Článek
Podobné články

Dorota Nvotová dře v posilovně a dopuje se proteiny!

 
Kdo by to do ní řekl? Křehká zpěvačka a herečka Dorota Nvotová (26) se vůbec nezdá! Svoje tělo kvůli filmové roli hasičky trápí v posilovně a dopuje se proteiny!
28.08.2009 08:05 |

podobné články

Osobnosti: Dorota Nvotová (60 článků)

Prohlédněte si dva nejmladší kulturisty na světě! Rodiče pro ně chtějí slávu a bohatství

 
Seznamte se s "nejsilnějšími chlapci na světě":http://www.extra.cz/ten-kluk-ma-vetsi-svaly-nez-vy-osmilety-klucina. Dva rumunští bratři Giuliano (9) a Claudio (7) Stroevové odmalička zvedají těžké činky a jejich "největším snem je stát se kulturisty":http://www.extra.cz/14lety-chlapec-ma-svaly-jako-kulturista-a-dokaze-zvednout-dvojnasobek-sve-vahy-jak-se-vam-libi.
28.05.2014 10:16 |

podobné články

3 jarní tipy pro vaše vlasy

 
Hurá, jaro už je tu! Sluníčko svítí čím dál častěji, hodnoty na teploměru dosahují příjemných výšek a my pomalu redukujeme vrstvy oblečení. Kromě toho, že přemýšlíme nad jarním oblečením a měníme své líčení, starosti nám přidělávají vlasy. Ty jsou po zimě hodně poškozené, zvláště pak po té letošní, která byla nepříjemně dlouhá, studená a zlá. Jestliže i vaše vlasy dostaly v zimě pořádně zabrat, nenechte si ujít následující řádky. Ukryli jsme do nich jarní tipy pro vaše vlasy, díky kterým své hřívě dodají tolik potřebný lesk i krásu. A která žena by to odmítla?! Jarní tipy pro krásu vašich vlasů Vlasy jsou naší vizitkou, měli bychom se o ně pečlivě starat a snažit se dopřát jim jen to nejlepší. Jaro je období přímo vhodné na změny, tak proč toho nevyužít? Přinášíme vám hned 3 jarní tipy pro vaše zimou oslabené a poškozené vlasy. Vyzkoušejte je a uvidíte, že okamžitě zaznamenáte změnu! Mrkev není dobrá jen pro lepší zrak Říká se, že mrkev zlepšuje zrak. Proto jsme ji jako děti musely jíst každý den, především u babiček se to pak mrkví jenom hemžilo. Možná ale nevíte, že mrkev je skvělá nejen na oči – alespoň se to tvrdí – ale i na vlasy. Obsahuje totiž látky, které vlasům prospívá – dodá jim lesk a rozzáří přirozenou barvu. Nechte vlasy dýchat Pro zimu jsou typické čepice a kulichy, kterými se chráníme před nepříjemným a vlezlým mrazem. Jenže pod nimi naše vlasy jen stěží mohou dýchat, jsou splihlé a vůbec jim to nesvědčí. Teď na jaře už žádné čepice nepotřebujete a můžete tak nechat svou hřívu dýchat. Pokud to není přímo nutné, nenoste ani culíky, i ty totiž vlasy svazují a brání jim v regeneraci. Smlsněte si na luštěninách Luštěniny jsou bohaté na proteiny, železo, zinek a biotin. Proč vám to říkáme? Protože se jedná... Čtěte více Příspěvek 3 jarní tipy pro vaše vlasy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.03.2017 04:40 |

podobné články

Proč to bez zeleniny nejde?

 
Sněz tu zeleninu! Také jste jako malé děti často slýchávaly tuto větu, kterou teď s oblibou opakujete svým ratolestem u oběda? Snažíte se jim vysvětlit, proč to bez zeleniny nejde a trpělivě vyčkáváte, dokud z jejich talíře nezmizí poslední kousek? Možná ale i vám uniká pravá podstata toho, proč je zelenina pro naše zdraví tak důležitá a proč by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Pojďme společně najít odpověď na tuto otázku. Prostřednictvím dnešního článku se dozvíte, proč to bez zeleniny nejde a proč byste měli dbát důraz na to, aby se v dostatečné míře vyskytovala nejen ve vašem jídelníčku,  ale i jídelníčku vašich dětí. Proč to bez zeleniny nejde aneb nepostradatelná součást jídelníčku Určitě víte, že je zelenina nedílnou součástí naší stravy. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, proč tomu tak je? Proč zeleninu ke svému životu potřebujeme? A proč to bez zeleniny nejde? Odpovědi skrývají následující řádky! Vitamíny V první řadě nutno zmínit, že zelenina obsahuje vysoké množství vitamínů. Je bohatá především na karotenoidy neboli provitamín A, který můžeme najít například v mrkvi, rajčatech, brokolici, kapustě nebo špenátu. Mimo jiné obsahuje vitamíny B, vitamín C nebo  vitamín K. Aby nedocházelo ke ztrátě důležitých vitamínů, musíme si dávat pozor, jakým způsobem zeleninu upravujeme. Minerální látky Dalším důvodem, proč to bez zeleniny nejde a proč bychom jí měli konzumovat v dostatečné míře, jsou minerální látky. Ty se samozřejmě liší zelenina od zeleniny, a proto je důležité, aby se na vašem talíři pokud možno objevovaly všechny druhy. Nedostatek hořčíku může vyřešit konzumace petržele, špenátu nebo kedlubny. Pokud potřebujete doplnit vápník, dopřejte si petržel, mrkev nebo zelí. Železo vám dodá pórek, špenát, petržel nebo kedlubna. Měď hledejte v zeleném hrášku nebo paprice. Příspěvek Proč to bez zeleniny nejde? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

