Článek

Milionové recepty: poradíme vám, jak uvařit chutné jídlo a získat sadu nádobí

 
Oblíbeným tématem poslední doby, všech hospodyněk a gurmánů, je vaření. Kuře stokrát jinak, pořady o vaření a recepty na sladké a slané pokrmy na nás lákavě útočí ze všech stran. Sami vyhledáváme recepty tradiční i méně známé a chceme uvařit báječné jídlo, na kterém si pochutná celá rodina.
09.04.2014 17:10 |

podobné články

Podobné články

Co uvařit k obědu, když vás honí čas

 
Co uvařit k obědu, když vás honí čas a vy si nemůžete dovolit stát několik hodin u sporáku s vařečkou v ruce? Tak nad touhle otázkou se čas od času zamyslí snad úplně každý. Vaření sice může být vaším největším koníčkem, ovšem i přesto tu a tam potřebujete recept na nějakou chutnou rychlovku, jejíž příprava vám nezabere hodiny, ale jen několik málo minut. Nezáleží na tom, zda před sebou máte důležitou pracovní schůzku, spěcháte na taneční vystoupení vaší dcery nebo se zkrátka jen chystáte ven s přáteli na skleničku něčeho dobrého – vědět, co uvařit k obědu, když vás honí čas, se vždycky hodí! Máte jen několik málo minut, než budete muset vyrazit z domu a stále ještě nemáte nápad na rychlý oběd, který by každému zachutnal a vás zbytečně nepřipravil o cenné minuty. Přečtěte si náš dnešní článek, ve kterém získáte inspiraci co uvařit k obědu, když vás honí čas. Připravili jsme pro vás chutné recepty, které vás nalákají již svým názvem a svou chutí vám doslova učarují! Vepřová panenka zalitá pikantní pepřovou omáčkou Máte rádi maso a nejraději připravujete chutné pokrmy právě z této ingredience? Pak neváhejte a inspirujte se hned prvním receptem! Lehce pikantní pepřová omáčka zachutná každému, kdo má rád pálivé a panenka je klasika, na které si smlsne úplně každý. Potřebujete: 1,5 kg vepřové panenky 50 g másla 1 cibuli 2 lžíce olivového oleje 2 dcl smetany na vaření 50 g nakládaného pepře v nálevu vaničku „šťáva na světlá masa“ sůl, pepř Postup: Vepřovou panenku omyjte, osolte a opepřete z obou stran a zprudka opečte na pánvi. Poté vložte do trouby a pečte při 190°C cca 8 minut podle velikosti masa. Po uplynutí času nechte vepřové maso odpočinout. Mezitím si z výpeku připravte pepřovou omáčku. Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět a poté na ní orestujte nakládaný... Čtěte více Příspěvek Co uvařit k obědu, když vás honí čas pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 15:40 |

podobné články

Oslavila jste 30. narozeniny? Pak tyhle věci musí z domu!

 
Pokud jste již sfoukla 30 svíček na dortu, existují věci, kterých byste se měla honem rychle zbavit. Obecně je to tak, že stejně jako se postupem času a ubíhajících let vyvíjíte vy, tak by se mělo vyvíjet i prostředí, ve kterém žijete. Je to v celku logické – jako malá dítka máte plný pokoj hraček, v dospívání hračky měníte za plakáty hudebních idolů, s prvním bytem je to nákup umělého nádobí a jakmile se přehoupnete přes třicítku, musí tyto věci a spousta dalších nekompromisně pryč z vašeho bydlení i života. Teď už jste zralá žena a vaše bydlení tomu rovněž musí odpovídat.  Nevkusné plastové nádobí Nádobí z plastu je sice po cenové stránce dostupnější a co se výdrže týče i mnohem odolnější, ale uvědomte si, že vám není pět – nemusíte se bát každého mytí nádobí, že upustíte talíř na podlahu, že promáčknete skleničku nebo uštípnete kus tácu. Vaše stolování by mělo nějak vypadat, vsaďte proto na klasický porcelánový servis, se kterým si ostudu určitě neuděláte. Rozkládací gauč po babičce Jako nostalgická dekorace možná, ovšem v žádném případě jako náhražka postele! Pokud i vy doma máte podobný kousek, na kterém nelpíte proto, že na něm kdysi sedávala vaše již zesnulá babička, ale jste na něm závislá jen proto, že na něho večer co večer uleháte – zbavte se takové rarity. Nejenže je to pro vaše zdraví naprosto nevhodné, ale co kdybyste si někoho pozvala domů…? Plakáty na stěně přilepené lepící páskou Období zamilovanosti do hudebního či hereckého idola má za sebou snad každá žena, stejně jako bláznivé vylepování plakátů s jeho podobiznou všude po pokoji. Jenže teď už vám není pověstných „náct“ a mít doma plakáty přilepené izolačkou se pro takto vyspělou ženu rozhodně nehodí. Když už se plakátů nechcete vzdát, pak je alespoň zarámujte, ať to nějak vypadá! Další věci,... Čtěte více Příspěvek Oslavila jste 30. narozeniny? Pak tyhle věci musí z domu! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.09.2015 19:56 |

