Článek

Recenze: Magický Hvězdopravec nadějného českého autora míří vysoko

 
Kvalitních českých autorů není nikdy dost, zvláště těch mladých, kteří dávají domácí tvorbě novou sílu. To je případ i Martina Bečana, jemuž nedávno vyšla jeho druhá kniha s titulem Hvězdopravec. Už prvním počinem Kaziměsti zaujal fanoušky žánru fantasy svou bizarní představivostí a unikátní schopností to všechno dostat na papír. S tím pokračuje i v druhé knize - ačkoliv jde rovněž o fantasy, nemohla by být jeho prvotině víc vzdálená.
01.06.2021 14:35 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Přímočará Marta Kubišová. Do kin vstupuje dokument Olgy Sommerové Magický hlas rebelky

 
Nový dokumentární film režisérky Olgy Sommerové Magický hlas rebelky měl premiéru na filmovém festivalu v Karlových Varech. Získal tam Cenu diváků deníku Právo, což znamená, že oslovil lidi napříč generacemi. Ve čtvrtek vstoupil do kin. Se stejnou ambicí.
18.07.2014 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Marta Kubišová (510 článků) , Olga Sommerová (142 článků)

Stávka bude krutá, čeká nás násilí. Hvězdopravec lituje Česko

 
REVUE Odborářská stávka, která se má uskutečnit ve čtvrtek, s sebou přinese zlověstné a vyhrocené situace. Napovídají tomu prý i hvězdy a konstelace planet, sdělil ParlamentnímListům.cz astrolog a terapeut Vít Kuntoš.
15.06.2011 20:55 |

podobné články

Osobnosti: Vít Kuntoš (7 článků)

VRAŽDA Z NUDY! Tři mladíci zastřelili nadějného baseballistu

 
Děsivý příběh! Tři mladíci v americké Oklahomě se nudili, a tak se rozhodli někoho zabít. Krutý los padl na nadějného australského baseballistu Chrise Lanea, který ve Spojených státech studoval. Zastřelili ho na ulici, zrovna když byl na cestě od své lásky.
21.08.2013 17:20 |

podobné články

Další Janouškův kůň v ODS? Policie podezírá nadějného místostarostu Prahy 9

 
Kontroverzní lobbista Roman Janoušek si podle detektivů protimafiánského útvaru hýčkal v pražské ODS kontakty nejen na někdejšího primátora Pavla Béma, ale sázet měl např. i na neokoukaného a nadějného místostarostu Prahy 9 Tomáše Portlíka.
09.09.2014 13:41 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bém (847 článků) , Pavel Roman (333 článků)

Smutné detaily smrti nadějného sportovce Viktora (†11) na čtyřkolce: Vše se odehrálo během sekund

 
K tragické smrti došlo v sobotu kolem poledne ve slovenském městě Brezna. Právě tam vyhasl život nadějného sportovce Viktora (†11), na kterého se převrátila čtyřkolka. Proč k nehodě došlo a jak na smrt svého syna reagovala Viktorova matka?
06.08.2018 12:20 |

podobné články

Mladík (†28) snědl slimáka a zemřel: Byl to odvážný kluk, vzpomínají na nadějného ragbistu přátelé

 
Obyčejná klukovina stála mladého nadějného sportovce život. Sam Ballard (†28) se před osmi lety vsadil s přáteli, že spolkne slimáka, dopadlo to však tragicky. Plž měl v sobě nebezpečného parazita, který mladíkovi způsobil poškození mozku a následné ochrnutí. Po osmiletém boji o život podlehl. Přátelé a rodina si talentovaného ragbistu pamatují jako statečného muže, který bojoval o život ze všech sil a na sociálních sítích se s ním loučí.
06.11.2018 11:30 |

podobné články

Nadějného fotbalistu Vladimíra (†15) zavalila zeď staré továrny, svým zraněním na místě podlehl

 
Ve slovenské obci Jalka v pondělí tragicky zahynul teprve patnáctiletý chlapec. Podle informací policie se na mladého nadějného fotbalistu sesula část zdiva staré budovy. Informovala o tom mluvčí krajského ředitelství policie v Trnavě Martina Kredatusová.
11.12.2018 18:40 |

podobné články

Změny v Divácké ceně: Menzelovy vlaky předběhl Magický hlas rebelky

 
Diváckou cenu ve středu ovládl snímek dokumentaristky Olgy Sommerové Magický hlas rebelky, který odsunul Ostře sledované vlaky Jiřího Menzela na druhé místo.
09.07.2014 18:30 |

podobné články

Osobnosti: Olga Sommerová (142 článků)

ČT: Magický hlas sametové revoluce přinese unikátní premiéry

 
Magický hlas rebelky, České století i hodiny záznamů nikdy nevysílaného koncertu z roku 1989. Česká televize připomene vedle zpravodajství výročí sametové revoluce i premiérami unikátních filmových i dokumentárních děl.
10.11.2014 11:00 |

podobné články

Modrý úplněk na fotkách: Magický měsíc uhranul čtenáře Blesk.cz i fotografy z různých koutů Země

 
Magický modrý měsíc vyšel na oblohu z pátku na sobotu a lidé vyrazili s foťáky do ulic, aby si tento jedinečný útvar zvěčnili. Nejen čtenáři Blesk.cz, ale lidé z různých koutů planety zuřivě fotili tuhle nebeskou podívanou. A tady jsou výsledky.
01.08.2015 13:15 |

podobné články

MAGICKÝ ÚPLNĚK JE TU: Polostínové zatmění ovlivní i vás!

