Článek

Nejen Slovinsko: Hodnocení Česka mohou změnit i další země, varují cestovky a chtějí jednání

 
Situace se Slovinskem, které Českou republiku vyřadilo ze seznamu bezpečných zemí, se může opakovat také u dalších států. Je proto třeba změnit komunikaci z české strany a zdůraznit, že situace z hlediska šíření koronaviru se nezhoršuje a že existují pouze lokální ohniska nákazy. Češi mířící do Chorvatska mohou přes Slovinsko projet, potřebují mít ale potvrzení o ubytování a plán cesty. Řekl to místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež.
03.07.2020 11:45 |

podobné články

Podobné články

Cestovky se brání vracení peněz, prosí o pochopení. „Dovolená se stane výsadou,“ tvrdí

 
Marie si šetřila peníze na vysněnou dovolenou do Egypta. Místo relaxace ji ale kvůli pandemii nového koronaviru čekají perné chvíle. Hotovost za již zaplacenou dovolenou jen tak neuvidí. Cestovní kanceláře totiž nemají na vrácení a Marii, ale i tisícům dalších cestovatelů místo toho nabízí vouchery nebo přesunutí zájezdu zdarma na jiný termín. Blesk Zprávy oslovily jak cestovní kancelář, se kterou měla žena letět, ale i cestovky. Opakovaně zaznívá to, že lidé své peníze jen tak neuvidí a že cestovky počítají i s krachem.
27.03.2020 05:30 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Slovinsko otočilo: Česko je pro změnu opět bezpečné, výjimkou je Karvinsko

 
Slovinsko zařadí Česko od 7. července opět na seznam bezpečných zemí. To se ale netýká Moravskoslezského kraje. Informoval o tom na Twitteru ministr zahraničí Tomáš Petříček. Češi tak mohou vycestovat do další evropské země.
06.07.2020 19:05 |

podobné články

Cestovky nabízí Lex voucher bezprávně, varují klienti i právník. Víme, na co máte nárok

 
Množí se případy, kdy se cestovky odvolávají na nový zákon Lex voucher a ve velkém nabízejí místo navrácení peněžité částky poukazy. Mnohdy ale protiprávně, jako se to stalo i Tereze. Ta zájezd stornovala podle Všeobecných obchodních podmínek a dle paragrafu 2533 - měla tak dostat ze zákona do 14 dnů zbytek peněz zpátky. To se ale nestalo, CK se brání novým zákonem. Ten se ovšem vztahuje na úplně jinou situaci. Blesk Zprávy se ptaly právníka, jak se lidé mohou bránit.
02.05.2020 05:10 |

podobné články

Youtuber Fatty Pillow vyzval fanoušky, aby špatně hodnotili restauraci, ve které se mu nelíbilo! Těm se podařilo změnit hodnocení za půl hodiny!

 
Notoricky známý a populární youtuber Fatty Pillow nedávno navštívil pražskou restauraci Podolka, která byla podle facebookového hodnocení 4,5 celkem populární. Jemu se v ní ovšem vůbec nelíbilo, a tak své fanoušky vyzval, aby záměrně dávali restauraci nízké hodnocení. Hodnocení se mu sice podařilo srazit, ale sám za tento počin nesklidil žádné ovace.
17.06.2017 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Fatty Pillow (8 článků)

Přeposílání uprchlíků z Balkánu do západní Evropy musí skončit. Slovinsko dostane od EU čtyři stovky policistů

 
Dosavadní způsob řešení migrační krize, kdy země na takzvané balkánské migrační trase uprchlíky jen přes své území posílaly dál na západ Evropy, musí skončit. Po několikahodinovém jednání lídrů zemí zasažených migrací to krátce po půlnoci na tiskové konferenci prohlásil předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Uvedl také, že nyní výrazně zasažené Slovinsko ještě do týdne dostane pomoc ve formě 400 policistů.
26.10.2015 06:51 |

podobné články

Chorvatsko a Slovinsko svádí další válku. Kvůli klobáse!