podobné články

3 jednoduché recepty na krásu

 
Snad každá žena chce být krásná, přitažlivá, v očích mužů neodolatelná a zároveň představovat cíl, kterého by chtěli dosáhnout. Zatímco některým byla přirozená krása štědrou přírodou nadělena do vínku, jiné si k té troše krásy musí dopomoci sami. Není proto od věci znát recepty na krásu, které vám s tímto úkolem pomohou. Mít po ruce recepty na krásu – no řekněte samy, milé ženy, dá se snad taková příležitost odmítnout? No jasně, že ne! Každá přece chceme mít eso v rukávu. Tak se pohodlně usaďte a přečtěte si dnešní článek, ve kterém si tyhle recepty společně odhalíme! Recepty na krásu pro každou z vás Ačkoli se velmi často říká, že každá žena je krásná, akorát svým jedinečným způsobem, my ženy o tom máme svou jasnou představu. Nám prostě ke štěstí nestačí nějaké tvrzení, které se sice traduje už po mnoho let, ale ve své podstatě pro nás nemá vůbec žádnou váhu. My chceme jasný důkaz, něco, co si můžeme ohmatat. Tak už na nic nečekejme a pojďme na to! Hodně spánku Možná se teď chytáte za hlavu, co je to za nesmysl. Jak nám ke kráse může pomoci dostatek spánku?! Jenže ono je to vcelku logické, tak poslouchejte proč. Je totiž vědecky potvrzeno, že má spánek výrazný vliv na to, jak vypadáme. A mimo to, pokud se dobře vyspíme, pak máme dobrou náladu a to se na naší vizáži taky projeví. Pitný režim A jsme zase u toho – tolikrát omílaný pitný režim. Jenže i on má své místo na našem seznamu jednoduchých receptů pro krásu, tak mu věnujte pozornost. Naše tělo je z velké části tvořeno vodou, což znamená, že pokud chcete být krásné, pak musíte hodně pít. Výrazně tak oddálíte vznik vrásek, které jsou pro ženy noční můrou, vaše pokožka bude vypnutá a svěží na pohled. Zdravý pohyb... Čtěte více Příspěvek 3 jednoduché recepty na krásu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.04.2017 05:25 |

podobné články

4 tipy jak připravit zdravé snídaně

 
Máte rádi zdravé snídaně? V tom případě jste tady správně! My totiž víme, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a že jej rozhodně není radno podceňovat. A když už snídat, tak nejen chutně, ale vydatně a zdravě. Jenže jak na to?! Připravit si zdravou snídani, která vás nejen zasytí, ale zároveň vám zachutná a především vás nastartuje do nového dne, není tak složité, jak si možná myslíte. V dnešním článku vám poradíme, jak na to. Připravte si zdravé snídaně snadno a rychle Co si představíte pod pojmem zdravé snídaně? Podle nás je to chutné jídlo, které prospívá našemu zdraví, dodá našemu tělu potřebné živiny a přitom jej zbytečně nezatíží. Tip první: ovoce po ránu v neomezeném množství Ovoce je známé tím, že obsahuje cukr. Proto se nedoporučuje ke konzumaci v odpoledních hodinách, kdežto po ránu si jej můžete dopřát prakticky neomezené množství. Právě proto je ovoce ideální volbou právě na snídani, protože vám dodá cukr potřebný pro nastartování organismu a dodání energie. Ovoce si můžete dát samotné, skvělé je jako přísada do vloček, kaší nebo müssli. Tip druhý: zelenina je trefa do černého Největší výhodou zeleniny je skutečnost, že neobsahuje žádné kalorie. Co to pro vás znamená? Že jí můžete jíst neomezené množství kdykoli během dne. Na snídani je zelenina ideální volbou, opět jí můžete jíst syrovou zkrátka jen tak, můžete si ji dát jako přílohu k pečivu. Tip třetí: ovesné kaše všeho druhu Zkusili jste někdy ovesnou kaši? Ne? V tom případě nevíte, o co se připravujte!I ovesnou kaši zařazujeme mezi zdravé snídaně, proto se jich určitě nemusíte bát. Ovesnou kaši si můžete dochutit a oživit čímkoli dle vlastní chuti. Nabízí se například ovoce, lžička medu nebo třeba rozinky. Tip čtvrtý: a co třeba smoothie? Mezi naše tipy na zdravé snídaně rozhodně musíme zařadit i smoothie, která jsou na... Čtěte více Příspěvek 4 tipy jak připravit zdravé snídaně pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2017 08:45 |

