Článek

STEM: Volby by vyhráli Piráti a STAN, hodnocení Zemana se zhoršilo

 
Volby do Sněmovny by v dubnu vyhrála koalice STAN a Pirátů s 27,9 procenta hlasů před hnutím ANO s podporou 24 procent.
23.04.2021 13:00 |

podobné články

Podobné články

Průzkum STEM: Hodnocení premiéra se zhoršilo, Babiš zůstává "na svém", mezi opozičními politiky zabodoval Okamura

 
Andrej Babiš je stále nejlépe hodnoceným českým politikem. Oproti lednovému výzkumu se mírně zhoršilo hodnocení M. Stropnického a B. Sobotky, čímž se potvrdil odstup mezi těmito (dříve podobně hodnocenými) politiky. Naopak mírně vyšší podíl příznivých názorů zjišťujeme především u K. Valachové, L. Zaorálka, D. Ťoka a M. Jurečky. Mezi opozičními politiky zaznamenali zlepšení hodnocení T. Okamura a P. Fiala.
28.04.2017 11:15 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (21739 článků)

Hodnocení jako ve škole: Prezident Zeman u lidí tak tak nepropadl

 
Hodnocení prezidenta Miloše Zemana ze strany veřejnosti se proti loňskému podzimu dál zhoršilo. Celkově si vysloužil za své počínání od lidí při hodnocení jako ve škole průměrnou známku 3,8. Na podzim to bylo 3,6. Vyplynulo to z aktuálního průzkumu agentury STEM/MARK, která zaznamenala zhoršení hodnocení hlavy státu již na podzim. Nyní si Zeman pohoršil ve všech hodnocených oblastech a nejvýrazněji ve své dosud velmi "silné disciplíně", a to zájmu o problémy občanů.
23.04.2021 13:55 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (25399 článků)

Jak vybrat stan

 
Prázdniny jsou obdobím, kdy nejčastěji kupujeme stan. Stanování je mezi Čechy stále ještě hodně oblíbené, především u mladší populace. Hodí se na víkendové pobyty i dovolené v jednom z mnoha autokempů, i na objíždění letních hudebních festivalů. A někteří z nás ho potřebují i v zimě, při slézání impozantních horských štítů. Pro výběr stanu je rozhodujících několik kritérií. Především je to účel užití, počet osob, pro něž stan pořizujeme a klima, v němž ho budeme stavět. Důležitá je také jeho hmotnost, protože když ho nesete v krosně na zádech, je znát každý dekagram. Stanování ve dvou nebo rodinná dovolená? První, co rozhoduje o výběru vašeho stanu je počet osob, které budou stan současně používat. Jestli se chystáte na dovolenou k moři s dvěma dětmi, je jistě ideální rodinný dvouložnicový stan s předsíňkou, případně stříškou, díky níž budete mít i v nejžhavějších dnech aspoň trochu stínu. V takovém případě ani nezáleží na tom, jak těžký stan bude, protože ho povezete autem. Jestliže se chystáte ve dvou na túru po Čechách nebo dokonce do hor, je hmotnost zásadní. Také nepotřebujete luxusní dvouložnicový stan, stačí pro dvě osoby, maximálně s prostorem pro uložení batohů. Malé, lehčí stany pro jednoho nebo pro 2 osoby, obvykle snadno postavíte i sbalíte. Váha takového stanu se pohybuje kolem 1,5 kg. Jak často chcete stanovat? Jestli chcete stanovat i mimo letní měsíce, je dobré se soustředit na voděodolnost. Na pláži v Itálii to řešit nemusíte, ale když vás přepadne průtrž mračen, jistě nechcete být ihned mokří. V případě podlážky se vyplatí nekupovat nic s odolností nižší než 5 000 mm – 12 000 mm, u stanu pro horskou turistiku počítejte s odolností nejméně 4000 mm. Podle toho, jak často budete stan stavět, je nutné zaměřit se na materiál prutů. Pro četné využívání je lepší pořídit si stan s... Čtěte více Příspěvek Jak vybrat stan pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.07.2018 17:10 |

podobné články

Studentské volby v Praze vyhráli Piráti. ČSSD porazila i strana Romů

 
Studentské obecní volby v Praze vyhráli Piráti. Hlas jim dalo 26 procent z asi 3 000 zúčastněných středoškoláků. Druzí byli s 20 procenty TOP 09 a Starostové. Další sněmovní strany získaly jen několik procent hlasů. Volby se konaly v pondělí a dnes. Výsledky ČTK oznámila Táňa Abrhámová z projektu Jeden svět na školách organizace Člověk v tísni, který studentské volby pořádá od roku 2010 před vybranými skutečnými volbami. Reálné obecní volby se konají 5. a 6. října. Piráti zvítězili i v loňských studentských sněmovních volbách.
25.09.2018 20:40 |

