Článek

Testovali jsme mléčné čokolády s celými oříšky: Na co si dát při nákupu pozor?

 
Kdo by občas nezhřešil čokoládou? V sychravém podzimu zvedne náladu, v současné situaci obalí nervy a s oříšky navíc dodá energii. Potravinový Sherlock vám prozradí, která je nejlepší.
15.10.2020 06:05 |

podobné články

Podobné články

6 benefitů hořké čokolády

 
Každý kdo se snaží zhubnout, se jen velmi nerad loučí s čokoládou. Čokoláda je pochoutka, kterou máme rádi úplně všichni, její konzumace mimo jiné podporuje produkci hormonu štěstí. Snad vám tedy udělá radost informace, že se ani při redukci váhy nemusíte čokolády vzdát. Řeč je samozřejmě o kvalitní hořké čokoládě, ta má na nás dokonce blahodárné účinky. 1. Antioxidační účinky Kakao obsahuje ve vysoké míře antioxidanty zvané flavonoidy, jejich obsah předčí i zázvor, maliny, borůvky, ostružiny a řadu dalších potravin. O vlivu antioxidantů na zpomalení stárnutí tkání víme všichni. 2. Antiseptické účinky Díky obsahu flavonoidů, které posilují náš imunitní systém, má čokoláda také protizánětlivé účinky. Zkuste si vychutnat kousek čokolády ve chvíli, kdy vás začne pobolívat v krku – máte šanci poradit si s angínou dřív, než vás složí do postele. 3. Chrání srdce Jedna kostička hořké čokolády za den udržuje srdce silné a zdravé. Může pomoci snížit riziko vzniku mrtvice a infarktu. Podle jedné německé studie ti, co sní denně cca 7,5 gramu čokolády, mají nižší krevní tlak a menší riziko infarktu či mrtvice. 4. Pozitivní vliv na krevní oběh Flavanoly v kakau mohou pomoci zlepšit krevní oběh do srdce a mozku. Stimulují tepny, aby produkovali oxid dusnatý, ten pomáhá uvolnit cévy a snížit krevní tlak. 5. Proti stresu Neoslazená hořká čokoláda je tím nejefektivnějším typem čokolády, když se na vás všechno sesype a přemůže vás úzkost a stres. Může za to phenylethylamin, látka, která způsobuje i pocit zamilovanosti, a která vybízí mozek produkovat endorfiny – hormony štěstí. 6. Chrání myšlení Bylo zjištěno, že každodenní příjem menšího množství čokolády může působit jako prevence proti Alzheimerově chorobě. Síla antioxidantů v tmavé čokoládě chrání mozek před stresem a stárnutím. Kofein navíc může být užitečný na migrény a mírnější bolesti hlavy. Příspěvek 6 benefitů hořké čokolády pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.06.2018 15:35 |

podobné články

Co v zimě škodí zdraví

 
Chladné dny s teplotami klesajícími hluboko pod nulu nám ještě nechtějí dát sbohem, sněhová pokrývka neroztává a stále se poměrně brzy stmívá. Už jen kvůli nízkým teplotám a častému mrazu se musíme zamyslet nad tím, co v zimě škodí zdraví a pokud možno se tomu vyvarovat. Nachlazení, podcenění počasí, mléčné výrobky nebo přebytek vitamínů – to všechno a jiné aspekty našemu zdraví příliš nesvědčí. Jste si jistí, že víte, co v zimě škodí zdraví a na co byste si měli dát pozor? Pokud v této otázce nemáte jasno, přečtěte si náš dnešní článek! Víte, co v zimě škodí zdraví? Zima je dlouhé a náročné období, které se nám zvláště letos ukazuje v celé své kráse. Už několik let nebyla zima taková, jaká je právě letošní rok. Jen si vzpomeňte, kdy naposledy jste zažili takové množství sněhu nebo teploty klesající až k hodnotám -25°C?! Proto určitě není na škodu vědět, co vám v zimě nesvědčí. Můžete se na to podívat společně s námi! Nedostatek spánku Spánek k přežití nutně potřebujeme, ne nadarmo právě touto aktivitou strávíme třetinu našeho života. Po celý rok byste měli klást důraz na to, abyste se dobře a vydatně vyspali. Chápeme, že ne vždy je to možné, ale základem je spokojený, klidný a plnohodnotný spánek. Pokud ho budete mít málo, vaše tělo bude unavené, imunita oslabená a vy náchylnější k nemocem. Nevhodné oblečení Pokud se ptáte, co v zimě škodí zdraví, pak se podívejte do zrcadla. Ano přesně tak – my sami totiž mnohdy svému zdraví příliš nepomáháme. V zimě je nejčastějším problémem podceněné oblečení, kdy si na sebe vezmeme méně vrstev, nežli kolik je potřeba. Mnoho z nás nenosí doplňky, například v podobě čepice, a vůbec si neuvědomuje, že právě prochladnutí je příčinou vzniku nachlazení a nemocí. Mléčné výrobky Ačkoli si možná říkáte, že jsou mléčné... Čtěte více Příspěvek Co v zimě škodí zdraví pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.02.2017 09:25 |

