Článek

Ministr Nekula: Možná nastal čas na přehodnocení některých tradičních přístupů v produkci potravin

 
Potravinové zabezpečení a role evropského zemědělství a potravinářství v udržitelné globální produkci potravin byly hlavními tématy dnešního neformálního zasedání ministrů zemědělství Evropské unie v Praze.
17.09.2022 22:20 |

podobné články

Podobné články

Ministr Nekula: Možná nastal čas na přehodnocení některých tradičních přístupů v produkci potravin

 
Potravinové zabezpečení a role evropského zemědělství a potravinářství v udržitelné globální produkci potravin byly hlavními tématy dnešního neformálního zasedání ministrů zemědělství Evropské unie v Praze.
17.09.2022 16:25 |

podobné články

Plyn pro zemědělce. Přednostně. Ministr Nekula se chce postarat

 
Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) chce pro případ nedostatku plynu v zemi z důvodu přerušení dodávek z Ruska zařadit zemědělství a potravinářství do kritické infrastruktury. „Je důležité, aby byly tyto podniky zásobeny přednostně a nedošlo k omezení produkce potravin,“ uvedl Nekula.
05.04.2022 14:30 |

podobné články

Uprchlíci, které požene hlad. Ale ne z Ukrajiny. Ministr Nekula připustil možnost

 
Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) se v epizodě podcastu Euractiv.cz vyjádřil nejen k tématu zemědělství v době, kdy Česká republika bude předsedat Evropské unii, ale hovořilo se samozřejmě také o válce na Ukrajině. „My potřebujeme v České republice a v celé Evropské unii uživit obyvatelstvo, uživit i uprchlíky, kteří k nám přišli,“ poznamenal Nekula.
06.05.2022 08:55 |

podobné články

Ministr Nekula: Naším úkolem je zajistit dostatek potravin pro obyvatele

 
Ministr Nekula vyjednal pro zemědělce navýšení podpory o 540 milionů korun a dalších 500 milionů na nákup potravin do státních hmotných rezerv.
15.05.2022 18:55 |

podobné články

Vláda zneužívá tragédie na Ukrajině a zavádí prvky reálného socialismu, varují Svobodní

 
Ministr zemědělství Zdeněk Nekula z KDU-ČSL mnohým doslova vyrazil dech. Poté, co jeho vládní kolega a ministr financí Zbyněk Stanjura z ODS přišel s tím, že bude nejen kontrolovat, ale zřejmě také regulovat výši marží u prodejců pohonných hmot, se stejnou zbraní proti inflaci vyrukoval také rezort zemědělství. Pod heslem „stop vysokým maržím“ chce ministr Nekula sledovat marže u základních potravin. Jenže s tímto nápadem tvrdě narazil. Na stranu podnikatelů se hlasitě postavil předseda Svobodných Libor Vondráček, který tyto nápady označil za prvky reálného socialismu. Kritikou však nešeřili ani někteří vládní politici.
19.04.2022 12:40 |

podobné články

Osobnosti: Zbyněk Stanjura (408 článků)

Ministr Nekula: Vnímám těžkou situaci zemědělců i potravinářů

 
Zajištění dostatku potravin pro obyvatele je jedním ze základních strategických úkolů státu. Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) proto bude chtít zařadit zemědělství a potravinářství mezi prvky kritické infrastruktury.
10.04.2022 22:30 |

podobné články

Tesco děkuje všem dárcům: V podzimní Sbírce potravin zákazníci darovali 86 tun potravin a drogerie. Tesco online sbírka pokračuje až do Vánoc.

