Článek

Recenze: Pes Baskervillský – dětinská, ale krásná detektivka

 
Detektivka Pes Baskervillský od legendárního sira Arthura Conana Doylea je vlajkovou lodí příběhů o ještě legendárnějším detektivovi Sherlocku Holmesovi. Je to nádherná kniha s tajuplnou atmosférou a skvělým řemeslným zpracováním, takže jí čtenář odpustí i to, že je jednoduchá, někdy naivní a že často sám předběhne v pátrání světoznámého detektiva a jeho pomocníka Watsona.
20.10.2016 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Sherlock Holmes (145 článků)
Podobné články

Je to yetti nebo ne? Na internetu se objevilo nové video záhadného tvora!

 
Lochneska, pes baskervillský, sněžný muž alias yetti. Hlášení o tom že někdo tyhle bájné obludy viděl, se objevují znovu a znovu. Nově se yetti (přesněji americký Bigfoot) údajně zjevil v Pennsylvánii v USA.
04.10.2013 15:15 |

podobné články

RECENZE: Pořádná detektivka ještě neumřela

 
Jake Gyllenhaal a Hugh Jackman v hlavních rolích detektiva a muže, jenž vzal spravedlnost do vlastních rukou, jsou hlavními, ale nikoli jedinými tahouny dramatu Zmizení, které dokazuje, že pořádná detektivka má pořád na velkém plátně místo.
10.10.2013 14:50 |

podobné články

Osobnosti: Hugh Jackman (174 článků) , Jake Gyllenhaal (75 článků)

RECENZE: Temná pavučina je detektivka, která nikam nespěchá

 
Označení „Irská detektivka“ na obalu nové knihy Benjamina Blacka Temná pavučina je sice konkrétní, leč o kvalitě a atmosféře díla mnoho nevypovídá. Kromě několika málo popisů reálií Dublinu nic tak typicky irského nepřináší.
26.09.2013 16:30 |

podobné články

Česká detektivka v edici již postopadesáté

 
Je to jedenáct let, co se brněnské nakladatelství MOBA rozhodlo vydávat edici Původní česká detektivka, svou zelenou barvou připomínající populární řadu nakladatelství Mladá fronta. Za pozornost rozhodně stojí dva z posledních titulů. První se jmenuje Stařec a mord a je od Pavla Jansy (240 stran, 229 Kč), druhý Krásná netýkavka a jeho autorkou je Inna Rottová (224 stran, 229 Kč).
25.10.2011 10:25 |

podobné články

VIDEO: Fenka zachránila své štěně před utopením v bazénu

 
Dojemná scénka se naskytla majiteli fenky zlatého retrívra. Ta se vrhla do bazénu za svým štěnětem, které se nemohlo dostat ven z vody. Když viděla, že mu nemůže pomoci z bazénu, vylezla ven a vytáhla ho svými zuby. Další články k tématu: Pes zachránil v Kanadě malého chlapce před rozzuřenou pumou Pes zachránil postiženou, kočku už z ohně nedostal Pes zachránil celou rodinu, vzbudil je, když začala hořet střecha Pes ukousl svému pánovi palec u nohy. A zachránil mu život Tříletý hoch přečkal noc v polských hvozdech, zachránil ho věrný pes
10.04.2012 14:20 |

podobné články

Ondříčkova detektivka Ve stínu vede tabulku návštěvnosti

 
Detektivka Davida Ondříčka Ve stínu je už potřetí v čele návštěvnosti českých kin. O víkendu jí k tomu stačilo 18.555 diváků. Druhé místo obsadil s bilancí 7640 lidí americký akční snímek Expendables:...
02.10.2012 09:45 |

podobné články

Osobnosti: David Ondříček (156 článků)

Detektivka táhla více než SuperStar

 
Z nedělních televizních programů přilákala diváky nejvíce detektivka Všichni musí zemřít na programu ČT 1 s Janem Kanyzou v hlavní roli. Dívalo se na ni 1,28 mil. diváků. Porazila tak další pokračování SuperStar na Nově.
11.02.2013 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kanyza (76 článků)

Dechberoucí detektivka pokračuje, Džambulka prosí Rychtáře: Vysvoboď mě!

