Článek

Recenze: Nejlepší britské krimipovídky jsou uměleckým dílem plným napětí

 
Krátké, delší, současné i historické, ale za všech okolností vynikající a přepečlivě vybrané. Takové jsou příběhy, které čtenář zhltne jako malinu a užije si každý řádek.
26.10.2018 08:35 |

podobné články

Podobné články

Průzkum STEM: Postupně se snižuje podíl lidí, kteří se domnívají, že u nás panuje silné napětí mezi bohatými a chudými

 
Napětí mezi Čechy a cizinci označuje jako velmi nebo poměrně silné dvoutřetinová většina občanů (66 %). Tento podíl je stejný jako v loňském roce. Třípětinová většina občanů registruje napětí mezi vedením podniků a zaměstnanci (59 %). Poněkud nižší podíl lidí (57 %) vidí silné napětí mezi bohatými a chudými. Od roku 2011, kdy STEM začal tuto oblast sledovat, se postupně snižuje podíl těch, kteří napětí mezi bohatými a chudými považují za silné. Mezi lidmi z domácností špatně finančně zajištěných je však tento podíl stále vysoký. Mírně nadpoloviční většina občanů (56 %) vnímá silné napětí mezi lidmi různých politických názorů. Méně často lidé registrují napětí mezi mladými a starými lidmi (39 %) a zejména mezi městem a venkovem (29 %).
13.04.2017 10:40 |

podobné články

Tohle je asi nejoriginálnější kadeřník na světě! 10 šílených výtvorů, které dělá Rob the Original!

 
Říká si uměleckým jménem Rob the Original, pochází z amerického San Franciska a je v USA vyhlášený jako jeden z "nejoriginálnějších kadeřníků vůbec":http://www.extra.cz/5-ucesu-slavnych-ktere-vstoupily-do-historie-na-hlave-je-musela-mit-ve-sve-dobe-kazda-vzpominate. Když k němu zajdete, nemůžete si nechat jenom zkrátit vlasy o pár centimetrů. Když k němu zajdete, odcházíte s uměleckým dílem na hlavě!
12.07.2014 09:30 |

podobné články

5 věcí, které z žen dělají nejlepší partnerky

 
Snad každá z nás by se chtěla pyšnit titulem nejlepší partnerky. Co je proto ale nutné udělat, abychom si tohle označení zasloužili? Které věci z žen dělají ty nejlepší partnerky? Díky čemu se v očích mužů staví vysoko nad ostatní konkurentky? Na to se společně podíváme v dnešním článku! Jak dostát role nejlepší partnerky Každá žena by pro toho svého chtěla být tou nejlepší. Ono je to vcelku logické – pokud by to nejlepší měl muž doma, nemusel by to hledat jinde. Tím by odpadlo riziko možné nevěry a nám ženám by bylo okamžitě lépe na světě. V čem se tedy skrývá ono tajemství? Nevytahujte staré spory U žen je poměrně známo, že mají tendence při hádkách vytahovat staré spory. Jestliže se tedy chcete stát nejlepší partnerkou, nikdy se neuchylujte k tomu, abyste své polovičce vytýkali staré věci – především pak ty dávno vyřešené. Nevyčítejte mu kamarády Každý muž má kamarády, se kterými si prostě chce zajít na pivo nebo se s nimi podívat na důležitý fotbalový či hokejový zápas. Titulu nejlepší partnerky dosáhnete už jen tím, že mu tyto chvíle nebudete zakazovat nebo vyčítat. Když bude chtít váš drahý trávit čas s kamarády, využijte této příležitosti a sejděte se s kamarádkami. Vzájemná chvilka odloučení ničemu neuškodí. Staňte se mistrem kuchařem Že láska prochází žaludkem je dávno známý fakt. A věřte milé dámy, že muži na dobré jídlo moc dobře slyší. Na vařenou nudli ho tak s největší pravděpodobností neutáhnete, ale na takovou svíčkovou se šesti už byste mohla. A s přehledem! Buďte svolná k experimentům Muži velmi často chtějí experimentovat v sexu. Vymýšlí nové polohy nebo do intimních radovánek v naší nejrůznější pomůcky. Pokud je žena k těmto experimentům svolná, rázem tak v mužských očích získá na ceně. Samozřejmě se ale nemusíte do ničeho nutit, a pakliže vám něco opravdu bude... Čtěte více Příspěvek 5 věcí, které z žen dělají nejlepší partnerky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.06.2017 18:25 |