 
Už jen jeden den zbývá do děsivého sklizňového úplňku, který bude letos opravdu silný. Ptáte se proč? Dojde totiž k polostínovému zatmění, a tak se moc úplňku ještě znásobí. Zajímá vás, kdy tento přírodní a magický úkaz nastane a co se s námi začne dít?
15.09.2016 18:45 |

podobné články

Další magický úplněk se blíží: Víte, co se v tento tajemný den stane?

 
Pomalu se nám blíží další magický úplněk, který nastane 11. 2. přesně v 1:32. Jak už asi víte, období úplňku je mystické a jde o magickou dobu, se kterou musíte umět naložit. Víte, jaká luna nám bude vládnout za tohoto úplňku a které orgány bychom si měli střežit?
09.02.2017 07:05 |

podobné články

MAGICKÝ DEN je opět TADY: Přivolá lásku i sexuální dobrodružství

 
Dnes ve 21:12 hodin nastane úplněk ve Střelci a zároveň dojde k polostínovému zatmění Měsíce. Vše bude navíc zesilovat ohnivá, střelecká energie. Tento den bude hodně magický a dynamický. Úplněk ve Střelci podporuje užívání i sexuální hravost. Zároveň graduje agresivita a touha po cestování. Na co bychom si měli dát pozor a co bychom měli rozhodně udělat?
05.06.2020 12:50 |

podobné články

Magický věk Štyrského a Toyen

 
Kniha Magický věk (Adolf Loos Apartment and Gallery, 85 stran, 490 Kč) se věnuje pracím avantgardních malířů Jindřicha Štyrského (1899–1942) a Marie Čermínové alias Toyen (1902–1980). Autorem je Karel Srp, odborník na výtvarnou tvorbu obou autorů.
13.06.2021 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Jindřich Štyrský (15 článků) , Maria Karel (69 článků)

ČT jednoznačně porušila zákon. Petr Žantovský tuší, z jakých důvodů byl ve skutečnosti narychlo spuštěn „kanál pro důchodce“

 
TÝDEN V MÉDIÍCH Česká televize spuštěním programu ČT3 naprosto jednoznačně porušila zákon, který zcela jasně vypočítává, které kanály celoplošně provozuje. Petr Žantovský vyjmenovává důvody, které management z Kavčích hor vedly k tomuto protizákonnému jednání. Do pravidelného přehledu mediálních zajímavostí zařadil také rozhovor s poslancem Patrikem Nacherem, v němž jinými slovy zaznělo, že koronavirus se stal rozbuškou miny, na které sedí Evropská unie. Dva články téhož autora ho pak přivedly k zamyšlení nad tím, jak se z nadějného a korektního novináře stal ubohý příslušník zástupu lepšolidí, lidí nemocných vlastním egem.
28.03.2020 07:26 |

podobné články

Paroubek tleská Babišovi: Vyhrál vysoko na body. Ten odpudivý Kalousek s Němcovou...

 
Pochvalu za své včerejší vystupování na půdě Poslanecké sněmovny dostal Andrej Babiš od bývalého českého premiéra Jiřího Paroubka. Babiš podle něj nad svými oponenty z řad pravicové opozice vyhrál vysoko na body. Paroubek to napsal na webu VaseVec.cz.
11.07.2015 13:01 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Paroubek (4120 článků) , Andrej Babiš (22507 článků)

RECENZE: Ella Eyre je na startu plná sil

 
Po několika úspěšných singlech se dnes jednadvacetiletá londýnská rodačka Ella Eyre, vlastním jménem Ella McMahonová, dobrala debutového alba. Jmenuje se Feline a místy napovídá, že bychom si měli její umělecké jméno zapamatovat. V hlase i skladbách je totiž mnoho nadějného.
15.09.2015 16:45 |

podobné články

RECENZE: Kateřina Marie Tichá v ústraní dozrála

 
Když v roce 2015 vyšlo minialbum Kateřiny Marie Tiché nazvané Otazníky, nenásledoval po něm výrazný nástup zpěvačky na scénu, avšak pozornému posluchači neuniklo, že v ní cosi nadějného dříme. V dalších letech dozrávala na pódiích jako host skupiny Jelen i v ústraní, kde vznikaly její důležité písně. Na albovém debutu Sami pak optimistická očekávání rozkvetla.
18.10.2020 09:30 |

podobné články

Dobrý pokus: Za jak dlouho zmizí "zapomenutá" kniha z centra Prahy?

 
Skupina lidí na YouTube se rozhodla udělat takový experiment. Vzali knihu proslulého českého autora Michala Viewegha a potom knihu neznámého autora a obě vystavili na koši na náměstí I. P. Pavlova, což je místo v Praze, kterým prochází asi nejvíce lidí. A snažili se zjistit, jak dlouho tam takové knihy vydrží.
08.06.2013 23:45 |

podobné články

Osobnosti: Michal Viewegh (203 článků)