Článek

Recenze: Nový sci-fi román Miloše Urbana je střípkem do mozaiky. Jako svébytné dílo selhává

 
Sci-fi román Urbo Kune spisovatele Miloše Urbana doprovázejí nákresy a vizualizace utopické metropole, jež jsou dílem studentů architekta a pedagoga Petra Hájka. Kniha je součástí projektu, který v sobě propojuje literaturu, hudbu, film, výtvarné umění a architekturu. “Čtenář se neubrání pocitu, že jde v první řadě o literární propagaci stejnojmenného architektonického projektu,” píše v recenzi Petr Nagy.
04.11.2015 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Urban (11 článků)
Podobné články

Matějka (Svobodní): Úchylka aktivistů. Kecají do života lidem tam, kde sami nežijí

 
Aktivisté, přivázaní ke stromům na Šumavě, jsou střípkem do mozaiky ambicí různých skupin lidí, které znepříjemňují život těm, co v místě problémů žijí každý den. Copak je normální, aby do života třeba lidí z Brna kecali obyvatelé Karlových Varů?
02.08.2011 09:55 |

podobné články

Chlípný lékař Barták: Obdivuje Fritzla!

 
Jaroslav Barták (53), lékař a spolumajitel modřanské polikliniky v Praze čelí obvinění bývalé asistentky Lucie (24) z toho, že ji fyzicky týral a nutil k sexu. A jeho veřejnému obrazu vůbec nepomáhá způsob, jakým se vyjadřuje. Nejnovějším střípkem do mozaiky je jeho facebookový profil, který je »překvapivě« celý o sexu!
26.08.2011 12:15 |

podobné články

Rouček (ČSSD): Za koho kope ministr Dobeš?

 
Tento plán je dalším střípkem do mozaiky Dobešova bizarního ministrování, které může mít nedozírné následky pro české školství.
25.11.2011 13:30 |

podobné články

Havlík (Občané.cz): Rath je jen střípkem z mozaiky

 
David Rath vytěsnil z medií téměř všechna ostatní témata. V mnoha komunitách vypukla neskrývaná euforie z jeho zatčení.
23.05.2012 18:05 |

podobné články

Osobnosti: David Rath (4434 článků)

Kdo se dnes může v ČR stát generálem: Jurista z Plzně nebo úředník z americké agentury. Děsivá zpráva Martina Kollera o velitelském sboru armády

 
ROZBOUŘENÝ SVĚT MARTINA KOLLERA Jak je v rozbouřeném světě schopna obstát česká armáda? Martin Koller ve svých textech pro ParlamentníListy.cz již rozebíral připravenost mužstva, nyní se zaměřuje na to, jak by v případném konfliktu dokázal velet český generální štáb. Představení českých generálů se zaměřením na ty, které prezident Zeman jmenoval nově, je velmi zajímavým střípkem do mozaiky naší obranyschopnosti.
30.10.2017 19:15 |

podobné články

Osobnosti: Martin Zeman (296 článků)

Vrchovský (SZ): Okamžitě přijdete o končetinu nebo se můžete otrávit

 
Podivné machinace se skládkou odpadu z ostravských lagun, který je pravděpodobně toxický neřeší nikdo již 4 roky. Selhává místní samospráva, selhává stát, selhává celý systém. Naučí se někdy obyvatelé Ostravy, kterým lokální politici doporučují, aby v jedovatém prostředí neplodili děti, bránit? A je to vůbec v prostředí absolutní dystopie možné? Podívejte se na reportáž České televize, na celý případ upozorňuje Ladislav Vrchovský z ostravské Strany zelených.
21.12.2015 14:10 |

podobné články

Vrchovský (SZ): Podivné machinace se skládkou odpadu z ostravských lagun nikdo neřeší

 
Podivné machinace se skládkou odpadu z ostravských lagun, který je pravděpodobně toxický neřeší nikdo již 4 roky. Selhává místní samospráva, selhává stát, selhává celý systém.
23.12.2015 10:20 |

podobné články

RECENZE Vlaková revoluce by mohla zachvátit celý Hollywood

 
Korejský režisér Joon-ho Bong rozpoutal ve sci-fi Snowpiercer na Zemi ledové peklo. Po intenzivní a svébytné jízdě postapokalyptického vlaku se lze jen těšit na jeho další produkci v Hollywoodu.
12.05.2014 07:50 |

podobné články

RECENZE Vlaková revoluce by mohla zachvátit celý Hollywood

 
Korejský režisér Joon-ho Bong rozpoutal ve sci-fi Snowpiercer na Zemi ledové peklo. Po intenzivní a svébytné jízdě postapokalyptického vlaku se lze jen těšit na jeho další produkci v Hollywoodu.
12.05.2014 07:50 |

podobné články

Z plechovek od nápojů dělá mozaiky, které mu vynášejí milióny

 
Američan Jeff Ivanhoe už přes 30 let tvoří úžasné mozaiky z prázdných plechovek od nápojů, které se prodávají i za 120 tisíc korun. Jeho díla přitom z dálky vypadají, jako kdyby byla namalovaná. Nedávno začal prodávat své DVD, na kterém tvorbu mozaik názorně předvádí. Je to podle něj jednoduché a každý si může vytvořit svou vlastní.
27.05.2013 20:25 |

