Článek

Recenze: Kniha pro skutečné knihomoly. Stránky světa se dočkaly posledního epického dílu

 
Cesta do srdce stránek je u konce. Epická trilogie Kaie Meyera se konečně dočkala překladu třetího dílu, a tak i čeští čtenáři mohou konečně uzavřít vyprávění o bibliomantech, ex libris a boji za záchranu jejich světa.
21.01.2019 16:25 |

podobné články

Osobnosti: Kai Meyer (3 články)
Podobné články

První ukázky z posledního dílu Stmívání: Bella jako upírka!

 
A je to tady! Miliony fanoušků po celém světě se konečně dočkaly první ochutnávky z opravdu už posledního dílu filmové ságy Stmívání. Herečka Kirsten Stewart se v něm představí jako upírka Bella. První část posledního dílu totiž skončila její proměnou...
12.03.2012 13:40 |

podobné články

Recenze: Stránky světa vás zavedou do fantaskního světa, kde z knih prýští magie

 
Kniha stránky světa v sobě spojuje příběh o magii, knihách a fantastických dobrodružstvích v nich. Ač se může zdát, že dílo z pera Kaie Meyera je určené pro děti a mladistvé, rozhodně si ho užijí i dospělí milovníci knih.
18.09.2016 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Kai Meyer (3 články)

Sexy blondýna ve skafandru se vrátila! Recenze epického sci-fi Metroid: Samus Returns

 
Dobrodružství nájemné lovkyně Samus Aran patří k tomu nejlepšímu, co si lze na konzolích od Nintenda zahrát. Její dávný souboj s metroidy na jejich domovské planetě SR388 však upadl téměř do zapomnění. Letitá klasika Metroid II: Return of Samus pro stařičký Game Boy je dnes pro mnohé již příliš velké retro. Naštěstí je tu teď remake Metroid: Samus Returns, který je tak bombastický, že si legendární bitvu s geneticky vyšlechtěnými monstry může užít každý.
17.09.2017 19:05 |

podobné články

Sledujte recenzi Diablo III v repríze 21. dílu pořadu Re-Play

 
Recenze Diablo III, DiRT: Showdown nebo Devil May Cry HD kolekce nabízí repríza posledního dílu Re-Playe, ve kterém vás čeká i pohled do nitra (ještě pořád nového) studia a chybět nebude ani troška progamingu. V premiéře 22. letošním dílu Re-Playe, který můžete v sobotu od 13:25 sledovat na Prima Cool, pak uvidíte (krom jiného) recenzi Max Payne 3.
12.12.2010 11:30 |

podobné články

Osobnosti: Max Cool (1 článek)

Anonymous splnili hrozby a zablokovali stránky čtyř politických stran

 
VÍME PRVNÍ Slibovali, že zablokují v 11 hodin v sobotu stránky politickým stranám jako podporu protestu, jež v sobotu dopoledne začala. Slib dávala skupina Anonymous, která podporuje akci Occupy Prague. Jak se ParlamentnímListům.cz podařilo zjistit, dopoledne opravdu byly zablokovány stránky čtyř politických stran - ODS, TOP 09, ČSSD a KSČM. Stránky Věcí veřejných a NS-LEV21 zablokovány nebyly.
28.04.2012 11:20 |

podobné články

ČEZ: Přechody v okolí tří škol jsou již bezpečné, dočkaly se osvětlení a také nového vodorovného značení

 
Nového osvětlení se dočkaly hned tři frekventované přechody ve středočeském Mělníku. Jejich slavnostní zprovoznění připadlo na středu 2. září. Díky odborníkům z organizace BESIP a Nadaci ČEZ, která na instalaci bezpečnostních prvků přispěla částkou 200 tisíc korun, jsou zebry na silnicích v ulicích Pražská, Českolipská a O. Wenzla zdálky viditelnější a přehlednější.
02.09.2015 20:21 |

podobné články

DRIVE: 24 hodin v Zeleném pekle

 
Po traileru, který jsme zde ukázali již před časem, vám nyní jako první přínášíme video, které je vůbec prvním počinem zbrusu nového youtube kanálu pro automobilové nadšence - DRIVE, za kterým stojí např. také úžasný britský novinář Chris Harris. Na videu vám Leo Parente zprostředkuje pohled na vše, co se opravdu děje ve světě nejvíce vyčerpávajícího a doslova epického vytrvalostního závodu na Nurburgringu. Zelené peklo volá! Pojedete se letos podívat osobně? Můžeme to jen doporučit. Atmosféra, kterou v lesích kolem Nordschleife při sledování rozžhavených mnohasetkoňových závodních speciálů zažijete, se ničemu jinému nevyrovná. Tomu veřte...
02.01.2012 21:05 |

podobné články

Osobnosti: Chris Harris (32 článků) , Chris Harris (32 článků) , Chris Harris (32 článků) , Chris Harris (32 článků)

