Tvrdí se, že jsme to, co jíme. Když se nad tím člověk zamyslí, tak to opravdu dává smysl. Naše tělesná schránka je jako barometr, který prozradí vše o našem životním stylu. Lámavé nehty, nadměrné vypadávání vlasů, nadváha, špatná kondice, povadlá pokožka se sklonem k tvorbě vrásek apod. To vše ukazuje na to, jaký je náš životní styl. Není žádnou novinkou, když vám nyní sdělíme, že kvalita vlasů souvisí nejen s výživou zvenčí, ale i zevnitř. Ani sebelepší šampóny, vlasové kúry a zábaly nepomohou, nemá-li naše tělo dostatek živin i zevnitř. Zdravá strava Chápeme, že téma „zdravé stravovací návyky“ se na člověka valí odevšad. Pravdou však zůstává, že pokud chceme být zdraví a hezcí, je naše strava a příjem veškerých potřebných živin nutností. Mnohdy však to nejdůležitější nedostaneme ani ze stravy, proto existují kvalitní vitamíny na vlasy v podobě potravinového doplňku. Správná péče Podpořit krásu kadeří je možné i díky správné péči. Jedná se především o výběr vhodné kosmetiky, nenamáhat vlasy přílišným fénováním, žehlením. Polička v koupelně nemusí překypovat vlasovými přípravky, jako jsou krémy, gely, laky na vlasy, tužidla – to vše je vysušuje a zatěžuje. Obezřetnost je na místě i při česání, zvolte hřeben (vlasový kartáč) s jemnými štětinkami, které vlasy netrhají a nedřou vlasovou pokožku. Jestliže o vlasy pečujete, jak nejlépe umíte a přesto nejste spokojená, vyzkoušejte Minoxidil. Jedná se o přípravek, který obnovuje růst vlasů a zabraňuje vypadávání. Mytí a sušení vlasů Než přistoupíte k mytí vlasů, pročešte je kartáčem. Se šamponem i kondicionérem se zachází rozumně – méně mnohdy znamená více. Šampon se nejdřív aktivuje rozetřením v dlaních, teprve následně se nanese na vlasy. Kondicionér je lépe nanášet jen na konečky nebo do půlky vlasů, jsou-li dlouhé. Opláchnutí by mělo proběhnout teplou (ne horkou) vodou. Vlasy po umytí zabalte do turbanu. Jste-li zvyklé česat ještě vlhké vlasy, pak by to měl být řídký hřeben.
Příspěvek Jak docílit krásných vlasů? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení