3. Lívance z kokosového mléka Potřebujete: 170 ml kokosového mléka 130 ml mléka 30 g másla 200 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva špetku soli 2 ks vajec olej na smažení Postup: V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr... Čtěte více Příspěvek Sladké a chutné lívance 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Rychle a sladce: Lívance s ovocem

 
Koho občas nehoní mlsná? Když si uděláte lívance s ovocem a smetanou, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Za pár korun z nich bude velká večeře a dezert zároveň.
07.05.2014 05:20 |

podobné články

Petra Kvitová kuchtila: Lívance pro CNN...Mňam!

 
Hvězda z Fulneku už dobývá Ameriku! Za Petrou Kvitovou (21) vyrazil na turnaj do kanadského Toronta štáb televizní stanice CNN a česká tenistka musela pro sebe a reportérku uvařit snídani. Jak si vedla? Jako na kurtu – skvěle! Ukuchtila parádní lívance s jahodami!
10.08.2011 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Petra Kvitová (1512 článků)

5 triků, jak na nadýchané lívance, které se nepřipálí

 
Nic neprovoní kuchyň po ránu tak, jako nadýchané a zdánlivě jednoduché lívance. Aby se vám povedly hned napoprvé, je potřeba dodržovat pár základních pravidel. Naučte se je a uvidíte, že se do nich zamilujete na první ochutnání.
18.07.2017 12:10 |

podobné články

5 triků, jak na nadýchané lívance, které se nepřipálí

 
Nic neprovoní kuchyň po ránu tak, jako nadýchané a zdánlivě jednoduché lívance. Aby se vám povedly hned napoprvé, je potřeba dodržovat pár základních pravidel. Naučte se je a uvidíte, že se do nich zamilujete na první ochutnání.
20.07.2017 07:05 |

podobné články

Jak nahradit při vaření některé ingredience

 
Mnohokrát se stane, že se pustíme s vervou do vaření a najednou zjistíme, že nám chybí daná ingredience. Běžet do obchodu by stálo velmi mnoho času, ale co teď? Věřte, že vždy existuje způsob, jak danou potravinu nahradit. Mnohdy to také uvítáte, protože jde o levnější alternativu za dražší potravinu. Jak neztratit hlavu a nepokazit recept je tématem dnešního článku. Doufáme, že naše rady uvítáte a dáte nám vědět, jak vaše kulinářství dopadlo. Smetana Chystáte se dělat omáčku a přísahali byste, že ještě včera byla ve vaší lednici smetana? Možná máte doma skřítky „naschválníčky“. Tak či tak, hlavu ztrácet nemusíte. Smetanu do omáčky nahradíte smícháním mléka a margarínu (máslo, margarín či olej). Získáte smetanovou konzistenci, kterou uplatníte v mnoha receptech. Ale šlehačku na pohár z ní bohužel neuděláte. Zakysaná smetana Ať už na piškotový dort, do omáčky či jiného receptu nemáte zakysanou smetanu? Nebo se vám zdá příliš drahá? Smíchejte bílý jogurt s trochou mléka a citrónové šťávy. Vyšlehejte a náhradu zakysané smetany máte na světě. Druhou možností je smíchání mléka, rozpuštěného másla a citrónové šťávy. Vejce Nahradit vejce se může zdát, jako nemožné. Ale věřte, že i to lze. Při pečení dezertů a vaření kynutých knedlíků nahradíte jedno vejce lžíci oleje, výborný je také rozmačkaný banán, který funguje, jako pojivo. Dalším pomocníkem je jablečná přesnídávka. Na obalování řízků přidejte na 3 lžíce vody 2 lžíce kukuřičného škrobu. Červené a bílé víno při vaření Některé recepty se zkrátka neobejdou bez přidání alkoholu. Co však dělat, když doma žádný nemáte? Pravdou je, že chuť je trochu jiná, ale neméně výrazná a vynikající. Červené víno je možné nahradit hovězím vývarem smíchaným s červenou hroznovou šťávou či brusinkovým neslazeným džusem. Bílé víno nahradíte kuřecím vývarem s trochou jablečného džusu. Kozí sýr Jestliže už se objeví v některém receptu kozí sýr, ale nemáte rádi jeho chuť a vůni, kdy máte v ústech pocit... Čtěte více Příspěvek Jak nahradit při vaření některé ingredience pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2015 10:03 |

podobné články

Soutěž s Bleskem Vaše recepty a Kasa.cz o 7x parní hrnec

 
Ušetřete si čas i zdraví s parním hrncem Gallett CUV 968. Pokrm v něm připravíte až o 50 % rychleji, než při standardním vaření a navíc v potravinách uchováte potřebné vitamíny i enzymy. Hrnec Halley CUV 968 obsahuje 3 transparentní nádoby na vaření o objemu 10 l, misku na vaření rýže a nástavec na vejce. Oceníte i praktické doplňování vody zvenčí i funkci „Keep Warm“ pro udržování teploty po dokončení vaření. Při nákupu na www.kasa.cz můžete zboží vrátit do 30 dní bez udání důvodu.
07.11.2012 00:05 |

podobné články

Ikona vaření Martha Stewart dává na internet fotky svých jídel, která vypadají jako zvratky!

 
"Martha Stewart":http://www.extra.cz/tema/jiri-babica je v Americe symbolem péče o domácnost, domácí práce a vaření. Ačkoli byla v jednu chvíli zatčena a pobyla si ve vězení za čachry s akciemi jedné farmaceutické firmy, zase se vrátila na výsluní a moderuje své pořady, kde radí ženám v domácnosti, a vydává knihy. Mezi nimi také knihy o "vaření":http://www.extra.cz/tema/vareni, a tak se nelze divit, že čas od času hodí na Twitter nějaký obrázek pochutiny, kterou si doma ukuchtila.
22.11.2013 20:57 |

podobné články

Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti

 
Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc let. Přepuštěné máslo považuje arujvéda za základní potravu pro mentální rovnováhu, zdravé trávení a vzhled. Mimo to je ghí považováno za nejlepší produkt u přípravy vařených, smažených i pečených pokrmů. Přepuštěné nebo také přečištěné máslo je bezlepkové a nulovým obsahem laktózy. Je tedy výborné pro lidi, kteří trpí potížemi s intolerancí mléčné bílkoviny. Jedno máslo – různé tradice Přečištěné máslo se řadí k základním surovinám Indického vaření. S oblibou ho však používají také nejlepší kuchaři z Francie. V Egyptě nese název samna baladi. Postup výroby a chuť másla je podobná. Etiopané ho nazývají niter kibbeh a zhotovuje se obdobně, jen přidáním určitého koření mění svou příchuť. Ještě o krok dále je v tomto Maroko. Kořeněné ghí nechají pod půdou zrát až několik měsíců i let. Máslo se pak jmenuje smen. V Brazílii mají máslo podobné tomu marockému a jmenuje se manteiqa-da-terra, což z překladu znamená „máslo země“. Ghí různých názvů a podob má veškeré výhody pro tělo i mysl člověka. Jednička mezi všemi oleji na vaření Ghí disponuje vysokým bodem zápalnosti, a tudíž během vaření či smažení nekouří. Výborně se snáší s pestrou škálou koření. Má jemně ořechovou chuť a specifickou vůni. Ghí vede nad všemi oleji na vaření, protože má skvělé schopnosti strávení. Napomáhá nejen trávení, ale upravuje hladinu lipidů a cholesterolu. Za zmínku stojí také schopnost vyživování nervových buněk. Posiluje látkovou výměnu, imunitu, podporuje schopnost učení a skvělé je rovněž při detoxikaci. Má hojivé účinky a to jak vnitřně, tak zevně. Zkusíte také tuto zdravou a chutnou pochoutku? Příspěvek Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.07.2015 08:46 |

podobné články

Vaření na chalupu: Kefírové palačinky s lesním ovocem

 
Rychlostí blesku dokážete na chalupě i doma nakrmit spoustu strávníků, když se pustíte do výroby palačinek. Zkuste náš recept s kefírem a budete překvapení, jak budou palačinky křehké.
17.07.2014 00:10 |

podobné články

Recepty z českých pohádek: Staročeské lívance podle pana krále

 
Byl jednou jeden král Film natočený na motivy pohádky Boženy Němcové Sůl nad zlato patří k tradičním ozdobám vánoční obrazovky. Krásná Maruška musí přesvědčit svého tatínka krále, že bez soli nelze žít. Než král Já I. pozná, že jeho nejmladší dcera je hodná a moudrá, musí projít řadou zkoušek. Jednou z nich je i zkouška z vaření. Co je sladké, nemusí být podle krále a jeho rádce Atakdále slané. Jak to dopadne s jejich lívanci, které připravují metodou »přiměřeně, přiměřeně«, už určitě víte. Jak ale udělat ty pravé?
25.12.2013 05:07 |

podobné články

Osobnosti: Božena Němcová (95 článků)

