Článek

RECENZE: Jarmusch a zombies. Menší sranda, než jsme doufali

 
Zombie komedie a Jim Jarmusch, legenda amerických nezávislých snímků. Takové spojení už dokáže diváka pořádně navnadit. Bakchanálie ironie a vtipu se ovšem nekonají, místo toho se servíruje trochu zvadlý filmový salátek pod názvem Mrtví neumírají.
01.07.2019 12:08 |

podobné články

Osobnosti: Jim Jarmusch (13 článků)
Podobné články

Nemrtví rosomáci, losi, vlci a saskvoč vám půjdou po krku. Recenze Far Cry 5: Dead Living Zombies

 
Poslední stahovatelný přídavek pro Far Cry 5 je tu a tentokrát si nebere na paškál nic menšího než populární zombie filmy. Zapomeňte však na otevřený svět, který je pro celou sérii ikonický. Přesto se při hraní záměrně béčkově vypadajícího Far Cry 5: Dead Living Zombies pobavíte a zasmějete.
24.09.2018 16:20 |

podobné články

Sleeping Dogs DLC neuvede zombies, ale "čínské zombies"...

 
Omlouvám se tvůrcům sandboxovky Sleeping Dogs, že jsem je nedávno nařkl z primitivní implementace zombíků do svého povedeného titulu. To, s čím se budete v chystaném DLC Nightmare at the North Point potýkat, totiž nejsou zombíci, ale Jiang Shi a Yaoguai, tedy čínští zombíci (nebo upíři) a démoni. A to je přeci (doplňte si zvuky při odkašlávání) strašný rozdíl......
20.10.2012 10:45 |

podobné články

Ještě větší blbec, než jsme doufali, vzkázal Hudečkovi Hašek za jeho slova o Brně

 
Slova pražského primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) o tom, že žádné jiné město kromě Prahy nemůže dostat Českou republiku na evropskou úroveň, nezůstala dlouho bez odezvy. Do primátora opřeli exprimátor Bohuslav Svoboda a jihomoravský hejtman Michal Hašek, jenž okomentoval výrok slovy: „Ještě větší blbec, než jsme doufali.” Hudeček se posléze za svou „neobratnost” omluvil.
09.09.2014 15:21 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2366 článků) , Bohuslav Svoboda (718 článků) , Tomáš Hudeček (665 článků)

Prahu dal na první místo, zbytek Česka za ní: Ještě větší blbec, než jsme doufali, schytal to primátor Hudeček

 
Tohle pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) příliš nezvládl. Do kampaně TOP 09 před komunálními volbami vstoupil velmi nešťastně, když důrazně vyzdvihl Prahu nad zbytek republiky. A schytal za to tvrdou kritiku. Hejtman Hašek to přirovnal k filmu "Ještě větší blbec, než jsme doufali". A ozvali se i další - exprimátor Svoboda, či liberecký hejtman Půta. Hudeček se nakonec raději omluvil...
10.09.2014 09:10 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Hudeček (665 článků)

Recenze: Nový Jarmuschův film v Cannes uhrane melancholickým herectvím Adama Drivera

 
Režisér Jarmusch vypráví v Cannes nejvšednější ze svých příběhů. Ovšem skvěle. Jeho řidič Paterson jezdí na jedničku, píše přímo z Cannes Tomáš Stejskal o filmu, ve kterém hraje hlavní roli Adam Driver známý jako Kylo Ren z posledního dílu Star Wars.
19.05.2016 11:45 |

podobné články

Osobnosti: Adam Driver (4 články)

Sebevražda je zoufalé gesto, říká kytarista z The Prostitutes

 
Skupina The Prostitutes vydala své druhé album, které nese název Hometown zombies. "Přišli jsme na to, že když kapela vyroste „z ničeho“, v Čechách se to neodpouští. Těžko jsme lidi přesvědčovali, že tahle kapela je opravdová a nestojí za ní třeba výrobce pneumatik, říká o prozatímních zkušenostech The Prostitutes kytarista Martin Destroyer.
26.06.2009 11:55 |

podobné články

V Jarmuschově filmu je jedno velké nic

 
Snímky zakladatelské osobnosti amerického nezávislého filmu poutají na karlovarském festivale stále pozornost. Jim Jarmusch zde má své věrné diváky. Jenže poslední snímek Hranice ovládání, uvedený na čtyřiačtyřicátém ročníku ve čtvrtek večer, byl zkušeností možná až příliš alternativní, jak rozjímavě zaplnit čas - navíc v klimatizovaném sále a potmě.
10.07.2009 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Jim Jarmusch (13 článků)