 
Podzimní kolo Sbírky potravin skončilo v úterý 30. listopadu ku příležitosti Světového dne dárcovství a dobrých skutků (Giving Tuesday). Jen ve 105 zapojených obchodech Tesco zákazníci darovali 73 tun potravin a drogerie. Zákazníci Tesco měli navíc možnost podpořit Sbírku potravin i prostřednictvím služby Tesco Online nákupy až do 30. listopadu. V rámci online Sbírky se doposud vybralo 13 tun potravin a drogerie. Pomoc potravinovým bankám tím ale rozhodně nekončí. Tesco pořádá vlastní online sbírku až do Vánoc a navíc daruje 400 000 Kč na podporu jednotlivých potravinových bank.
10.12.2021 09:50 |

podobné články

Ministr Jurečka: Je třeba poukázat na kvalitní českou produkci

 
Ministerstvo zemědělství zahajuje informační kampaň na podporu prodeje kvalitních potravin. Její součástí je spotřebitelská soutěž „České Vánoce“ s množstvím hodnotných cen, včetně té hlavní – osobního automobilu. Kampaň se objeví v tisku, televizi i v rozhlase. Ministr Jurečka tak chce zvýšit povědomí široké veřejnosti o tradičních jakostních potravinách a upozornit na dobrou produkci zemědělců a výrobců.
25.10.2014 17:10 |

podobné články

Ministr Nekula: Správná výživa je zásadní pro zdravotní stav obyvatel

 
Dlouhodobě zajistit vysokou úroveň bezpečnosti potravin a dostupnost zdravých potravin pro všechny spotřebitele je cílem Akčního plánu realizace Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2030 (Akční plán), který schválila vláda.
20.03.2022 18:55 |

podobné články

Další zdražování potravin v ČR: Ministr zvažuje kontroly marží! U másla, masa či pečiva

 
Ministerstvo zemědělství připravuje ve spolupráci s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže kontrolu marží u některých potravin. Novinářům to dnes během jednání vlády řekl ministr Zdeněk Nekula (KDU-ČSL). O záměru hovořil i v dnešních Hospodářských novinách.
13.04.2022 18:20 |

podobné články

Krym má hlad. Žádá Rusko o přehodnocení embarga na ukrajinské potraviny

 
Ruskem anektovaný poloostrov Krym trpí nedostatkem potravin. Kvůli své poloze je odřízlý od ruské pevniny a je tak životně závislý na dodávkách zboží z Kyjeva. Ty však nyní na poloostrov neproudí, jelikož Rusko uvalilo na dovoz jídla z Ukrajiny embargo. Tamní úřady už proto poprosily Kreml o přehodnocení stanoviska. Odpověď očekávají v průběhu následujícího týdne.
17.08.2014 15:06 |

podobné články

Vyrábějte víc, honí Poláci zemědělce. A Fiala? Drobný rolník natvrdo, ze života

 
Vládní zrovnoprávnění zemědělských dotací? Kdepak. Podle drobného farmáře Jakuba Fukala z Vysočiny naopak vláda podpořila ty, kteří nechtějí nic vyrábět, ale jen pobírat příspěvky. „Naopak Poláci dostávají podporu za vyšší produkci,“ říká s tím, že tamní zemědělci mají na svém ministerstvu zemědělství oporu, zatímco u nás to tak není. „Vláda se vůbec nedívá dopředu, ministr Nekula není člověk na svém místě,“ varuje farmář Fialův kabinet. Mluví o nutném zdražování, o výkupu českého mléka Němci i o problému s produkcí vepřového.
15.06.2022 14:15 |

podobné články

Traktory jezdí denně, smál se ministr Nekula protestům zemědělců

 
Agrární komora a Zemědělský svaz zorganizovaly už druhý protest proti změnám u dotací pro zemědělce. Kabinet chce více podporovat malé farmáře. Ve čtvrtek tak vyjely na silnice stovky zemědělců s traktory, nákladními auty a další technikou. „To je normální, traktory přece jezdí denně,“ komentoval protest v pořadu Interview ČT24 Zdeněk Nekula (KDU-ČSL), ministr zemědělství. Akci zemědělců chápe jako „nešťastnou formu komunikace“, takovému nátlaku odmítá ustupovat.
20.01.2022 20:30 |

podobné články

Ministr Nekula: Pohnul jsem dotačním kyvadlem a zajistil zemědělcům 25 miliard korun navíc

 
Za zásadní považuje ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) v prvních 101 dnech svého mandátu zajištění dlouhodobého kofinancování evropských zemědělských programů na příštích 5 let.
18.04.2022 16:50 |

podobné články

Ministr Nekula: Přesun Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu uspoří až čtvrtinu nákladů za nájem

