Článek

POZOR na levné maso od řezníka! Může vám zničit zdraví!

 
V podzimním období honů se do řeznictví často dostává zvěřinové maso od pytláků, které ne vždy projde veterinární kontrolou. Dávejte si pozor, co kupujete. Nekontrolované maso může obsahovat řadu nebezpečných parazitů nebo i vzteklinu.
25.11.2013 13:52 |

podobné články

Podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

5 TOP potravin s pozitivním přínosem pro zdraví

 
Věděli jste, že existují potraviny známé svým přínosem pro zdraví? Pokud ne, pak uděláte dobře, když si přečtete dnešní článek. Mnohdy se totiž jedná o potraviny, které máte doma nebo je běžně konzumujete, akorát netušíte o jejich dopadech na naše zdraví. Potraviny, které se mohou pyšnit přínosem pro zdraví, je kolem nás hned několik. Jsou tu takové, kterém říkáme superpotraviny, což jsou potraviny, jež jsou svým obsahem natolik výjimečné, že zvysoka převyšují ty ostatní. O těch se ale dnes bavit nebudeme, my se podíváme na potraviny s přínosem pro zdraví, které možná máte právě teď ve své lednici nebo spíži. Potraviny s přínosem pro zdraví – které to jsou? Kapusta Hned na začátek si dáme potravinu, nad kterou většina lidí znechuceně ohrnuje nos. Možná si i vy vybavíte školní jídelnu, kde byla kapusta častým obědem a nevzpomínáte na tyhle časy s úsměvem na tváři. Což je škoda. Kapusta totiž obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Dále obsahuje velké množství bílkovin, které jsou pro naše zdraví nezbytné. Ořechy Kdo by si s chutí nepochutnal na oříšcích, které se dají zobat večer u televize, viďte? Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad jejich přínosem pro zdraví? Ne? Škoda! Ořechy obsahují vitamíny skupiny B, jež mají pozitivní vliv na naše srdce, paměť i mozkovou činnost. Brusinky Brusinky určitě znáte, možná jen nevíte, jak mohou ovlivnit vaše zdraví. Často jsou doporučovány v případě onemocnění močových cest. Nutno zmínit, že mají výborné antioxidační vlastnosti a jejich specifický obsah působí jako účinná prevence proti vzniku rakovinných onemocnění. A rakovina je strašák, kterého se bojí většina lidí. Výborné jsou nejen čerstvé brusinky, ale i sušené, které jsou k dostání nejčastěji. Borůvky Když už jsme se zmínili o brusinkách, přidáme další drobné ovoce – tentokrát bude řeč o borůvkách, které... Čtěte více Příspěvek 5 TOP potravin s pozitivním přínosem pro zdraví pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2017 20:50 |

podobné články

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Co v zimě škodí zdraví

 
Chladné dny s teplotami klesajícími hluboko pod nulu nám ještě nechtějí dát sbohem, sněhová pokrývka neroztává a stále se poměrně brzy stmívá. Už jen kvůli nízkým teplotám a častému mrazu se musíme zamyslet nad tím, co v zimě škodí zdraví a pokud možno se tomu vyvarovat. Nachlazení, podcenění počasí, mléčné výrobky nebo přebytek vitamínů – to všechno a jiné aspekty našemu zdraví příliš nesvědčí. Jste si jistí, že víte, co v zimě škodí zdraví a na co byste si měli dát pozor? Pokud v této otázce nemáte jasno, přečtěte si náš dnešní článek! Víte, co v zimě škodí zdraví? Zima je dlouhé a náročné období, které se nám zvláště letos ukazuje v celé své kráse. Už několik let nebyla zima taková, jaká je právě letošní rok. Jen si vzpomeňte, kdy naposledy jste zažili takové množství sněhu nebo teploty klesající až k hodnotám -25°C?! Proto určitě není na škodu vědět, co vám v zimě nesvědčí. Můžete se na to podívat společně s námi! Nedostatek spánku Spánek k přežití nutně potřebujeme, ne nadarmo právě touto aktivitou strávíme třetinu našeho života. Po celý rok byste měli klást důraz na to, abyste se dobře a vydatně vyspali. Chápeme, že ne vždy je to možné, ale základem je spokojený, klidný a plnohodnotný spánek. Pokud ho budete mít málo, vaše tělo bude unavené, imunita oslabená a vy náchylnější k nemocem. Nevhodné oblečení Pokud se ptáte, co v zimě škodí zdraví, pak se podívejte do zrcadla. Ano přesně tak – my sami totiž mnohdy svému zdraví příliš nepomáháme. V zimě je nejčastějším problémem podceněné oblečení, kdy si na sebe vezmeme méně vrstev, nežli kolik je potřeba. Mnoho z nás nenosí doplňky, například v podobě čepice, a vůbec si neuvědomuje, že právě prochladnutí je příčinou vzniku nachlazení a nemocí. Mléčné výrobky Ačkoli si možná říkáte, že jsou mléčné... Čtěte více Příspěvek Co v zimě škodí zdraví pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.02.2017 09:25 |

podobné články

Další zářez pro kontroverzního rappera Řezníka: Ze Slavíků se odhlásil Michal David

