Článek

Recenze: Matrix AB nahlíží do Babišovy duše. Ale jen když to politik Klusákovi dovolí

 
Vít Klusák se v dokumentu Matrix AB snaží ukázat Andreje Babiše v jiném světle, než na jaké je běžný divák zvyklý z médií. Bohužel ministr financí je náročným respondentem, a když se dostane do svízelné situace, pro jistotu prchá. Klusákovu dokumentu se přesto podařilo z minima vytěžit maximum.
29.10.2015 20:15 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (13464 článků) , Vít Klusák (66 článků)
Podobné články

Tajný kód ze začátku filmu Matrix je rozluštěn

 
Zelený kód plný japonských znaků běží na začátku filmu Matrix, dostal se do mnoha vizuálů a je vlastně symbolem matrixu. Simon Whitely designér filmu Matrix nyní odtajnil, oč jde.
31.10.2017 13:20 |

podobné články

Nejslavnější sci-fi všech dob Matrix: Takhle se po 18 letech od premiéry změnili herci!

 
Kultovní sci-fi snímek Matrix ani 18 let od premiéry z pamětí diváků nevymizel. Když se objeví v televizi, stále patří mezi nejsledovanější filmy. Jak se uplynulé roky podepsaly na hercích, kteří ve veledíle dnes už sester Wachowských zazářili?
03.11.2017 16:00 |

podobné články

Počátek jako trhák roku! Předčí Matrix?

 
Americký herec Leonardo DiCaprio si zahraje klíčovou roli v novém filmu Počátek (Inception). Snímek už měl premiéru v amerických kinech a setkal se s velkým ohlasem. Recenzenti jej považují za snímek roku a dávají mu 9,6 bodů z deseti! Dokonce má svým dějem předčít i kultovní snímek Matrix.
19.07.2010 12:05 |

podobné články

To je překvapení! Režisér Matrixu Larry Wachowski se stal ženou. Říká si Lana

 
V sedmačtyřiceti letech po dekádě užívání hormonální terapie kvůli změně pohlaví oznámil režisér Larry Wachowski, který je autorem filmů Matrix či Matrix Reloaded, že je ženou. Larry tak navždy zanikne a z povrchu Země zmizí i jeho rodný list. Nahradí ho nový, v němž bude uvedeno, že se 21. června 1965 Lynne a Ronovi Wachowským narodila dcera Lana.
30.07.2012 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Larry Wachowski (10 článků)

Sprostý Deadpool přepsal filmové dějiny, navzdory omezení vydělal víc než Matrix

 
Americký film Deadpool natočený podle stejnojmenného komiksu se po své premiéře 12. února stal velkým kasovním hitem a utržil za první víkend v USA přes 132 milionů dolarů. Snímek tržbami překvapil, protože kvůli vulgarismům a násilí má omezenou přístupnost - tzv. rating R, který umožňuje divákům mladším 17 let vstup pouze s rodičem. Server The Guardian informoval, že Deadpool se stal nyní celosvětově nejvýdělečnějším filmem s ratingem R - utržil přes 750 milionů dolarů a překonal tak Matrix Reloaded (2003) s tržbami ve výši 742 milionů dolarů. Druhý díl Deadpoola je již ohlášen, v titulní roli se vrátí Ryan Reynolds. Režisér prvního dílu Tim Miller zatím smlouvu na pokračování nepodepsal.
29.03.2016 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Ryan Reynolds (168 článků) , Tim Miller (21 článků) , Tim Miller (21 článků) , Ryan Reynolds (78 článků)

Babišovy halucinace. Zkušený komentátor Pečinka viděl už ledacos, ale tohle tu ještě nebylo

 
Komentátor Bohumil Pečinka zhodnotil Babišovy vize Česka mezi lety 2018 až 2035. Babišovská ideologie prý stojí na dvou pilířích. Andrej Babiš (ANO) má za to, že od roku 1990 do roku 2013 šlo v této zemi všechno špatně a tak musel přijít on a zachránit nás. A jak nás zachrání? S vládou silné ruky, Babišovy ruky. To je prý druhý pilíř.
23.06.2017 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (13464 článků)

Otřesné svědectví o Vítu Klusákovi: Rok mě pronásledoval na internetu, zvonil na mě. „Nácek Daliborek “ promluvil pro PL o praktikách pana režiséra už zcela otevřeně

 
ROZHOVOR Hlavní protagonista snímku dokumentaristy Víta Klusáka Svět podle Daliborka Dalibor Krupička čelí kvůli tomu, co ve filmu předváděl prvnímu trestnímu oznámení. „Prakticky celý film jsem si myslel, že hraju jako herec, a také jsem to tak cítil,“ říká Krupička v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz a trvá na tom, že natáčení mu bylo předkládáno jako hraný film. Nejdřív s režisérem prý spolupracovat nechtěl. Nepřesvědčilo ho prý, ani když Klusák do Prostějova zavítal se starší paní z Respektu s pozorností v podobě láhve Becherovky. Pak ale podle něj přišel na řadu silnější argument, peníze.
21.07.2017 07:35 |

podobné články

Osobnosti: Vít Klusák (66 článků)