Vědci „oživili“ umělou DNA. Změnili jsme život, žasnou

 
Laboratorně vytvořené organismy jako z filmů Jurský Park nebo Blade Runner už nejsou takovou fikcí, jakou by se mohly zdát. Americkým vědcům se podařilo vložit do žijícího organismu umělou DNA, se kterou se vypořádal nad očekávání dobře. Organismus nejen, že proces přežil, ale dokáže vytvářet zcela nové, umělé proteiny. Informuje o tom časopis Nature.
02.12.2017 22:15 |

podobné články

Šokující přiznání: Snědla jsem svou placentu, říká herečka

 
Zvrácené, či přirozené? Placentu po porodu sežere většina savců. Proč by tomu tedy mělo být jinak u lidí, řekla si zřejmě americká herečka January Jones (34) a proteiny nabitý plodový obal si dala k "večeři".
27.03.2012 06:30 |

podobné články

Osobnosti: January Jones (11 článků)

Zabilo by ho i obyčejné vajíčko! Tělo chlapce (10) mění bílkoviny na smrtelný jed

 
Přežívá jen díky obrovským dávkám cukru. Kvůli nevyléčitelné genetické poruše nemůže Angličan Archie Koncher vypít ani dva hrnky mléka. Jeho organismus by okamžitě přeměnil proteiny na smrtící toxiny. Čekala by ho krutá a bolestivá smrt.
18.10.2013 07:30 |

podobné články

Je libo cvrčka na másle nebo špagety s moučným červem? Češi objevují kouzlo hmyzích delikates

 
Entomofagie ale není jen adrenalinovou gastronomií, ale i zdravou alternativou. Hmyz obsahuje kvalitní bílkoviny i proteiny.
04.12.2015 11:45 |

podobné články

Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít

 
Zelený čaj je známý pro své pozitivní účinky na naše zdraví. Již odnepaměti se věřilo, že lidskému tělu dopřává duševní vzpruhu, a proto byl velice oblíbený již u starověkých panovníků. I v současnosti se o zeleném čaji ve spojitosti se zdravím často mluví, což vás možná přimělo položit si otázku: proč pít zelený čaj?! Důvodů, proč se nebát pití zeleného čaje, je hned několik a jejich vyjmenováním bychom mohli strávit dlouhé minuty. Proto si dnes společně představíme 4 důvody, které jsou podle nás nejdůležitější a které vás jistě nenásilnou formou přimějí k pravidelnému pití zeleného čaje. Připraveni? Jdeme na to! 3 důvody, proč pít zelený čaj K pití zeleného čaje se přiklání i odborníci, kteří jsou toho názoru, že je to tzv. zázrak v hrníčku. Složení zeleného čaje je totiž pro naše zdraví prospěšné hned z několika důvodů, zmíníme se například o posílení organismu nebo zvýšení odolnosti imunitního systému. Nutno však dodat, že ani s pitím zeleného čaje se to nesmí přehánět. Určitě je dobré pít jej v rozumném množství, protože při nadměrné konzumaci vám může spíše uškodit. Teď už si pojďme představit ony důvody, proč pít zelený čaj. Snižuje riziko vzniku rakoviny Rakoviny se většina z nás bojí doslova jako čert kříže. Zelený čaj má takové schopnosti, že při pravidelné konzumaci dokáže snížit riziko vzniku tohoto tolik obávaného onemocnění. Mohou za to látky, které eliminují buňky, u nichž je možné pozorovat nepřiměřeně intenzivní růst. Podporuje imunitní systém Účinky zeleného čaje dopadají ve velké míře na náš imunitní systém. Ten udržují v dobré kondici, díky čemuž se zvyšuje obranyschopnost našeho těla čelit nejrůznějším infekcím a bakteriím, které číhají všude okolo nás. Napomáhá při nadváze Další dobrý důvod, proč si oblíbit zelený čaj, je pomoc při hubnutí. To ocení především ženy, které se snaží nějaké to kilčo shodit. Ptáte se, jak... Čtěte více Příspěvek Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.09.2017 20:40 |

podobné články

Co škodí vaším zubům a proč nejsou bílé?