 
Chorvatsko a Slovinsko se už nepřou jen o mořskou hranici nebo úspory chorvatských střadatelů ve slovinské bance, nově se předmětem sváru mezi těmito země stala i uzenka. Lublaň chtěla, aby se na seznam potravin chráněných Evropskou unií dostala Kraňská klobása, Záhřeb k tomu ale řekl své "ne".
23.08.2012 14:50 |

podobné články

Slovinsko nám vystavilo stopku: ČEŠI DO KARANTÉNY!

 
Důvěra evropských států, že Česko zvládá epidemii koronaviru, má další trhlinu. O to citelnější, že stopku Čechům vystavilo Slovinsko. Tedy jednak cílová destinace, ale hlavně tranzitní země do oblíbeného Chorvatska. Jak to ovlivní cestu k moři?
08.08.2020 05:05 |

podobné články

Podle čeho poznáte, že je nejvyšší čas změnit práci?

 
Každé ráno vstáváte rozmrzelí, máte špatnou náladu a při pouhé představě času stráveného v zaměstnání se vám obrací žaludek jako po několika jízdách na kolotoči. Máte problém vykopat se z postele, nastartovat vás nedokáže ani pořádný šálek silného kafe a jakmile se za vámi zavřou dveře práce, pociťujete úzkost a ovládá vás bezmoc. V takovém případě se nabízí otázka: není ten správný čas změnit práci?! Možná jste nad tím ještě nepřemýšleli, ale vaše podvědomí vám už nějaký čas vysílá jasné signály. Pokud jste je až do dnešního dne vědomě ignorovali, teď u byste neměli. Co když má vaše tělo pravdu a je správný čas změnit práci, která vás s největší pravděpodobností vysává? Jak poznat, že je čas změnit práci? Je jedno, zda do stávajícího zaměstnání docházíte dva roky, pět let nebo jste tam několik měsíců. Pokud vám daná práce nesedí a je pro vaše zdraví hrozbou, pak se není čemu divit, že se vás vaše tělo snaží chránit. Možná vám zmíněnou únavou, špatnou náladou, pesimistickým pohledem na svět nebo nekontrolovatelnou nevolností, čelem oroseným studeným potem a koleny připomínajícími želé snaží varovat, že je něco špatně. Jak tedy poznat, že je čas změnit práci? Signál první: je vám zle, jen když na práci pomyslíte O tomhle signálu jsme se v článku již zmínili. Projevuje se tak, že se vám udělá špatně už při pouhé představě, ať už si představíte cokoli spojeného s prací – šéfa, úkoly, kolegy. Signál druhý: cítíte se nedocenění Možná už nějaký čas trávíte na jedné a té samé pracovní pozici a nemůžete se hnout z místa. Ani ne tak proto, že byste na to neměli, ale proto, že vám vedení nedá ani jedinou příležitost. Pokud ale víte, že máte navíc, je zbytečné zůstávat někde, kde si vašeho talentu, umu a nadšení neumí vážit. Signál třetí: máte špatné... Čtěte více Příspěvek Podle čeho poznáte, že je nejvyšší čas změnit práci? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.04.2017 05:25 |

podobné články

Za týden do Egypta? Cestovky si nechávají platit zájezdy, které nebudou. Inspekce varuje

 
Začátek srpna na písečné pláži v Egyptě - tak může vypadat lákavá nabídka cestovní kanceláře. Jenže právě takový zájezd se nyní uskutečnit nemůže. Kvůli opatřením, která země jako Turecko a Egypt či Tunisko vyžadují, ale také kvůli tamní nepříznivé epidemiologické situaci Češi do těchto zemí nejezdí. Některé cestovky však přesto mohou z lidí tahat peníze - kdo si v nevědomosti koupí dovolenou v takové zemi, dostane obratem jenom voucher.
26.07.2020 05:45 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odbobné poroty stala Nejvstřícnější bankou za roku 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procentního bodu. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procentního bodu a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procentního bodu.
18.06.2014 16:40 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty stala Nejvstřícnější bankou za 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procent a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procent.
19.06.2014 09:40 |

podobné články

Psychiatrie v Česku: Hodnocení dokonalé, ale realita krutá?! Násilí a nahé pacientky

