Článek

RECENZE: Divoká fantasy o hledání Grety i naděje

 
Pod oblouky Hlávkova mostu na pražském ostrovu Štvanice vznikla Letní scéna Štvanice, na níž měla 7. července premiéru hra Mariána Amslera Greta. Uvádí ji Divadlo Letí, jeden ze sídelních souborů ve Vile Štvanice.
08.07.2020 15:10 |

podobné články

Podobné články

Pracovníci německé železnice pod palbou kritiky: Zveřejnili jste osobní údaje Grety Thunberg

 
Německé železnice Deutsche Bahn čelí kritice kvůli tomu, že zveřejnily osobní údaje o cestě vlakem Grety Thunberg. Aktivistka cestovala vlakem a postěžovala si, že musela sedět na zemi. Na to reagovaly německé železnice tím, že zveřejnily číslo vlaku Grety a také informaci, že cestovala v první třídě.
22.12.2019 10:55 |

podobné články

Miloš Zeman se pustil do Grety Thunberg: Je to hysterka. Dvě krávy nemůžou zplodit jedno tele, řekl

 
Prezident Miloš Zeman (75) se ostře pustil do aktivistky Grety Thunberg. V rozhovoru pro časopis Mosty se nechal slyšet, že je Greta hysterka. Zeman se také netajil tím, že je pro tradiční rodiny a že dvě krávy nemohou zplodit jedno tele.
19.12.2019 13:35 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (25381 článků)

Nedělali jsme to, abychom zachránili klima! Otec Grety v televizi přiznal klíčové informace o své dceři

 
Otec švédské ekologické aktivistky Grety Thunbergové Svante Thunberg ve vysílání stanice BBC poodhalil, jak se jeho dcera začala o klima zajímat či zdali podporoval to, jak chodila za školu. O tématu klimatických změn se mladá aktivistka měla dozvědět poté, co se ji rodiče snažili zaujmout při jejím boji s depresemi v době, kdy ji lékaři diagnostikovali Aspergerův syndrom. Své rodiče aktivistka označila za „ohromné pokrytce“, a jelikož se jí snažili pomoci, tak ji v jejích snahách o aktivismus začali podporovat. Přiznal, že to tedy nebylo z účelu, aby „zachránili klima“. Thunberg tvrdí, že je nyní jeho dcera coby aktivistka šťastnější.
30.12.2019 17:55 |

podobné články

Boj o planetu. Končí rok, kdy se rozjela mánie „zelené“ Grety, a my rekapitulujeme

 
Rok 2019 se na Západě i v Česku nesl ve jménu posíleného ekologického aktivismu. Vše jako by se soustředilo kolem šestnáctileté Švédky Grety Thunbergové, která se v charakteristické žluté větrovce stala hlavní tváří nové etapy boje proti změnám klimatu způsobeným spalováním fosilních paliv.
31.12.2019 19:40 |

podobné články

Promluvil o „syndromu Grety“ a schytal to. Šéf diplomacie EU se za výrok omluvil

 
Šéf diplomacie EU Josep Borrell dnes na svém twitterovém účtu zveřejnil omluvu po výroku, kterým zpochybňoval upřímnost mládežnických protestů za razantnější boj proti změnám klimatu. Při debatě v Bruselu mimo jiné naznačoval, že mladí aktivisté si neuvědomují dopady opatření, po kterých volají, a zmínil se o „syndromu Grety“ v odkaze na Švédku Gretu Thunbergovou. Po vlně kritiky toto vyjádření hodnotil jako nevhodné.
08.02.2020 22:10 |

podobné články

Vondra (ODS): Pravidla Grety Thunberg v Evropském parlamentu

 
Komentář na facebookovém profilu k vystoupení Grety Thunberg v Evropském parlamentu
07.03.2020 22:41 |

podobné články

Korona je ochutnávka Evropy podle Grety, myslí si Jaroslav Bašta. Jen si ještě přidejte nedostatek elektřiny

 
Pandemie mění a vždy měnily svět, píše ve svém nedělním komentáři pro Prvnízprávy.cz někdejší diplomat, analytik Jaroslav Bašta. Z krátkodobého hlediska jej mění svým dopadem na psychiku a chování lidí, z dlouhodobé perspektivy pak jednoznačně změnou genofondu postižené populace. Koronavirus nám dal trochu ochutnat, jak bude vypadat Evropa podle Grety.
22.03.2020 08:00 |

podobné články

Kapka naděje spouští Vlnu naděje: Na boj s koronavirem investovala téměř 10 milionu korun!

