Článek

Michálek (Piráti): Snad pan prezident bude objektivnější při budoucím hodnocení práce opozice

 
Piráti poslali Zemanovi výsledky práce během koronakrize, odmítli nálepkování opozice za křiklouny.
16.05.2020 08:45 |

podobné články

Podobné články

Halík je satanista a satanisté normální lidi nezajímají! Poslanec nám odpověděl tak, že jsme zůstali koukat

 
„Jistě, že pan prezident má k lidem blíž, než ´pan neznámá umělá alternativa´, prostě proto, protože se jich nebojí a celé své funkční období tráví v kontaktu s veřejností..,,“ říká poslanec SPD Lubomír Volný na konto Jiřího Drahoše, jenž se s Milošem Zemanem hodlá v televizních debatách „poprat“ o nejvyšší post na Pražském hradě. „ Pan prezident Zeman má nejsilnější pozici na Barrandově, ale jako první nabídl Primu. Pan Drahoš ví, že má šanci pouze na České televizi (ČT) a navrhl - světe div se - ČT! Pan prezident navrhl čtyři debaty, pan Drahoš se bojí a má odvahu je na dvě. Již dnes vede pan prezident 2:0,“ hodnotí kromě mnoha jiných věcí Volný tuto situaci.
17.01.2018 13:55 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (23839 článků) , Jiří Drahoš (1147 článků)

Šikana u Pirátů? Zlý Michálek? Ivan Bartoš překvapivě promluvil

 
O dění v České pirátské straně informovala včera moderátorka Nora Fridrichová ve svém pořadu 168 hodin na ČT24. Jeden z jejích nejvýraznějších členů, místopředseda Jakub Michálek, čelí návrhu na odvolání. Piráti o něm budou hlasovat na začátku listopadu. Vedoucí personálního odboru, neúspěšná kandidátka do europarlamentu Jana Koláříková, ho obvinila ze šikany. Michálek to popírá. Zastal se jí naopak jiný z místopředsedů, europoslanec Mikuláš Peksa. Ten dokonce prohlásil, že když Michálek v předsednictvu zůstane, odejde na protest on. Takzvané špinavé prádlo si přitom Piráti perou zcela veřejně. Jejich hádky si můžou lidé číst na otevřeném internetovém fóru.
28.10.2019 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Nora Fridrichová (301 článků) , Ivan Ivan (1434 článků)

Gandalf Sir Ian McKellen se stal „Pánem Pozemků“

 
Hvězda trilogie Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Sir Ian McKellen (72) nedávno zakoupil třista let starou hospůdku. Je to právě ta hospůdka, která inspirovala slavného spisovatele Charlese Dickense .
02.10.2011 00:55 |

podobné články

Osobnosti: Charles Dickens (21 článků)

„Takže opozice rozjela volební kampaň!“ Michálek v Partii rozdráždil Benešovou

 
V nedělní Partii televize Prima se utkali ministryně spravedlnosti za hnutí ANO Marie Benešová a předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek. Ten si stěžoval, že vláda měla být v koronavirové krizi mnohem otevřenější a více informovat občany. Podle Michálka přišel čas, aby Sněmovna vystavila vládě koronavirový účet. Benešová okamžitě přešla do ostrého protiútoku. „Tady už opozice zahájila volební kampaň!“ Michálek poté promluvil o totálním selhání Babišova ANO.
24.05.2020 12:40 |

podobné články

Osobnosti: Marie Benešová (306 článků)

Pirát Michálek ve Sněmovně bod po bodu cupoval Babišovu vládu

 
Předseda pirátských poslanců Jakub Michálek v pátek ve Sněmovně cupoval vládu Andreje Babiše. Ta má podle něj komunistický styl vládnutí a Babiš má styl jako Milouš Jakeš. Michálek přijal Babišovu výzvu, aby ho strany porazily ve volbách a připomněl, že v Praze se to Pirátům podařilo. „Užijte si to, smějte se, máte na to maximálně tři roky, vzkázal Michálek Babišovi.
23.11.2018 17:25 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (18415 článků)

Pirát Michálek: Babišův člověk je při dozoru nad GIBS horší než komunista. Asi chtějí i policii řídit jako firmu...

 
Parlamentní komisi pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů povede poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek. Post se uvolnil poté, co na něj rezignoval komunista Zdeněk Ondráček. Opozice kandidáta vládního hnutí kritizuje. Po nátlaku Andreje Babiše totiž oznámil odchod i současný ředitel inspekce Michal Murín. Piráti ani ODS svého kandidáta do čela komise neprosadili. Poslanec za Pirátskou stranu Jakub Michálek proto ve Dvaceti minutách Radiožurnálu hovořil o tom, zda to může Andreji Babišovi pomoct odvrátit trestní stíhání a jestli má opozice vůbec šanci vládu účinně kontrolovat.
19.04.2018 19:20 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (18415 článků) , Jakub Zdeněk (26 článků) , Michal Michálek (12 článků)

Piráti hlasují o konci „šikanátora“ Michálka. „Jsem jen tvrdý,“ brání se místopředseda

 
Piráti zahájili ve středu večer oficiální jednání o odvolání svého místopředsedy Jakuba Michálka kvůli údajně nevhodnému chování ke členům strany. Na otevřeném internetovém fóru povedou členové diskuzi do konce října. První čtyři dny v listopadu pojede samotné hlasování. Michálek odmítá obvinění ze šikany, uvedl, že má pouze vysoké nároky na lidi. Piráti budou v lednu volit nové vedení strany, Michálek se znovu kandidovat nechystá.
24.10.2019 11:40 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Pirátský senátor Michálek, slavný bojovník s korupcí: Kalousek škodí demokracii víc než Babiš. Znám možnost, jak jít s ANO do vlády

 
ROZHOVOR Kdyby byl senátor za Piráty Libor Michálek předsedou Poslanecké sněmovny, vyzval by politiky parlamentních stran, které obsadily druhé, třetí a čtvrté místo, aby přinesli podpisy poslanců. „A pak bych řekl: jestliže někdo z vás přinese víc podpisů, než jakou podporu měl pan Babiš v předchozích dvou pokusech, tak vám to pověření dám. A uvidí se, kdo je schopnější vyjednavač,“ prohlásil Michálek. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz se vyjadřuje k současné patové situaci v Poslanecké sněmovně a k možnostem vytvoření fungující vlády.
08.11.2017 07:30 |

podobné články

Piráti využijí veškeré právní prostředky k tomu, aby přinutili prezidenta dodržovat ústavu, říká Michálek

 
Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek se domnívá, že lidé nejsou hloupí a když v minulosti hodili přes palubu Věci veřejné, hodí i hnutí ANO Andreje Babiše. O Pirátské straně Michálek pro Deník.cz prohlásil, že jsou liberální středovou stranou s proevropskou orientací.
05.11.2017 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (18415 článků)

Stejná jako policejní spis, uvedli Michálek a Valachová po přečtení zprávy OLAF. Pak přišel Kalousek: Podvod, poškozování zájmů EU!

 
Zpráva Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) o Čapím hnízdu odpovídá policejnímu spisu a obsahuje i slovo podvod. ČTK to dnes řekl člen sněmovního mandátového a imunitního výboru Jakub Michálek (Piráti) potom, co dokument pročetl na pražském policejním ředitelství. Podle dalšího člena výboru Miroslava Kalouska (TOP 09) je zpráva cenná v tom, že nezávislá evropská autorita v závěrech potvrzuje, že postup české policie není účelový. Stejný názor jako Michálek má po přečtení zprávy i další členka výboru, exministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD).
05.01.2018 13:35 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Kalousek (6959 článků) , Miroslav Michálek (34 článků)

S komunisty hlasovat nebudeme, praviul kategoricky Pirát Michálek. Ale jinak Babišovi slíbil „konstruktivní opozici“

 
Jakub Michálek (Piráti), předseda poslaneckého klubu strany, byl hostem Světlany Witowské v Interview ČT24. Podpora vlády sociální demokracie s podporou komunistů je pro ně nepřijatelná. Nechtějí podporovat vládu, kde sedí komunisté. Prioritní jsou pro ně sliby, které dali svým voličům. „Zajištění vzniku té vlády je pro nás nepřijatelné,“ odůvodnil stanovisko Pirátů Michálek.
21.06.2018 21:05 |

podobné články

Osobnosti: Světlana Witowská (273 článků)