 
Nepamatujeme, kdy by českým hudebním průmyslem hýbal tak neskutečný skandál, jakým je vyřazení "kontroverzního rappera Řezníka":http://www.extra.cz/tema/reznik-1 z ankety Hvězda internetu. Martin Pohl měl vyhrát hlasování, ale na poslední chvíli se jej pořadatelé rozhodli diskvalifikovat, odůvodnili to tím, "že jeho tvorba je nevhodná a násilná":http://www.extra.cz/skandal-kolem-rappera-reznika-k-jeho-tvorbe-se-vyjadruji-nejen-umelci-ale-i-advokati-a-psychologove. Pohl tak přišel nejen o symbolickou cenu, ale i o tu opravdovou, sto tisíc korun totiž není málo.
01.12.2013 21:55 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1302 článků) , Martin Pohl (44 článků)

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Recept na vepřovou kýtu na horčici

 
Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.08.2018 17:50 |

podobné články

Jste to, co jíte: Zbaví Cajthamlová řezníka Jiřího lásky k masu?

 
Kateřina Cajthamlová a Petr Havlíček opět vyhlásí válku nezdravému jídlu a nadbytečným kilům. Tentokrát se zaměří na řezníka Jiřího Kuchaře (32), pro něhož je maso přímo životní vášní.
16.06.2011 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Jirka Kuchař (33 článků) , Kateřina Cajthamlová (149 článků)

Spálená země. Dostali jsme se do pozice otroků a nechali si zničit výrobní i finanční základnu a jsme zdrojem levné pracovní síly a odbytištěm nekvalitních výrobků. Znalec obchodu hovoří

 
ROZHOVOR Petr Markvart, který se dlouhá léta profesně zabývá zahraničním obchodem, říká, že jsme si dobrovolně nechali zničit výrobní i finanční základnu a stali se zdrojem levných komponentů, levné pracovní síly a odbytištěm výrobků druhé jakosti. „Pokud nám takováto nedůstojná role nevadí, budeme ještě za svého života sledovat, jak se z našich dětí stávají otroci,“ varuje a hovoří o „idiotské“ EU. Předkládá konkrétní fakta o problémech naší ekonomiky.
20.01.2017 14:10 |

podobné články

Zachariaš (KSČM): Boj ČSSD proti levné práci? Demagogie, zrada, lež

 
Pan Zaorálek, jak čtu, bojuje proti levné práci. Hezké. Ale na jednu věc zapomíná: že to byli právě sociální demokraté spolu s pravicí, kteří se přičinili o to, aby se Česko stalo právě zemí levné práce, levné pracovní síly, trvale nízkých mezd.
03.09.2017 06:35 |

podobné články

Jak saunování může prospět vašemu zdraví?

 
Blíží se podzim a s ním neodmyslitelně spojené období saunování, kterému se věnuje stále více lidí. Možná jste o něm slyšeli od svých známých a přemýšlíte, co na tom saunování vlastně je. Jestliže chcete vědět, jaké pozitivní účinky má na vaše zdraví, pak jste tu správně! Když je venku zima a vy toužíte po teple, není nic lepšího, nežli shodit oblečení, kolem těla omotat ručník a zavřít se do vyhřáté komůrky. Co si budeme nalhávat – pobyt v sauně je velice příjemný a není se tak čemu divit, že mu podléhá stále více lidí. Pozitivní účinky saunování na naše zdraví Saunování se lidé věnují již slušnou řádku let. Už od vzniku této aktivity se věří, že má pozitivní vliv na naše zdraví. Jestliže uvažujete, že byste začali chodit do  sauny a zajímá vás, co je na tom pravdy, jste tu správně. Pojďme si tedy říci, jak může pobyt v sauně zlepšit vaše zdraví. Z těla se vyloučí škodlivé látky Každý den jsme vystavováni mnoha vlivům, které zanáší naše tělo škodlivými látkami. Ty v našem těle mohou napáchat pěknou paseku. V sauně se hodně zapotíte, čímž výrazně napomůžete odplavování těchto škodlivých látek pryč z těla. Podpoří se činnost srdce Srdce je nejdůležitější orgán v našem těle, o který bychom měli pečovat s maximální láskou. I pobyt v sauně má na činnost srdce pozitivní vliv, což je důvod k tomu, proč to vyzkoušet. Zvýší se obranyschopnost Blíží se podzim, což je náročné období, ve kterém musíme čelit studenému počasí a bakteriím, které na nás číhají doslova na každém kroku. Právě v tomto období dostává náš imunitní systém pořádně zabrat, čemuž může napomoci pravidelné saunování. Zlepší se dýchání Máte problémy s dýcháním? Trpíte často na problémy s dýchacími cestami? V tom případě honem do sauny! Vlhký teplý vzduch má pozitivní vliv na dýchací... Čtěte více Příspěvek Jak saunování může prospět vašemu zdraví? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.09.2017 20:40 |

podobné články

Zamilovaný Řezník: Chtěl by advokátku Samkovou do postele, ale stejně na ní podal trestní oznámení!