 
Nadační fond Kapka naděje se zapojil do boje proti novému typu koronaviru covid-19 nebývalou mírou. Nadační fond se rozhodl šířit do nemocnic po celém Česku vlny naděje. Do té první investovala Kapka naděje za přispění štědrých sponzorů i individuálních dárců téměř 10 milionů korun!
07.04.2020 12:40 |

podobné články

RECENZE: Kombinace fantasy a historické detektivky

 
Tradičně se žánr Young Adult literatury tematicky točí kolem mladých lásek a hledání sebe sama. Americký spisovatel William Ritter vsadil na v této oblasti dosud neprozkoumané vody a spojil historickou detektivku s fantasy prvky. Román Jackaby je půvabný a vcelku prostý příběh s historicky laděnou záhadou a dotykem pohádky.
22.12.2015 13:20 |

podobné články

Osobnosti: William Young (1 článek)

Procházka magickým světem fantasy filmů

 
Fantasy filmy jsou projekty, které nás většinou zavádí do magického a nadpřirozeného prostředí, využívají mytologii, folklór a často čerpají s fantasy beletrie. Oblíbenými postavami jsou víly, čarodějnice, příšery, kouzelníci, elfové, draci, zlobři atd. Svět fantasy nás často zavádí do dávných dob.
13.04.2021 14:10 |

podobné články

Plán využít k hledání mrtvol supy skončil fiaskem, nechtějí létat a jen se perou

 
Supi se jako náhrada policejních psů neosvědčili. Ani po výcviku nic nenašli, odmítají létat a perou se. Německé policejní špičky se snaží plán využít k hledání mrtvol supy smést pod stůl. Na zkoušku policie přivezla trojici těchto opeřenců z rakouského Korutanska a doufala, že se jí podaří využít vrozený talent, který mrchožrouti v přírodě předvádějí při hledání mršin. Marně.
30.06.2011 15:50 |

podobné články

RECENZE: Film Naděje je trochu o nemoci a hodně o životě

 
„Když se mi Hans Petter Moland poprvé zmínil o filmu své ženy Marie Sødahlové Naděje a o tom, že bych v něm měl hrát, řekl jsem si: Do prdele, další zas*anej rakovinovej film. Ale dvoustránková synopse byla zábavná, postavy zvláštní, skoro jakoby pořád zhulené. Bylo vidět, že tam je humor. Tak jsem to vzal,“ řekl Právu na letošním Berlinale, kde byl norsko-švédský film Naděje uveden, představitel hlavní mužské role Stellan Skarsgård. A jeho slovy lze nyní pozvat i diváky do kin.
28.09.2020 06:55 |

podobné články

Osobnosti: Stellan Skarsgård (4 články) , Hans Hans (14 článků)

Final Fantasy XV recenze: Fantastická nedokonalost!

 
Mytickým světem Eos zmítá neklid. Císařství Niflheim se snaží podmanit království Lucis. Zdá se, že jedinou nadějí na smír je sňatek potoků vládců dvou znesvářených národů. Nekonečná sága Final Fantasy je zpět s patnáctým dílem, který byl ve vývoji dlouhých deset let. Čekání se ale vyplatilo. I když nejde o dokonalé dílo, je Final Fantasy XV fantasticky zábavná a vtahující videohra.
16.12.2016 12:55 |

podobné články

Hrdinové i padouši z nekonečné série se rvou jako zvěř. Recenze Dissidia: Final Fantasy NT

 
Nekonečná série her na hrdiny Final Fantasy má už tolik dílů, že i pro její fanoušky je téměř nemožné je všechny spočítat. Během více než třicetileté existence přinesla kultovní sága mnoho hrdinů i padouchů. Se spoustou z nich se nyní můžete pořádně porvat. Je tu bojovka Dissidia: Final Fantasy NT.
05.02.2018 17:35 |

podobné články

Hledání léku na covid: Remdesivir selhal, ale naděje tu je. Pomohou jed z ocúnu či jiné látky?

 
Navzdory složité organizaci a všem zdržením by očkování za několik měsíců mohlo šíření SARS-CoV-2 zastavit. Ale co do té doby? Vysokým tempem pokračuje i hledání léku na covid-19. Mnohé už zklamaly, jiné ale určitou naději slibují, píše deník Le Parisien.
10.02.2021 05:15 |

podobné články

RECENZE Intimní story o hledání míst v životě Freuda nenašla

 
Pokusem o přerod intimní romantické story o hledání místa v životě ve freudovsky symbolický rodičovský thriller si tvůrci filmu Místa ukousli až příliš velké sousto.
19.09.2014 16:15 |

podobné články

Pátrání po Maddie dostalo nový impulz! Poslední naděje nalézt dívku?

 
Dlouhých 11 let! To je doba, která 3. května uplyne od zmizení malé Maddie McCann z její postýlky v rezortu Praia da Luz v Portugalsku. Její rodiče večeřeli o sto metrů dál. Dodnes se nevzdali naděje, že se jejich dcerku podaří vypátrat. Zatím bezúspěšné hledání nezvěstné holčičky nyní dostalo novou šanci. Policisté na konto operace „Grange“ obdrželi téměř 4,5 milionu korun.
27.03.2018 10:45 |

podobné články

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Večeře s prezidentkou Nadačního fondu Kapka naděje

 
V pondělí 22. června 2009 se v pražském Botelu Admirál uskutečnila charitativní večeře s prezidentkou Nadačního fondu Kapka naděje, Vendulou Svobodovou. Ta jako poděkování za partnerství slavnostní menu dokonce za asistence profesionálního kuchaře osobně připravila. Slavnostního večera s podtitulem „pomozte s námi psát dětem šťastnou budoucnost“ se zúčastnili partneři a příznivci Kapky naděje.
07.07.2009 06:35 |

podobné články

Osobnosti: Vendula Svobodová (812 článků)