Článek

RECENZE: Zimní pohádka nabízí víc než jen letní zábavu

 
Zimní pohádka otevřela 24. června na Pražském hradě Letní shakespearovské slavnosti. V poetickém i mluvném překladu Martina Hilského ji nastudoval režisér Pavel Khek. Hraje se na scéně před Míčovnou v Královské zahradě.
01.07.2019 12:08 |

podobné články

Podobné články

Proč dát šanci letní lásce?

 
Léto je nejteplejší období v roce, kdy jsou večery dlouhé a noci příjemně vlahé – a to je přesně to, co hraje do karet letní lásce. Vzhledem k tomu, že sluníčko zapadá až pozdě večer, máte nespočet dokonalých příležitostí k romantickým procházkám ve dvou, nemluvě o skutečnosti, že je přece doba prázdnin a ty po letní lásce doslova volají! Hoďte předsudky za hlavu a nechte se vtáhnout do nezávazného vztahu, který skončí s úderem posledního letního dne – není na tom nic špatného! Jestliže jste single a nemáte se ke komu vracet domů, proč si letošní léto trochu neužít? Prozradíme vám, proč dát šanci letní lásce! V letní lásce jde především o zábavu Možná jste se na grilovačce u vašich přátel seznámila s krásným a sympatickým mužem, se kterým jste strávila celý večer, jenže se vám už neozval. Zapomeňte na smutnění a pusťte ho z hlavy! Jestliže vám nezavolal, pak to asi nebyl muž pro vás a proč nad takovým ztrácet čas? Při letní lásce jde především o zábavu, závazky zde nemají své místo! Hlavně na nic netlačte Ačkoli by se na letní lásku mělo hledět jako na zábavný flirt, který nemá budoucnost, je samozřejmé, že se po celé léto nedokážete jen bavit. Jestliže vám to nepůjde od srdíčka a budete se do schůzek s pohledným mladíkem doslova nutit, netlačte na pilu a skončete to dříve, než vám z toho přeskočí. Ve chvíli, kdy budete v křeči, si to stejně moc neužijete… Nebojte se experimentů Strávit celé léto s romantickými filmy v televizi a miskou popcornu na klíně? Ale no tak, vždyť tohle přece není váš styl! Nebojte se proto experimentovat, protože i o to jde v letní lásce. Proč tedy nepřijmout pozvání od muže, který sice na první pohled není tak úplně váš typ? Dostala jste nabídku okusit noční koupání... Čtěte více Příspěvek Proč dát šanci letní lásce? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.11.2015 06:55 |

podobné články

Tipy jak se sbalit na zimní dovolenou

 
Ačkoli si na zimní dovolenou ještě počkáme, určitě není na škodu zamyslet se nad ní už teď. Podzim se překulí rychleji, nežli voda a zimní sezona tu bude cobydup. Nejenže je potřeba vymyslet, kde si zimní dovolenou užijete a konkrétní místo si s předstihem zarezervovat, ale zároveň byste měli vědět, co si na takovou dovču vlastně zabalit. Jestliže i vy rádi jezdíte v zimě na hory, nebo si uděláte na pár dní čas a odjedete na dovolenou někam na chatičku, bude se vám dnešní článek hodit. Poslouží vám jako skvělá pomůcka, až budete řešit, co si zabalit na zimní dovolenou. Co s sebou na zimní dovolenou Na hory, na chatu nebo kamkoli jinam – ono je vlastně úplně jedno, kam v zimě vyrazíte. Nejdůležitější je, abyste s sebou měli všechno, co budete na dovolené potřebovat. A proto si pročtěte náš dnešní seznam, který vám v tom udělá jasno. Nepromokavé lyžařské oblečení Chystáte se na dovolené lyžovat? Skvělá volba! Lyžování patří k nejoblíbenějším zimním sportům, takže se ničemu nedivíme, jestli se do něho chcete pustit i vy. Abyste si tento sport užili na maximum, potřebujete kvalitní lyžařské oblečení, které by mělo být v první řadě nepromokavé. Sníh je potvora a dostane se všude, promočí vás až na kost a přinutí skončit s lyžováním i o několik hodin dříve. Nepromokavé kalhoty, bunda nebo rovnou celá souprava je proto samozřejmostí. Rukavice, šála, čepice Tahle trojice na je dovolenou v zimě naprostá klasika. Bez nich se na horách neobejdete, i kdybyste sebevíce chtěli. Potřebujete je nejen na lyžování, ale i na procházky, kdy vám teplá čepice zahřeje hlavu, rukavice zabrání prochladnutí prstů a díky šále se vám studený mráz nedostane pod bundu. Vybavená lékárnička je základ Když už na hory, tak jedině s vybavenou lékárničkou. A když říkáme s vybavenou, tak máme na mysli... Čtěte více Příspěvek Tipy jak se sbalit na zimní dovolenou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2017 20:50 |