podobné články

Sladké a chutné lívance 3x jinak

 
Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho? 1. Lívance z ovesných vloček Potřebujete: 1 l mléka 1 vejce 250 g hladké mouky 1 kostku droždí 250 g ovesných vloček 1 lžičku cukru 200 g marmelády olej na smažení Postup: Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem. Přidejte ovesné vločky a kvásek. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje. Nakonec potřete marmeládou dle chuti. 2. Lívance z celozrnné mouky Potřebujete: 370 ml celozrnné mouky 370 g hladké mouky 1 balení prášku do pečiva 1-2 lžičky skořice špetku soli 620 ml mléka 50 g másla 30 ml javorového sirupu 2 ks jablek 3 ks vajec Postup: V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka. Pečte na rozumném množství másla do zlatova. 3. Lívance z kokosového mléka Potřebujete: 170 ml kokosového mléka 130 ml mléka 30 g másla 200 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva špetku soli 2 ks vajec olej na smažení Postup: V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr... Čtěte více Příspěvek Sladké a chutné lívance 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

5 kroků, jak správně vybrat myčku nádobí

 
Šetří čas, vodu i energii. Obvykle spotřebuje kolem deseti litrů vody na jedno mytí nádobí, což se rovná jednomu spláchnutí záchodu. Pokud vlastní rukou ve dřezu dokážete vydrhnout horu nádobí s méně než deseti litry vody, stanete se mistrem světa v úspoře vody. Věřte tedy, že myčka energii opravdu šetří a že je chytré ji v domácnosti mít. I na chalupě. Jak ale vybrat tu, která bude pro vás nejlepší? Poradíme vám!
24.05.2015 06:05 |

podobné články

Soutěžte s Bleskem zdraví o nádobí Pro Guss!

 
Luxusní české nádobí Pro Titanium Guss Green Home je určeno pro vaření na všech typech sporáků včetně indukčních. Nepřilnavé vrstvy nádobí vyztužené keramikou mají vynikající odolnost proti prořezu, korozi i vysokým teplotám a umožňují vaření i bez použití tuku. Nádobí lze použít i do trouby. Tloušťka dna 1 cm a stěn 0,5 cm zaručuje výbornou tepelnou setrvačnost a úsporu energie. Více na www.centrumcen.cz
30.11.2011 18:05 |

podobné články

dTest: Myjete nádobí v ruce? Vezměte si raději rukavice

 
Více než třetina tuzemských domácností vlastní myčku nádobí, přípravek pro ruční mytí však někdy kupují úplně všichni. Někdy totiž nezbyde než ponořit ruce do napěněného dřezu kvůli silně znečistěným nebo choulostivým kusům nádobí. Spotřebitelský časopis dTest nezávisle otestoval celkem 18 prostředků na mytí nádobí. Vedle klasických prostředků došlo i na speciální prostředky k mytí dětských lahví a na ty ekologické. Velké rozdíly mezi jednotlivými značkami jsou v účinnosti a hospodárnosti mytí.
19.03.2018 14:45 |

