Článek

Nová kuchařka Blesku Dobroty ze zeleniny! Recepty na netradiční zavařování ZDARMA!

 
Někdo to rád pikantní, jiný sladkokyselé a další s oblibou experimentuje. Na zahrádkách se už sklízejí okurky, papričky, rajčata, cibule, česnek, kopr, cukety… Milovníci zeleniny a zavařování tak mohou rozvinout fantazii všemi směry. Vyzkoušejte osvědčené recepty čtenářek. Inspiraci a cenné rady přináší kuchařka Blesku Dobroty ze zeleniny, která vychází už v pátek. A zdarma!
23.07.2020 09:30 |

podobné články

Podobné články

Proč to bez zeleniny nejde?

 
Sněz tu zeleninu! Také jste jako malé děti často slýchávaly tuto větu, kterou teď s oblibou opakujete svým ratolestem u oběda? Snažíte se jim vysvětlit, proč to bez zeleniny nejde a trpělivě vyčkáváte, dokud z jejich talíře nezmizí poslední kousek? Možná ale i vám uniká pravá podstata toho, proč je zelenina pro naše zdraví tak důležitá a proč by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Pojďme společně najít odpověď na tuto otázku. Prostřednictvím dnešního článku se dozvíte, proč to bez zeleniny nejde a proč byste měli dbát důraz na to, aby se v dostatečné míře vyskytovala nejen ve vašem jídelníčku,  ale i jídelníčku vašich dětí. Proč to bez zeleniny nejde aneb nepostradatelná součást jídelníčku Určitě víte, že je zelenina nedílnou součástí naší stravy. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, proč tomu tak je? Proč zeleninu ke svému životu potřebujeme? A proč to bez zeleniny nejde? Odpovědi skrývají následující řádky! Vitamíny V první řadě nutno zmínit, že zelenina obsahuje vysoké množství vitamínů. Je bohatá především na karotenoidy neboli provitamín A, který můžeme najít například v mrkvi, rajčatech, brokolici, kapustě nebo špenátu. Mimo jiné obsahuje vitamíny B, vitamín C nebo  vitamín K. Aby nedocházelo ke ztrátě důležitých vitamínů, musíme si dávat pozor, jakým způsobem zeleninu upravujeme. Minerální látky Dalším důvodem, proč to bez zeleniny nejde a proč bychom jí měli konzumovat v dostatečné míře, jsou minerální látky. Ty se samozřejmě liší zelenina od zeleniny, a proto je důležité, aby se na vašem talíři pokud možno objevovaly všechny druhy. Nedostatek hořčíku může vyřešit konzumace petržele, špenátu nebo kedlubny. Pokud potřebujete doplnit vápník, dopřejte si petržel, mrkev nebo zelí. Železo vám dodá pórek, špenát, petržel nebo kedlubna. Měď hledejte v zeleném hrášku nebo paprice. Příspěvek Proč to bez zeleniny nejde? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

Kuchařka Nigella připustila, že brala drogy. Nejsem ale závislá, říká

 
Televizní kuchařka Nigella Lawsonová u soudu prohlásila, že její exmanžel Charles Saatchi se ji snaží zničit výroky o údajné narkomanii. Během výpovědi však přiznala, že několikrát užila kokain. Odmítla ale, že by byla závislá. Další články k tématu: Kuchařka Nigella užívala kokain, tvrdí u soudu její bývalé asistentky Kuchařka Nigella Lawsonová je svobodná, rozvod trval minutu Kuchařka Nigella se rozvádí s manželem, který ji škrtil v restauraci Zhubnout neznamená být zdravější, říká televizní kuchařka Nigella Televizní kuchařka Nigella zhubla za osm měsíců o tři velikosti
04.12.2013 17:35 |

podobné články

10 pravidel zavařování + spousta skvělých receptů

 
Nastává čas sklizně třešní, višní, rybízu a dalšího ovoce. Začíná sezóna zavařování! Co nestihnete sníst, můžete zavařit a mlsat v zimě. Blesk.cz přináší letní speciální kuchařku s recepty, rady a tipy pro nejlepší zavařování.
03.07.2009 09:15 |