podobné články

BESIP: Je čas přezout na letní pneumatiky, je to bezpečnější

 
Podle meteorologů jsme se již se zimou definitivně rozloučili. Nastal proto ten správný čas, kdy by řidiči měli vyměnit zimní pneumatiky za letní. Řada motoristů svá auta bohužel nepřezouvá a zimní pneumatiky tzv. dojíždí. Snaha ušetřit má ale za následek zhoršení jízdních vlastností a brzdné dráhy vozidla nejen za mokra, ale také za suchého počasí, zvýšení spotřeby paliva a také větší hlučnost. Testy ukázaly, že i letní opotřebená pneumatika má v létě lepší vlastnosti než opotřebená zimní.
10.04.2015 12:51 |

podobné články

Pár dobrých rad pro letní krásu

 
Léto tu opravdu bude co nevidět! Ošklivé měsíce jsou naštěstí za námi a my se tak můžeme těšit na horké léto. Proto jsme se rozhodli zpříjemnit vám čekání článkem, do kterého jsme ukryli pár dobrých rad pro letní krásu. Jestliže si letošní léto chcete užít opravdu na maximum, určitě vám naše rady pro letní krásu přijdou vhod. Tak už na nic nečekejte a pojďme si je prozradit! Tipy pro letní krásu Léto právem patří mezi nejoblíbenější roční období, troufneme si dokonce tvrdit, že ho mají lidé ze všech ročních období nejraději. Léto je totiž příslibem příjemných teplot, hřejivých slunečních paprsků, nebe bez jediného mráčku a dovolených. Zamyslete se nad šatníkem Do začátku léta ještě pár dní zbývá, proto rozhodně na nic nečekejte a zamyslete se nad obsahem vašeho šatníku. Buďte před horkými měsíci o krok napřed a vybavte se tím správným oblečením! Chybět vám nesmí vzdušné šaty, pohodlný overal a stylové sandálky. Dejte si detox Jaké by to byly tipy  pro letní krásu, pokud bychom mezi ně nezařadili i tip na rychlé snížení hmotnosti. Zdravou cestou může být detox organismu. Ten je sice spojován s jarem, ale rozhodně nic nezkazíte, pokud na něho vsadíte i teď. Očistná kůra zbaví vaše tělo nejen usazených škodlivin, ale i pár centimetrů. A která žena by takovou příležitost odmítla. Hladké oholení V létě nejraději nosíme krátké svršky, ať už to jsou šaty, sukně či kraťasy. Mezi naše tipy pro letní krásu tedy zařazujeme i hladké oholení, které je především u žen v letních měsících nepsanou nutností. Hladkého oholení můžete dosáhnout vícero způsoby a záleží tedy pouze na vás, pro který se rozhodnete. Jako první zmíníme oholení žiletkou, které vám skutečně poskytne pocit hladké kůže, ale pouze na pár hodin. Lepší avšak mnohem bolestivější variantou je oholení pomocí epilátoru nebo za pomoci voskových pásků. V... Čtěte více Příspěvek Pár dobrých rad pro letní krásu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.06.2017 18:25 |

podobné články

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Tohle zábavně rozkošné video vytvořila Jamajka, která jím podporuje svůj jamajský bob na olympiádě v Soči. To musíte vidět!

 
O víkendu "jamajský tým":http://www.extra.cz/a-nekteri-lidi-neveri-ze-jamajskej-bob-zvitezi-skutecne-kokosy-na-snehu-se-vraceji-na-zimni-olympiadu-v-soci závodil na "zimní olympiádě":http://www.extra.cz/tema/zimni-olympiada v ruském "Soči":http://www.extra.cz/tema/soci-2014 na bobech, a ačkoli jim všichni přejí hollywoodské vítězství, jsou zatím jednoznačně poslední. Filmové "kokosy na sněhu":http://www.extra.cz/a-nekteri-lidi-neveri-ze-jamajskej-bob-zvitezi-skutecne-kokosy-na-snehu-se-vraceji-na-zimni-olympiadu-v-soci se prostě do reality nejspíš nepřetaví, ale Jamajka alespoň účasti svého týmu po 12 letech na zimní olympiádě využívá na propagaci své země.
17.02.2014 20:15 |

podobné články

Lyžování v Rakousku

 
Pokud si chcete opravdu vychutnat vaší zimní dovolenou a lyžování, Rakousko je ideálním místem. Je zemí jako stvořenou pro vaši pohádkovou zimní dovolenou. Zážitky z vašich zimních dovolených trávených v rakouských horách, budou patřit mezi vaše nejkrásnější vzpomínky. Dlouhé a chladné zimy zaručují výborné sněhové podmínky po celou zimní sezónu, a tak se nemusíte bát nedostatku sněhu. Aktivně si vaši zimní dovolenou v Rakousku vychutnáte na svazích upravených sjezdovek, na běžeckých tratích, ale třeba i při zábavném sjezdu na saních. Po náročných dnech si můžete odpočinout a nasbírat potřebnou energii ve wellness centrech, při procházkách kouzelnou přírodou nebo nad hrnkem horkého kakaa u kachlových kamen ve vaší pronajaté chatě. Lyžování v alpách v Rakousku Rakousko nabízí jedny z nejlepších podmínek pro lyžování ve střední Evropě. Je známé svými krásnými, stále upravenými sjezdovkami, běžeckými stopami v pohádkových lesích a na vrcholcích hor. Lyžovat v Rakousku se dá na plných 22 000 kilometrech sjezdovek v  nadmořských výškách 544 až 3 440 m. Naleznete zde tratě pro všechny lyžařské úrovně. Rakouské lyžařské školy nabízejí hodiny lyžování i snowboardingu od začátečníků po pokročilé, a to jak pro jednotlivce, tak i pro větší skupiny. Lyžařské oblasti v Rakousku nabízejí svým návštěvníkům krásná moderní střediska na velmi vysoké úrovni a jedinečný komfort. Lyžování na ledovcích Proč lyžovat jen v zimě? Ledovce nabízejí od podzimu do jara ty nejlepší podmínky pro lyžování – úžasné sjezdovky s jistotou sněhu a krásného počasí. A k tomu jako bonus,  dechberoucí výhledy do okolní alpské krajiny z ledovcových masivů. V Rakousku můžete lyžovat v podstatě celý rok. Jedním z míst, kde si můžete lyžování užívat po celý rok, je ledovec Hintertux v Tuxerských Alpách. Dalším ledovcem s celoročním provozem je Stubaital, kde je nejlepší lyžování v květnu. Na Stubaiském ledovci naleznete 43km sjezdovek všech úrovní. Můžete si zde vychutnat široké a dlouhé... Čtěte více Příspěvek Lyžování v Rakousku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.02.2016 09:40 |

podobné články

VELKÝ TEST PNEUMATIK: Které fungují při tomto počasí? Letní, zimní nebo univerzální?

 
Ještě jste nepřezuli na zimní pneumatiky? Pak rozhodně neváhejte. Třebaže venku ještě není vyloženě zimní podmínky, náš test vás přesvědčí, že mít zimní pneumatiky se vyplatí už při teplotách kolem 10 stupňů Celsia. Ve chvíli, kdy průměrná teplota klesá pod 7 stupňů Celsia je pak výměna nezbytná!
16.10.2013 17:55 |

podobné články

Jabloneckou radnici stál letos zimní úklid dvakrát víc než loni

 
Jablonec nad Nisou stál zatím letos zimní úklid městských komunikací 12 milionů korun, což je téměř dvakrát víc než loni, a to únor ještě neskončil. Loni stál zimní úklid za leden a únor 6,6 milionu.
24.02.2012 12:45 |

podobné články

Letní Alpy lákají k pěší turistice! Objevte Rakousko z hřebenů hor

 
Alpy nejsou vyhlášené jen pro zimní radovánky, ale nabízí i přenádherné letní trasy pro pěší a cyklisty. Pokud hledáte ideální místo pro letní turistiku, pak se s námi vydejte objevit rakouské vrcholky hor.
28.05.2016 16:00 |

podobné články

Pohádka O zakletém králi a odvážném Martinovi: Slepý kovář, zmrzlí herci a přilepené kvítky