podobné články

STEM: Podle většiny lidí je v Česku napětí mezi Čechy a cizinci

 
Dvě třetiny obyvatel Česka se domnívají, že v republice panuje silné napětí mezi Čechy a cizinci. Více než polovina lidí vnímá i napětí mezi vedením podniků a zaměstnanci, bohatými a chudými či mezi lidmi s různými politickými názory. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM. Méně často lidé mluví o napětí mezi mladými a starými nebo mezi obyvateli měst a vesnic.
13.04.2017 12:50 |

podobné články

26. týden na ČMKBK: Roční kontrakty elektřiny v nízkém napětí zlevnily, ve vysokém napětí zdražily

 
Na Českomoravské komoditní burze Kladno bylo ve 26. týdnu uzavřeno 351 kontraktů na dodávku 162,6 tisíc MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 77,3 milionu korun. Cena ročních kontraktů elektřiny v nízkém napětí klesla, ve vysokém napětí stoupla. Zemní plyn v maloodběru mírně zdražil, ve velkoodběru zlevnil.
03.07.2017 10:25 |

podobné články

ČMKBK: Cena zemního plynu a elektřiny ve vysokém napětí stabilní, v nízkém napětí nastal mírný pokles

 
Na Českomoravské komoditní burze Kladno bylo v červnu uzavřeno 1315 kontraktů na dodávku 1,420 milionu MWh elektřiny a zemního plynu v hodnotě 786 milionů korun. Ceny ročních kontraktů zemního plynu a elektřiny ve vysokém napětí byly poměrně stabilní, elektřina v nízkém napětí v závěru června mírně zlevnila.
10.07.2017 15:40 |

podobné články

RECENZE: Skici Františka Bílka jsou malým uměleckým dílem

 
V komorních prostorách pražské Bílkovy vily probíhá dlouhodobá výstava symbolistického sochaře a malíře Františka Bílka (1872–1941).
15.08.2014 13:20 |

podobné články

Osobnosti: František Bílek (13 článků)

BioShock Infinite není jen skvělou hrou, je uměleckým dílem, které vás vezme do města v oblacích

 
(Recenze) Váš úkol zní jednoduše: „Přiveď nám děvče a splať tím dluh!“ Jenže když ho bývalý agent Booker DeWitt z donucení přijme, nemá ještě tušení, že ho zavede do utajeného města v oblacích, které zahaluje jedno obří tajemství. Vítejte ve světě BioShock Infinite, který se odehrává v alternativní minulosti plné steampunku, nevídaného pohledu a zkažené rasistické společnosti ovládané samozvaným prorokem.
03.04.2013 15:00 |

podobné články

Hlavním zdrojem napětí mezi Čechy jsou peníze

 
Hlavními zdroji napětí mezi občany jsou v Česku peníze, majetek, politika a vztahy mezi zaměstnavateli a zaměstnanci. Shodují se na tom prakticky všechny výzkumy. Naproti tomu problémy v soužití mezi mladými a staršími lidmi, o kterých se hodně hovoří a jsou často medializovány, registruje jako zdroj napětí ve společnosti jen kolem třetiny občanů.
25.11.2014 08:36 |

podobné články

Macy Gray ze SuperStar zpívá v zahraničí pod uměleckým jménem

 
Finalistka pěvecké show Adriana Kopecká, jež byla za svůj výkon podrobena kritice poroty, rozjíždí svou pěveckou kariéru pod uměleckým jménem. Stane se tedy z české Macy Gray pěvecká hvězda i v zahraničí, kde si z času na čas střihne nějaké songy?
05.10.2009 17:05 |

podobné články

Osobnosti: Macy Gray (26 článků)

Playmate s bujnými pětkami a hvězda lechtivých filmů zabrousila do světa umění: Úplně nahá se nechala pomalovat kaligrafií

