Článek

RECENZE: Elefantazie. Pohádka o šťastných zrůdičkách

 
Skutečný příběh Josepha Merricka, jemuž viktoriánský Londýn přezdíval Sloní muž, proslavil film Davida Lynche. Nyní se jeho osudy inspiroval muzikál Davida Drábka, Tomáše Belka a Darka Krále Elefantazie, který uvedl soubor Městských divadel pražských v Divadle ABC.
13.02.2020 10:35 |

podobné články

Osobnosti: David Lynch (66 článků) , Tomáš Belko (4 články) , David Lynch (66 článků)
Podobné články

Exkontrolorka z vnitra Bartůňková o zrůdičkách v resortu a jednotlivých ministrech

 
JINÝMA OČIMA Bývalý ministr vnitra Jan Kubice byl nohsled mocných a současný v demisi Martin Pecina také není moc důvěryhodný, protože nechává v resortu lidské zrůdy. Exkontrolorka Helena Bartůňková, která pracovala na vnitru přes třicet let, se opět zamýšlí nad tamními poměry. Své námitky poslala jen Pecinovi, stínovému ministru vnitra ČSSD Jeronýmu Tejcovi a redaktoru ParlamentníchListů.cz.
30.08.2013 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Jeroným Tejc (664 článků) , Martin Pecina (409 článků) , Jan Kubice (680 článků)

Šampionát v žehlení vyhrál Klub šťastných manželek, jejich manželé finále raději vzdali

 
Do prekérní situace se dostali finalisté soutěže družstev v mistrovství žehlení Brna. Na Klub šikanovaných mužů totiž čekal Klub šťastných manželek. V něm startovaly jejich životní partnerky a v jednom případě maminka.
18.02.2017 15:05 |

podobné články

Výhrou ze Šťastných 10 zabezpečí rodinu

 
Nový nábytek i peníze pro rodinu - tak hodlá s výhrou naložit muž ve středním věku z Královéhradecka. Číselná hra Šťastných 10 mu vydělala přes dva miliony korun.
04.07.2018 10:40 |

podobné články

VIDEO: To byla pohádka. Nejslavnější skok Jiřího Rašky (†70)

 
"Byl to nádherný let v nekonečném tichu, který trval kratičký lidský věk." Tak popisuje nezapomenutelný skok Jiřího Rašky (†70) na olympiádě v Grenoblu spisovatel Ota Pavel. Jeho Pohádka o Raškovi pak vstoupila do historie stejně jako skromný chasník z Frenštátu pod Radhoštěm. Podívejte se, jak se tahle pohádka zrodila...
20.01.2012 11:45 |

podobné články

Osobnosti: Ota Pavel (36 článků) , Jiří Raška (30 článků)

BusLine pokračuje v projektu divadelního představení pro děti „Autobusová pohádka“

 
BusLine a.s. i v letošním roce pokračuje v projektu divadelního představení pro děti „Autobusová pohádka“. Na konci ledna pohádka dorazila do MŠ Malínek a dnes do MŠ Srdíčko v Liberci. Je dílem tří autorů a herců Ivana Vyskočila, Martina Sochora a Hany Baroňové, kteří se divadelní tematice pro děti intenzivně věnují. Výhodou je, že se děti v průběhu představení aktivně zapojují do děje, zpívají, hádají zvířátka nebo hrají volejbal.
07.02.2014 08:25 |

podobné články

Osobnosti: Ivan Vyskočil (222 článků) , Ivan Vyskočil (221 článků) , Hana Baroňová (3 články)

Prokletá pohádka Princezna ze mlejna: Blanarovičová zkolabovala!

 
Prokletá pohádka! Tak by se dala podle režiséra Zdeňka Trošky (61) nazvat pohádka Princezna ze mlejna i její pokračování. Samotná příprava byla horor, protože se natáčení kvůli nedostatku peněz stále odkládalo. Do toho přišly povodně i zákaz natáčení. Pravé peklo ale zažila Yvetta Blanarovičová (51) v roli čerta. Na place kolabovala.
29.12.2014 12:06 |

podobné články

Osobnosti: Yvetta Blanarovičová (301 článků)

Prokletá pohádka Princezna ze mlejna: Blanarovičová zkolabovala!

 
Prokletá pohádka! Tak by se dala podle režiséra Zdeňka Trošky (61) nazvat pohádka Princezna ze mlejna i její pokračování. Samotná příprava byla horor, protože se natáčení kvůli nedostatku peněz stále odkládalo. Do toho přišly povodně i zákaz natáčení. Pravé peklo ale zažila Yvetta Blanarovičová (51) v roli čerta. Na place kolabovala.
30.12.2014 08:36 |

podobné články

Osobnosti: Yvetta Blanarovičová (301 článků)

Vánočnímu vysílání vládla pohádka. Korunního prince vidělo přes 2 miliony lidí

 
Nejsledovanějším televizním pořadem na Štědrý den byla stejně jako loni premiérová pohádka České televize. S průměrem 2,19 milionu diváků ve věku od 15 let získala pohádka Korunní princ 54procentní podíl na sledovanosti.
25.12.2015 13:10 |

podobné články

Anděl Páně 2 odstartuje letošní Vánoce! Pohádka, která nadchne a také ponaučí naše děti!