 
Náklonnost mezi mužem a ženou může mít různé podoby. Ty, o kterých rapuje Řezník se znelíbily "mačetové obhájkyni" Kláře Samkové natolik, že se rozhodla přispět do debaty o všeobecné morálce obzvlášť krutým způsobem. Na Martina Pohla (27) aka Martyho aka Řezníka podala surově trestní oznámení. To mladého muže zaujalo a začal se o dámu zajímat do hloubky. Nakonec natolik propadl kouzlu ochránkyně slabých a  kontroverzní členky TOP 09, že u něj vzbudila chlípnou touhu oplatit krasavici stejnou mincí. I Samková nyní čelí trestnímu oznámení a podle odborníků může být, narozdíl od Řezníka, opravdu stíhána!
20.12.2013 14:57 |

podobné články

Osobnosti: Martin Pohl (44 článků)

Zamilovaný Řezník: Chtěl by advokátku Samkovou do postele, ale stejně na ní podal trestní oznámení!

 
Náklonnost mezi mužem a ženou může mít různé podoby. Ty, o kterých rapuje Řezník se znelíbily "mačetové obhájkyni" Kláře Samkové natolik, že se rozhodla přispět do debaty o všeobecné morálce obzvlášť krutým způsobem. Na Martina Pohla (27) aka Martyho aka Řezníka podala surově trestní oznámení. To mladého muže zaujalo a začal se o dámu zajímat do hloubky. Nakonec natolik propadl kouzlu ochránkyně slabých a  kontroverzní členky TOP 09, že u něj vzbudila chlípnou touhu oplatit krasavici stejnou mincí. I Samková nyní čelí trestnímu oznámení a podle odborníků může být, narozdíl od Řezníka, opravdu stíhána!
21.12.2013 23:52 |

podobné články

Osobnosti: Martin Pohl (44 článků)

Chilli papričky a zdraví

 
Chilli papričky a zdraví – jedno z ožehavých témat, které mnohým z vás nedá spát. Chilli papričky jsou proslulé řadou pozitivních účinků pro lidské tělo a skutečnost se má tak, že jejich vlastností využívali i staří Řekové a to před více jak 6000. lety. Historie těchto pálivých papriček tedy sahá hodně daleko a rozhodně se nelze divit faktu, že i v dnešní době na jejich pozitiva spousta lidí sází. Konzumovat chilli papričky rozhodně není jen tak. Jejich typická pálivost, pro kterou jsou tyto ostře červení potvůrky proslulé, je daná látkou známou jako kapsaicin. Tato látka se rovněž pyšní řadou zdravotních benefitů, i když je pravda, že onu pálivost dokáže překonat jen málokdo – dráždivé účinky vyvolávající slzení z očí a nekontrolovatelné pálení jazyka i celých úst ale lze neutralizovat sklenicí mléka. Chilli papričky a zdraví Možná si říkáte, proč se trápit pálivostí chilli papriček a zda to vůbec stojí za to. A odpověď? Rozhodně stojí! Pravda je totiž taková, že chilli papričky mají na naše zdraví pozitivní vliv a to hned v několika ohledech, které vám prostřednictvím dnešního článku představíme. Obrana proti nádorovým onemocněním Již zmíněná látka způsobující pálivost kapsaicin funguje jako prevence proti rakovině. Molekuly této látky se naváží na rakovinové buňky a zahájí sebedestruktivní proces. Odborníci se opírají o studie prokazující účinnost chilli papriček v boji proti rakovině prostaty. Osvědčily se rovněž i jako prevence rakoviny plic, žaludku a slinivky. Podpora imunitního systému Věděli jste, že jsou chilli papričky bohaté na vitamin C? Tento vitamín je pro naše zdraví hodně důležitý, neboť bojuje proti nejrůznějším infekcím a snižuje projevy různorodých vlivů a navíc je dokázáno, že jedna chilli paprička denně vám dodá jeho potřebné denní množství. Navození pocitu sytosti a nechuť na sladké Další výbornou vlastností chilli papriček je schopnost navodit pocity sytosti, podpořit trávení, rovněž jsou přírodním... Čtěte více Příspěvek Chilli papričky a zdraví pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

RÁDCE DO KUCHYNĚ: Vyberte si to správné maso! Víte ale jak?

 
Mít dobrého řezníka je radost, ale jak si vybrat, pokud to štěstí nemáte? Poradíme vám, k čemu je jaké maso dobré, na které výrobce se můžete spolehnout i jak přípravu jídla zvládnout co nejpohodlněji a nejbezpečněji.
25.11.2013 16:42 |

podobné články