Jazykový kurz v zahraničí - záruka úspěšné maturity

 
Státní maturitní zkoušky přinesly zjištění, že mezi předměty s nejhoršími výsledky patří jazyky, největší problémy měli maturanti s němčinou, ale výsledky z angličtiny také zaostaly za očekáváním. Položili jsme v této souvislosti několik otázek PhDr. Karlu Klusákovi, majiteli a řediteli jazykové agentury INTACT.
11.07.2011 00:15 |

podobné články

Předseda středočeské ČSSD k prvnímu výročí: Ratha měli propustit už dávno

 
Je tomu přesně rok, co byl zatčen David Rath. Jak na roční vazbu nahlíží jeho bývalý náměstek a dnes náměstek současného hejtmana Řiháka Miloš Petera (ČSSD)? Co podle něj stojí za tak velkým množstvím stíhaných poslanců? A jak nahlíží na obvinění bývalé krajské zastupitelky Langšádlové (TOP 09), že koalice ČSSD a KSČM nepřipouští v zastupitelstvu diskuzi? Nejen s tím, ale i s problémy kolem Nymburské nemocnice se svěřil našim stránkám.
14.05.2013 20:55 |

podobné články

Osobnosti: David Rath (4415 článků)

Reese Witherspoon o smrti: Každá duše dostává svého anděla

 
Herečka Reese Witherspoon věří na posmrtný život. Čtyřicetiletá představitelka Pravé blondýnky přiznala, že pro ni život smrtí rozhodně nekončí. A že po posledním vydechnutí duše odchází z těla a putuje do nebe, kde na ni čeká anděl. Každá duše dostane toho svého.
05.08.2016 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Reese Witherspoon (226 článků)

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

KONEČNĚ! Kubánská vláda dovolí lidem cestovat do zahraničí

 
Kubánský prezident Raúl Castro v pondělí oznámil, že jeho vláda dovolí občanům ostrovní země cestovat do zahraničí jako turisté. Pokud vládní plán začne platit, bude to po více než padesáti letech poprvé, kdy Kubánci budou moct vyjet ze země, informuje agentura AFP.
09.05.2011 18:10 |

podobné články

Osobnosti: Raúl (85 článků)

Eurokomise dovolí Facebooku převzít WhatsApp

 
Evropská komise dovolí, aby americká internetová společnost Facebook převzala za 19 miliard dolarů (zhruba 410 miliard Kč) aplikaci pro bezplatné zasílání textových zpráv přes chytré mobilní telefony WhatsApp. Agentuře Reuters to dnes řekly zdroje obeznámené se situací. 
25.09.2014 19:30 |

podobné články

Těhotná herečka Křížová se loučí s divadlem: Snad mi syn návrat dovolí

 
Poslední představení před odchodem na mateřskou dovolenou má za sebou v divadle Kalich herečka Marie Křížová (29). Na jeviště se však chce manželka české muzikálové hvězdy Jana Kříže (32) vrátit co nejdříve. „Doufám, že mi to malý dovolí. Necháme se překvapit,“ prozradila.
06.01.2018 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kříž (88 článků) , Marie Křížová (1 článek)

Politik, který se podělá z nějaké demonstrace, není politik, pronesl Zeman v lázních. Pak bavil publikum citacemi z Koránu

 
REPORTÁŽ Program prvního dne své návštěvy Moravskoslezského kraje ukončil prezident Miloš Zeman v lázních Darkov, kde debatoval se zaměstnanci a pacienty. Opět se hovořilo o Bakalovi a OKD. Z protestů proti své osobě si prý Zeman nic nedělá. „Politik, který se z takových demonstrací podělá, není politik,“ řekl rázně prezident v Darkově.
02.11.2016 20:00 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (21115 článků)

RECENZE: Slávek Klecandr oslovuje především podobně naladěné duše

 
Slávek Klecandr je kapelník křesťanské folkrockové skupiny Oboroh, která se na domácí hudební scéně pohybuje už více než dvacet let. On sám nyní vydal po třinácti letech další sólové dílko Pátý pád. Album jej zachycuje, řekněme, v intimnější podobě muže s kytarou, jenž zpívá pro podobně naladěné duše.
12.04.2014 12:25 |

podobné články

Jiří Vyvadil: Komu zvoní hrana? Vám, paní Merkelová…

 
Debaty o konci Angely Merkelové začínají být stejně nudné jako komentáře o sestavování Babišovy vlády. Ale zatímco v případě Babišovy vlády o nic nejde, protože počty mandátů ve Sněmovně, tedy jen 55 echt opozičních hlasů jinou než Babišovu vládu neumožňují (a je jedno, zda bude tato nepovedená s ČSSD či možná lepší menšinová s podporou SPD a KSČM), konec kancléřky bude znamenat konec Evropy i světa, který – a naprosto chybně – budovala poslední roky, zejména těch posledních let.
26.06.2018 13:25 |

podobné články

Osobnosti: Angela Merkelová (2238 článků)

Radim Valenčík: Tato vláda je zmetek. Nutno začít znovu

 
Pochybnosti o vzniku druhé Babišovy vlády jsem měl od počátku. Nikoli jen z Babišovy viny, ale v důsledku řady okolností příznačných pro hlavní aktéry současné politické scény, vznikala za podmínek velmi nepříznivých k tomu, aby se zrodilo něco životaschopného. Připomeňme si:
01.07.2018 07:40 |

podobné články

Recenze: Dobrodružný svět Zdeňka Buriana je fascinující monografie, i když nahlíží jen pod povrch

 
Monografie mapuje jak Burianovo počáteční období, tak dnes pro mnohé zapomenuté prvorepublikové knižní edice.
01.10.2016 15:25 |

podobné články