Článek

RECENZE: Hackettův výlet proti proudu času

 
Na stoprocentní hudební výlet proti proudu času pozval v úterý večer zaplněný Velký sál pražské Lucerny čtyřiašedesátiletý britský kytarista a skladatel Steve Hackett. Na dvě a půl hodiny se s diváky a svou doprovodnou kapelou vrátil do první poloviny sedmdesátých let.
07.05.2014 10:05 |

podobné články

Osobnosti: Steve Hackett (2 články)
Podobné články

Střední Čechy jsou stále "potmě". 2500 domácností je bez proudu

 
Ve středních Čechách je situace s výpadky elektrického proudu po nedělní bouři nejhorší ze všech krajů. Asi 2500 domácností je stále bez elektřiny. Do dnešního večera by se měly dodávky proudu ve všech domácnostech obnovit, řekl mluvčí skupiny ČEZ Martin Sobotka. V celé ČR je bez proudu zhruba 4000 domácností. Výpadky proudu jsou způsobeny pády stromů do vedení, které často strhly celé sloupy. 
05.08.2013 09:45 |

podobné články

Osobnosti: Martin Sobotka (235 článků)

Střídání času: „Je to hloupost. Čím jsem starší, tím je to horší,“ zní od europoslanců

 
Začátek konce střídání času, nebo rozhodnutí, které nikam nepovede. Europoslanci se přou o to, zda schválená rezoluce o střídání času znamená to, či ono. Europarlament totiž přijal výzvu ve změkčené formě a nenařídil tak Evropské komisi přímo zrušení letního nebo zimního času. Může za to jeden z pozměňovacích návrhů, a to štve například Stanislava Polčáka (STAN). Pavel Svoboda (KDU-ČSL), stojící za skupinou pro zrušení změn času, je přesto rád. Podle odborníků je dopad střídání času na lidské tělo sporný.
09.02.2018 06:45 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Svoboda (407 článků) , Pavel Svoboda (406 článků) , Pavel Svoboda (407 článků) , Stanislav Polčák (262 článků) , Pavel Svoboda (407 článků)

Poslanci si do luxusu netroufli! Blesk překazil nadlidem výlet

 
V době, kdy každý šetří, poslanci nevědí, za co by utráceli. Po neúspěšné žádosti o 650 tisíc korun na fotbal si teď naplánovali výlet do čtyřhvězdičkového hotelu spojovaného s kmotry. Poté, co se o výlet začal zajímat Blesk, nadlidi si do luxusu netroufli. A skončili na statku.
25.04.2013 05:55 |

podobné články

Kam na jižní Moravě: tipy na výlety

 
Kam na výlet na Jižní Moravě? Určitě stojí za to navštívit druhé největší české město Brno. Nelze opomenout zámek v Lednici, Znojmo a jeho okolí, nebo třeba Mikulov. A co třeba výlet na Macochu a nebo výlet na kole na rozsáhlé síti cyklostezek?
20.05.2016 11:05 |

podobné články

Tip na výlet, který potěší celou rodinu

 
Slunečné a horké dny se blíží a vy možná přemýšlíte, kam vzít vaši rodinu na nezapomenutelný výlet. Pokud plánujete cestu někam k vodě a chcete ji spojit s nekonečnou zábavou, adrenalinem a v neposlední řadě mít dobře postaráno o děti, zkuste si udělat výlet na jih Slovenska, do Velkého Medera. Co vás tam čeká?
02.06.2017 13:40 |

podobné články

Na zrušení letního času je potřeba milion podpisů

 
V noci ze soboty na neděli se hodinové ručičky posunuly ve 03:00 o hodinu zpět. Došlo ke změně letního času na zimní. Známým bojovníkem proti proti střídání letního a zimního času je i senátor Petr Šilar. Ten při této příležitosti informoval o úsilí prosadit na evropské půdě konec střídání času.
28.10.2012 23:00 |

podobné články

Osobnosti: Petr Šilar (47 článků)

Letiště Praha: Výpadek elektrického proudu zastavil odlety!