 
Na stránkách hodnocení-nemocnic.cz se objevuje hodnocení nemocničních ústavů, rehabilitačních ústavů a psychiatrických léčeben. Dnes se podrobně zaměříme na psychiatrická zařízení. Zajímavé je, že hodnocení psychiatrií v Česku se značně rozchází s recenzemi od lidí. Jak tedy dopadly psychiatrické nemocnice v jednotlivých koutech Česka?
28.10.2018 07:35 |

podobné články

Psychiatrie v Česku: Hodnocení dokonalé, ale realita krutá?! DĚSIVÁ SVĚDECTVÍ

 
Na stránkách hodnoceni-nemocnic.cz se objevuje hodnocení nemocničních ústavů, rehabilitačních ústavů a psychiatrických léčeben. Dnes se podrobně zaměříme na psychiatrická zařízení. Zajímavé je, že hodnocení psychiatrií v Česku se značně rozchází s recenzemi od lidí. Jak tedy dopadly psychiatrické nemocnice v jednotlivých koutech Česka podle hlasu lidu?
30.11.2018 06:55 |

podobné články

V příštích týdnech se rozhodne, zda Slovinsko potřebuje pomoc

 
Příštích několik týdnů bude pro Slovinsko zásadních a rozhodne se v nich, zda země bude muset požádat o zahraniční pomoc. Uvedl to dnes v rozhovoru pro místní list Delo guvernér slovinské centrální banky Boštjan Jazbec. O Slovinsku se již dlouhou dobu spekuluje jako o kandidátovi na zahraniční finanční pomoc kvůli jeho problémovému bankovnímu sektoru. 
21.09.2013 16:55 |

podobné články

Slovinsko nezvládá uprchlíky: Pošlete nám policisty z EU, volá země o pomoc

 
Slovinsko už dál nemůže. Boj s uprchlickou krizí zemi naprosto vyčerpalo a Lublaň nyní volá o pomoc. Prosí o policejní jednotky ze států Evropské unie, které by malé dvoumilionové zemi pomohly zvládnout příval běženců. Žádost o pomoc potvrdila slovinská ministryně vnitra Vesna Györkös-Žnidar (37). Za posledních 24 hodin totiž do Slovinska přišlo přes 10 000 uprchlíků.
22.10.2015 09:40 |

podobné články

Slovinsko začalo na hranici s Chorvatskem vztyčovat zátaras ze žiletkového drátu

 
Slovinsko dnes začalo budovat zábrany na hranicích s Chorvatskem, které mají pomoci zvládat proud migrantů přicházejících do země. Stavba začala den poté, co premiér Miro Cerar oznámil, že na hranici budou postaveny "dočasné technické zábrany", ale že nepůjde o uzavření hranic.
11.11.2015 12:26 |

podobné články

Slovinsko začalo na hranici s Chorvatskem vztyčovat zátaras ze žiletkového drátu

 
Slovinsko dnes začalo budovat zábrany na hranicích s Chorvatskem, které mají pomoci zvládat proud migrantů přicházejících do země. Stavba začala den poté, co premiér Miro Cerar oznámil, že na hranici budou postaveny „dočasné technické zábrany“, ale že nepůjde o uzavření hranic.
11.11.2015 12:31 |

podobné články

Češi nejsou bezpeční, uvádí Slovinsko: Země zpřísnila opatření na hranicích

 
V Evropě vzrostl počet nových případů nakažených koronavirem, kvůli čemuž se Slovinsko rozhodlo zpřísnit opatření na hranicích. Česko bylo tamní vládou přesunuto ze zeleného seznamu bezpečných zemí na žlutý list států, které jsou rizikovější. Pokud patříte mezi ty, kteří se tam chystají na dovolenou, budete tedy muset na dva týdny do karantény.
03.07.2020 09:10 |

podobné články