Článek

RECENZE: V přímém ohrožení. Příhodná četba v době koronaviru

 
Ještě před pár měsíci by se kniha skotského lékaře Kena McClureho V přímém ohrožení dala zařadit do kategorie thriller s prvky science fiction. S příchodem koronavirové krize však vědeckofantastický nádech ztratila a přiblížila se tvrdé realitě.
10.05.2020 10:10 |

podobné články

Osobnosti: Ken Ken (19 článků) , Ken Ken (19 článků)
Podobné články

Babičku nečetla třetina Čechů. Povinná četba je odrazuje, zrušit ji ale nechtějí

 
Přibližně třetina Čechů nikdy nečetla knihy, které měla ve škole na seznamu povinné literatury. Další třetinu povinná četba odradila natolik, že začali mít odmítavý vztah ke knihám obecně. Vyplynulo to z průzkumu internetového knihkupectví Martinus.cz, o kterém ČTK informovala mediální zástupkyně Jitka Macounová. Podle průzkumu se ale 90 procent Čechů shoduje, že by povinná četba ve školách měla zůstat.
06.10.2018 16:00 |

podobné články

Recenze: Povinná četba ožívá! Dekameron v novém kabátu potěší knihomily

 
Dekameron patří ke klasikám školní četby, je ovšem škodou, že pro většinu lidí zůstane právě jen u toho. Přitom kniha má co nabídnout čtenářům i v dnešní době a určitě nebudete litovat, když po ní sáhnete v dospělosti znovu. Nejspíš i proto nakladatelství Odeon, spadající pod Euromedii, vydalo reedici tohoto populárního titulu.
10.12.2018 17:40 |

podobné články

Zaorálek poslal jasný vzkaz ministrovi financí. Nejen o Řecku

 
Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) je připraven se s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) bavit o efektivitě ambasád, na snižování jejich počtu podle něj ale není příhodná doba. A pokud jde o Řecko ...
22.06.2015 18:36 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (18444 článků) , Lubomír Zaorálek (2602 článků)

Lenka Vlasáková: Ještě pořád dovolí dětem jen dřevěné hračky, nebo už mají i mobily?

 
Usadili jsme se v jedné vršovické kavárně kousek od dětského koutku, chvílemi jsme se moc neslyšeli. Vlastně docela příhodná atmosféra pro povídání s ženou, která rodinu nestaví níž než kariéru – nejlepším důkazem jsou její čtyři děti. Výsadní postavení mezi českými herečkami ale neztrácí. Naopak, Lenka Vlasáková ho právě potvrzuje v jedné z hlavních rolí ve filmu Nikdy nejsme sami.
22.05.2016 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Lenka Vlasáková (118 článků)

Virus zika posloužil jako trapná výmluva. Golfisté a tenisté ukázali svou vypočítavost

 
Zesměšnili se na dlouhou dobu v celém sportovním světě.  Řada předních golfistů a tenistů planety se před olympiádou v Riu pěkně vybarvila. Ukázala, že jí nejde ani tak o reprezentaci své země, za níž by ostatní dali cokoliv, ale předně o její vlastní prospěch. Jako příhodná mantra pro výmluvu posloužilo tajemné zaklínací slůvko: zika.
04.08.2016 18:30 |

podobné články

Ministr Zaorálek: Je poměrně příhodná doba pro rozvoj kanadsko-českých vztahů

 
Projev na 57. schůzi sněmovny 8. června 2017 k Vládnímu návrhu, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Dohoda o strategickém partnerství mezi Evropskou unií a jejími členskými státy na jedné straně a Kanadou na straně druhé:
08.06.2017 15:50 |

podobné články

Na trsání na kuchyňské lince tato blondýnka nezapomene

 
Při domácí party občas místo parketu poslouží i místa, která pro tanec nejsou zrovna příhodná. V případě kuchyňské linky může i přešlapování na místě skončit drsně vyhlížejícím pádem, jak se přesvědčila blondýnka po šlápnutí do dřezu. Situaci brala sportovně, nejvíc pobavila ji samotnou.
10.12.2019 19:15 |

podobné články

RECENZE: Nový román Iana McEwana: Špehuji, tedy jsem

 
Říct o nějakém románu, že jeho četba je příjemná, zní trochu jako odsouzení. Říct však něco takového o textu Iana McEwana, jehož postavy ani příběhy z ničeho podobného jako příjemnost obvykle obvinit nemůžete, je podivné a mírně podezřelé.
22.12.2013 09:02 |

podobné články

Recenze: Islamofobové, tato kontroverzní kniha je povinná četba pro vás!

 
Islámský teror a hodnoty muslimů. Témata, která hýbou světem. Obzvláště v Česku se najde silná skupina protiislámsky zaměřených lidí. Nejen jim je určená kniha Kacířka bývalé muslimky Ayaan Hirsi Ali. Přináší však nezvyklý pohled. Nepožaduje zákaz, ale reformaci druhého největšího náboženství.
20.03.2016 09:05 |

podobné články

Osobnosti: Ali Ali (192 článků)

Babiš školil Vojtěcha v přímém přenosu. Za co vše už se ministr kvůli koronaviru omlouval?