podobné články

Jak vyrobit vynikající džemy a marmelády + 18 vyzkoušených receptů

 
Stromy i záhony jsou plné lahodného ovoce k zavařování. V zimě přijde sklenička chutného džemu a marmelády k chuti. Letní kuchařka Blesku.cz přináší skvělé recepty a rady, jak na zavařování marmelád i pro diabetiky.
08.07.2009 08:50 |

podobné články

10 tipů, jak ušetřit při zavařování

 
Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady. Zatímco dříve šlo hlavně o uchování potravin do zásoby, dnes hrají hlavní roli kulinářské zážitky. Ale zavařování je také způsob, jak se dá ušetřit při nákupu potravin. A jak ušetřitna samotném procesu konzervace?
07.07.2009 16:05 |

podobné články

Jak na okurky? Pomůže kuchařka Blesku s 20 tipy! Zkuste pikantní, slovácké i domácí tatarku

 
Velké i malé, kořeněné nebo krásně křupavé! Okurky prostě patří k tradičním českým laskominám. Protože se blíží doba jejich sklizně, je nejvyšší čas se připravit na jejich zavařování. A třeba vyzkoušet nějaký nový recept. Tady jsou ty osvědčené z celé republiky! Další najdete v kuchařce Blesku Domácí okurky jedna báseň, která vychází v pátek. Tam stojí za to přečíst si i 20 triků na povedené zavařování. Své si v kuchařce najdou jak zkušení kuchaři, tak začátečníci.
09.07.2020 09:25 |

podobné články

Výborné recepty z květáku

 
Recepty z květáku udělají radost nejen těm, kteří se ze zásady vyhýbají masu, ale i těm, kteří si jej oblíbili pro jeho typickou šťavnatou chuť. Na květáku si pochutnají i děti, které jiné druhy zeleniny odmítají. Předností květáku není jej jeho chuť, ale především obsah bohatý na vitamíny (A, B, C, E), minerály (draslík, železo, zinek, selen, hořčík) i vlákninu, která je pro naše zdraví potřebná a důležitá. Určitě i vy máte oblíbené recepty z květáku, který se dá v kuchyni využít na nespočet chutných a lákavých způsobů. Můžete jej vařit, smažit nebo jej použít jako náplň například do žampionů, což je pokrm, který se na našich stolech objevuje stále častěji. Recepty z květáku Jestliže i vy milujete květák na jakýkoli způsob, pak si nenechte ujít náš dnešní článek. Připravili jsme pro vás zajímavé recepty, kde tato zelenina vyšlechtěná z divoké brukve hraje hlavní roli! 1. Zapečený květák s pestem Potřebujete: hlávku květáku 30 g hladké mouky 400 ml mléka 100 g čedaru 30 g másla 2 lžíce čerstvé petrželky 2 lžíce bazalkového pesta 1 hrstičku parmezánu sůl, pepř Postup: Květák důkladně umyjte, osušte a rozdělte na růžičky. Vložte je do osolené vody a nechte vařit cca 5 minut. Po uvaření růžičky sceďte a nechte okapat. Na pánev dejte rozpustit máslo, na kterém následně orestujte mouku a za stálého míchání přidejte mléko. Povařte asi 10 minut s občasným promícháním. Omáčku ochuťte solí a pepřem, sundejte z ohně a vmíchejte větší část čedaru, petrželky a pesta. Růžičky květáku uložte do zapékací mísy, přelijte omáčkou a zasypejte zbylým množstvím čedaru a parmezánu. Pečte 20 minut při 200°C. 2. Květákové šťouchané brambory Potřebujete: 2 větší brambory hlávku květáku 80 ml mléka 2 lžíce másla 1 lžíci řepkového oleje 2 lžíce nasekané pažitky 1 lžíci nasekané petrželky sůl, pepř Postup: Květák omyjte pod tekoucí vodou,... Čtěte více Příspěvek Výborné recepty z květáku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.08.2016 05:25 |

podobné články

ZDARMA v pátečním Blesku: Kuchařka Grilovačka za kačku

 
Další kuchařka Blesku je tu! Tentokrát vám přinese recepty a tipy na letní grilování! Jen v pátečním Blesku najdete ZDARMA kuchařku Grilovačka za kačku!
29.06.2018 07:20 |

podobné články

Kuchařka Blesku ZDARMA: Okurčičky jako od babičky!