 
Roční provozní úsporu až 3,5 milionu korun by mohlo přinést přesunutí sídla Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF) do Brna. Vyplývá to z analýzy, jejíž zpracování zadal ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL).
26.04.2022 09:55 |

podobné články

Ministr Toman: Světový den bezpečnosti potravin

 
K dalšímu zvýšení bezpečnosti potravin a omezení světového nárůstu nemocí z potravin vyzývá druhý ročník Světového dne bezpečnosti potravin (World Food Safety Day – WFSD), který se slaví 7. června. Jeho letošním tématem je Bezpečnost potravin – záležitost každého z nás (Food safety, everyone´s business).
07.06.2020 08:35 |

podobné články

Ministr Nekula: Budu podporovat precizní zemědělství

 
Zdeněk Nekula na facebookovém profilu po jmenování do funkce ministra zemědělství
03.01.2022 21:05 |

podobné články

Podle čeho poznáte, že je nejvyšší čas změnit práci?

 
Každé ráno vstáváte rozmrzelí, máte špatnou náladu a při pouhé představě času stráveného v zaměstnání se vám obrací žaludek jako po několika jízdách na kolotoči. Máte problém vykopat se z postele, nastartovat vás nedokáže ani pořádný šálek silného kafe a jakmile se za vámi zavřou dveře práce, pociťujete úzkost a ovládá vás bezmoc. V takovém případě se nabízí otázka: není ten správný čas změnit práci?! Možná jste nad tím ještě nepřemýšleli, ale vaše podvědomí vám už nějaký čas vysílá jasné signály. Pokud jste je až do dnešního dne vědomě ignorovali, teď u byste neměli. Co když má vaše tělo pravdu a je správný čas změnit práci, která vás s největší pravděpodobností vysává? Jak poznat, že je čas změnit práci? Je jedno, zda do stávajícího zaměstnání docházíte dva roky, pět let nebo jste tam několik měsíců. Pokud vám daná práce nesedí a je pro vaše zdraví hrozbou, pak se není čemu divit, že se vás vaše tělo snaží chránit. Možná vám zmíněnou únavou, špatnou náladou, pesimistickým pohledem na svět nebo nekontrolovatelnou nevolností, čelem oroseným studeným potem a koleny připomínajícími želé snaží varovat, že je něco špatně. Jak tedy poznat, že je čas změnit práci? Signál první: je vám zle, jen když na práci pomyslíte O tomhle signálu jsme se v článku již zmínili. Projevuje se tak, že se vám udělá špatně už při pouhé představě, ať už si představíte cokoli spojeného s prací – šéfa, úkoly, kolegy. Signál druhý: cítíte se nedocenění Možná už nějaký čas trávíte na jedné a té samé pracovní pozici a nemůžete se hnout z místa. Ani ne tak proto, že byste na to neměli, ale proto, že vám vedení nedá ani jedinou příležitost. Pokud ale víte, že máte navíc, je zbytečné zůstávat někde, kde si vašeho talentu, umu a nadšení neumí vážit. Signál třetí: máte špatné... Čtěte více Příspěvek Podle čeho poznáte, že je nejvyšší čas změnit práci? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.04.2017 05:25 |

podobné články

V Česku se měsíčně rozdá už přes 100 tun potravin potřebným, kapacity však nestačí!

 
Darování potravin potřebným probíhá v Česku především prostřednictvím tzv. potravinových bank. Ty svou pomoc přitom neprovádí jen během známé Národní potravinové sbírky, ale průběžně, každý den, a tam, kde je třeba. Aktuálně se tak měsíčně přerozdělí prostřednictvím 110 odběratelských organizací více než 100 tun potravin. Loni se v potravinových bankách podařilo získat 1 209 785 kg potravin, měsíčně pomohly 63 tisícům lidí. „Naši odběratelé i přesto stále nemají tolik potravin, kolik by potřebovali. Potravinovým bankám chybí finance na jejich provoz,“ uvádí k tomu Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky Praha.
09.09.2017 07:30 |

podobné články