podobné články

Kostymérka seriálu Panství Downton vytvořila šaty z čokolády

 
Kostýmní návrhářka Caroline McCall je autorkou většiny rób použitých při natáčení seriálu Panství Downton. Teď se ale oděvní designérka pustila do velké výzvy. Měla vyrobit šaty z šedesáti kilogramů čokolády. Pracovat přitom mohla se třemi odstíny – bílé, mléčné a hořké čokolády.
15.10.2014 20:00 |

podobné články

Pozor při nákupu mikulášské nadílky. „Mléčné pochoutky“ mají do čokolády daleko

 
Mikuláš, čert a anděl dneska procházejí Českem a regály v obchodech přetékají nabídkou figurek v barevných obalech. V mikulášké nadílce nesmí chybět. Pokud vybíráte zejména podle obrázku na obalu, můžete koupit pouhou náhražku čokolády. Problém je, že na první pohled jsou k nerozeznání. Víte, jak od sebe odlišit čokoládu a sladkou hnědou hmotu?
05.12.2019 08:05 |

podobné články

Sladké, přesladké. Náročný život degustátora čokolády

 
Nejprve prostudovat barvu, pak strukturu a nakonec chuť. Stejně jako v případě vína i ochutnávání čokolády může být právě tak požitkem jako uměním vyžadujícím pravidelný trénink k tříbení chuťových buněk. A kdo jiný by měl nabízet lekce degustace čokolády než Pierre Hermé, francouzský mistr čokolády a cukrovinek.
20.04.2012 12:17 |

podobné články

Důvody proč do stravy zařadit semínka a oříšky

 
Semínka a ořechy by měly být nedílnou součástí jídelníčku každého z nás. Pokud se tyto dvě složky ve vaší stravě nevyskytují, tak věřte, že svému tělu vědomě škodíte. Semínka a ořechy totiž mají na naše zdraví pozitivní vliv. Spousta lidí odmítá pravidelně konzumovat semínka a ořechy a toto své jednání si odůvodňují tvrzením, že přece nejsou ptáci, aby museli zobat semínka nebo chroupat oříšky. Jestliže i vy zastáváte podobný názor je dnešní článek určený právě pro vás. Prostřednictvím následujících řádků vás seznámíme hned s několika důvody, proč semínka a ořechy zařadit do stravy. Proč jíst semínka a ořechy Jestliže i vy patříte mezi odpůrce semínek a ořechů a vědomě je tak do svého jídelníčku nezařazujete, po přečtení dnešního článku na tyto pochutiny změníte názor. Už to nebudeme zdržovat zbytečným okřáváním a rovnou se podíváme na důvody, pro které stojí za to zařadit semínka a ořechy do vaší stravy. Kvalitní a různorodý obsah Ořechy a semínka jsou stále oblíbenější především pro jejich různorodý a vysoce kvalitní obsah. Obsahují vysoké množství bílkovin, zdravé tuky, minerály a samozřejmě i vitamíny. Zmínit musíme i obsah veškerých esenciálních aminokyselin. Ořechy a semínka rovněž obsahují zinek, který je důležitý pro správné fungování imunitního systému. Jak často jíst ořechy a semínka? Odborníky doporučovaná denní dávka semínek a ořechů je zhruba 1 hrst. Navíc je dokázáno, že pravidelná konzumace semínek a ořechů pozitivně ovlivňuje riziko vzniku různorodých metabolických chorob. Co si dopřávat? Ořechů a semínek je na současném trhu pestré množství as rozhodně tak je z čeho vybírat. Samozřejmě je nemusíte konzumovat všechny, ale doporučuje se je střídat. A na čem si tedy můžete pochutnat? Ořechy: arašídy vlašské ořechy mandle pistácie makadamové ořechy kešu para ořechy pekanové oříšky lískové ořechy Semínka: konopná semínka dýňová semínka sezamová semínka lněná semínka chia semínka maková semínka   Příspěvek Důvody proč do stravy zařadit semínka a oříšky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.06.2017 06:40 |

