Článek

RECENZE: Lov je jen o málo víc než variace na již viděné filmy

 
Filmů, v nichž je parta lidí lovena jinou, už jsme viděli nepočítaně a není třeba se obávat, že by tento subžánr akčních filmů zašel na úbytě. Novým příspěvkem, který vstoupil do kin, je americký Lov, který nabízí jen o málo víc než všechny před ním. Tou troškou navíc je snaha o satiru na společnost, která se úporně snaží dbát na genderovou i ostatní vyrovnanosti.
15.05.2020 10:05 |

podobné články

Podobné články

Japonci obnoví komerční lov velryb. Protesty ochránců přírody a dalších zemí neřeší

 
Japonsko se rozhodlo vystoupit z Mezinárodní velrybářské komise (IWC), aby mohlo obnovit komerční lov velryb. Dnes to oznámil hlavní tajemník japonské vlády Jošihide Suga. Lov pro komerční účely má opět začít v červenci a bude prý omezen jen na výsostné vody Japonska a výlučnou ekonomickou zónu u pobřeží. Krok Tokia vyvolal kritiku ochranářských sdružení, ale také Austrálie či Nového Zélandu, napsala agentura Reuters.
26.12.2018 08:50 |

podobné články

Tenhle lov skončil opravdu tragicky: Chlapec nechtěně postřelil svého otce, ze zoufalství obrátil zbraň proti sobě

 
Ve francouzském Sourribes se odehrála rodinná tragédie, která nemá v posledních dnech obdoby. Teprve čtrnáctiletý chlapec vyrazil se svým otcem "na lov":http://www.extra.cz/tema/lov, ale jedna nešťastná událost se postarala o skutečné drama.
20.12.2013 19:17 |

podobné články

Mass Effect: Infiltrator vypadá důstojně

 
Po včerejším oznámení jsou k dispozici první screenshoty z hraní Mass Effect: Infiltrator, nové akce pro iOS a Android platformy. Ačkoliv o samotné hře se zatím ví jen málo - půjde o vysvobozování vězňů ze základny Cerberu viděné z pohledu třetí osoby a shromažďování důkazů o zločinech této polo-teroristické organizace - podle obrázků vypadá (s ohledem na samotnou...
09.02.2012 12:45 |

podobné články

Warlock: Master of the Arcane - recenze

 
Warlock: Master of the Arcane lze laikovi nejlépe popsat jako Civilizaci, která je překlopená do fantasy světa Ardanie, známého především ze série Majesty. Na první pohled je vše dost podobné – na hexové mapě, viděné z ptačí perspektivy, se rýsují pláně, pouště, džungle a sem tam nějaké to městečko, které postaví vaši nebo nepřátelští osadníci. Pod širým...
13.12.2010 17:50 |

podobné články

Zaklínač 3: Divoký lov naplno ukazuje, jak vypadá hra na novou generaci konzolí!

 
Polské vývojářské studio CD Projekt Red s předstihem odhalilo trailer nadcházející videohry Zaklínač 3: Divoký lov k letošnímu elektronickému veletrhu E3, který proběhne příští týden v Los Angeles. Již teď je jasné, že to bude pecka, jen se podívejte na tu grafiku a možnosti!
05.06.2014 23:50 |

podobné články

Žena a život objektivem Jana Saudka

 
Výstava „85“ Život, která trvá v pražské Malostranské besedě do 30. června, vznikla u příležitosti nedávných pětaosmdesátých narozenin fotografa Jana Saudka. Obsahuje jak klasické a mnohdy již viděné práce, tak snímky vystavené premiérově. Kromě toho by měla vyjít i objemná a výpravná publikace s pětaosmdesáti autorovými fotografiemi.
22.05.2020 16:30 |

podobné články

Osobnosti: Jan Saudek (339 článků)

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Koupání v pískovnách, lov kešek? Pomáháme tím ohroženým druhům, míní vědci

 
Chystáte se v horku k vodě? Zamiřte do pískovcových zaplavených lomů a zároveň tím vykonáte i dobrý skutek. Rekreační koupání v pískovnách je totiž podle výzkumu vědců pro ohrožené rostliny a živočichy mnohem prospěšnější než jejich úpravy nebo ponechání bez zásahu člověka. Pozitiva přináší i například tzv. „lov kešek“.
13.07.2016 06:10 |

podobné články

Rumuni útočí na medvědy. Lov je zakázaný, tak je zabíjejí 'podomácku'

 
Odhaduje se, že v Rumunsku žije více než šest tisíc medvědů hnědých. V odlehlých oblastech Transylvánie tak nejsou útoky na lidi nic až tak výjimečného. Místní proto vnímají lov medvědů jako nutnost a když ho vláda před rokem a půl zakázala, vzali věc do svých rukou a vyměňují si rady, jak vytvořit domácí jedy.
03.01.2018 17:00 |

podobné články

Zmatky dospívání viděné z rychlíku

 
Můj vysvlečenej deník Martina Dolenského je dalším z „cool“ snímků pro dospívající, které chtějí nabídnout hlavně dívkám možnost souznění s hlavní hrdinkou, jež se zmítá v citových problémech, soupeření s macechou a vrstevnicemi. Tvůrci ho prezentují jako komedii, což je pravda jen částečně.
25.04.2012 17:16 |

podobné články

Osobnosti: Martin Dolenský (21 článků)

