Článek

Řeznictví nabízelo lidské maso: Utržené peníze dostanou lidé s amputacemi!

 
Zděšení, paniku a mrazení v zádech zažili návštěvníci řeznictví Wesker a syn na tržišti Smithfield v Londýně. Na pultech se totiž prodávalo lidské maso – končetiny, jazyky a dokonce mužské penisy. Nešlo však o žádnou zvrácenou podporu kanibalismu, ani o práci masového vraha, ale o chytrou reklamu!
03.10.2012 15:45 |

podobné články

Podobné články

Kalouskovo ministerstvo nabízelo pozemky v Praze za zlomek jejich ceny

 
Ministerstvo financí podle dnešních Lidových novin nabízelo pod cenou budoucí stavební pozemky v pražských Dejvicích. Za 1,7 milionu korun tam ze svého majetku nabízelo areál bývalého koupaliště Tichá Šárka a navíc hektar lesa.
09.06.2011 10:10 |

podobné články

V Londýně mají řeznictví pro kanibaly! Prodávají lidské maso!

 
Je libo uzené předloktí, steak z bicepsu nebo jen pár prstů k svačině? Takto lákalo zákazníky řeznictví na londýnském tržišti Smithfield. Z výlohy mávaly uříznuté lidské ruce, za pultem na řeznickém stole leželo tělo ženy stažené z kůže!
04.10.2012 12:15 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Londýnské řeznictví nabízelo "lidské" maso

 
Jako v hororu se museli cítit návštěvníci slavného londýnského tržiště Smithfield. O víkendu tam jeden z obchodů prodával různé části lidského těla. Brzy se ale ukázalo, že se jedná pouze o velmi povedenou reklamu na počítačovou hru Resident Evil.
02.10.2012 19:55 |

podobné články

VIDEO: Ve dne maso, v noci drogy! V pražském řeznictví našli policisté varnu pervitinu

 
Přes den řeznictví, v noci varna! Nádobíčko a chemikálie na výrobu drog našli policisté v zadní části provozovny v centru Prahy, do níž si nic netušící lidé přes den chodili kupovat maso a uzeniny. Sotva se ale za posledním zákazníkem zaklaply dveře, stala se z ní velkovýrobna drog. Na jeden zátah tam „vařiči“ dokázali vyrobit až 20 gramů pervitinu. Policisté obvinili muže (30) a ženu (41).
15.01.2020 13:55 |

podobné články

Vegani chtějí změnit návyky „masožravých“ Francouzů. Do výlohy řeznictví házeli cihly

 
„Radikální“ vegani zaútočili na řeznictví, do jeho výlohy házeli cihly. K incidentu došlo ve městě Saint-Arnoult-en-Yvelines, které se nachází 48 kilometrů od Paříže. Skupinka veganů v noci z neděle na pondělí rozbila výlohu tamního řeznictví a na dveře obchodu napsali výzvu: „Stop speciesismu!“, informoval deník Daily Mail.
01.10.2018 16:35 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Špína a okousané salámy od myší: Veterináři zavřeli řeznictví v Nymburku

 
Veterináři zavřeli řeznictví Maso Traditional ve středočeském Nymburku. Byla tam podle nich špína a prošlé potraviny, pravděpodobně okousané od hlodavců. Provozovateli hrozí pokuta až 50 milionů korun. Většinou ale provozovatelé dostanou pokutu řádově nižší.
13.03.2017 14:10 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Do Břevnova se znovu jezdí pro dobré maso. Kšánovo řeznictví otevřel nový majitel

 
Slavné Kšánovo řeznictví na Břevnově zase funguje. Zákazníky od 30. srpna obsluhují stejní lidé, obchod ale vede dlouholetý kamarád Františka Kšány.
12.09.2016 14:20 |

podobné články

Špína a kádě plné krve: Tak vypadalo nelegální řeznictví na Hodonínsku

 
Špína, nepořádek a maso pochybné kvality z nejasných zdrojů. Takový pohled se naskytl kontrolorům ze Státní veterinární správy (SVS) v řeznictví na Hodonínsku, které působilo nelegálně. Pochybilo navíc potřetí, kontroloři podnik pokutovali již v roce 2015 a 2016. Za aktuální prohřešky hrozí majitelům pokuta až ve výši jeden milion korun. SVS to napsala na svých stránkách.
05.11.2017 11:40 |

podobné články

POZOR na levné maso od řezníka! Může vám zničit zdraví!

 
V podzimním období honů se do řeznictví často dostává zvěřinové maso od pytláků, které ne vždy projde veterinární kontrolou. Dávejte si pozor, co kupujete. Nekontrolované maso může obsahovat řadu nebezpečných parazitů nebo i vzteklinu.
25.11.2013 13:52 |

podobné články

Lukrativní pozemky nabízelo ministerstvo za hubičku, Kalousek to zatrhl

 
Ministerstvo financí nabízelo k prodeji lukrativní pozemky v Praze 6. Šlo o areál bývalého koupaliště Tichá Šárka, jehož minimální cenu odhadl resort na 1 714 000 včetně hektaru lesa. S ohledem na to, že v připravovaném územním plánu je pozemek veden jako stavební pozemek, šlo o cenu spíše symbolickou. Ministr financí Miroslav Kalousek soutěž ve čtvrtek okamžitě zrušil.
09.06.2011 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Kalousek (6847 článků)

Padělat doklady na Lesbu se přímo nabízelo, říká novinář

 
Zločinecká skupina, která na řeckém ostrově Lesbos padělala registrační dokumenty, kontaktovala běžence pravděpodobně hned poté, co dorazili na ostrov. Do registračních center, kde mají o sobě odevzdávat údaje, se tedy nemuseli vůbec dostat. Padělat tyto dokumenty se přímo nabízelo, jelikož stačilo jedno falešné razítko, fotografie a kopírka.
21.11.2015 21:21 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Recept na vepřovou kýtu na horčici

 
Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.08.2018 17:50 |

podobné články

Brutální drogu Krokodil, po které odpadává maso, už testují čeští feťáci: Netuší, co je pak čeká!

 
Zapomeňte na heroin, ten je, "jak eXtra.cz informovalo":http://www.extra.cz/droga-zvana-krokodil-a-zerouci-lidske-maso-se-objevila-uz-i-v-cesku-pozor-na-drsne-zabery-nejen-v-galerii-ale-i-ve-videu, dětským čajíčkem proti novému hitu z Ruska, droze Krokodil, o které "kolují na internetu videa":http://www.extra.cz/droga-zvana-krokodil-a-zerouci-lidske-maso-se-objevila-uz-i-v-cesku-pozor-na-drsne-zabery-nejen-v-galerii-ale-i-ve-videu, před kterými je potřeba zdůrazňovat, že jsou fakt jen pro extra otrlé.
02.10.2013 16:25 |

podobné články