Článek

Sputnik má oficiálně nakročeno do Evropy. Léková agentura zahájila jeho hodnocení

 
Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) zahájila průběžné hodnocení ruské vakcíny proti covidu-19 Sputnik V. Agentura to dnes uvedla v prohlášení, podle něhož žádost podala německá firma R-Pharm Germany. Ta je součástí ruské farmaceutické skupiny R-Pharm. O látku vyvinutou ruským ústavem Nikolaje Gamaleji, kterou se již bez unijního schválení očkuje v Maďarsku, požádal Rusko mimo jiné český prezident Miloš Zeman.
04.03.2021 11:35 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (25759 článků)
Podobné články

Česko zastavilo Sputnik V. Brazílie šokuje. Nesmysly a tlak USA, zní z Ruska

 
Kolem vakcíny proti koronaviru Sputnik V to opět jiskří. Český Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) oznámil, že stále nemá dost informací, aby se mohl k ruské vakcíně jakkoli vyjádřit. Oznámení přišlo ve chvíli, kdy se Brazílie rozhodla dát od ruské vakcíny ruce pryč. Ruský fond přímých investic (RDIF), který prodává vakcínu Sputnik V do zahraničí, oznámil, že brazilský regulační úřad mohl vakcínu Sputnik V odmítnout po nátlaku Spojených států.
29.04.2021 10:50 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Remdesivir má nakročeno do všech nemocnic, zbývá poslední souhlas. Kolik bude lék stát?

 
Evropská léková agentura (EMA) doporučila, aby byl přípravek remdesivir podmínečně schválen k léčbě pacientů s nemocí covid-19. Jeden z výborů úřadu přípravek americké společnosti Gilead Sciences doporučil pro pacienty starší 12 let se zápalem plic, kteří potřebují dodatečné dávky kyslíku.
25.06.2020 15:55 |

podobné články

Arenberger přebral úřad a řekl, jak se do Česka může dostat Sputnik V. Co radí Čechům?

 
Ve středu nahradil ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petr Arenberger (62). Naopak ministrem školství bude dál Robert Plaga (za ANO), ačkoliv i o jeho konci se spekulovalo. Změní výměna ministra něco na přístupu Česka k dosud necertifikované ruské vakcíně Sputnik V? Prezident Miloš Zeman by o to stál, zmínil to rovnou již při ceremoniálu na Hradě. Naopak premiér Andrej Babiš (ANO) při uvedení o úřadu řekl, že Česko bude čekal na EMU, tedy na Evropskou lékovou agenturu. Samotný Arenberger uvedl, že Sputnik by se do země mohl dostat v rámci klinické studie. Čechům poradil, aby v případě příznaků covidu šli na PCR nebo antigenní test a nezalezli s čajem pod peřinu.
06.04.2021 17:40 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (22513 článků) , Petr Zeman (354 článků) , Karel Zeman (336 článků) , Jan Zeman (451 článků) , Petr Prima (50 článků)

Očkování ruským Sputnikem? „Nejsou o něm informace,“ varuje šéfka SÚKL. Co další vakcíny?

 
Vzhledem ke zpomalení dodávek vakcín od firem Pfizer a Moderna se začal epidemiolog a poradce premiéra Andreje Babiše (ANO) Roman Prymula přiklánět k nákupu ruské vakcíny Sputnik V. Není sám, kdo v tomto ohledu zmiňuje Maďarsko, které tak učinilo na vlastní pěst. Podle ředitelky Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Ireny Storové vznikla mylná představa o tom, že v se Maďarsku chystají touto vakcínou co nevidět očkovat. Evropská léková agentura (EMA) nemá jak v ruskou, tak čínskou látku důvěru, protože k nim chybí množství informací.
29.01.2021 12:16 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (22513 článků)

V Německu čím dál více politiků podporuje schválení ruské vakcíny

 
Že by Evropská unie schválila vakcínu Sputnik urychleně? Je to možné. I přes počáteční výhrady sílí hlasy v Německu – volají po nasazení preparátu. Například ministr zdravotnictví Jen Spahn požaduje, aby preparát schválila evropská léková agentura EMA. Píše to server Novinky.cz.
02.02.2021 18:26 |

podobné články

Šnircová (Zelení): Vyplatí se čekání na EMU?