podobné články

Umělecký kousek z obyčejného umyvadla? S Gondíky si ho vyrobíte i vy

 
Mít originální interiér je sen téměř každého. Mozaiky jsou jednou z cest, jak si jednoduše a hravě vyzdobit interiér. Tento způsob není nic nového. Podle archeologů spatřily mozaiky světlo světa už 2 000 až 3 000 let před naším letopočtem. Jak se z obyčejného dřevěného stolku nebo obyčejného umyvadla může stát umělecký kousek, vám poradí v pořadu Gondíci s. r. o. designérka Ivana Bondareva Dubnová.
09.05.2015 06:40 |

podobné články

Velký knižní čtvrtek: Nový Nesbo, Urban i nobelistka Munro

 
Velký knižní čtvrtek přinese 20. března do knihkupectví dvanáct novinek. Mezi nimi bude nový román Miloše Urbana, Červenka od Jo Nesba i nový titul od nositelky Nobelovy ceny Alice Munro.
18.02.2014 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Urban (11 článků)

Velký knižní čtvrtek: Nový Nesbo, Urban i nobelistka Munro

 
Velký knižní čtvrtek přinese 20. března do knihkupectví dvanáct novinek. Mezi nimi bude nový román Miloše Urbana, Červenka od Jo Nesba i nový titul od nositelky Nobelovy ceny Alice Munro.
18.02.2014 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Urban (11 článků)

Sci-fi řežba plná krve. Recenze Space Hulk: Deathwing Enhanced Edition

 
Vesmír sci-fi ságy Warhammer 40,000, která začala jako desková hra, je nesmírně rozsáhlý a čítá již bezpočet videoher, knih, a dokonce jeden animovaný film. Space Hulk: Deathwing Enhanced Edition pro PlayStation 4 je vylepšenou verzí týmové sci-fi akce, která vyšla pro PC před dvěma lety. Fandové si ji užijí, ale někdo jiný jen horko těžko.
08.08.2018 09:15 |

podobné články

dTest: Stavba a rekonstrukce domu či bytu aneb Smlouva o dílo

 
Oproti smlouvě kupní spočívá smlouva o dílo převážně v určité činnosti a práci. Smlouva o dílo a zhotovení věci na zakázku ale mají rozdílná pravidla. Kupujete-li si věc, která se má teprve vyrobit a celý proces včetně materiálu zajistí prodejce, postupuje se podle pravidel pro kupní smlouvu. Do této kategorie spadá například výroba nábytku. O smlouvu o dílo se jedná v situacích, kdy dodáte materiál, který si necháte zpracovat. Práce zhotovitele tak převažuje nad vlastním materiálem.
13.08.2018 07:35 |

podobné články

Dryml chce být šéfem ČSSD, Urbana vyzval k omluvě Rathovi

 
Senátor ČSSD Vladimír Dryml se rozhodl vstoupit do klání o post předsedy sociální demokracie. Vyburcovalo ho k tomu poslední bouřlivé dění v největší opoziční straně. Dryml v této souvislosti vyzval místopředsedu soc. dem. Milana Urbana, aby se veřejně omluvil středočeskému hejtmanovi Davidu Rathovi.
18.08.2010 11:10 |

podobné články

Osobnosti: Milan Urban (168 článků) , David Rath (4434 článků) , Vladimír Dryml (287 článků)

"JSI HAJZL," řval RATH na URBANA na schůzi ČSSD!

 
Vztahy ve vedení sociální demokracie se s blížícími se předsednickými volbami přiostřují. Při volbě tajemníka dokonce David Rath nazval kolegu Milana Urbana "hajzlem". informaci přinesl server iDnes.cz.
11.12.2010 10:20 |

podobné články

Osobnosti: Milan Urban (168 článků) , David Rath (4434 článků)

Překvapení v ČT: Urban prozradil na Sobotku, že jeho návrh podporoval

 
Na hlavu poslance a místopředsedy Hospodářského výboru PSP ČR Milana Urbana (ČSSD) se za předložení návrhu o snížení spotřební daně na benzín a naftu snesla vlna kritiky. „Kartáč“ dostal i od předsedy své strany a premiéra Bohuslava Sobotky. Svého činu však nelituje, uvedl to v pořadu Interview ČT24. Z jeho úst zazněla i poněkud překvapivá informace. Sobotka o chystaném předložení návrhu věděl a Urbana dokonce podpořil. Po hněvu Andreje Babiše nicméně premiér otočil a svého poslance hodil přes palubu.
25.07.2014 19:50 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (13731 článků) , Milan Urban (168 článků) , Bohuslav Sobotka (9510 článků)

Huml se zastal Urbana před rozzuřeným čtenářem

 
Z PROFILŮ Jednoho čtenáře ParlamentníchListů.cz rozčílil poslední sněmovní počin poslance Milana Urbana (ČSSD). Vypovídá to prý o tom, že je dotyčný agentem opozičních TOP 09 nebo ODS. Jeho stranického kolegy Stanislava Humla se otázal, co je vlastně Urban zač.
25.07.2014 22:25 |

podobné články

Osobnosti: Milan Urban (168 článků) , Stanislav Huml (465 článků)