Článek

To je maso: 11 slavných ve spárech baletek! Gott, Postránecký, Neckář, Brodský...

 
Jsou štíhlounké, mají ladné pohyby a vzbuzují v mužích touhu chránit je. Baletky a tanečnice! Jejich křehké kráse podlehla i celá řada slavných mužů, počínaje Karlem Gottem (75) a mladičkým hercem Radúzem Máchou (27) ze seriálu Cesty domů konče. „Jejich postavy dostanou totiž každého chlapa,“ říká Radúz nadšeně o baletkách. Herci Karlu Augustovi (†62) se láska k baletce stala dokonce osudnou… Jak dopadly ostatní lásky slavných mužů k baletkám?
04.08.2014 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (5029 článků) , Radúz Mácha (30 článků) , Karel Augusta (8 článků) , Karel Mácha (37 článků)
Podobné články

To je maso: 11 slavných ve spárech baletek! Gott, Postránecký, Neckář, Brodský...

 
Jsou štíhlounké, mají ladné pohyby a vzbuzují v mužích touhu chránit je. Baletky a tanečnice! Jejich křehké kráse podlehla i celá řada slavných mužů, počínaje Karlem Gottem (75) a mladičkým hercem Radúzem Máchou (27) ze seriálu Cesty domů konče. „Jejich postavy dostanou totiž každého chlapa,“ říká Radúz nadšeně o baletkách. Herci Karlu Augustovi (†62) se láska k baletce stala dokonce osudnou… Jak dopadly ostatní lásky slavných mužů k baletkám?
04.08.2014 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (5029 článků) , Radúz Mácha (30 článků) , Karel Augusta (8 článků) , Karel Mácha (37 článků)

Chalupy slavných: Brodský ji koupil za 500 korun a přenechal Brejchové!

 
Celý život měl dvě chalupy! Vlastimil Brodský (†81) nevlastnil pouze roubenku ve Slunečné, kde se na zahradě u božích muk zastřelil. Deník Aha! objevil i hercovu roubenku v nedaleké Kytlici u Děčína. Na tu teď jezdí jeho syn Marek Brodský (54) s dětmi.
22.07.2013 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Vlastimil Brodský (102 článků) , Marek Brodský (33 článků)

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Zpěvák Václav Neckář (67): Léčil se v blázinci!

 
Zpěvák Václav Neckář (67) trpěl stihomamem! Bál se, že ho někdo sleduje a chce ho zastřelit. Teprve po letech přiznal, že to dospělo tak daleko, že musel být převezen do psychiatrické léčebny s diagnózou paranoidní psychózy. „Byl jsem pod velkým tlakem,“ přiznal Neckář. Na těžké období počátkem sedmdesátých let minulého století zavzpomínal v biografi i nejen on, ale i jeho bratr Jan Neckář (68), který se o něj s Václavovou manželkou staral.
09.11.2010 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Václav Neckář (363 článků) , Jan Neckář (19 článků)

Vlastimil Brodský (†81) by dnes slavil narozeniny - Exmanželka Jana Brejchová: 90 se dožít nechtěl!

 
Legendární melancholik Vlastimil Brodský (†81) by se dnes dožil 90 let. Pan král z Arabely, děda Drchlík z Návštěvníků, jeden ze slavných »světáků« či představitel bezpočtu dalších slavných postav však před téměř deseti lety, v dubnu 2002, spáchal sebevraždu. Jak na něj s odstupem času vzpomíná exmanželka Jana Brejchová (70)? A dcera Tereza Brodská (42)?
15.12.2010 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Vlastimil Brodský (102 článků) , Tereza Brodská (223 článků) , Jana Brejchová (278 článků)

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Václav Neckář převzal Diamantovou desku

 
Zpěvák a herec Václav Neckář ve čtvrtek u příležitosti 70. narozenin, které připadly na 23. října, převzal od zástupců společnosti Supraphon Diamantovou desku. Podle společnosti Neckář na její značce prodal od roku 1965 7,6 miliónu nosičů, úspěšnější byl v tomto ohledu jen Karel Gott, kterému V roce 1992 udělil Supraphon Diamantovou desku za 13 miliónů prodaných nosičů.
24.10.2013 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (5029 článků) , Václav Neckář (363 článků)

Tanečním mistrům vadí prsa baletek!

