Článek

RECENZE: Výtvarník Petr Johanus. Setkání s něčím, co často postrádáme

 
Petr Johanus (1957) patří mezi přední české restaurátory historického nábytku. Jeho specialitou je renovace intarzií, čili obrazů a ornamentů vytvořených lepením dřevěných dýh různých barev a struktur v kombinaci se slonovinou nebo perletí.
19.09.2014 14:21 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Václav Johanus stvořil rajskou zahradu

 
Výtvarník Václav Johanus si vydobyl uznání především na poli užité grafiky a knižní ilustrace. Jeho práce publikovalo ve druhé polovině minulého století mnoho tehdy populárních časopisů jako Stadión, Mladý svět, Květy, Dikobraz či dětské magazíny Sluníčko nebo Ohníček.
18.05.2016 09:15 |

podobné články

Restaurátor Petr Johanus: Umění může být poctivé i bláznivě krásné

 
V České republice patří Petr Johanus mezi nejrenomovanější restaurátory, kteří se věnují technice intarzie, což je dekorativní vykládání dřeva dřevem nebo jiným ušlechtilým materiálem, třeba perletí nebo želvovinou.
27.09.2010 14:05 |

podobné články

Scarygirl - recenze

 
Plošinovka z XBLA, to je prostě hazard. Můžete skončit s něčím originálním, ale i s něčím klišovitým. Anebo s něčím originálním, nudným a klišovitým, ale přesto zábavným. Scarygirl rozhodně patří do skupiny příběhově originálních a obsahově... nu, tady je to složitější. Nicméně, pokud by se dávala chvála jen za zpracování stylu a příběhu, byla by to...
22.02.2012 20:00 |

podobné články

Zavřený výtvarník: Zákon funguje jako plot na dobytek. Ti nahoře nás dojí

 
Výtvarník Roman Týc napsal v prosinci loňského roku otevřený dopis soudkyni Janě Miklové, která ho poslala za mříže za to, že odmítl zaplatit soudem uloženou pokutu. Výtvarník v dopise zpochybňuje současný soudní systém a poukazuje na to, že jeden z lidí, kteří ho soudili, bývá spojován s justiční mafií. Zprávu přináší server Lidovky.cz.
01.03.2012 11:00 |

podobné články

Výtvarník, kterému naložil Knížák: Ten pán má komplex

 
Výtvarník a bývalý ředitel Národní galerie Jiří Fajt reaguje na obvinění, která proti němu vznesl jeho předchůdce v čele galerie, výtvarník Milan Knížák. Ten má podle něj příliš bujnou fantazii a mimoto chorobný komplex mesiáše.
16.06.2013 09:45 |

podobné články

Výtvarník Černý si pustil pusu na špacír a zkritizoval Knížáka. Za urážku mu zaplatí 100 tisíc

 
Výtvarník David Černý zaplatí za urážku exšéfovi Národní galerie Milanu Knížákovi sto tisíc korun. Černý Knížáka v dokumentu odvysílaném Českou televizí označil nevybíravým výrazem. Soud již jednou rozhodl o finančním trestu, Černého právník ale vybojoval u Nejvyššího soudu jeho zrušení. Nyní ale podle nového rozhodnutí musí výtvarník zaplatit pokutu i náklady soudního řízení ve výši čtyřicet pět tisíc korun.
22.07.2014 13:00 |

podobné články

Osobnosti: David Černý (255 článků) , Milan Černý (58 článků)

Langšádlová (TOP 09): Osoby na dobře nalajnovaném hřišti

 
Čas od času se v mediálním prostoru rozhoří diskuse o postavení a míře zdanění osob samostatně výdělečně činných (OSVČ), švarc systému a kontrolní roli státu. Prosazuje se černobílé vidění problému. Jedna strana zdůrazňuje, že podnikatel by měl být co nejméně zatěžován daněmi i byrokracií. Druhá strana (především levice a odbory) poukazuje na neudržitelně nízkou odvodovou zátěž OSVČ ve srovnání se zaměstnanci. Diskuse se často emotivně vyostřuje a postrádáme střízlivý a racionální pohled.
13.11.2012 10:35 |

podobné články

Jak rozjasnit tvář?