 
Letiště Praha bylo ve středu asi 50 minut bez přívodu elektrického proudu. Důvodem byla destrukce na přívodu proudu do trafostanice. Provoz byl obnoven krátce před 12. hodinou.
03.06.2009 12:50 |

podobné články

Rusko zamrzlo: Statisíce lidí i letiště jsou bez proudu!

 
Evropskou část Ruska v neděli ráno pokryl ledový příkrov, který způsobil rozsáhlé výpadky v dodávce elektřiny a vážně narušil dopravu. Bez proudu se v Rusku ocitly statisíce lidí. Namrzající déšť přetrhal vedení elektrického proudu. Nefunguje ani letiště, kde čeká několik tisíc bezradných lidí. V Moskvě byla povolána pro udržení pořádku policejní posila.
26.12.2010 12:05 |

podobné články

Výbuch další rozvodny v Praze: Hoří v Hloubětíně, části Prahy 9 bez proudu!

 
Rudá záře nad Prahou! Po rozsáhlém nočním požáru trafostanice v Šeberově hoří v metropoli další rozvodna elektrického proudu. Hasiči tentokrát zasahují v Hloubětíně, bez proudu jsou části Prahy 9.
19.06.2013 13:10 |

podobné články

Dodávky proudu se daří obnovovat, kalamitní stav jen na Chrudimsku

 
Energetická společnost ČEZ ukončila kalamitní stav vyhlášený v úterý ráno kvůli počasí na Přerovsku a Svitavsku. Na Chrudimsku dál trvá. Kvůli námraze na elektrickém vedení se ocitly tisíce domácností bez dodávek proudu. Přes den se je ale většinou podařilo obnovit. Bez proudu jsou už jen desítky domácností.
02.12.2014 18:21 |

podobné články

Po hurikánu jsou v Karibiku bez vody a proudu. Clintonová žádá Trumpa: Konejte!

 
Portoriko po zásahu hurikánem Maria čelí krizi. Lidé na ostrově zůstali bez elektrického proudu, vody a telekomunikace. Technici tvrdí, že obnovení dodávek proudu může trvat déle než měsíc. Stále také hrozí protržení jedné z přehrad. Řádění hurikánu stálo život nejméně 13 lidí.  První dodávky jídla, vody a generátorů už dorazily do přístavu San Juan, který byl znovu otevřen.
25.09.2017 13:45 |

podobné články

Kalamita na severu Čech, bez proudu jsou tisíce odběratelů

 
Kvůli sněžení a silnému větru jsou ve čtvrtek ráno na severu Čech stále tisíce lidí bez proudu. Energetici ve středu večer v okresech Jablonec nad Nisou, Semily a Děčín vyhlásili kalamitní stav. Bez elektřiny bylo podle společnosti ČEZ Distribuce asi 13 tisíc odběratelů. Do čtvrtečního rána energetici snížili počet míst bez proudu na 9000.
09.01.2019 22:15 |

podobné články

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Vyhrajte souboj proti vráskám