 
V někom vyvolá pohled na poskakující a pohupující se prsa baletek při tanci příjemnépocity, jiný při něm ale patrně prožívá hotová muka. Podle lidí ze sboru brněnského Národního divadla právě odpor dvojice baletních pedagogů vedl k tomu, že šéfka baletu nařídila, aby si tanečnice braly podprsenky i na tréninky.
23.12.2010 08:20 |

podobné články

Víme první: Postránecký v Počátkách skončil kvůli útěku na Primu! Známe podrobnosti!

 
Herec "Václav Postránecký":http://www.extra.cz/tema/vaclav-postranecky (70) na Nově skončil z velmi zajímavého důvodu. Tvrdí to obvykle mimořádně dobře informovaný zdroj eXtra v sídle konkurenční Primy.
28.05.2014 09:16 |

podobné články

Postránecký přišel o peníze a ještě slyšel výsměch!

 
Tohle do teď nikdo nevěděl! Herec Václav Postránecký (71) si pořádně vytrpěl kvůli divácky oblíbenému seriálu Vinaři. Protože se jeho natáčení řadu let odkládalo, přicházel Postránecký o pořádný balík peněz. Ne ale od štábu Vinařů, nýbrž úplně odjinud. Herec o tom otevřeně promluvil a budete se divit!
09.01.2015 12:16 |

podobné články

Osobnosti: Václav Postránecký (201 článků)

Superúředník Josef Postránecký složí slib Sobotkovi

 
Nový náměstek pro státní službu Josef Postránecký dnes složí slib do rukou premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Třiapadesátiletý Postránecký, který byl dosud ředitelem kanceláře náměstka ministra vnitra pro ekonomiku, strategie a evropské fondy, bude ve funkci šest let. Vláda ho pro ni vybrala minulou středu.
02.02.2015 06:51 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9536 článků)

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Recept na vepřovou kýtu na horčici

 
Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.08.2018 17:50 |

podobné články

Neckář skončil v nemocnici. Podezření na mrtvici se neportvrdilo

 
Kdysi populární zpěvák Václav Neckář byl ve čtvrtek s podezřením na mozkovou příhodu převezen do nemocnice. Podle serveru Novinky.cz nemohl Neckář hýbat rukou, tak mu jeho blízcí zavolali záchranku.
03.03.2011 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Václav Neckář (363 článků)

Neckář byl převezen do nemocnice s podezřením na mozkovou mrtvici

 
Zpěvák Václav Neckář (67) byl ve čtvrtek v odpoledních hodinách kvůli podezření na mozkovou mrtvici hospitalizován v nemocnici. Podle manažera nemohl hýbat rukou, proto mu jeho blízcí zavolali záchranku. "Mohu potvrdit, že pan Neckář byl přijat na neurologickou kliniku. Stále probíhají vyšetření," sdělila Novinkám mluvčí pražské Všeobecné fakultní nemocnice Petra Pekařová.
03.03.2011 16:35 |

podobné články

Osobnosti: Václav Neckář (363 článků) , Petr Václav (797 článků)

Neckář po kolapsu: Musím zaměstnat mozek

 
Václav Neckář (67) byl v neděli propuštěn z VFN na pražském Karlově náměstí domů. Tam ho pro podezření na mozkovou příhodu odvezla ve čtvrtek záchranka. Mrtvici lékaři naštěstí vyloučili, kapačky zpěváka po kolapsu posílily, a tak ho mohl syn Jan Neckář ml. (36) odvézt domů. Zpěvák se přivítal s manželkou a hned poté skočil po holicím strojku. Mluvil pomalu a s dlouhými pauzami, občas zadrhnul, působil ale odpočatě a klidně.
07.03.2011 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Václav Neckář (363 článků) , Jan Neckář (19 článků)