podobné články

Zemědělská a potravinářská inspekce zjistila další falšované masné a mléčné výrobky ze zahraničí

 
Státní zemědělská potravinářská inspekce (SZPI) nadále při kontrolách v tržní síti zjišťuje masné a mléčné výrobky od zahraničních výrobců, které závažným způsobem porušují právní předpisy. Laboratorní rozbory opakovaně zjišťují parametry svědčící o falšování potraviny i při zohlednění nejistoty měření. Typicky chybí cenná složka výrobku, např. podíl masa je nižší, než výrobce uvádí na obalu, nebo je nižší podíl mléčné sušiny u mléčných výrobků – zejména sýrů, čímž se zásadně mění jeho vlastnosti. SZPI aktuálně zjistila následující výrobky:
07.07.2016 13:15 |

podobné články

Zažíjte čokoládové pokušení s Philadelphií Milkou

 
Philadelphia Milka v sobě skrývá kombinaci jemné chuti kvalitní čokolády s nadýchaným sýrem typu cream cheese a vytváří tak nezaměnitelnou variantu sladké odměny v podobě mléčného výrobku. Výrobek je ideální jako pomazánka na pečivo, samotný na lžičce nebo při použití v kuchyni. Skvěle se například hodí jako krém do různých sladkých jídel, dortů, či zákusků. Philadelphia Milka obsahuje 22 % jemné mléčné čokolády Milka a má o polovinu méně nutričních hodnot než jiné čokoládové pomazánky. Tento sýr tak nabízí neobvyklý chuťový zážitek, který potěší chuťové smysly nejen dětí, ale i dospělých.
10.12.2013 13:35 |

podobné články

Co se stalo s hvězdami Třech oříšků pro Popelku? Jedna tragédie za druhou!

 
Co se stalo s hlavními hvězdami pohádky Tři oříšky pro Popelku? Kdo je po smrti a kdo se těší dobrému zdraví? A jaké byly životní osudy těch, pro něž byla Popelka nejvýraznější hereckou příležitostí? Vydali jsme se po jejich stopách!  hhhCo se stalo s hlavními hvězdami pohádky Tři oříšky pro Popelku, od jejíhož natočení? Kdo je po smrti a kdo se těší dobrému zdraví? A jaké byly životní osudy těch, pro něž byla Popelka nejvýraznější hereckou příležitostí? Vydali jsme se po jejich stopách!Co se stalo s hlavními hvězdami pohádky Tři oříšky pro Popelku, od jejíhož natočení uplynulo už 37 let? Kdo je po smrti a kdo se těší dobrému zdraví? A jaké byly životní osudy těch, pro něž byla Popelka nejvýraznější hereckou příležitostí? Vydali jsme se po jejich stopách!Více na http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/53233/princ-pavel-travnicek-denik-aha-ho-doprovazel-do-nemecka-tady-jsem-tocil-popelku.html?utm_source=ahaonline.cz&utm_medium=copy
24.12.2015 10:35 |