Tahle žena dokázala naštvat celý internet: Zabíjí vzácná zvířata a pózuje s nimi do rodinného alba

 
Americká moderátorka Melissa Bachman je známá svou vášní pro "lov":http://www.extra.cz/tema/lov. To, co se jí povedlo při její poslední návštěvě Jihoafrické republiky, ale jen tak nezapomene. Už měla mezi trofejemi zebru, krokodýla nebo např. antilopu, ale lva ještě ne. Podařilo se, a tak se Melissa svým úlovkem ihned pochlubila na sociální síti Twitter. Fotka vyvolala podle očekávání bouřlivou diskuzi. Lev, jemuž dramaticky hrozí v JAR úplné vyhubení, si ihned našel tisíce zastánců. Místní obyvatelé dokonce masově začali podepisovat petici pro vyhoštění americké moderátorky, a pro to, aby jí už nikdy nebyl umožněn návrat zpět do země, kam jezdí s oblibou lovit různá exotická zvířata.
18.11.2013 12:01 |

podobné články

Japonsko omezí lov velryb. Letos jich chce ulovit "jen" 210

 
Japonsko naoko vyšlo vstříc Mezinárodnímu soudnímu dvoru a rozhodlo se redukovat lov velryb. Vzdá se lovu v Jižním ledovém oceánu, ovšem nadále bude savce lovit v severním Pacifiku - což OSN nezakázalo.
18.04.2014 13:40 |

podobné články

Japonsko chce obnovit celosvětový lov velryb. „Katastrofa,“ zlobí se kritici

 
Změny vedoucí až k uvolnění zákazu komerčního lovu velryb se bude příští měsíc snažit prosadit japonská vláda na zasedání Mezinárodní velrybářské komise (IWC). Informuje o tom britský web The Guardian. V současnosti je lov povolen jen pro vědecké účely.
02.09.2018 17:00 |

podobné články

Nový film ukazuje dějiny viděné od válečného kuchyňského sporáku

 
Slovenský režisér Peter Kerekes má rovněž historii „předplacenou“ až sto let dozadu. Po pohledu na dějiny 20. století, natočeném skrze kroniku jedné košické plovárny 66 sezón, vytvořil filmovou „kuchařku“ Evropy Jak se vařily dějiny. Války jsou tu zachyceny překvapivou i vtipnou optikou lidí, kteří ji strávili u plotny.
12.05.2009 10:55 |

podobné články

Chinaski stárnou, ale humor jim ještě úplně nedošel

 
Není na co čekat, nazvali Chinaski svou albovou novinku. Příznačně, protože jejím ústředním motivem je stárnutí, viděné z různých pohledů - stárnutí lidí, vztahů a třeba i počítačů. Pánům z Chinaski není vždy do smíchu, ale zůstávají vtipnými glosátory současnosti.
24.09.2010 15:20 |

podobné články

Autíčková arkáda Pressure se odkazuje na Death Rally

 
Pokud jsou shora viděné závody malých autíček na tratích se spoustou překážek něco dle vašeho gusta, pak by vás mohla zajímat chystaná arkáda Pressure od Chasing Carrots a TopWare. V zásadě jde o klasický model MicroMachines nebo spíše Death Rally, protože s vozítky budete nejenom jezdit a vyhýbat se nástrahám na trati, ale ještě po sobě se soupeři pálit z různých...
23.12.2010 11:05 |

podobné články

Návrat rallye klasiky WRC třetím dílem přijde v říjnu

 
Oficiálně licencované závody FIA World Rally Championship budou pokračovat třetím dílem, tedy WRC 3, což bylo oznámeno před pár měsíci. Nyní už s jistotou víme na čem se hra objeví a hlavně kdy. Oním měsícem bude říjen, který se začíná standardně zaplňovat tituly a dnem, který si chcete přesně zakroužkovat je 12. říjen. Nečekejte ovšem už viděné, trojka WRC...
23.07.2012 12:45 |

podobné články

ZBLÁZNILI SE?! Školy budou dětem ukazovat PORNO!

 
Porno je dnes běžnou součástí lidského života. Studenti by se tak měli o něm dozvědět a dostat k němu náležité poučení. Tedy takové, že věci viděné v pornu nejsou reálným sexuálním životem a vztahem dvou osob. Po začlenění porna do sexuální výchovy s náležitým kritickým posudkem volá profesor Christian Graugaard z Aalborské univerzity.
08.04.2015 12:05 |

podobné články

Bláto a špína! Babišova poslankyně Lorencová řekla své ke Šlachtovi

 
Novinářka a poslankyně zvolená za hnutí ANO Jana Lorencová se stejně jako řada jiných politiků vyjádřila k bouřlivému dění kolem Roberta Šlachty a české policie. Celého Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu se zastala, protože v něčem jde o lidi zvláštní a dnes už ne tak často viděné.
11.06.2016 20:40 |

podobné články