K létu zmrzlina patří. A když je léto tak horké, jako to letošní, je dobré mít ji zásobu stále k dispozici. Než se s ní tahat domů z marketu a riskovat, že cestou roztaje, co takhle připravit si zmrzlinu domácí? Domácí zmrzlinu si můžete připravit, i když nemáte zmrzlinovač a nejste nijak zdatní cukráři. Jsou recepty na domácí zmrzlinu, kde stačí jen 2 – 3 ingredience a lahodná pochoutka je na světě. Dva takové jednoduché návody přinášíme i my. Zmrzlina, na kterou se vyplatí počkat Zmrzlina musí být nadýchaná a hladká, pod bodem mrazu a přesto měkká a tvárná. Připravit zmrzlinu v ideální konzistenci představuje míchat ji co půl hodinky, dokud úplně neztuhne. Nebo ji připravit ze salka, to míchání odpadne. Na zmrzlinu budete potřebovat: 1 plechovku Salka 500 ml smetany na šlehání Smetanu i kondenzované mléko nalijte do mísy a šlehejte dokud směs nezhoustne. Potom ji přendejte do uzavíratelné dózy a dejte do mrazničky na několik hodin, dokud úplně neztuhne.Tato zmrzlina se nemusí promíchávat a stejně je hladká a jemná přesně tak, jak má správná zmrzlina být. Do tohoto základního krému můžete přidat drobné ovoce, kousky čokolády, vanilku či jinou příchuť. Můžete také použít ochucené mléko, například Pikao a vytvořit si kakaovou zmrzlinu. Zmrzlina, na kterou čekat nemusíte Během několika minut připravíte zmrzlinu z mraženého ovoce a i na ni potřebujete jen tři přísady: jakékoliv mražené ovoce (jahody, borůvky, lesní směs apod.), mléčnou složku nebo jinou tekutinu, například bílý jogurt, kysanou smetanu, kokosové mléko a další. Poslední ingrediencí je složka, která zmrzlinu dosladí. Výborný je banán, med, javorový či jiný sirup, ale samozřejmě můžete použít i obyčejný cukr. Asi půl kilogramu důkladně zmrzlého ovoce dejte do mixéru, přidejte banán nebo jiné sladidlo a část tekutiny. Mixujte a postupně přidávejte tekutou složku, dokud nebude zmrzlina ve správné konzistenci. Ihned podávejte.
Příspěvek Jak připravit domácí zmrzlinu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení