Článek

Recenze: Eliel, Měsíční záře – Nový příběh pro milovníky fantasy žánru

 
Pokud patříte mezi fanoušky literárního žánru fantasy, jistě vás bude zajímat působivý příběh s názvem „Eliel, Měsíční záře“. Autor Martin Baumann nás ve své prvotině provází příběhem odehrávajícím se na magickém kontinentu, kde samozřejmě nechybí hrdinní bojovníci, záhadní tvorové, lapkové, kouzelníci a samozřejmě mocichtivá čarodějnice.
23.01.2019 08:40 |

podobné články

Osobnosti: Martin Baumann (1 článek)
Podobné články

V Norsku se zjevila polární záře připomínající obřího ducha

 
Nad norským městečkem Mo i Rana se na několik minut objevila polární záře, která ohromila všechny, kteří ji viděli. Obyvatelé města tvrdí, že polární záři už dlouhou dobu nespatřili, ale nyní se jim díky jasné obloze naskytl výjev, který ještě v životě neviděli. Polární záře nabrala tvar jakéhosi démona a po několika minutách zmizela jako pára nad hrncem.
30.10.2009 11:45 |

podobné články

Čarokrásná podívaná v Krkonoších. Noční oblohu osvětlila polární záře

 
Je to fyzikální úkaz, který lahodí oku a v Česku se vyskytuje pouze výjimečně. Krkonoše v neděli osvítila polární záře, zachytily ji webové kamery a amatérští astronomové. V České republice byla polární záře k vidění naposledy v březnu.
21.12.2015 12:45 |

podobné články

Poznáte fantasy filmy podle fotek?

 
Před několika dny vtrhl do kin dlouho očekávaný film Warcraft, který potěšil hlavně milovníky počítačových her. Při této příležitosti nabízíme všem milovníkům fantasy žánru kvíz, zaměřený na podobné filmy. Poznáte 20 filmů podle fotek?
12.06.2016 12:50 |

podobné články

Hrdinové i padouši z nekonečné série se rvou jako zvěř. Recenze Dissidia: Final Fantasy NT

 
Nekonečná série her na hrdiny Final Fantasy má už tolik dílů, že i pro její fanoušky je téměř nemožné je všechny spočítat. Během více než třicetileté existence přinesla kultovní sága mnoho hrdinů i padouchů. Se spoustou z nich se nyní můžete pořádně porvat. Je tu bojovka Dissidia: Final Fantasy NT.
05.02.2018 17:35 |

podobné články

Final Fantasy XV recenze: Fantastická nedokonalost!

 
Mytickým světem Eos zmítá neklid. Císařství Niflheim se snaží podmanit království Lucis. Zdá se, že jedinou nadějí na smír je sňatek potoků vládců dvou znesvářených národů. Nekonečná sága Final Fantasy je zpět s patnáctým dílem, který byl ve vývoji dlouhých deset let. Čekání se ale vyplatilo. I když nejde o dokonalé dílo, je Final Fantasy XV fantasticky zábavná a vtahující videohra.
16.12.2016 12:55 |

podobné články

Dvě tváře Britney Spears: Zpěvačka se v reklamě na parfém předvedla jako něžná blondýnka i sexy bruneta

 
Popová diva Britney Spears  (30) předvedla svůj nový parfém s názvem Fantasy Twist, který je kombinací vůní Fantasy a Midnight Fantasy. Proto také v nové reklamě propagující daný výrobek ukázala dvě tváře - jednu jako blondýnka, druhou coby brunetka.
13.10.2012 10:30 |

podobné články

Osobnosti: Britney Spears (810 článků)

Divadelní Dávníkové pojednávají o Jablunkově ve stylu fantasy

 
Jestliže se podle propagačních materiálů Komorní scény Arény někdo domníval, neznaje Dávníky Michala Langa v pražském Švandově divadle, že jimi autor a režisér rozmnoží řadu hledající genia loci Slezska (Těšínské nebe, Brenpartija, Průběžná o(s)trava krve, Z deniku Ostravaka), odcházel z lednové premiéry zklamán. Dávníkové se nejvíc blíží filmovému žánru fantasy.
02.02.2011 13:05 |

podobné články

Avatar nebo Pán prstenů? Vybíráme 10 nejlepších trikových filmů

 
Dnešní doba je dobou vizuálních efektů. Těžko bychom hledali velkofilm, který by se obešel bez různých trikových scén. Už nejde jen o žánr sci-fi či fantasy, nějaký ten efekt najdeme i v pohádkách, komediích, dramatech či jakémkoli jiném žánru. Žebříčku těch nejlepších však prozatím vévodí právě sci-fi a fantasy snímky.
12.02.2016 09:45 |

podobné články

Fantasy Hra o trůny začíná

 
V pondělí ve 22.00 chystá televize HBO premiéru velkorozpočtové americké fantasy Hra o trůny. Seriál vznikl podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina.
18.04.2011 17:10 |

podobné články

Osobnosti: George Martin (31 článků) , George Martin (31 článků) , George Martin (31 článků)