Sladké dobroty: Jablečné lívance podle Květy Kroupové

 
Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
05.10.2014 05:05 |

podobné články

Tipy na zdravé alternativy bílého cukru

 
Čím si můžeme osladit kafe, čaj nebo třeba ovesnou kaši kromě bílého cukru? Existují jiné a zdravější alternativy, které by jej dokázaly plnohodnotně nahradit? Jestliže se zajímáte o zdravější životní styl, pak je dnešní článek určený právě vám! Většina lidí neví, že kromě bílého cukru, který je asi nejrozšířenějším sladidlem, si mohou nápoje i jídla osladit něčím jiným. My si dnes společně představíme přírodní sladidla, která jsou mnohem zdravější. Čím můžete sladit kromě bílého cukru? Jestliže chcete vědět, čím můžete sladit čaj, ovesnou kaši, jaké sladidlo použít do moučníků, pak jste tu správně. My totiž víme hned o několika možnostech, které jsou daleko lepší, nežli bílý cukr. Ten je známý tím, že není pro naše zdraví zrovna dvakrát prospěšný. Teď už si pojďme říci, čím kromě bílého cukru můžete sladit. Med Když se řekne zdravé přírodní sladidlo, každému se okamžitě vybaví med. Ten můžete používat pro oslazení kávy, čaje, použít se dá při vaření i pečení. Nejenže má všestranné využití, ale navíc je daleko zdravější, nežli cukr. Určitě musíme upozornit, že med je několikanásobně sladší nežli cukr, tak to s jeho množstvím nepřehánějte. Stevie Další velice známé přírodní sladidlo, které je dokonce 300x sladší nežli cukr. Její největší výhodou však není jen její vysoká sladivost, ale především skutečnost, že nemá skoro žádné kalorie! Pořídit jej můžete v podobě drobných krystalků, v současné době je k dostání prakticky na každém rohu. Kokosový cukr Místo bílého cukru můžete s klidným srdcem použít i cukr kokosový, který se vyrábí ze zkaramelizovaného nektaru kokosových květů. Je považován za nejlepší přírodní sladidlo s velice nízkým glykemickým indexem, známý je pro svou lehce karamelovou chuť, díky které není vhodný do všech pokrmů. Tak si na to dejte pozor. Javorový sirup Když se řekne javorový sirup, co si představíte? Spousta lidí si vybaví americké lívance polité právě... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé alternativy bílého cukru pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.09.2017 08:35 |

podobné články

Huppertová ochutnala na festivalu trhanec s lesním ovocem

 
Nejdříve pravou svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem a poté trhanec s lesním ovocem přelitý javorovým sirupem ochutnala při slavnostní večeři pořádanou na její počest v sobotu večer v Grandrestaurantu Pupp v Karlových Varech slavná francouzská herečka Isabelle Huppertová.
05.07.2009 16:25 |

podobné články

Osobnosti: Isabelle Huppert (10 článků)

Sváteční dort

 
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak ji zahřejeme a necháme rozpustit. Tvaroh smícháme s cukrem, přidáme želatinu a lehce vmícháme šlehačku. Do dortové nádoby rozetřeme část krému, poklademe ovocem a piškoty a zakryjeme zbylou částí krému. Povrch uhladíme a necháme v chladu ztuhnout. Dort ozdobíme šlehačkou a ovocem.
19.01.2012 15:55 |

podobné články

Z pultů řetězce Kaufland musí zmizet džem falšovaný levnějším ovocem

 
Řetězec Kaufland musí neprodleně stáhnout ze svých prodejen malinový džem falšovaný levnějším ovocem. Nařídila mu to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) po laboratorní analýze výrobku. Inspekce nyní zahájí správní řízení o uložení sankce, sdělil dnes její mluvčí Pavel Kopřiva. 
13.08.2013 12:10 |

podobné články

Neznáte kaki? Vyzkoušejte recepty s exotickým ovocem!

 
Plánujete pozvat návštěvu a nevíte, čím ji pohostit? Nebo už vás nebaví připravovat jídlo ze stejných surovin? Zkuste recepty s netradičním ovocem Kaki Persimon Bouquet. Určitě jste se už s ním v supermarketech setkali, ale možná netušíte, odkud pochází a co to vlastně je.
15.11.2013 13:21 |

podobné články

Sloni se opili zkvašeným ovocem: Tyhle fotky musíte vidět!

 
Dali si do chobotu tak, až se jim zkroutily nohy. A to doslova. Skupinka slonů v jihoafrickém národním parku Kruger se totálně »zpráskala« zkvašeným ovocem a pak se v opilecké agónii svalila jeden přes druhého na zem.
25.04.2014 05:15 |

podobné články

Sloni se opili zkvašeným ovocem: Tyhle fotky musíte vidět!

 
Dali si do chobotu tak, až se jim zkroutily nohy. A to doslova. Skupinka slonů v jihoafrickém národním parku Kruger se totálně »zpráskala« zkvašeným ovocem a pak se v opilecké agónii svalila jeden přes druhého na zem.
25.04.2014 12:10 |

podobné články