podobné články

Na co si dát pozor při online seznamování

 
Jste nějakou dobu sami a cítíte, že nadešla ta pravá chvíle se seznámit? Máte málo času a nevíte, kam vyrazit a poznat někoho zajímavého? Dnes není nic neobvyklého na seznamování se po internetu. Určitě to má své výhody, ale je dobré vědět na co si dát pozor. Oči i uši na pozoru Váš vztah je již minulostí a cítíte, že jste připraveni navázat vztah s někým novým. Jenže to neznamená, že je připravená i druhá strana. To bývá často kámen úrazu. Jestliže už máte začít nový vztah, neměl by si druhý partner tahat do nového vztahu staré problémy. Pokud vám začne druhá strana psát, jaký je chudák, jak byl podveden, rozhodně není připraven začít další vztah. Délka rekonvalescence po rozchodu se různí. Někdo strádá týden a jiný rok. Rozhodně tohle je známka, že druhá strana není úplně zahojená a do nového vztahu by vnesl své problémy. Pozor na lháře Je pravdou, že i v běžném životě můžete narazit na podvodníka, ale na internetu dvojnásob. Jestliže už se chcete seznámit tímto prostřednictvím, vyhledejte kvalitní seznamky. Také se nenechte ovlivnit fotografií. Fotografie sice umí divy, ale upravit fotku není tak těžké. Mnoho lidí používá i fotografii staršího data. Potkat člověka, který má pak o 20kilo více, by byl asi docela šok. Ptejte se, žádejte aktuální fotku a stůjte nohama pevně na zemi. Sledujte rovněž, nakolik má vyplněn profil. Varovat by vás mělo balamutění, tajnůstkářství, mlžení, slovíčkaření. Ze začátku si dejte pozor na to, pokud z vás někdo ihned tahá soukromé informace: kde bydlíte, studujete, kde trávíte večer. Schůzka Přeskočila jiskra po síti a domlouváte si schůzku. Rozhodně by měla proběhnout někde na veřejnosti a přátelům dejte vědět, kam jdete a v kolik hodin se přibližně vrátíte. Nejlépe, když vám ještě kamarádka zavolá i během schůzky – jen tak pro kontrolu, že jste v pořádku. Více než na... Čtěte více Příspěvek Na co si dát pozor při online seznamování pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.08.2015 08:21 |

podobné články

Fakta a mýty o čokoládě

 
Jaká jsou fakta a mýty o čokoládě, nejoblíbenější sladké pochoutce, jejíž historie sahá až daleko do naší paměti a které skutečně jen málokdo dokáže odolat? Budete se možná divit, ale ne všechna tvrzení, která o čokoládě kolují z generace na generaci, jsou pravdivá. Stejně tak vás asi překvapí, že některé povídačky, o nichž jste si mysleli, že jsou jen vymyšlené, naopak zastávají pravdu. Jestliže i vy patříte k milovníkům čokolády, pak si náš dnešní článek rozhodně nenechte ujít. Možná pro vás bude nepříjemným probuzením do reality, možná vás naopak mile překvapí! Fakta a mýty o čokoládě – co je pravda a co ne? Asi jako o všem v dnešní době, kolují i o čokoládě pravdivá a nepravdivá tvrzení, o kterých jsme každý z nás určitě slyšel. My jsme se rozhodli přijít pravdě na kloub a s výsledkem se s vámi podělit. I pro nás byla některá zjištění (ne)milým překvapením! Čokoláda zlepšuje náladu! Pravda: Konzumace čokolády skutečně zlepšuje náladu, ale tento stimulační účinek nemá za vinu cukr, jak si většina lidí myslí, nýbrž viníkem pocitu štěstí je kakao. To obsahuje flavonoidy a ty ve vašem těle zvýší pocit spokojenosti. Po čokoládě přiberete! Lež: Hodně lidí si myslí, že konzumace čokolády způsobuje přibírání na váze, což ale není pravda. Čokoláda s obsahem čistého kakaa naopak podporuje hubnutí, což potvrdily i mnohé studie. Čokoláda funguje jako afrodiziakum! Pravda: Věřte tomu nebo ne, ale čokoláda opravdu může mít afrodiziakální účinky a může se tedy hrdě řadit mezi známá afrodiziaka. Ačkoli studie a vědci tvrdí pravý opak, čokoláda vykazuje afrodiziakální účinky psychického rázu. Čokoláda je droga! Lež: Možná se i vy řadíte k lidem, kteří s oblibou říkají, že jsou na této sladkosti doslova závislí. Říkat to sice můžete, ale o závislosti jako takové rozhodně nemůže být řeč. Čokoláda není droga, která by ve vás... Čtěte více Příspěvek Fakta a mýty o čokoládě pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.09.2016 05:40 |