 
Po krásném úsměvu touží snad každý z nás. Tajným snem jsou především nádherné sněhobílé zuby, které budou zářit na dálku a dají tak jasně najevo, že v péči o svá ústa v žádném směru nezaostáváme. Ne vždycky to ale našim zubům sluší a bohužel ne každý z nás se může zářivým úsměvem chlubit. Ptáte se, proč vašim zubům chybí ona vytoužená bělost a proč naopak působí zašle? Žluté zuby nevypadají dobře a není se tak čemu divit, že že jejich majitelé často odmítají usmívat. Pokud se neuhlídají a na své okolí tak vycení tesáčky, často se setkají s opovržením. Pojďme si tedy říci, co našim zubům škodí a co je zabarvuje do odstínů, za které se stydíme. Žlutý úsměv, aneb co našim zubům škodí? Za barvu vašich zubů mohou v první řadě jídla, nápoje a potraviny, které je obarvují a vůbec jim nesvědčí. Dalším viníkem je samozřejmě nedostatečná ústní hygiena a starost o zuby, nemluvě o nedocházení na pravidelné prohlídky u zubaře. Sepsali jsme pro vás seznam jídel a nápojů, které vašim zubům příliš nesvědčí – ba spíše naopak! Černý čaj Pití černého čaje a následné zbarvení zubů není žádná novinka, nad kterou by se vám ústa sama od sebe pootevřela udivením. Černé odrůdy čajů způsobují skvrny na zubech, které se následně stěží odstraňují. Červené víno Pokud se ptáte, jakou další potravinu či nápoj zařadíme na seznam škodlivin pro váš úsměv, pak je to i červené víno, které zanechává skvrny jak na zubech, tak i na oblečení – a sami moc dobře víte, jak těžko jde potom dolů. Coca cola Přeslazený nápoj populární především v Americe není to nejlepší, co svým zubům můžete dopřát, obzvláště ne v případě, kdy více nežli po čemkoli jiném toužíte právě po bělostném úsměvu, který vás bude reprezentovat na dálku. Káva Opomenout samozřejmě nesmíme ani... Čtěte více Příspěvek Co škodí vaším zubům a proč nejsou bílé? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.12.2016 08:25 |

podobné články

Dietní guru prohrál žalobu. A zaplatí pokutu

 
Francouzský expert na výživu Pierre Dukan, jehož dieta bohatá na proteiny je oblíbená od Hollywoodu po Paříž, prohrál v úterý soudní spor s jiným dietologem, kterého žaloval pro urážku na cti. A aby to nebylo málo, ještě bude muset sám zaplatit pokutu.
07.07.2011 13:40 |

podobné články

Restaurace na Manhattanu nabízí "hmyzí" míchané nápoje

 
Na míchané nápoje pro otrlejší konzumenty alkoholu vsadila nová restaurace White & Church na newyorském Manhattanu. Koktejly "dochucuje" různým hmyzem, ale třeba i červy a štíry. Kromě chuti nezvyklé ingredience tyto míchané nápoje obohacují i o proteiny, uvedl deník The Daily.
13.07.2011 13:20 |

podobné články

Které potraviny prospějí vašemu zažívání?

 
Trápí vás zažívání? Máte problémy s trávením? Trpíte na zácpu, plynatost a nadýmání? S těmito zdravotními neduhy se potýká mnoho lidí a často vyhledávají lékařskou pomoc, i když to není vždy úplně nutné. Problémy se zažíváním možná máte i vy. Už jste dokonce přemýšleli i nad tím, že se necháte vyšetřit. Ještě než se seberete a půjdete k lékaři, vyzkoušejte to s potravinami, které vám pomohou. Jaké potraviny prospívají zažívání? Jaké potraviny byste měli dlouhodobě zařadit do svého jídelníčku a jíst je pravidelně? Bílý jogurt Jako první mezi potraviny, které mají pozitivní účinky na naše zažívání, zařadíme čistý bílý jogurt. Máme ale na mysli kvalitní bílé jogurty, které obsahují živé kultury, jež z vašeho těla odstraní vše špatné. Zlikvidují špatné kultury, kvůli kterým vás trápí plynatost nebo nadýmání a které rovněž mohou způsobit i průjem. Fenykl Málokdo to ví, ale pokud fenykl pořádně rozžvýkáte, pak z něho uvolníte terpenoid Atheol, což je sloučenina, která zvyšuje pohyblivost střev a dokáže předejít nepříjemným žaludečním křečím. Ananas Ananas je velice oblíbený druh exotického ovoce, který by ve vašem jídelníčku určitě neměl chybět a to nejen proto, že je šťavnatý a jednoduše dobrý, ale rovněž i z toho důvodu, že obsahuje cysteinové proteinázy, což jsou proteiny trávící enzymy. Kromě toho, že prospívají trávení dokážou bojovat i se záněty či nadměrnou srážlivostí krve. Papája Papája je známá pro svůj vysoký obsah proteolytických enzymů, které jsou úžasné v tom, že napomáhají trávení. Obsahuje přírodní cukry a doporučuje se konzumovat půl hodiny před jídlem. Příspěvek Které potraviny prospějí vašemu zažívání? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.03.2017 03:00 |

podobné články

Vědci vytvořili první umělou DNA! Co to znamená pro lidstvo?