 
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) toho v posledních dnech kvůli koronaviru příliš nenaspí. Tiskové konference pořádá klidně i v sedm ráno, než jde domů, tak se účastní další. V minulých dnech ale  při informování o nakažených šlápl on i jeho úřad několikrát vedle. Naposledy například novinářům řekl, že doktorka ze soukromé kliniky odebírala vzorky na COVID-19 tak nešikovně, že skončila v Nemocnici Na Bulovce. Kdo Vojtěchovi takovou informaci řekl, tahal z ministra v přímém přenosu výslechovou metodou premiér Andrej Babiš (ANO).
08.03.2020 05:35 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (18444 článků) , Vojtěch Adam (729 článků) , Adam Vojtěch (580 článků)

Úseků řek na stupni ohrožení je už jen 11, ubývá i zavřených cest

 
Hladiny a průtoky řek klesají, úseků toků na nejvyšším povodňovém stupni, tedy ohrožení, je už jen 11. Jde hlavně o části Vltavy a Labe. V pátek byl stupeň ohrožení na 13 úsecích. Navíc byl dnes kolem 01:00 odvolán stav extrémního povodňového ohrožení na Kamenici v Hřensku. Ubývá rovněž silnic, které jsou kvůli záplavám uzavřené a energetikům se daří postupně obnovovat dodávky proudu.
08.06.2013 12:00 |

podobné články

Metronome festival byl v ohrožení, kvůli koronaviru ho „šoupli“ o tři měsíce. Přijde o největší hvezdy?

 
Koronavirus se v Praze promítá nejen na zdraví jejích obyvatel, ale také na kulturním životě, který se prakticky celý zastavil. Kina nehrají, divadelní představení se nekonají – nikde žádné koncerty, a ty nejvelkolepější, na jaké jsme se mohli letos těšit v rámci každoročního Metronome Prague festivalu, byly v ohrožení. Pořadatelé událost o tři měsíce odložili. Je v ohrožení účast některých hvězd?
25.03.2020 19:45 |

podobné články

Dočká se díky koronaviru Tereza konečně propuštění? Česká pašeračka zahájila hladovku!

 
Pandemie koronaviru se pochopitelně nevyhnula ani Pákistánu, kde česká občanka Tereza Hlůšková už víc než dva roky sedí ve vězení kvůli pašování heroinu. Dosud se na Terezu kvůli koronaviru valily jen samé nepříznivé zprávy, protože soud nemohl začít projednávat její odvolání proti rozsudku. Nyní se ale situace zřejmě obrátila k lepšímu. Terezino odvolání se zřejmě začne řešit a ona bude moct být v pravidelném a hlavně přímém kontaktu s rodinou!
24.04.2020 05:35 |

podobné články

Moderátorka: Jsem v přímém přenosu, debile!

 
VIDEO: „Už mě neotravuj, mám toho plné zuby! Jsem v přímém vstupu, ty debile!" křičí rosnička slovenské TV Markíza v přímém přenosu pořadu Tereláno do telefonu.
02.10.2009 14:45 |

podobné články

Reportér Hruška v živém vstupu: Holky můžete vyšu*at, nebo vyšupat

 
Kouzlo nechtěného se povedlo reportérovi Ladislavu Hruškovi v živém vstupu. V reportáži o omezeních metra během velikonočních svátků divákům dal na výběr. Můžou přijet do hlavního města vyšu*at, nebo vyšupat dívky. Další články k tématu: Přebrept v Televizních novinách: Ochotská nevědomky pohřbila Duku Televize Nova propustila reportéra za „chrochtání“ na blogu VIDEO: V přímém přenosu zpravodajství došlo k trapné záměně hosta Mám vás u prd..., vypustil z úst v přímém přenosu Pavol Habera Švédskou veřejnost zaujalo neoholené dámské podpaží v přímém přenosu
07.04.2012 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Pavol Habera (262 článků)

VIDEO: Moderátoři Óčka se pohádali v přímém přenosu, padla i facka

 
Televize Óčko angažovala pro nový pořad s vtipnými videi z internetu dva mladé blogery, kteří spolu soupeří o přízeň čtenářů a teď i diváků. Při představování v pořadu Mixxxer to dávali najevo a v přímém přenosu se pohádali. Další články k tématu: Míra Hejda z Óčka se skryl do krabice a pak požádal přítelkyni o ruku VIDEO: V přímém přenosu zpravodajství došlo k trapné záměně hosta
18.09.2012 19:15 |

podobné články

Osobnosti: Míra Hejda (126 článků)

Bizarní televizní zábava: Norsko bude vysílat pletení svetru v přímém přenosu

 
Norská televizní společnost NRK se 1. listopadu chystá odvysílat další z řady bizarně dlouhých pořadů: tentokrát divák v přímém přenosu bude moci sledovat vznik svetru v přímém přenosu. V minulosti již televize slavila úspěch s takřka šestidenní arktickou plavbou či dvanáctihodinovým záběrem ohně. 
16.10.2013 09:05 |

podobné články

Čtvrtníček dostal i spratka Novotného, sledujte, jak ho vytrolloval v přímém přenosu!

 
Známý herec "Petr Čtvrtníček":http://www.extra.cz/tema/petr-ctvrtnicek (50) by měl dostat ocenění za nejlepší trolling v televizním vysílání. Před pár dny se mu podařilo "pasovat pořad České televize Události, komentáře na zábavný pořad prvotřídní kvality":http://www.extra.cz/ctvrtnicek-vcera-totalne-rozlozil-udalosti-komentare-podivejte-se-co-vyvadel-v-primem-prenosu, když v přímém přenosu suverénně převzal vedení nad celým rozhovorem s moderátorem Danielem Takáčem.
13.06.2014 15:51 |

podobné články

Osobnosti: Daniel Takáč (66 článků)

Wolverine: povinná četba, přednáška první

 
Přišli jste domů z kina a zjistili, že nemáte do čeho píchnout? Wolverinova komiksová historie je bohatá, tak sáhněte po některém z českých...
19.05.2009 15:45 |

podobné články