Začíná filmový festival v Cannes. Porotu vede hvězdný Spielberg

 
Dnes začíná 66. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes. O Zlatou palmu pro nejlepší film se budou ucházet dvě desítky snímků filmařů, jako je Jim Jarmusch, Steven Soderbergh, Roman Polanski, François Ozon nebo bratři Coenové.
15.05.2013 06:45 |

podobné články

Osobnosti: Jim Jarmusch (13 článků) , Roman Polanski (97 článků) , Steven Soderbergh (28 článků) , François Ozon (12 článků)

Vary: Jim Jarmusch v zombie komedii vykopal Iggyho Popa z hrobu, sebe pohřbil

 
Festival ve Varech s předstihem uvedl zombie komedii Jima Jarmusche. Je to pochmurná ekologická alegorie schovaná do komediálního hávu.
01.07.2019 12:01 |

podobné články

Osobnosti: Jim Jarmusch (13 článků) , Iggy Pop (47 článků)

Vyzrajte na hubnutí ve čtyřech fíglech!

 
Hubnutí je zvláště u něžného pohlaví ošemetným tématem. Jen málokterá z vás je skutečně spokojená se svou postavou – jednu trápí povolenější bříško po porodu, jinou naopak silnější stehna, další zase větší zadeček, který nelze tak snadno schovat. Určitě i vy na svém těle najdete alespoň jednu problematickou partii, která vám často nedá spát. Pokud se snažíte shodit pár přebytečných kil, poradíme vám, jak jít štěstí trochu naproti. Možná vás překvapí, že vám ke zdárnějšímu hubnutí mohou napomoci i zdánlivé maličkosti – jako jsou například ty, které vám přinášíme v dnešním článku. Usnadněte si hubnutí pomocí těchto fíglů – je to sranda! Fígl č. 1: Krájejte, krájejte, krájejte! Na první pohled je to trochu šílené, ovšem jak je známo, i bláznivé věci mohou přinést kýžené výsledky – tak proč to nezkusit? Od dnešního dne si všechno, co si naložíte na talíř, pečlivě rozkrájejte na menší kousíčky – ať už to bude chleba ke snídani, kuře k obědu, okurka ke svačině či brambory k večeři. Zajímá vás, jaký význam to má pro vaše hubnutí? Pokud si jídlo rozporcujete na menší kousky, ošálíte tak svůj mozek – ten si bude myslet, že toho máte k jídlu dostatek a mnohem rychleji tak vyšle signál o tom, že již máte dost. Fígl č. 2: Hubnutí a sladké? Ano, dezert na snídani! Mnoho žen snažících se zhubnout zastává názor, že hubnutí a sladké jednoduše nejde k sobě, ale není tomu tak. Pokud vás často honí mlsná po něčem sladkém, ale přesto nechcete své tělo podvádět a sabotovat tak vaše snahy na hubnutí, vyzrajte na to jinak a dejte si nějakou sladkost ráno ke snídani. Je známo, že po ránu vaše tělo spaluje jako o život, proto mu drobnou sladkostí nikterak neublížíte. Fígl č. 3: Teplá nebo studená? Také znáte onu všude kolující radu, že byste měli před jídlem vypít sklenici studené... Čtěte více Příspěvek Vyzrajte na hubnutí ve čtyřech fíglech! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.08.2015 08:15 |

podobné články

Votava (LEV 21): Fotbalový zázrak se nekonal

 
Odměny si předem stanovili, i tu hymnu se naučili, přesto to nestačilo. I my fanouškové jsme se snažili. Trika i šály jsme si koupili, vlaječky na auta pověsili, hymnu jsme si zopakovali, do Francie s mužstvem mnozí odjeli, přesto výsledek na ME byl žalostný. Marnost nad marnost. Jeden bod a za 270 minut hry dva góly. Pravda, před mistrovstvím jsme v úspěch moc nevěřili, spíše jsme v zázrak doufali. To bratři Slováci, jsou jiní borci. Rusko porazili, Anglii proháněli, o remízu se s ní podělili! Postupují!
23.06.2016 11:20 |

podobné články

Přímá volba prezidenta. Sranda za dvě miliardy, která prý odrovná Senát

 
Přímá volba prezidenta bude Česko stát dvě miliardy. "Drahá sranda" se dokonce zřejmě vymstí i zákonodárcům. Horní komora parlamentu prý kvůli ní může skončit.
25.12.2011 08:05 |

podobné články

Téma: Ploty a ohrady, aneb sranda-fotky ze života!