 
Kvůli pandemii koronaviru se více zviditelnila EMA – Evropská léková agentura. V médiích jste EMU jistě zaznamenali v souvislosti s průtahy ohledně registrace ruské vakcíny Sputnik V. Jakou roli mají lékové agentury, jak tomu je s ruskou vakcínou a proč je dobré, že EMU máme?
20.03.2021 11:00 |

podobné články

Těmhle bych píchl Sputnik! Datový vědec Ludwig má jasno. A lidé mu píšou zlé věci

 
Nejslavnější český datový vědec Petr Ludwig prozradil, komu by se podle něho měla podávat ruská vakcína Sputnik V. „Sputnik je ideální řešení, jak naočkovat ty, co čtou pro-kremelské dezinformační weby,“ vyzývá doslovně s fotkou ankety ParlamentníchListů.cz. Kromě rad o vakcínách Ludwig přidává i přednášku, jak se dají unést nenávistné komentáře. Právě s nimi má velmi bohaté zkušenosti. Autor knih proti prokrastinaci je dostával hned ze začátku roku, kdy se jej měly dotknout natolik, že poté nespal a prokrastinoval. Následně si zkusil prohodit role a nepříliš pěkné zprávy začal rozesílat i on sám, své o tom ví i novinář Michal Zlatkovský.
08.02.2021 20:45 |

podobné články

Toto Langšádlová neuvidí ráda: Vakcína Sputnik v americkém tisku

 
Před ruskou vakcínou Sputnik V včera ve Sněmovně varovala poslankyně TOP09 Helena Langšádlová. Ovšem otázka, zda tentokrát nedošlo k podcenění schopností ruské vlády už se začíná ozývat v USA. Ještě minulý rok zaznělo, že by Sputnik nepíchli ani opicím. Ale teď? To zkoumal Ishaan Tharoor v deníku Washington Post.
10.02.2021 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Helena Langšádlová (275 článků) , Washington Washington (109 článků) , Washington Washington (109 článků)

Tady jsou za Sputnik rádi. Skvělé zprávy, jinak totiž mají kulové

 
Stálým tématem českých diskuzí zůstává, zda má Česko certifikovat vakcínu z Ruské federace Sputnik V ještě předtím, než tak učiní orgány Evropské unie. Ale Sputnik ovlivňuje politiku i jinde. 20 000 dávek dorazilo do pásma Gazy přes Egypt. Odesílatel? Spojené arabské emiráty. Jedná se o „dar“, ale stojí za ním dle serveru France24.com konkurent současného prezidenta Abbáse.
22.02.2021 13:00 |

podobné články

Putin mi slíbil dodávku vakcíny Sputnik, oznámil Zeman

 
Prezident Miloš Zeman má od šéfa Kremlu Vladimira Putina slíbenou dodávku ruské vakcíny Sputnik, uvedla v sobotu televize CNN Prima News. Zeman to řekl v rozhovoru po tuto televizní stanici. Miloš Zeman uvedl, že Vladimiru Putinovi adresoval dopis, v němž ho o vakcínu Sputnik V po dohodě s premiérem Andrejem Babišem požádal.
27.02.2021 20:05 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (3644 článků) , Andrej Babiš (22513 článků) , Miloš Zeman (25759 článků)

Pryč z EU. Sputnik: Úřední stanovisko. A je zle. Zeman a Babiš, o ně nejde

 
Prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovorech pro televizi Prima horovali pro ruskou vakcínu Sputnik. Zeman už dopředu vzkazoval, že bude přehlížet „blbečky“, kteří ho budou za shánění ruské vakcíny kritizovat, protože mu nejde o ideologii, ale o zdraví národa. Státní ústav pro kontrolu léčiv však oznámil, že Sputnik schválit nemůže. V tu chvíli se do věci rázně vložil někdejší hradní právník Pavel Hasenkopf. Ignorujte právo EU, zahřměl.
01.03.2021 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (22513 článků) , Miloš Zeman (25759 článků)