 
Česko-slovenská pohádka o statečné a laskavé princezně, o síle osudu i o dobrých a zlých kouzlech. A především o tom, že to hlavní nemusíme vidět jen očima, ale především srdcem. To je nová pohádka O zakletém králi a odvážném Martinovi, kterou ČT1 uvede ve středu ve 20 hodin.
26.12.2018 18:55 |

podobné články

Tipy, jak strávit letní večer trochu jinak

 
Letní měsíce svádí k aktivitám, které si po zbytek roku nedopřejete. Je to jednak tím, že večer je dlouho vidět a také pro to vlahé počasí, když žhavé slunce pomalu mizí za obzorem a zahrádky hospůdek lákají k posezení s dobrým drinkem. Buďte v létě kreativní a vymyslete pro vás a vašeho partnera aktivity, jimiž si ozvláštníte večer a vytvoříte si nezapomenutelné společné vzpomínky. Na večery u televize bude čas v zimě Jestli si chcete dopřát nějaký dobrý film, neseďte u televize či videa, dokonce ani multikino není to pravé.V létě jedině promítání v letním kině, to je klasika, která neomrzí. Jestliže tedy v okolí zůstalo nějaké v provozu, určitě ho navštivte. Ještě úžasnější zážitek jsou otevřené divadelní scény, jejichž vrcholem jsou dnes už tradiční Letní shakespearovské slavnosti v Praze a dalších městech v republice. Můžete si být jisté, že tento umělecký zážitek ocení i muž, který by s vámi normálně do divadla nešel. Letní party Není lepší doba na společenská setkání. A vynalézavost pořadatelů různých přátelských večírků je nevyčerpatelná. Jsou to gril party, zahradní party, party u bazénu, ve sklípku, případně oslavy narozenin, svátků či přírůstku do rodiny. Posezení s přáteli u dobrého jídla a pití je jednou z nejoblíbenbějších lidských činností napříč staletími. Proto nepřekvapí, že k nim tradičně patří i oheň, na němž si můžete opéct oblíbené buřtíky či jiné dobroty. Romantika ve dvou Ať už se rozhodnete pro zahrádku příjemné hospůdky, nebo luxusní restauraci s ještě luxusnější vyhlídkou, užijte si některé z letních večerů jen ve dvou. Ideálně se k tomu hodí doba, kdy jsou potomci v táboře či na soustředění. Sedět proti sobě a užívat si intimitu chvíle je zážitek, z něhož budete ještě dlouho potom čerpat. K létu totiž romantika patří a je škoda se o ni připravit. A to i po letech manželství,... Čtěte více Příspěvek Tipy, jak strávit letní večer trochu jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.06.2018 03:25 |

podobné články

4 tipy, jak přežít letní lásky

 
Letní dovolená svádí k zážitkům všeho druhu. Slunce, pláž, polonahá těla urostlých domorodců, to všechno často svádí k flirtu či ke krátkému románku. Jak si ho užít bez nervů? Přes 94 % románků končí s odjezdem z dovolené. To mějte už od začátku napaměti, nevěřte tomu, že vám právě vykvetla osudová láska. Jestli si chcete užít romantiku a erotické jiskření, dodržte následující tipy a obejde se vše bez následků. 1. Není to láska Pravidlo číslo jedna každé letní romance je nezamilovat se. Berte vztah jako flirt a nepouštějte do něj city.. Nepředstavujte si, že by tento románek mohl mít pokračování, probuzení z iluze bývá bolestné. I kdyby vám sliboval všechno možné, vaším odjezdem všechno končí. 2. Bezpečný sex Milování bez kondomu je v každém případě riziko, v létě u moře, s mužem, který má každý turnus jinou dámu, je to vyloženě hazard. V první řadě se musíte chránit před pohlavními nemocemi, protože nemáte nejmenší představu, kdo všechno prošel jeho náručí. Druhý velmi nechtěný dárek může být neplánované těhotenství. 3. Nepůjčujte mu peníze Pokud na vás vytáhne dojemný příběh o těžce nemocném příbuzném a nedostatečných prostředcích na léčbu, nebo nějakou podobnou story, zbystřete. Pravděpodobně jde o člověka, který se na plážích živí jako příležitostný gigolo a vy jste jen jednou z mnoha obětí. Nepodlehněte jeho výmluvným očím ani sexuálním schopnostem a nedáveje mu žádnou hotovost. 4. Doma mlčte Jestliže na vás doma čeká partner, zatímco vy si užíváte dovolenou v náruči jiného, je největší chybou myslet si, že musíte být upřímná a svému muži vše přiznat. Tady platí, že co oči nevidí (a uši neslyší), to srdce nebolí. Je iluzorní představa, že ulevíte svému svědomí. Nejen že se úleva nedostaví, navíc těžce ublížíte člověku, který vás miluje. Pokud si letní románek neumíte srovnat se svým svědomím, raději se do něj nepouštějte. Příspěvek 4 tipy, jak přežít letní lásky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Průzkum: Polovina českých řidičů nezná značku "Zimní výbava"