 
Atraktivní Playmate a fotomodelka s uměleckým jménem Angel Wicky opět potěšila všechny své fanoušky, kteří napjatě očekávali, co si pro ně tato blonďatá sexbomba vymyslí. Angel tentokrát nepřišla s žádnou nestydatostí, ale s umělecky laděnými akty! V rámci projektu Naked Kaligrafi se úplně nahá nechala pomalovat uměleckým písmem. Malůvky prádla i šperků si přitom činorodá kráska s čistě přírodními pětkami sama navrhla!
24.07.2015 20:25 |

podobné články

Osobnosti: Angel Wicky (30 článků)

RECENZE Šantaramu: Dechberoucí příběh zločince, kterého budete milovat

 
Sedm set padesát stran, při jejichž čtení se ale nebudete nudit ani vteřinu. Autobiografický román australského spisovatele Gregoryho Davida Robertse, který utekl z australského vězení do bombajského slumu, je strhujícím čtením plným emocí, napětí a moudrosti.
25.01.2016 20:00 |

podobné články

Osobnosti: David Roberts (1 článek)

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

DPP: S Dopravním podnikem za košem plným hub

 
Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přináší několik zajímavých tipů na místa, kam můžete vyrazit za košem plným hub v dosahu pražské MHD. Hřiby, babky nebo lišky není nutné hledat pouze na osvědčených místech vzdálených v hlubokých lesích kilometry od naší metropole. Současné klima s vysokými teplotami a četnými srážkami totiž nahrává růstu hub také na území Prahy.
07.08.2014 18:10 |

podobné články

S plným močovým měchýřem lžeme líp!

 
Psychologové z Kalifornie potvrdili, že když musíme vědomě velmi intenzivně ovládat jednu oblast ve svém těle, má to vliv i na ovládání v oblasti jiné. Poeticky to demonstrovali na lhaní ve chvíli, kdy máme plný močový měchýř. Protože se musíme soustředit na to, abychom se nepočůrali, věnujeme větší úsilí také lhaní a to nám projde s větší pravděpodobností. Jinými slovy s plným močovým měchýřem je člověk lepší lhář.
23.09.2015 17:00 |

podobné články

Na houby autobusem či tramvají aneb s DPP za košem plným hub

 
Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přináší několik zajímavých tipů na místa, kam můžete vyrazit za košem plným hub pražskou MHD. Až houbařská sezóna vypukne, praváky, klouzky nebo babky nemusíte hledat jen v hlubokých lesích kilometry od naší metropole, prostřednictvím MHD se dostanete i do lesů na území Prahy.
21.07.2017 16:50 |

podobné články

Jiří Pomeje opustil nemocnici: S nadějí v očích i kufrem plným léků! Teď bude bojovat z domova

 
Necelé tři týdny po náročné operaci ve středu odpoledne Jiří Pomeje (53) prošel branami Ústřední vojenské nemocnice. Na nemocného herce už tam čekala milující manželka Andrea Pomeje (29) i s dcerkou Aničkou. Boj se zákeřnou rakovinou ale zdaleka nekončí, Pomeje odjížděl s kufrem plným krabic s léky.
07.02.2018 18:05 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Pomeje (1675 článků)

Napětí a strach v deníku z Aliens: Colonial Marines

 
Když vám někdo přinese vývojářský deník ke hře, který má vzít jako aspekt hlavní prvek hry a to strach a napětí, očekávali byste, že jej tam také uvidíte. Jenže tenhle deník k Aliens: Colonial Marines to nedělá. Napětí zaměňuje za známé pípání pohybového senzoru. Ale to přece nestačí. To je zbožné přání, aby pípání vyvolalo asociací nějaké emoce, ať...
17.12.2010 15:15 |

podobné články

Osobnosti: Jan Hus (151 článků)

Sociální napětí se v některých lokalitách podařilo zmírnit, píše Šimůnková

 
Vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková poukazuje na to, že vzrůstající napětí v soužití s Romy je fakt. V článku pro Lidové noviny ale odmítá, že by se s tím nic nedělo. Například v Litvínově se prý podařilo odvést kus dobré práce, aby tam napětí už neeskalovalo.
03.05.2012 12:00 |

podobné články