 
Prestižní vědecký magazín Nature publikoval zprávu o průlomu ve vývoji nových bílkovinných léčiv. Ty produkují první uměle vyrobené bakteriální buňky. Jejich genetická informace – DNA – je z části přirozená a zčásti syntetická. Krom čtyř známých nukleových bází A, C, G a T obsahují dvě syntetické X a Y, které příroda sama nepoužívá. Podle nich pak přepisem vznikají unikátní proteiny, které by mohly poskytnout nové léky.
04.12.2017 09:30 |

podobné články

Duhový meteorit prorazil střechu rodinného domku: Obsahuje látky vhodné pro vznik života?

 
Ženě vlétl střechou do domu rozžhavený kámen starý 4,5 miliardy let - pamatuje vznik sluneční soustavy. Pochází z meteorického roje, ze kterého dopadl až na zem jiný kus asteroidu v roce 1969. Doufá se, že by v novém meteoritu mohly být nalezeny proteiny.
28.08.2020 09:50 |

podobné články

Chia semínka jsou zázrakem nejen pro diabetiky

 
Na to jak jsou malá, jsou jejich účinky úžasné. Jde o chia semínka, která jsou zdrojem celé řady výživných látek od sacharidů, nenasycených mastných kyselin po proteiny.
01.11.2020 07:00 |

podobné články

4 důvody, proč je snídaně důležitá

 
Ze všech stran na nás útočí reklamy prezentující sušenky pro dobrý start do nového dne, které si můžete dát k snídani a skvěle se tak připravit na celý den. I každé malé dítě ví, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a s radostí vám o této povinnosti poreferuje – vždyť i jeho maminka každé ráno poučuje, že se musí pořádně nasnídat, aby mělo dostatek síly poprat se s dobrodružstvím! Proč je snídaně důležitá a proč bychom právě tohle jídlo neměli podceňovat? To si povíme v dnešním článku! Proč vlastně musíme snídat? Nejen reklamy v televizi, ale i v obchody nám dávají jasně najevo, že snídaně je jedno z mála jídel, na kterém bychom si měli dát obzvlášť záležet. Není se proto čemu divit, že si můžete pořídit tolik chutných pokrmů, které nám dodají energii i chuť postavit se čelem každodenním problémům, starostem v práci a povinnostem, které na nás číhají na každém kroku. Teď už se ale pojďme podívat, proč je snídaně důležitá a proč byste měli snídat ve velkém stylu! Proč je snídaně důležitá? Máme hned 4 důvody! Prozradíme vám, proč se je snídaně nejdůležitějším jídlem dne. Věřte, že si tohle označení vysloužila právem! Důvod první: Kdo snídá, je chytřejší! Vědci se jasně shodují na tom, že ten, kdo si ráno dopřál kvalitní a obsahově vydatnou snídani, prokázal daleko vyšší procentuální úspěšnost u paměťových či poznávacích testů nežli ten, který se na snídani jednoduše vykašlal. Důvod druhý: Nasnídejte se a hubněte! Zní to možná protichůdně, ale i tohle je pravda! Pokud si každé ráno najdete čas na pořádnou snídani, pak budete daleko štíhlejší nežli ti, kteří své ráno nastartují například jen hrníčkem silné kávy. Je dokázáno, že kdo ráno snídá, ten se celkově stravuje mnohem zdravěji nežli ten, kdo snídani podceňuje. Důvod třetí: Dopřejte si snídani a přestaňte kouřit!... Čtěte více Příspěvek 4 důvody, proč je snídaně důležitá pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2016 18:10 |

podobné články

Borsi (7): Jeden bonbon by ji mohl zabít!

 
Zatímco její vrstevníci si dopřávají sladkosti a rychlé občerstvení, ona nesmí jíst nic jiného, než ovoce a zeleninu. Borsi Batki (7) z britského Coventry je kvůli svému onemocnění vegetariánkou z donucení. Trpí fenylketonurií, poruchou metabolismu, kvůli které nesmí žádné jídlo s proteiny. Kdyby se tak stalo, utrpí poškození mozku.
12.10.2010 23:55 |

podobné články