Recenze: Projezte se ke zdraví – kniha, která boří mýty o potravinách

 
Správné jídlo je ta nejlepší medicína! To je myšlenka, kterou razí kniha Floriana a Andrey Überallových. Pokud se už začínáte ztrácet v záplavě stravovacích trendů, pomůže vám kniha utřídit informace.
11.10.2017 14:30 |

podobné články

Začaly práce na filmové adaptaci epického sci-fi Mass Effect

 
Legendary Pictures natočí film podle veleúspěšných videoher Mass Effect. Fanoušci videoher a science fiction se mají na co těšit.
25.05.2010 14:45 |

podobné články

Nová DVD: Kozí příběh se sýrem, Hra o trůny a Tajemný muž

 
Pokračování českého animovaného filmu se jmenuje Kozí příběh se sýrem a volně navazuje na první český 3D animovaný film Kozí příběh – Pověsti staré Prahy. V druhé řadě jedinečného epického seriálu Hra o trůny z produkce HBO bojují králové z celého fiktivního kontinentu Západozemí o Železný trůn. Tajemný muž je horor, v němž v americkém městečku mizí děti.
05.03.2013 08:10 |

podobné články

Nová DVD: G. I. Joe: Odveta a Hra o trůny, kolekce 5 DVD

 
Tento týden vychází další pokračování filmu G. I. Joe s podtitulem Odveta. V druhé řadě epického seriálu z produkce HBO Hra o trůny bojují králové z celého fiktivního kontinentu Západozemí o Železný trůn.
30.07.2013 07:05 |

podobné články

Díky Zemanovi uslyšíme z televize a rozhlasu vulgarismy i přes den

 
Problém, co se sprostými výrazy ve filmech, pomohl vyřešit prezident Miloš Zeman. Rok od jeho epického vystoupení v Českém rozhlasu, kdy padlo pár peprných obratů, má ministerstvo kultury v rukou novelu, která ruší zákaz používání vulgarismů v televizi a rozhlase mezi šestou hodinou ranní a desátou večerní.  
25.11.2015 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (22546 článků)

Jančura drží za ruku Kotlebu a letí do podnikatelského nebe

 
Na pozadí epického zápasu o policejní reorganizaci se vede intenzivní bitva také na poli mediálním. Do války slov vyrazil v čele svých žlutých autobusů podnikatel Radim Jančura. Na autobusy dal velkou fotku ministra vnitra Milana Chovance s jeho telefonním číslem a poskytl rozhovor serveru Aktualne.cz.
27.06.2016 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Radim Jančura (247 článků)

Recenze: V Českém žurnálu visí aktivismus ve vzduchu. Remundovi chybí důvod honit se za Krtkem

 
Dokumentární cyklus Český žurnál se vrací. Jedním z nejočekávanějších dílů je pak Krtek a Lao-c' Filipa Remundy, v němž sledujeme události okolo návštěvy čínského prezidenta v Praze a cesty delegace KSČM do Číny. Na Remundově snímku se odhalují silné a slabé stránky nejednoho dílu série.
15.11.2016 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Filip Remunda (25 článků)

Recenze: V Českém žurnálu visí aktivismus ve vzduchu. Remundovi chybí důvod honit se za Krtkem

 
Dokumentární cyklus Český žurnál se vrací. Jedním z nejočekávanějších dílů je pak Krtek a Lao-c' Filipa Remundy, v němž sledujeme události okolo návštěvy čínského prezidenta v Praze a cesty delegace KSČM do Číny. Na Remundově snímku se odhalují silné a slabé stránky nejednoho dílu série.
15.11.2016 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Filip Remunda (25 článků)

Recenze: Druhé Stránky světa nabyly na objemu - víc akce ale i víc zbytečných popisů

 
Noční země nabyla proti prvním Stránkám světa na objemu. Bohužel to pro knihu není vždy pozitivní věc. Kai Meyer si bohužel ani přes kritiku prvního dílu neodpustil svou výřečnost a tak se z magického příběhu o knihách stává epos plný ambivalentních úryvků plných popisů a akce. Čtenáři, kteří si oblíbili Furii a svět bibliomantiky tak možná budou další díl číst pouze ze setrvačnosti.
06.11.2017 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Kai Meyer (3 články)

Nejkrásnější Lara Croft všech dob! Recenze Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration

 
Je tomu už 20 let, co se poprvé hrdinka a archeoložka Lara Croft objevila na konzoli PlayStation. Tehdy byla ještě celá z kostiček, měla hranatá prsa a ovládání prvního dílu ságy Tomb Raider se neobejde bez skřípání zubů. Přesto šlo o zrod legendy, kterou je nutno oslavit. A jak jinak, než konverzí posledního dílu Rise of the Tomb Raider, který měl doposud cestu na PlayStation 4 zapovězenou.
30.11.2016 13:40 |

podobné články

Osobnosti: Lara Croft (113 článků)

Vláda ČR: Odkaz na stránky pro podporu odvykání kouření najdou Češi přímo na krabičkách cigaret

 
Tabák zabije až 50 % svých uživatelů. Každoročně zemře přes 5 milionů kuřáků a dalších 600 tisíc nekuřáků zemře v důsledku dýchání zplodin kuřáků. V ČR umírá na nemoci způsobené kouřením každoročně přes 15 tisíc lidí. To jsou čísla z nových webových stránek pro podporu odvykání kouření www.koureni-zabiji.cz. Stránky nabízejí především odbornou pomoc kuřákům při odvykání. Odkaz na stránky se objevuje také na obalech na krabičkách cigaret, které jsou již v prodeji. V provozu je také nová Národní linka pro odvykání kouření 800 35 00 00.
06.09.2016 11:25 |

podobné články

Vědci hledali největší knihomoly světa. Češi skončili čtvrtí, vítězí Estonci

 
Podle vědců má vliv na gramatiku, znalost počtů a počítačové dovednosti počet knih, které v době dospívání vlastníme.
13.10.2018 16:25 |

podobné články