 
Trápíte se pro unavenou pleť, které chybí zdravá krása? Máte pocit, že je vaše pokožka zašedlá a vůbec nezáří? Přemýšlíte, jak rozjasnit tvář, která bude vypadat svěže, odpočatě a přirozeně? Pak jste na správném místě! Jak rozjasnit tvář, ale zároveň nepřijít o přirozený vzhled, který – co si budeme nalhávat – vypadá zkrátka nejlépe? Dnešní doba je hodně náročná, my jsme často unavení, postrádáme energii a jsme zoufalí z toho, jak naše tvář působí. Netrapte se pro svůj vzhled a raději si přečtěte naše tipy pro rozjasnění pleti. Jak rozjasnit tvář ve třech krocích! Jestliže si na svém vzhledu zakládáte, pak vám pohled do zrcadla na zašlou pokožku bez známek života a zdraví úsměv od ucha k uchu rozhodně nevykouzlí. Nikdo z nás nechce vypadat, jako by týden před tím proflámoval a péči o sebe zanedbával. Ptáte se, jak rozjasnit tvář? Pojďme se na to společně podívat! Tip první: Pečující maska Rozmazlujte se! Není nic příjemnějšího, nežli si na pleť nanést masku, do uší pustit oblíbenou hudbu, zavřít oči a několik minut nerušeně relaxovat. Nejenže tak na chvilku vypnete, pustíte z hlavy všechny starosti a dopřejete čas jen sami sobě, ale zároveň pomůžete své pleti vypadat lépe, svěže a odpočatě. Na masku si ve svém vlastním zájmu udělejte čas alespoň jedenkrát týdně a radíme investovat do kvalitních výrobků. Ty totiž vaší pleti nejen dodají potřebnou hydrataci a výživné látky, ale zároveň – jako třešničku na dortu – pokožku příjemně zvláční, zjemní a sjednotí její tón. Tip druhý: Odstranění buněk Samozřejmě jen těch odumřelých a tím pádem i naprosto zbytečných! Jestli může vaší pleti něco pomoci k tomu, aby zářila na dálku a vypovídala o vás v tom nejlepším světle, pak na ni myslete a pravidelně jí věnujte peeling, díky kterému odstraníte odumřelé buňky a pokožku tak rozjasníte. Pokud máte citlivou pleť, doporučujeme... Čtěte více Příspěvek Jak rozjasnit tvář? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
31.12.2016 20:35 |

podobné články

Hejtman Zimola ocenil zlatou šupinou majitele Brisku, zlatého paralympika, známého kreslíře, šéfa třeboňského rybářství i legendy sportovní novinařiny

 
Majitel společnosti Brisk Mojmír Čapka, kreslíř a karikaturista Václav Johanus, zlatý paralympik z paralympiády v Rio de Janeiro Arnošt Petráček, předseda představenstva Rybářství Třeboň Jan Hůda a dvě novinářské sportovní legendy Deníku Vladimír Majer a Bohumil Ortman převzali od hejtmana Jiřího Zimoly zlatou šupinu.
27.10.2016 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Majer (1 článek) , Jiří Čapka (7 článků)

Fotbalista roku: Čech se drápe přes Viktora!

 
Postrádáme střelce, nebo prostě máme kvalitní brankářskou školu? V anketě Fotbalista roku popáté a počtvrté v řadě triumfoval Petr Čech (29).
28.02.2012 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Petr Čech (1073 článků)