 
Dechberoucí detektivka a zvrácená lovestory pokračuje! Iveta Bartošová je stále v Itálii se svým samozvaným ochráncem Zdeňkem Macurou, který prchá před jejím (ex)přítelem Josefem Rychtářem. Má strach, že ho zbije, a proto hledá veřejné místo, kde by mu Džambulku předal.
10.07.2013 22:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6722 článků)

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Recenze: Šest autorů napsalo detektivku za 72 hodin. Z experimentu se vyklubalo zábavné čtení

 
Detektivka Šest nevinných vznikla v tandemu šesti českých autorů, kteří se střídali v psaní lidem na očích. Recenze Borise Hokra.
18.11.2015 11:00 |

podobné články

Kostička pro pejskaře: první záběry z PES 2013

 
O Češích se krom jiného říká, že jsou národem pejskařů. Ale s ohlédnutím na fakt, že se tu řady příznivců série PES rok od roku tenčí na úkor popularity série FIFA, o tom dost pochybuju. Anebo to možná bude tím, že zde série PES nikdo oficiálně nedistribuuje, protože se to prostě nevyplatí. Buď jak buď, nový PES vyjde i letos a ksichtem hry bude Cristiano Ronaldo....
12.12.2010 10:40 |

podobné články

Osobnosti: Cristiano Ronaldo (472 článků)

Zemřel nejstarší pes na světě, bylo mu 186 lidských let

 
V Japonsku zemřel v pondělí nejstarší pes na světě. Kříženec šiby byl uznán jako nejstarší pes planety zástupci Guinnessovy knihy rekordů v prosinci 2010. Pes Pusuke se dožil 26 let a osmi měsíců, což v přepočtu tzv. "psích roků" znamená neuvěřitelných 186 let. Každý běžný rok totiž pejskaři u svých mazlíčků často násobí sedmi. Modernější a přesnější přepočet mu připisuje zhruba 120 lidských let.
08.12.2011 13:30 |

podobné články

Pes zachraňoval umírající vyplavené ryby. Hrnul na ně vodu

 
Pes je nejlepší přítel člověka. Podle videa, které pořídili thajští rybáři, se však zdá, že pes je i nejlepší přítel ryby. Pes se na záznamu totiž snaží zachránit polomrtvé vyplavené ryby tím, že na ně čumákem hrne vodu.
05.09.2014 12:11 |

podobné články

Města budoucnosti mají vypadat jako šmoulí vesnice

 
Japonští architekti plánují, jak by měly vypadat metropole za 50 let. Jejich vize je víc než kuriózní – je dětinská.
12.02.2011 08:10 |

podobné články

Referendum o euru? Dětinské, reaguje Kalousek

 
Rozhodovat o přijetí eura v referendu, tak jak to navrhuje premiér Petr Nečas, se ministru financí Miroslavu Kalouskovi zdá jako dětinská záležitost. Je to prý jako pokoušet se rozhodnout, zda novorozeně někdy bude mít vlastní děti.
25.10.2011 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9271 článků) , Miroslav Kalousek (6480 článků)

Referendum o euru? Dětinské, reaguje Kalousek

 
Rozhodovat o přijetí eura v referendu, tak jak to navrhuje premiér Petr Nečas, se ministru financí Miroslavu Kalouskovi zdá jako dětinská záležitost. Je to prý jako pokoušet se rozhodnout, zda novorozeně někdy bude mít vlastní děti.
25.10.2011 07:30 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9271 článků) , Miroslav Kalousek (6480 článků)

Klaus pláče nad Koudelkou: Je to dětinské, smutné, žalostné a deprimující

 
Prezident Václav Klaus odmítnutí svého kandidáta Zdeňka Koudelky na ústavního soudce označil za "smutné, žalostné a deprimující". Prý nevěřil, že by sociální demokracie něco takového mohla udělat svému členovi. Klaus také zmínil, že od oranžového Senátu je taková věc přímo dětinská.
25.04.2012 18:05 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (9141 článků)

Klaus o rozhodnutí Senátu: Je to dětinské, žalostné a deprimující

 
Prezident Václav Klaus odmítnutí svého kandidáta Zdeňka Koudelky na ústavního soudce označil za "smutné, žalostné a deprimující". Prý nevěřil, že by sociální demokracie něco takového mohla udělat svému členovi. Klaus také zmínil, že od oranžového Senátu je taková věc přímo dětinská.
25.04.2012 20:45 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (9141 článků)

Nečas: Bývalý Bártův ředitel v mé vládě nebude, představa Peake je dětinská

 
Premiér Petr Nečas (ODS) vyloučil, že by se Robert Vacek mohl stát ministrem dopravy. Na jeho jmenování přitom trvá vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM). Nečas odmítl, že by vicepremiérce nezdůvodnil, proč Vacka nejmenoval.
16.11.2012 10:45 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9271 článků) , Karolína Peake (1612 článků)