podobné články

Eben, Pavel, Němcová. Tyto lidi bychom podle průzkumu nejraději viděli na Hradě

 
Hodnocení prezidenta Miloše Zemana ze strany veřejnosti se proti loňskému podzimu dál zhoršilo. Celkově si vysloužil za své počínání od lidí při hodnocení jako ve škole průměrnou známku 3,8. Na podzim to bylo 3,6. Vyplynulo to z aktuálního průzkumu agentury STEM/MARK, která zaznamenala zhoršení hodnocení hlavy státu již na podzim. Nyní si Zeman pohoršil ve všech hodnocených oblastech a nejvýrazněji ve své dosud velmi „silné disciplíně“, a to zájmu o problémy občanů.
23.04.2021 18:25 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (25399 článků)

Vysvědčení společnosti za uplynulý rok: Práce prezidenta, premiéra a vlády je hodnocena hůře než před rokem

 
Obecné hodnocení vnitropolitické situace se sice od výzkumu na počátku roku 2016 významně nezměnilo, ovšem hodnocení jednotlivých aktérů politické scény se poněkud zhoršilo. Horší průměrnou „známku“ než před rokem si vysloužil prezident republiky (hodnocení jeho práce však stále patří mezi nejlépe hodnocené oblasti), dále premiér, vláda a parlament. Naopak lépe lidé hodnotí možnost uplatnit své schopnosti, péči o bezpečnost občanů, vyhlídky do budoucna, sociální jistoty, podmínky života mladých rodin a poctivost v podnikání. Dlouhodobě stabilně je celkově nejlépe hodnocena práce městských a obecních úřadů. Naopak tradičně špatně jsou hodnoceny především výsledky privatizace, dále také činnost politických stran, podmínky života starých občanů a poctivost v podnikání.
06.02.2017 11:55 |

podobné články

„Dělali ze mně blbce.“ Piráti naštvali Gazdíka ze STAN, pakt proti Babišovi ale nezavrhl

 
Petr Gazdík (STAN) kritizoval dnes jednání Pirátů, kteří odmítli vytvořit dvojblok se STAN ve Zlínském kraji a nakonec kývli na koalici s ANO, ODS a ČSSD, čímž poslali Starosty do opozice. Piráti dle Gazdíka zástupcům STAN při povolebním jednání lhali, Gazdík má pocit, že z něj „dělali blbce“. Hnutí STAN přitom má ve čtvrtek hlasovat o spolupráci s Piráty při parlamentních volbách na celostátní úrovni. Gazdík chtěl navrhnout, aby se hlasování odložilo, nakonec to ale neudělá. Proč?
07.10.2020 14:15 |

podobné články

Osobnosti: Petr Gazdík (1022 článků) , Petr Gazdík (1011 článků)

Optimismus ze změn v politice vyprchává, tvrdí průzkum

 
Hodnocení politiky se loni zhoršilo a lidé hledí do budoucnosti s většími obavami. Plyne to z průzkumu společnosti STEM, který se zabýval různými oblastmi života v České republice. V průzkumu lidé používali školní hodnocení od 1 do 5.
09.02.2016 21:40 |

podobné články

Studentské volby vyhráli v osmi krajích Piráti, ve třech ANO

 
Studentské volby do krajských zastupitelstev vyhráli v osmi krajích Piráti, ve třech ANO. V Praze, kde se v řádných krajských volbách nehlasuje, dostala nejvíc hlasů TOP 09, ve Zlínském kraji hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury (SPD). V Karlovarském kraji zvítězila u studentů kandidátka PRO Zdraví a Sport. Výsledky dvoudenní akce dnes zveřejnila společnost Člověk v tísni, která volby pořádá od roku 2010. Chce jimi zvýšit zájem mladých o politiku.
22.09.2016 12:00 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

STEM: Jsou krajské volby důležité či ne?