 
Polovina českých řidičů nezná značku "Zimní výbava", která nařizuje použití zimních pneumatik v daném úseku silnice. Vyplývá to z průzkumu České pojišťovny. V době od začátku listopadu do konce března sice musí mít zimní gumy podle zákona auta na všech silnicích v Česku, ale jen když je na cestě sníh či led. Značka nařizuje zimní obutí za jakýchkoli okolností. 
23.10.2013 18:50 |

podobné články

Mrazy jsou pryč, vězeňská služba fasuje zimní bundy. Dřív to nešlo, říká vedení

 
Letošní zimní teploty dosahovaly v noci až na minus dvacítku a průměrná denní teplota v lednu byla kolem minus 5,5 stupně. Někteří příslušníci vězeňské služby si však neoblékli zimní bundy, ale sloužili jen ve fleecových mikinách nebo průsvitných svetrech. Nově slibované zimní bundy dorazily totiž až v polovině února. Za zpožděné dodání prý může předchozí ředitelství. Informoval o tom portál iDnes.cz.
23.02.2017 11:20 |

podobné články

Tomu se říká dokonalá příprava na zimu! Tenhle řidič se už bát nemusí

 
Za chvíli to začne zase klouzat. Nabízí se jednoduché řešení, jak se připravit na zimní provoz. Než objednáte svůj vůz na zimní prohlídku a než se začnete ohlížet po zimních pneumatikách, zkuste to následovně. Kupte si lepší vůz v AAA AUTO a získejte jako dárek 4 zimní pneumatiky! Vybírejte z 6 000 kvalitních a prověřených vozů.
24.10.2012 17:00 |

podobné články

VIDEO: To byla pohádka. Nejslavnější skok Jiřího Rašky (†70)

 
"Byl to nádherný let v nekonečném tichu, který trval kratičký lidský věk." Tak popisuje nezapomenutelný skok Jiřího Rašky (†70) na olympiádě v Grenoblu spisovatel Ota Pavel. Jeho Pohádka o Raškovi pak vstoupila do historie stejně jako skromný chasník z Frenštátu pod Radhoštěm. Podívejte se, jak se tahle pohádka zrodila...
20.01.2012 11:45 |

podobné články

Osobnosti: Ota Pavel (34 článků) , Jiří Raška (30 článků)

BusLine pokračuje v projektu divadelního představení pro děti „Autobusová pohádka“

 
BusLine a.s. i v letošním roce pokračuje v projektu divadelního představení pro děti „Autobusová pohádka“. Na konci ledna pohádka dorazila do MŠ Malínek a dnes do MŠ Srdíčko v Liberci. Je dílem tří autorů a herců Ivana Vyskočila, Martina Sochora a Hany Baroňové, kteří se divadelní tematice pro děti intenzivně věnují. Výhodou je, že se děti v průběhu představení aktivně zapojují do děje, zpívají, hádají zvířátka nebo hrají volejbal.
07.02.2014 08:25 |

podobné články

Osobnosti: Ivan Vyskočil (209 článků) , Ivan Vyskočil (208 článků) , Hana Baroňová (3 články)

Prokletá pohádka Princezna ze mlejna: Blanarovičová zkolabovala!

 
Prokletá pohádka! Tak by se dala podle režiséra Zdeňka Trošky (61) nazvat pohádka Princezna ze mlejna i její pokračování. Samotná příprava byla horor, protože se natáčení kvůli nedostatku peněz stále odkládalo. Do toho přišly povodně i zákaz natáčení. Pravé peklo ale zažila Yvetta Blanarovičová (51) v roli čerta. Na place kolabovala.
29.12.2014 12:06 |

podobné články

Osobnosti: Yvetta Blanarovičová (296 článků)