Spekulace: Final Fantasy Versus XIII bylo zrušeno

 
Už pár chvilek zní internetem tamtamy bez jistého zdroje, které říkají, že projekt Final Fantasy Versus XIII po šesti letech končí. Na počátku stál server Kotaku, který napsal následující: „Zjistili jsme od několika zdrojů, že hra ve své dosavadní podobě je mrtvá. Náš zdroj sdělil Kotaku, že Final Fantasy Versus XIII bylo před několika týdny oficiálně zrušeno....
23.07.2012 11:25 |

podobné články

Lightning Returns uzavře ságu Final Fantasy XIII

 
Square Enix využila právě probíhajícího PAXU k představení „třetího dílu“ Final Fantasy XIII, jehož hlavní a jedinou hrdinou bude Lightning, celý jménem Claire Farron. Lightning Returns: Final Fantasy XIII sice uzavře miniságu FFXIII, ale jinak se bude tvářit jako zcela samostatný titul, který na předchozí dvě hry příliš nenaváže, hlavně herním konceptem ne....
01.09.2012 18:50 |

podobné články

Výsledky hry Fantasy Volby: Který politik získal nejvíce bodů a kdo vyhrál poslanecký plat?

 
Volby do Poslanecké sněmovny skončily. Během těch letošních se naši čtenáři mohli zapojit do Fantasy soutěže o poslanecký plat. Jaká byla vítězná strana, který politik získal nejvíce bodů a jak jste dopadli vy? Přinášíme vám výsledky Fantasy Voleb 2013.
29.10.2013 11:05 |

podobné články

Historické fantasy Vítr v piniích zanese čtenáře na dračích křídlech do Asie

 
V září se na knižních pultech objeví fantasy román Vítr v piniích Františky Vrbenské a Jakuba D. Kočího, jenž je určen pro milovníky asijských filmů, historie, východních náboženství a kultury. Čtenáři se spolu s autory vydají na svatou pouť po zemích vystavěných na reáliích staré Koreje, Číny a Japonska.
29.08.2009 11:00 |

podobné články

Recenze: Sherlock střižený fantasy se jmenuje Jackaby, seznamte se

 
Tři dílky detektivky, jeden dílek fantasy - takovou skládačku připravil pro čtenáře ve své prvotině americký spisovatel William Ritter. Ze všeho nejvíc připomíná příběh Jackabyho Sherlocka Holmese. Ale spíše než klasického detektiva Sira Arthura Conana Doylea se Jackaby podobá tomu novodobému filmovému nebo seriálovému Sherlockovi.
04.01.2016 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Sherlock Holmes (161 článků) , William Holmes (1 článek) , William Holmes (1 článek) , William Holmes (1 článek)

Ve střední Evropě bude v noci vidět polární záře

 
Silné erupce slunečního větru nasměrované přímo na Zemi způsobí v noci z úterý na středu jev pro střední Evropu velmi nezvyklý – bude vidět polární záře. S odkazem na americké vědce o tom informuje agentura SITA.
03.08.2010 10:15 |

podobné články

Tajemství polární záře

 
Pro nás Středoevropany je polární záře výjimečným úkazem. Lidé, kteří již tento jev někdy pozorovali, hovoří o tančícím nebi či o barevném...
30.01.2014 11:10 |

podobné články

NASA zveřejnila působivé záběry polární záře v rozlišení 4K

 
Americký úřad pro letectví a vesmír (NASA) zveřejnil záběry polární záře tak, jak je může vidět jen pár lidí, a to konkrétně astronautů přítomných na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS). Úřad podobná videa zveřejňuje poměrně pravidelně, tentokrát se však jedná o jednu premiéru – záběry jsou totiž dostupné v ultravysokém 4K rozlišení.
21.04.2016 05:25 |

podobné články

RECENZE: Kombinace fantasy a historické detektivky

 
Tradičně se žánr Young Adult literatury tematicky točí kolem mladých lásek a hledání sebe sama. Americký spisovatel William Ritter vsadil na v této oblasti dosud neprozkoumané vody a spojil historickou detektivku s fantasy prvky. Román Jackaby je půvabný a vcelku prostý příběh s historicky laděnou záhadou a dotykem pohádky.
22.12.2015 13:20 |

podobné články

Osobnosti: William Young (1 článek)

Recenze: Kaziměsti – více než slibný debut aneb když se urban fantasy povede

 
Martin Bečan je mladý český autor, jehož románový debut se právě dostal na pulty knihkupectví. Kaziměsti zaujmou už neuvěřitelně barevnou obálkou, čtenáře o nápaditosti knihy pak přesvědčí i anotace. Jedinečný příběh ve stylu Michala Ajvaze nadchne každého milovníka fantasy.
19.10.2017 18:35 |

podobné články

Osobnosti: Michal Ajvaz (4 články) , Martin Michael (28 článků)