podobné články

Milovníci čokolády zuří! Mars následuje Toblerone a zmenšuje svoji hmotnost

 
Výrobce čokolády Mars se rozhodl, že půjde ve šlépějích Toblerone a zeštíhlí naši oblíbenou pochoutku. Aniž by zákazníky informoval, snížil hmotnost balení medových kuliček v mléčné čokoládě Maltesers.
22.11.2016 12:05 |

podobné články

Silnici v Německu zaplavila tuna mléčné čokolády

 
Továrna na čokoládu v západoněmeckém městečku Westönen se proslavila po celé zemi i v zahraničí. V důsledku poruchy zásobníku z ní vytekla v pondělí večer tuna čokolády na silnici a v chladném počasí ztuhla. Pomoci museli hasiči.
13.12.2018 11:55 |

podobné články

Francouz stvořil desetimetrový vánoční stromek z čokolády

 
Francouzský výrobce čokolády Patrick Roger stvořil architektonické dílo, za které by se nemusela stydět ani ta největší esa moderního stavitelství. Postavit totiž čtyřtunový strom z čokolády o výšce deseti metrů není jednoduché nejen z hlediska gastronomického, ale ani z hlediska statického.
30.11.2010 10:10 |

podobné články

Francouz stvořil desetimetrový vánoční stromek z čokolády

 
Francouzský výrobce čokolády Patrick Roger stvořil architektonické dílo, za které by se nemusela stydět ani ta největší esa moderního stavitelství. Postavit totiž čtyřtunový strom z čokolády o výšce deseti metrů není jednoduché nejen z hlediska gastronomického, ale ani z hlediska statického.
30.11.2010 10:50 |

podobné články

Francouz postavil desetimetrový vánoční strom z čokolády

 
Pařížský výrobce čokolády Patrick Roger se letos dočkal prestižního ocenění za své desetileté působení na francouzském trhu. Aby dokázal, že si titul "Nejlepší výrobce čokolády" zaslouží, rozhodl se udělat něco výjimečného. Na začátku adventního času tak světu představil obří čokoládový vánoční strom.
30.11.2010 17:10 |

podobné články

Hotelový pokoj s mužem ve slipech z čokolády je další počin Karla Lagerfelda

 
Návrhář Karl Lagerfeld byl pro jednou nevěrný módnímu průmyslu a zkusil si navrhnout něco zcela jiného. Stal se designérem hotelového pokoje vytvořeného kompletně z čokolády. Lagerfeld však obrovské lahodné dílko nevytvořil sám, ale spojil se s francouzským mistrem v oboru Patrickem Rogerem, který podle návrhářovy předlohy z čokolády pečlivě vyřezal každý detail.
29.04.2011 22:00 |

podobné články

Osobnosti: Karl Lagerfeld (133 článků)

K NAKOUSNUTÍ! Modelky předvedly šaty z čokolády!

 
V New Yorku začal už patnáctý ročník veletrhu čokolády. Účastníci se ho pětašedesát světových výrobců. Tuto tradici založil francouzský pár milovníků čokolády.
11.11.2011 14:20 |

podobné články

Lidé jsou rozzuřeni: Čokolády Milka jsou čím dál menší, ale stojí pořád stejně!

 
Oblíbená značka čokolády Milka si znepřátelila některé zákazníky. Přestože ceny a obaly zůstávají stejné, v poslední době je množství čokolády čím dál menší. Ke snížení gramáže došlo konkrétně u tří produktových řad známé sladkosti.
10.01.2018 23:05 |

podobné články