Zemřel výtvarník Lakomé Barky Petr Poš

 
Po dlouhé nemoci zemřel v pátek ve věku 71 let výtvarník Petr Poš, držitel dvou Českých lvů. Je znám především jako autor výtvarných návrhů filmů zahrnutých do série Fimfárum. Věnoval se však i tvorbě plakátů a ilustrování knih.
01.05.2015 16:10 |

podobné články

Zemřel výtvarník Petr Poš: autor výtvarných návrhů filmů Fimfárum

 
Pod dlouhé těžké nemoci dnes zemřel jedenasedmdesátiletý výtvarník Petr Poš. ČTK to oznámila jeho rodina. Autor výtvarných návrhů animovaných filmů Lakomá Barka a série Fimfárum byl držitelem dvou Českých lvů a dalších českých i zahraničních ocenění.
01.05.2015 18:15 |

podobné články

Čeští držitelé Oscarů: Šest je našich, o tři se dělíme

 
Dnes se koná oscarový galavečer při kterém budou uděleny prestižní ocenění filmové akademie. Možného vítěze z Česka letos postrádáme, sbírka se tedy bohužel nerozroste. Kdo už z českých reprezentantů zlatou sošku získal?
26.02.2012 16:30 |

podobné články

Kandidát do senátu Kos: Současní politici v Česku nemají chuť bojovat s korupcí

 
Ladislav Kos (Hnutí pro Prahu 11) vyvrací nejen obvinění za téměř šedesátimilionový schodek MČ Prahy 11 a vyjádřil se i ke svému odvolání z funkce 1. místostarosty pro finance. „Věřím, že si z jednání ANO a TOP 09 vezmou voliči ponaučení pro senátní a komunální volby.“ Dlouze jsme si povídali zejména o jeho prioritách pro současné senátní volby. Ve volebním obvodě Praha 11 totiž kandiduje za koalici Hnutí pro Prahu 11, Pirátů, SZ a KDU-ČSL. Jaký je společný cíl koalice? Zamyslel se i nad tím, proč se u nás vleče prošetřování korupčních kauz a proč k nim vůbec dochází. Jaké opatření v boji s korupcí postrádáme?
12.07.2016 11:15 |

podobné články

P. C. Roberts: Nunes prezidentem, McGovern ředitelem CIA? Proč

 
R. McGovern, někdejší vysoký činitel CIA, při mnoha a mnoha příležitostech prokázal, že je osobou s vysokou morální integritou a člověkem čestným a inteligentním. S radostí by jej na čele tohoto úřadu přivítali všichni analytikové tohoto úřadu, kterým jde jejich současné zneužívání pro cíle politické hodně proti srsti. S ním na čele CIA bychom získali poctivou zpravodajskou agenturu, což je to, co v tuto chvíli tak postrádáme.
24.02.2018 10:25 |

podobné články

Rudolf Mládek: Zvláštní řízení soudní

 
Prováděcí opatření z dílny ministerstva spravedlnosti poněkud postrádáme poté, co Soudní dvůr EU rozhodl o neomezené působnosti výkonu notářské profese v členských zemí Evropské unie. Podle Soudního dvora EU omezením notářské profese jen na české občany porušila Česká republika princip svobody usazování plynoucí z unijních smluv a podmínka české národnosti u notářů je podle něj diskriminační.
29.03.2018 14:20 |

podobné články

Brněnský výtvarník Blažek bojuje o sgrafito

 
Do boje o své dílo se pustil brněnský výtvarník Michal Blažek. Podle platné smlouvy je to on, kdo má vytvořit sgrafito na opravovaném Domě umění v centru Brna. Město však práci výtvarníka zastavilo.
22.04.2009 18:28 |

podobné články

Výtvarník Černý svou výstavu Videoart označil jako fetišistickou

 
Výtvarník Filip Černý na pražské Staroměstské radnici vystavuje svá umělecká díla, a přestože to jsou převážně obrazy, expozici nazval Videoart. Jedna část výstavy je tvořena technikou airbrush, druhá je galerií prsních bradavek.
29.05.2009 11:50 |

podobné články

Mám sklon vzdorovat a dělat věci, které se nesmějí, říká výtvarník Douglas Gordon

 
Skotský výtvarník Douglas Gordon osobně v Praze zahájil svou výstavu s názvem Krev, pot, slzy. Ta v Centru současného umění Dox potrvá do 27. září.
06.06.2009 06:30 |

podobné články

Osobnosti: Gordon Douglas (9 článků)