 
Ploty máme k tomu, aby nás kryly, ochraňovaly, oddělovaly. Ploty jakoby samy lákaly, aby přes ně někdo lezl. Někdy vypadají úsměvně, někdy je kovařina povýšena na umění. Jak to vypadá, když se plotu podaří zadržet narušitele a pár jiných sranda fotek vám ukážeme v naší dnešní fotogalerii.
28.06.2012 05:35 |

podobné články

Vláda má svého Rudu z Ostravy: S ministrem Ciencialou však sranda není. Majetek nepřiznal

 
Říká se, že "Ostravaci maji kratke zobaky". Ministr průmyslu a obchodu Rusnokovy vlády se v tomhle nezapře. Má podobný přízvuk i dikci jako bavič Ruda z Ostravy s tím rozdílem, že tohle není recese. Sranda však končí i v momentě, kdy Ciencala odmítá přiznat své majetkové poměry. Není však jediným z nových ministrů.
11.07.2013 12:30 |

podobné články

Hodně blbá sranda: Brňanka si vymyslela únos!

 
Byla to hodně blbá sranda! Těmito slovy zhodnotila Brňanka policistům svůj „únos“, kterým chtěla maskovat to, že peníze určené na placení složenek prohrála v automatech.
28.09.2013 08:00 |

podobné články

Vrchní transparentník Ondráčka varuje: Politika není žádná sranda. Když tam uděláte chybu, musíte platit

 
Ředitel Transparency International David Ondráčka všechny budoucí politiky varuje, že tenhle typ práce není žádná sranda a člověku v ní na bedrech leží veliká odpovědnost, jak už dal najevo i Obvodní soud pro Prahu. Má pro ně ale i pár slov, která by je mohla trochu uklidnit.
31.07.2015 21:31 |

podobné články

Osobnosti: David Ondráček (85 článků)

Erbová kontra Kristelová: Tady končí sranda!

 
Exmanželka Tomáše Řepky (43) Vlaďka Erbová (36) se s jeho současnou přítelkyní Kateřinou Kristelovou (37) nemohou ani cítit. Urážky a obvinění nejsou mezi nimi ničím neobvyklým. Kristelová označila Erbovou za profesionální plačku, která škemrá v esemeskách, že chce Řepku zpátky. Jenže to Vlaďku pořádně dopálilo a nenechala si to líbit. Z jejího prohlášení se zdá, že sranda končí.
06.11.2017 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Kateřina Kristelová (827 článků) , Vlaďka Erbová (960 článků) , Tomáš Řepka (1114 článků)

Erbová kontra Kristelová: Tady končí sranda!

 
Exmanželka Tomáše Řepky (43) Vlaďka Erbová (36) se s jeho současnou přítelkyní Kateřinou Kristelovou (37) nemohou ani cítit. Urážky a obvinění nejsou mezi nimi ničím neobvyklým. Kristelová označila Erbovou za profesionální plačku, která škemrá v esemeskách, že chce Řepku zpátky. Jenže to Vlaďku pořádně dopálilo a nenechala si to líbit. Z jejího prohlášení se zdá, že sranda končí.
09.11.2017 11:40 |

podobné články

Osobnosti: Kateřina Kristelová (827 článků) , Vlaďka Erbová (960 článků) , Tomáš Řepka (1114 článků)

Babička šukala cudně, sranda lidem smrděla. Expert popsal proměny češtiny

 
Babička Boženy Němcové šukala po světnici, dnes má stejné sloveso k úklidu daleko a obvykle se odehrává v jiných částech domácnosti. Naopak za běžný výraz „sranda“ by dříve člověku strčili lidově řečeno mýdlo do pusy. Jazykově souvisí se slovesem pro vyměšování a odvozená je od anglického „shit“. Čeština se zkrátka mění, některá slova se vytrácejí, jiná přicházejí a další mění význam. Detaily o proměnách mateřštiny uvedl pro Blesk Zprávy odborník a lingvista Václav Cvrček z Českého národního korpusu.
25.11.2018 07:50 |

podobné články

Osobnosti: Božena Němcová (95 článků) , Václav Český (493 článků)