 
Mimické vrásky jsou strašákem snad každé ženy, která si s přibývajícím věkem nervózně prohlíží každý centimetr obličeje, jestli se i na ní nepodepsal zub času a nezanechal tak za sebou stopu v podobě záhybů v kůži na čele a v oblasti očí. Ačkoli někdo vrásky považuje za znamínka krásy, která doprovází ženu v nejkrásnějších letech života, většina žen se na ně dívá spíše jako na vetřelce, kterého je třeba se co možná nejrychleji zbavit – nebo alespoň co nejdůkladněji zamaskovat! Vyhrát souboj proti vráskám ale není tak jednoduché, jak se možná na první pohled zdá. Nevzhledné linie kolem očí nebo na čele jsou silným protivníkem. My ale známe několik osvědčených tipů, s jejichž pomocí můžete dát vráskám za vyučenou! Jak vyhrát souboj proti vráskám? Ačkoli jsme v úvodu dnešního článku nastínili, že jsou vrásky dominantou starších žen, není to tak úplně pravda. Díky stresu a vyčerpání, kterému se denně vystavujeme, se vrásky stále častěji objevují i v obličejích mladých žen. Teď už si ale pojďme říci, jak se pustit do boje s vráskami a především jak je položit na lopatky! Dostatek tekutin a kvalitní strava umí zázraky Věřte tomu nebo ne, klidně si i tuhle radu považujte za 100x ohrané klišé: proti vráskám se dá velmi snadno bojovat tak, že budete dodržovat pitný režim a své tělo tak zazásobíte potřebným množstvím tekutin, které hydratují pokožku zevnitř. Dalším důležitým a účinným faktorem je vaše strava, která by měla obsahovat dostatečné množství ovoce a zeleniny. Investice do krémů proti vráskám – investice do prevence Vrásky se mohou objevit u mladých i starších žen prakticky neohlášeně a nečekaně. Jestliže se jednoho dne nechcete probudit se záhyby okolo očí nebo na čele, pak souboj proti vráskám můžete vyhrát svědomitou prevencí. Ta se skrývá například i v krémech proti vráskám, kterých je v současné době... Čtěte více Příspěvek Vyhrajte souboj proti vráskám pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.09.2016 05:40 |

podobné články

Proč jet na hory s cestovkou a proč radši bez ní? Máme pro vás pro i proti!

 
Alpy hlásí rekordy v návštěvnosti českých lyžařů. S ohledem na letošní počasí se není čemu divit. Dá se tam dojet autem a kvalita lyžování za ten výlet stojí. Vyplatí se ale cestovat s cestovkou? Řada lidí preferuje výlet na vlastní pěst. Víme, jaké jsou pro i proti.
29.02.2016 09:35 |

podobné články

Zrušme změny času. Vedou k sebevraždám, varuje Roithová

 
V noci ze soboty na neděli došlo ke změně času na zimní. Letní čas byl zaveden v Československu v roce 1979 a od té doby pravidelně každý rok dvakrát posunujeme ručičky na hodinkách. Střídání času však má své odpůrce a někteří, jako senátor Petr Šilar či kandidátka na prezidentku Zuzana Roithová, za zrušení letního času bojují.
28.10.2012 19:25 |

podobné články

Osobnosti: Zuzana Roithová (151 článků) , Petr Šilar (47 článků)

V neděli začne zimní čas. Unavení voliči si o hodinu přispí

 
Tuto neděli nastane zimní čas, ve 3:00 středoevropského letního času se měření času vrátí o 60 minut zpět na 2:00 času středoevropského. Evropa tak jako každoročně opustí na zhruba pět měsíců letní čas a vrátí se k astronomickému času. Přechody na středoevropský čas poslední říjnovou neděli a naopak na letní čas poslední březnovou neděli často vyvolávají diskuse o tom, zda jsou tyto změny zdravotně bezpečné a zda vůbec jsou k něčemu dobré.
26.10.2013 07:05 |

podobné články

Únava, ospalost, dezorientace: Změna času je škodlivá, varují vědci

 
Změna času je pro lidské tělo nepřirozená, varují vědci z Národního ústavu duševního zdraví, kteří v celostátním výzkumu zjišťují konkrétní dopady posunu času na zdraví lidí. Prověřují zejména to, jak pociťují změnu času lidé budící se časně ráno, tzv. skřivani, a jak dopadá na tzv. sovy, tedy lidi nejvýkonnější v pozdních večerních a nočních hodinách.
21.10.2015 13:45 |

podobné články

Konec přetáčení času? Polsko chce jako první z EU posouvání hodiny zrušit

 
První zemí Evropské unie, která zruší střídání letního a zimního času, bude možná Polsko. List Daily Telegraph píše, že návrh na změnu zákona o střídání času prošel v polském parlamentu prvním čtením. O tom, že změny času jsou již v dnešní době zbytečné a jen lidem způsobují zdravotní problémy, se mluví mnoho let napříč celou Evropou.
14.10.2017 12:10 |

podobné články