podobné články

Výborné recepty z květáku

 
Recepty z květáku udělají radost nejen těm, kteří se ze zásady vyhýbají masu, ale i těm, kteří si jej oblíbili pro jeho typickou šťavnatou chuť. Na květáku si pochutnají i děti, které jiné druhy zeleniny odmítají. Předností květáku není jej jeho chuť, ale především obsah bohatý na vitamíny (A, B, C, E), minerály (draslík, železo, zinek, selen, hořčík) i vlákninu, která je pro naše zdraví potřebná a důležitá. Určitě i vy máte oblíbené recepty z květáku, který se dá v kuchyni využít na nespočet chutných a lákavých způsobů. Můžete jej vařit, smažit nebo jej použít jako náplň například do žampionů, což je pokrm, který se na našich stolech objevuje stále častěji. Recepty z květáku Jestliže i vy milujete květák na jakýkoli způsob, pak si nenechte ujít náš dnešní článek. Připravili jsme pro vás zajímavé recepty, kde tato zelenina vyšlechtěná z divoké brukve hraje hlavní roli! 1. Zapečený květák s pestem Potřebujete: hlávku květáku 30 g hladké mouky 400 ml mléka 100 g čedaru 30 g másla 2 lžíce čerstvé petrželky 2 lžíce bazalkového pesta 1 hrstičku parmezánu sůl, pepř Postup: Květák důkladně umyjte, osušte a rozdělte na růžičky. Vložte je do osolené vody a nechte vařit cca 5 minut. Po uvaření růžičky sceďte a nechte okapat. Na pánev dejte rozpustit máslo, na kterém následně orestujte mouku a za stálého míchání přidejte mléko. Povařte asi 10 minut s občasným promícháním. Omáčku ochuťte solí a pepřem, sundejte z ohně a vmíchejte větší část čedaru, petrželky a pesta. Růžičky květáku uložte do zapékací mísy, přelijte omáčkou a zasypejte zbylým množstvím čedaru a parmezánu. Pečte 20 minut při 200°C. 2. Květákové šťouchané brambory Potřebujete: 2 větší brambory hlávku květáku 80 ml mléka 2 lžíce másla 1 lžíci řepkového oleje 2 lžíce nasekané pažitky 1 lžíci nasekané petrželky sůl, pepř Postup: Květák omyjte pod tekoucí vodou,... Čtěte více Příspěvek Výborné recepty z květáku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.08.2016 05:25 |

podobné články

LEVNĚ A CHUTNĚ: Upečte si domácí NUGÁTOVÉ CROISSANTY podle Ládi Hrušky

 
Vaření s Láďou Hruškou se stalo mezi veřejností velkým hitem. Recepty, které mu posíláte, jsou nejen chutné, ale hlavně levné a navíc podle nich dokáže uvařit dobrůtky opravdu každý. Tentokrát si pro vás Láďa připravil nugátové minicroissanty. Za pouhých 43 korun jich můžete udělat šestnáct.
22.02.2014 19:35 |

podobné články

Čtenáři vaří čtenářům! Speciál Blesku Vaše recepty

 
Právě nyní je v prodeji speciál Blesku s názvem VAŠE RECEPTY! Najdete v něm báječné recepty čtenářů na kompletní menu – polévky, předkrmy, hlavní jídla i sladké dezerty. To vše jen za 5,50 Kč! A navíc: Blesk platí za nejlepší recepty recepty 1000 Kč! Šanci máte i vy!
06.10.2010 16:10 |

podobné články

Levně a chutně! Recepty Ládi Hrušky jsou FENOMÉN! Takhle vaříte vy, PODÍVEJTE SE!

 
Oblíbený seriál reportéra televize Nova Ládi Hrušky "Levně a chutně" se během chvíle stal fenoménem. Do redakce nám chodí desítky fotografií vašich výrobků právě podle receptů Ládi Hrušky. Podívejte se na velkou galerii a připomeňte si všechny jeho recepty.
27.01.2014 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Nova (79 článků)

VELKÁ KUCHAŘKA: Láďa Hruška vaří levně a chutně! VŠECHNY RECEPTY

 
Vařit se dá levně a chutně. Každý týden to ostatně dokazuje reportér Láďa Hruška, který pro diváky televize Nova připravuje unikátní recepty za pár korun. Tady je přehled jeho dosavadních tipů.
07.02.2014 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Nova (79 článků)