 
Pohádka Anděl Páně už bezpochyby patří k tradičním českým vánočním svátkům stejně tak jako na štědrovečerní tabuli řízek s bramborovým salátem. Velice nás proto těší, že tato úžasná pohádka se dočkala pokračování.
23.11.2016 22:05 |

podobné články

OBRAZEM: Vlasatý Karel Gott si zahraje v nové česko-slovenské pohádce

 
Na podzim dorazí do kin nová česko-slovenská výpravná pohádka Když draka bolí hlava. Jednu z rolí si zahrál Karel Gott. Pohádka vznikla v rámci oslav 100 let od vzniku Československa. Proto v ní hrají čeští i slovenští umělci, například herečka Kamila Magálová. Podívejte se, jak se nová pohádka natáčela.
15.06.2018 00:05 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (5531 článků)

ČT odtajnila nové vánoční pohádky: Kouzelníka Žito s Bohdalovou odvysílá na Štědrý večer

 
Nová pohádka Zdeňka Zelenky (63) s Jiřinou Bohdalovou (87), česko-slovenská pohádka oceňovaného režiséra Petera Bebjaka, rodinná filmová komedie Víta Karase i nová pohádka pro neslyšící děti. Česká televize si pro diváky na Vánoce připravila řadu novinek.
13.11.2018 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Jiřina Bohdalová (941 článků) , Peter Bebjak (10 článků) , Vít Karas (13 článků)

Česká televize nabídne o Vánocích čtyři pohádkové novinky, Popelku i film Po strništi bos

 
Nová pohádka Zdeňka Zelenky s Jiřinou Bohdalovou, česko-slovenská koprodukční pohádka oceňovaného režiséra Petera Bebjaka, rodinná filmová komedie Víta Karase i nová pohádka pro sluchově hendikepované děti. Česká televize ve svém vánočním vysílání nabídne také premiéru svého Českými lvy ověnčeného koprodukčního filmu Po strništi bos nebo oscarového snímku La La Land. Chybět nebude ani vánoční klasika Tři oříšky pro Popelku, která letos slaví pětačtyřicet let od své premiéry. Silvestrovská noc bude poctou Václavu Neckářovi.
19.11.2018 15:20 |

podobné články

Osobnosti: Jiřina Bohdalová (941 článků) , Václav Neckář (363 článků) , Peter Bebjak (10 článků) , Vít Karas (13 článků)

Pohádka O zakletém králi a odvážném Martinovi: Slepý kovář, zmrzlí herci a přilepené kvítky

 
Česko-slovenská pohádka o statečné a laskavé princezně, o síle osudu i o dobrých a zlých kouzlech. A především o tom, že to hlavní nemusíme vidět jen očima, ale především srdcem. To je nová pohádka O zakletém králi a odvážném Martinovi, kterou ČT1 uvede ve středu ve 20 hodin.
26.12.2018 18:55 |

podobné články

Hnus a nejhorší pohádka všech dob? Diváci se drsně pustili do poslední filmové role Karla Gotta

 
Pohádka Když draka bolí hlava s Karlem Gottem  (✝80) byla v neděli nejsledovanějším televizním pořadem. Na Mistra se v roli kováře dívalo přes milión diváků. Ač pohádka především v zahraničí sklízí úspěch, čeští diváci jsou jako věční pohádkoví kritici nekompromisní.
02.12.2019 13:45 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (5531 článků)

Čertí brko rozdělilo Česko: Pohádka vyvolala bouři ostrých slov

 
Svoji televizní premiéru měla na Boží hod pohádka Čertí brko, která patří vůbec k těm nejdražším. Její rozpočet byl 65 milionů korun a pochází od tvůrců Kanceláře Blaník, což trochu napovídalo, že rodiče se rozhodně nebudou při pohádce nudit. Stane se ale Čertí brko novým filmovým trhákem? Diváky pohádka rozdělila na dva tábory.
26.12.2019 15:40 |

podobné články

RECENZE: Jeníček a Mařenka jako operní pohádka pro čtenáře titulků

 
Operní pohádka německého skladatele Engelberta Humperdincka Hänsel und Gretel je zejména v anglosaské oblasti velice populární, u nás ale nikdy na jevišti nezdomácněla. Nyní se o její rehabilitaci pokusil tým režiséra Matěje Formana ve Státní opeře pražského Národního divadla.
25.04.2015 17:30 |

podobné články

Osobnosti: Engelbert Humperdinck (2 články) , Matěj Forman (5 článků)

Recenze: Vánoční pohádka Svatojánský věneček uvízla v tradičním zajetí sváteční totality

 
Vánoční pohádka České televize od Jiřího Stracha a Marka Epsteina je uzavřena ve vězení žánrových zákonitostí, z něhož by neunikl ani Houdini.
23.12.2015 09:35 |

podobné články

Osobnosti: Marek Epstein (42 článků) , Jiří Marek (371 článků) , Jiří Marek (371 článků)

RECENZE: Nová česká filmová pohádka je Řachanda

 
Klasická pohádka Josefa Čapka Jak pejsek s kočičkou vařili dort dostala novou podobu ve filmu Řachanda. Debutující autor Daniel Miňovský dal na dno scenáristické misky Pyšnou princeznu, zadělal ji Avatarem, přidal Shrečí uši a všechny důkladně provařené pohádkové ingredience, skrze bábu kořenářku to zamíchal množstvím hlupáků v čele se dvěma zloději a dochutil humorem, který přesně odpovídá názvu. Řachanda je tvořená tím nejjednodušším způsobem včetně pšouků, které nepochybně vyvolají u malých dětí nadšený smích.
25.02.2016 11:30 |

podobné články

Osobnosti: Josef Čapek (56 článků)

RECENZE: Zimní pohádka nabízí víc než jen letní zábavu

 
Zimní pohádka otevřela 24. června na Pražském hradě Letní shakespearovské slavnosti. V poetickém i mluvném překladu Martina Hilského ji nastudoval režisér Pavel Khek. Hraje se na scéně před Míčovnou v Královské zahradě.
01.07.2019 12:08 |

podobné články