 
Nejdůležitějšími volbami z pohledu veřejnosti jsou dlouhodobě volby komunální. Aktuálně se jim v míře důležitosti vyrovnaly volby prezidenta republiky. Dále lidé za důležité považují volby do Poslanecké sněmovny. Poněkud méně důležité jsou podle veřejného mínění krajské volby, jejichž hodnocení nezměnila ani skutečnost, že výzkum proběhl těsně po jejich skončení. Výrazně méně důležité jsou podle občanů volby do Senátu a do Evropského parlamentu.
04.11.2016 12:55 |

podobné články

Pro lidi jsou nejdůležitější komunální volby, ukázal průzkum STEM

 
Češi přikládají největší důležitost volbám do obecních zastupitelstev. Jen o něco méně důležité jsou pro ně sněmovní, krajské a prezidentské volby. Naopak nejhůře z jejich hodnocení vycházejí volby do Evropského parlamentu, o mnoho lépe na tom ale nejsou ani volby do Senátu. Vyplynulo to ze zveřejněného průzkumu agentury STEM, podle níž se důležitost krajských a senátních voleb pro občany v uplynulých dvou letech přesto zvýšila.
14.09.2012 16:00 |

podobné články

Lidovci a STAN chtějí volby ve Zlínském kraji vyhrát, mít 4 křesla

 
Koalice lidovců a Starostů a nezávislých (STAN) chce ve Zlínském kraji vyhrát podzimní sněmovní volby. Lidovci jsou v tomto regionu tradičně silní, vyhráli tam podzimní krajské volby. Koalice chce nyní za kraj získat v Poslanecké sněmovně čtyři křesla, řekl dnes novinářům lídr kandidátky, poslanec a republikový místopředseda KDU-ČSL Ondřej Benešík. Nyní mají KDU-ČSL a STAN dohromady za Zlínský kraj tři křesla.
19.06.2017 11:40 |

podobné články

Babišovi s Kalouskem to u mladých natřel Bartoš. Piráti ovládli studentské volby

 
Na prvním místě Piráti s Ivanem Bartošem za kormidlem, daleko za nimi druhé hnutí ANO Andreje Babiše - pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny čirá utopie, jenže studentské volby v Česku přinesly jiný obrázek. U mladých vyhráli právě Piráti, propadl naopak vítěz posledních reálných voleb ČSSD. Na třetím místě skončila Kalouskova opoziční TOP 09. V těsném závěsu za Babišem. Dařilo se však i okamurovcům.
04.10.2017 21:50 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (21739 článků)

Studentské volby v Praze vyhráli u středoškoláků Piráti

 
Studentské obecní volby v Praze vyhráli Piráti. Hlas jim dalo 26 procent z asi 3000 zúčastněných středoškoláků. Druzí byli s 20 procenty TOP 09 a Starostové. Další sněmovní strany získaly jen několik procent hlasů.
25.09.2018 19:20 |

podobné články

Koalice Pirátů a STAN do sněmovních voleb se rýsuje. Dohodli se na programu i penězích

 
Piráti a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) se dohodli na koaliční smlouvě před sněmovními volbami v roce 2021. Obsahuje 113 bodů k programovým východiskům. Budou ji schvalovat členské základny obou subjektů. Jejich zástupci to řekli na dnešní tiskové konferenci ve Sněmovně. Hnutí STAN obsadí pozici lídra kandidátky ve čtyřech krajích - Středočeském, Plzeňském, Libereckém a Olomouckém. Subjekty vloží do předvolební kampaně 49 milionů korun. Dvě třetiny dají Piráti, třetinu STAN.
22.12.2020 15:45 |

podobné články

Průzkum: Spotřebitelské prostředí se zhoršilo ve většině zemí EU

 
Ve velké většině zemí Evropské unie se loni proti předchozímu roku zhoršilo spotřebitelské prostředí. Výjimkou v tomto směru není na rozdíl od Slovenska ani Česko. Vyplývá to z dnešní zprávy o spotřebitelských trzích, kterou představila Evropská komise. Zpráva vychází z průzkumů mezi lidmi.
29.03.2010 13:15 |

podobné články

Ovzduší na Ostravsku se výrazně zhoršilo!

 
Ovzduší na Ostravsku se výrazně zhoršilo. Meteorologové proto večer vyhlásili signál upozornění, který varuje před vznikem smogové situace.
11.01.2011 20:05 |

podobné články

Ministerstvo financí zhoršilo odhad, schodek se letos zvýší

 
Ministerstvo financí zhoršilo pro letošní i příští rok odhad vývoje ekonomiky. Letos by měl hrubý domácí produkt klesnout o 0,5 procenta, příští rok stoupnout o procento. Vyplývá to z materiálu, který dnes projednala vláda. V dubnu MF odhadovalo letošní růst HDP na 0,2 procenta a příští rok na 1,3 procenta.
19.07.2012 16:50 |

podobné články