Avokádo – 2 chutné pomazánky

 
Avokádo je plod hruškovitého tvaru, který je z 80% tvořen tukem, ovšem i tak se řadí mezi zdravé a pro člověka přínosné potraviny. Mimo jiné obsahuje obrovskou dávku důležitých minerálů a vitamínů, jež mají na naše zdraví pozitivní vliv a rozhodně se tak není čemu divit, že avokádu stále více lidí přichází na chuť a zařazují tento druh ovoce do svého jídelníčku. Tento druh ovoce je původem z Mexika, kdy první známky o něm sahají do období před 10. 000 lety. V současné době se nejvíce pěstuje v Indonésii, Dominikánské republice, Chille a samozřejmě i v Mexiku. Není avokádo jako avokádo Mnoho lidí se domnívá, že avokádo je jen jedno, což ale vůbec není pravda. Existuje několik odrůd tohoto ovoce, které se pěstují v odlišných částech světa, díky čemuž se i od sebe v mnoha ohledech liší. Mezi nejznámější druhy avokáda patří: Hass: nejpěstovanější odrůda s hrbolatou slupkou, přezdívá se mu ropucha Fuerte: zelený druh avokáda s hladkou slupkou a tvarem hrušky Recepty z avokáda S avokádem se dá v kuchyni doslova kouzlit. Může být součástí mnoha pokrmů, přičemž mezi nejoblíbenější a na přípravu nejjednodušší jsou pomazánky. I my pro vás máme hned 2 recepty na pomazánky, kde avokádo hraje hlavní roli. 1. Avokádová pomazánka s lučinou Potřebujete: 1 ks avokáda 1 lučinu 1 stroužek česneku 1 malou cibulku 1 citron sůl a pepř Postup: Avokádo oloupejte, rozpulte a zbavte pecky. Dužinu vydlabejte do misky, zakapejte šťávou z citronu a utřeným česnekem. Cibulku nakrájejte na jemno a přidejte do pomazánky, kterou podle chuti osolte a opepřete. Nakonec přidejte lučinu a důkladně promíchejte. 2. Avokádová pomazánka se zakysanou smetanou Potřebujete: 1 ks avokáda 1 lžíci citronové šťávy 2 lžíce zakysané smetany 1 česnek sůl a pepř Postup: Avokádo oloupejte, rozpulte a zbavte pecky. Dužinu vydlabejte do misky, zakapejte šťávou z citronu a utřeným česnekem.... Čtěte více Příspěvek Avokádo – 2 chutné pomazánky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.04.2016 14:45 |

podobné články

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Zkuste něco nového: 2 recepty na netradiční víkendový oběd

 
Nevíte co o víkendu uvařit? Tradiční recepty se vám už přejedly? Zkuste něco nového! Máme pro vás dva netradiční recepty podle kuchaře Marka Pavaly.
13.10.2017 11:05 |

podobné články

Speciál Aha! Svátky na šumavské vesnici: Sušenky ze Šumavy a další dobroty

 
Jihočeský kraj nebyl nikdy bohatý a život v něm býval těžký. Proto i jídlo bylo skromné. Lucie Kohoutová, autorka dvou kuchařek Recepty ze šumavské vesnice a Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice, do svých publikací posbírala historické recepty z tohoto kraje. Jde o recepty prověřené časem, které se předávaly z generace na generaci.
24.12.2018 05:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Jak jíst a udržet si přitom perfektní postavu

 
Pokud chcete opravdu jednou provždy zhubnout, pak nedržte diety, ale změňte svůj životní styl. Zkuste se přiučit od štíhlých  Francouzek či sebevědomých Italek a naučte  jíst stejně, jak to bez diet umí ženy v cizině. Diety mají ten problém, že jsou trvale neudržitelné. Je třeba změnit stravovací návyky tak, aby pro vás byly přínosem a přitom byly přirozené a splnitelné za každé situace. Vsaďte na pohodu jako Francouzi Jídlo si vychutnávejte a dopřávajte si všeho, co je pestré a lahodné na chuť i na pohled. Francouzi u večeře popíjejí dobré víno, hodně si povídají a jedí dlouho. Jedí pomalu, beze stresu a po malých porcích. Nikdy neuvidíte Francouze ve spěchu zhltnout párek v rohlíku nebo si neudělat na jídlo dost času. Když se budete na jídlo plně soustředit, vychutnávat si ho a jíst pomalu, bude vám stačit mnohem menší porce, než když ho do sebe bezmyšlenkovitě nacpete. Neřešte váhu jako Italky Italské ženy se hrdě nosí a za každé situace jsou sebevědomé. Neváží se ani nepřeměřují v pase, přitom jen 9 % z nich trpí nadváhou. Sebeláska, umění nosit své křivky s grácií a užívání ý´života je to, co ovlivňuje jejich přístup k jídlu. Milují zeleninové saláty, mořské plody, citrusy a olivový olej. Ten dávají prakticky do každého jídla. Kromě těstovin Italky nejí téměř nic nezdravého, za to vypijí hodně neperlivé vody. Všechny středomořské národy mají mnohem menší problém s obezitou, než máme my ve střední Evropě. Je to především proto, že dávají přednost místním čerstvým surovinám, nejedí ve stresu a jídlo nemají jen k zaplácnutí žaludku, ale jako společenskou událost a relaxaci. Nechte se ovlivnit jejich stylem a přestaňte držet diety, které vás budou jen ubíjet. Jídlo si vychutnávejte a dávejte přednost kvalitě před kvantitou. Brzy zjistíte, že vaše urputné tukové vrstvy se rozpouští a s rostoucím sebevědomím se... Čtěte více Příspěvek Jak jíst a udržet si přitom perfektní postavu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.06.2018 15:35 |

podobné články