 
Rady, tipy, vychytávky, recepty na nejlepší nakládačky a láky. Zavařujte okurky s Bleskem a ochutnejte nejlepší okurčičky Česka. Přinášíme recepty na klasické i netradiční láky, zkuste s námi klasické znojemské okurky, ďábelskou či petrželovou variantu nebo třeba osvědčené staročeské nakládačky. A navíc: Tipy na pikantní okurčičky nebo na nakládačky pro cukrovkáře! To vše v pátek 13. v Blesku. Zdarma!
11.07.2018 13:20 |

podobné články

Čtenáři vaří čtenářům! Speciál Blesku Vaše recepty

 
Právě nyní je v prodeji speciál Blesku s názvem VAŠE RECEPTY! Najdete v něm báječné recepty čtenářů na kompletní menu – polévky, předkrmy, hlavní jídla i sladké dezerty. To vše jen za 5,50 Kč! A navíc: Blesk platí za nejlepší recepty recepty 1000 Kč! Šanci máte i vy!
06.10.2010 16:10 |

podobné články

3 jednoduché recepty na krásu

 
Snad každá žena chce být krásná, přitažlivá, v očích mužů neodolatelná a zároveň představovat cíl, kterého by chtěli dosáhnout. Zatímco některým byla přirozená krása štědrou přírodou nadělena do vínku, jiné si k té troše krásy musí dopomoci sami. Není proto od věci znát recepty na krásu, které vám s tímto úkolem pomohou. Mít po ruce recepty na krásu – no řekněte samy, milé ženy, dá se snad taková příležitost odmítnout? No jasně, že ne! Každá přece chceme mít eso v rukávu. Tak se pohodlně usaďte a přečtěte si dnešní článek, ve kterém si tyhle recepty společně odhalíme! Recepty na krásu pro každou z vás Ačkoli se velmi často říká, že každá žena je krásná, akorát svým jedinečným způsobem, my ženy o tom máme svou jasnou představu. Nám prostě ke štěstí nestačí nějaké tvrzení, které se sice traduje už po mnoho let, ale ve své podstatě pro nás nemá vůbec žádnou váhu. My chceme jasný důkaz, něco, co si můžeme ohmatat. Tak už na nic nečekejme a pojďme na to! Hodně spánku Možná se teď chytáte za hlavu, co je to za nesmysl. Jak nám ke kráse může pomoci dostatek spánku?! Jenže ono je to vcelku logické, tak poslouchejte proč. Je totiž vědecky potvrzeno, že má spánek výrazný vliv na to, jak vypadáme. A mimo to, pokud se dobře vyspíme, pak máme dobrou náladu a to se na naší vizáži taky projeví. Pitný režim A jsme zase u toho – tolikrát omílaný pitný režim. Jenže i on má své místo na našem seznamu jednoduchých receptů pro krásu, tak mu věnujte pozornost. Naše tělo je z velké části tvořeno vodou, což znamená, že pokud chcete být krásné, pak musíte hodně pít. Výrazně tak oddálíte vznik vrásek, které jsou pro ženy noční můrou, vaše pokožka bude vypnutá a svěží na pohled. Zdravý pohyb... Čtěte více Příspěvek 3 jednoduché recepty na krásu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.04.2017 05:25 |

podobné články

Kuchařka Letní grilování ZDARMA v Blesku: Recepty na šťavnaté burgery, marinády i křupavou zeleninu

