Recept: Duet
NA 4 PORCE
1. Meruňky z kompotu scedíme, přičemž zachytíme šťávu. Meruňky osušíme, jednu dáme na stranu na ozdobu a zbylé pokrájíme na drobné kostičky.
2. Šťávu z meruněk doplníme vodou na 400 ml a rozmícháme v této studené tekutině 1 pudingový prášek a cukr. Pak směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Do uvařeného ovocného pudingu zamícháme drobné kostičky meruněk. Misky vypláchneme studenou vodou a nalijeme do nich do poloviny tento ovocný puding.
3. Druhý vanilkový puding rozmícháme společně s cukrem ve 150 ml studeného mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, odebereme ze sporáku a vmícháme do něj připravenou směs. Vaříme za stálého míchání ještě asi 1 minutu (do zhoustnutí). Vanilkový puding nalijeme do misek na puding ovocný.
4. Po vychladnutí vyklopíme dezert na dezertní talířky a dozdobíme jahodami a meruňkou nakrájenou na plátky.
21.12.2010 05:30
|