Sputnik na sílu? Guláš. Hamáček smetl teorie. Vzkaz i Zemanovi

 
Další nemocnice vyhlásily kvůli naplnění kapacit stav hromadného postižení osob. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) v pořadu Interview ČT24 uvedl, že zdravotnický systém mají zachránit další zdravotnická zařízení a ambulantní lékaři, kteří budou muset dát péči pro část svých pacientů stranou. Na přetřes přišla i budoucnost ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) v rámci politických sporů kolem vakcíny Sputnik V. „Pokud nám někdo nacpe Sputnik V na sílu, vzbudí to obrovské problémy!“ varoval Hamáček. Mezitím premiér Andrej Babiš (ANO) oznámil, že v příštím týdnu dorazí do Česka díky solidaritě EU 100 tisíc dávek vakcíny Pfizer navíc.
03.03.2021 20:35 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (22513 článků) , Jan Hamáček (3167 článků)

Vesnice jménem Sputnik: Vakcínu chtělo 28 lidí. Z dvou tisíc

 
BBC vydala reportáž o očkování vakcínou Sputnik v ruské obci Sputnik. Ve vesnici žijí dva tisíce obyvatel a k očkování se přihlásilo 28 z nich. Místní představitelka obce to i tak označuje za úspěch. „Každý mě děsil, že to bude bolet, ale nic jsem necítila,“ pověděl redaktorce BBC senior. „Lidé se bojí; o komplikacích se šíří nejrůznější pověsti,“ pověděla další obyvatelka vesnice. Pouze 30 % Rusů se chce nechat očkovat ruskou vakcínou.
04.03.2021 13:50 |

podobné články

A najednou Sputnik všude: Prý se to obrací

 
Vysokoškolský pedagog Radim Valenčík si všímá toho, že v EU roste zájem o ruskou vakcínu proti nemoci covid-19 Sputnik V. V českých médiích přibývá zpráv o této vakcíně. Podle Valenčíka se se zprávami o Sputniku přímo „roztrhl pytel“. Je to snad pokus o hybridní válku? Podle analytika Karla Svobody nikoli. Podle něj se jen Rusko snaží protlačit svůj Sputnik do EU pochybnými cestami.
10.03.2021 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Karel Svoboda (621 článků)

Vondra: Sputnik? Nejsou s ním problémy. EU selhala

 
Europoslanec Alexandr Vondra se důrazně zastal ruské vakcíny proti nemoci covid-19 Sputnik V. Dlouhodobě si myslí, že od Ruska je dobré si držet odstup, aby nás jednoho dne zase „nesežralo“. Ale s vakcínou Sputnik V je to podle Vondry jiné. V Argentině už se Sputnikem očkuje a podle tamních informací se zdá, že jde o bezpečnou vakcínu. A protože EU při nákupu vakcín selhala, je třeba přemýšlet i o té ruské.
15.03.2021 07:25 |

podobné články

Osobnosti: Alexandr Vondra (1296 článků)

Vondra: Sputnik? Nejsou s ním problémy. EU selhala

 
Europoslanec Alexandr Vondra se důrazně zastal ruské vakcíny proti nemoci covid-19 Sputnik V. Dlouhodobě si myslí, že od Ruska je dobré si držet odstup, aby nás jednoho dne zase „nesežralo“. Ale s vakcínou Sputnik V je to podle Vondry jiné. V Argentině už se Sputnikem očkuje a podle tamních informací se zdá, že jde o bezpečnou vakcínu. A protože EU při nákupu vakcín selhala, je třeba přemýšlet i o té ruské.
15.03.2021 14:04 |

podobné články

Osobnosti: Alexandr Vondra (1296 článků)

Sputnik nemá smysl tlačit, tvrdil Prymula v televizi. Máme prý dost jiných vakcín

 
Poradce prezidenta Miloše Zemana Roman Prymula dal v neděli před kamerami jasně najevo, že nemá smysl tlačit na očkování ruskou vakcínou Sputnik v Česku. Prezident Miloš Zeman přitom volá po odvolání ministra zdravotnictví za hnutí ANO Jana Blatného, protože ten odmítá Sputnik vpustit do Česka před tím, než bude schválený Evropskou lékovou agenturou.
21.03.2021 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (25759 článků)

Kluci to nestihli, Sputnik nebude. Radost nad dnešním Prymulou

 
Podle Romana Prymuly je na ruskou vakcínu Sputnik V již pozdě. „Zdá se, že to kluci nestihli. A to je moc dobře,“ raduje se nad touto zprávou psychiatr Rektor. Budeme prý mít dost vakcín ze Západu. Sputnik V je podle něj jen politický nástroj. A prozradil, co se nebude psát v ruském tisku. „Babiš v předklonu!“
21.03.2021 21:30 |

podobné články