 
Grilovací sezona odstartovala a v pátečním tištěném Blesku najdete ZDARMA velkou kuchařku Letní grilování. Vyzkoušejte recepty na šťavnaté burgery, nejlepší marinády či rady, jak správně připravit ovoce a zeleninu.
19.06.2020 09:15 |

podobné články

Asistentky kuchařky Nigelly Lawsonové jsou podle soudu nevinné

 
Soud zprostil obžaloby Francesku a Elisabettu Griollovy, které měly údajně zpronevěřit miliony korun. Peníze pocházely z účtu televizní kuchařky Nigelly Lawsonové a jejího bývalého manžela Charlese Saatchiho. Další články k tématu: Kuchařka Nigella připustila, že brala drogy. Nejsem ale závislá, říká Kuchařka Nigella užívala kokain, tvrdí u soudu její bývalé asistentky Kuchařka Nigella Lawsonová je svobodná, rozvod trval minutu Kuchařka Nigella se rozvádí s manželem, který ji škrtil v restauraci
20.12.2013 15:27 |

podobné články

Zavařujte s Bleskem! Tady je malá ochutnávka super receptů z nové kuchařky!

 
Pěstujete na zahrádce ovoce a zeleninu, letos se urodilo a pomalu nevíte, co s tím? Právě vyšla Česká kuchařka Blesku se 130 parádními recepty na zavařování. A není to jen o okurkách, džemech či zeleninové směsi. Co takhle zkusit třeba pikantní žampiony?
17.06.2020 09:10 |

podobné články

Unikátní kuchařka Blesku ZDARMA! Pečete? Zkuste to s celebritami!

 
Jaké překvapení vás čeká v pondělním Blesku? To nejsladší! Naše třetí vánoční a zcela speciální kuchařka, v níž vám s pečením pomohou hvězdy České televize, a to včetně jejího pořadu Peče celá země! K deníku ji přikládáme ZDARMA!
10.12.2020 11:10 |

podobné články

BONDUELLE: Známe původ a co Vy?

 
BONDUELLE, evropský specialista na zpracování zeleniny, přibližuje tradiční způsob zpracování zeleniny formou sterilace bez konzervačních látek. Proces konzervace teplem byl objeven v roce 1810 Nicolasem Appertem a do dnešního dne je využíván jako jeden z nejosvědčenějších způsobů konzervace zeleniny. Způsob konzervace ale není jedinou podmínkou kvality výstupního výrobku, důležité jsou i vstupní suroviny, které musí být vysoké kvality a to jak chuťové tak jakostní. Toto zaručí nejen včasné zpracování, ale i volba vhodných, tedy nejúrodnějších, oblastí pro pěstování daného druhu zeleniny.
22.08.2013 13:35 |

podobné články

Speciál Aha! Svátky na šumavské vesnici: Sušenky ze Šumavy a další dobroty

 
Jihočeský kraj nebyl nikdy bohatý a život v něm býval těžký. Proto i jídlo bylo skromné. Lucie Kohoutová, autorka dvou kuchařek Recepty ze šumavské vesnice a Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice, do svých publikací posbírala historické recepty z tohoto kraje. Jde o recepty prověřené časem, které se předávaly z generace na generaci.
24.12.2018 05:15 |

podobné články

Poznejte všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

 
REGIONÁLNÍ KUCHAŘKA – VŠECHNY CHUTĚ ČECH, MORAVY A SLEZSKA autorky Petry Pospěchové poctivě mapuje kuchyni všech krajů České republiky. Autorka vás provede Valašskem, Slováckem, Brnem, Hanou, Slezskem, Podkrkonoším, Horáckem, Polabím, Prahou, jižními Čechami, Šumavou, Chodskem a Sudety (Kuchařka začíná na východě republiky, kde tradice, včetně těch gastronomických, zůstávají dodnes živé. V dalších kapitolách se čtenář postupně dostává dál a dál na západ, až k německé hranici.) Regionální kuchařka, obsahující recepty slavné i skoro zapomenuté, by neměla chybět v žádné kuchařské knihovně.
24.10.2013 09:40 |

podobné články

Domácí rybízový džem

 
Kdo si umí představit léto bez zavařování? Je to jeden ze způsobů, jak zužitkovat nadměrnou úrodu ovoce a zároveň také společenská událost. U zavařování se vždy probírá vše možné a popíjí něco lahodného. A výsledek snažení si pak vychutnáváme po celý následující rok. Zkuste náš recept na klasický rybízový džem!
18.07.2012 06:10 |

podobné články