S komunisty hlasovat nebudeme, pravil kategoricky Pirát Michálek. Ale jinak Babišovi slíbil „konstruktivní opozici“

 
Jakub Michálek (Piráti), předseda poslaneckého klubu strany, byl hostem Světlany Witowské v Interview ČT24. Podpora vlády sociální demokracie s podporou komunistů je pro ně nepřijatelná. Nechtějí podporovat vládu, kde sedí komunisté. Prioritní jsou pro ně sliby, které dali svým voličům. „Zajištění vzniku té vlády je pro nás nepřijatelné,“ odůvodnil stanovisko Pirátů Michálek.
21.06.2018 21:35 |

podobné články

Osobnosti: Světlana Witowská (273 článků)

Nikoho jsem nešikanoval, brečel jen jeden člověk, říká Michálek

 
Místopředseda Pirátů a šéf jejich poslaneckého klubu Jakub Michálek řekl, že na post místopředsedy strany rezignovat nehodlá. Debatu o možném odvolání Michálka na stranickém fóru rozpoutala jeho spolustranička Jana Koláříková. Tvrdila, že Michálek straníky šikanuje a ti po jednání s ním i brečí. Poslanec se před novináři hájil tím, že má jen vysoké nároky na výkon lidí. Piráti o jeho konci budou ale i tak hlasovat.
24.10.2019 10:33 |

podobné články

Pirát Michálek u Moravce šikanu odmítl. Přítelkyni s pornominulostí hájí dál

 
Pirát Jakub Michálek čelí ve vlastní straně obvinění ze šikany. Tvrdí, že se jí nedopustil, Piráti však hlasují o tom, zda má být odvolán z funkce místopředsedy. Moderátor Václav Moravec se ho na to v neděli ve svém pořadu dotazoval. A když si šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek do Michálka rýpl, že kvůli němu měl někdo u Pirátů brečet, Michálek přešel do protiútoku. V ANO prý brečí lidí více. Vedle toho však řešili i středeční stávku učitelů.
03.11.2019 14:35 |

podobné články

Osobnosti: Václav Moravec (546 článků) , Jaroslav Faltýnek (266 článků)

Europoslanec Peksa skončil ve vedení Pirátů. Michálek: Musíme zlepšit vztazy

 
Europoslanec Mikuláš Peksa se v úterý vzdal funkce místopředsedy Pirátů. Oznámil to na svém facebooku a twitteru. Reagoval tak na to, že Jakub Michálek ustál hlasování členů Pirátské strany a zůstal jejím místopředsedou. Peksa svůj krok v případě neodvolání Michálka avizoval dopředu, původně chtěl ale rezignovat ve druhé půlce listopadu. Michálek na tiskové konferenci uvedl, že je rád za podporu, ale je jasné, že musí Piráti zapracovat na vztazích.
05.11.2019 11:35 |

podobné články

Dusno. Michálek u Moravce brousil nůž na Kellnera. Štěch se pustil do Miloše Zemana, tohle by prý neměl

 
V nedělních Otázkách Václava Moravce se setkali předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO), místopředseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) a předseda poslaneckého klubu Jakub Michálek (Piráti). Michálek se okamžitě pustil do firmy Home Credit Petra Kellnera. Aktivity této skupiny v Číně a v Česku považuje za ohrožení demokracie. Milan Štěch se pustil do prezidenta Miloše Zemana, byť ho odmítl přímo jmenovat.
15.12.2019 13:50 |

podobné články

Osobnosti: Petr Kellner (301 článků) , Milan Štěch (763 článků) , Miloš Zeman (23839 článků)

Blokuje to Kalousek, šije Michálek dál do TOP 09. A exministr odpověděl...

 
Bývalý ministr a předseda TOP 09 Miroslav Kalousek svou špatnou pověstí jako předseda sněmovního klubu TOP 09 blokuje podle šéfa pirátských poslanců Jakuba Michálka možnost opozice postupovat proti ANO Andreje Babiše. Měl by odstoupit, řekl dnes Michálek novinářům. Kalousek ČTK řekl, že Michálek by se měl zabývat svým klubem.
06.12.2019 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (18415 článků) , Miroslav Kalousek (6959 článků) , Miroslav Michálek (34 článků)

Vysvědčení společnosti za uplynulý rok: Práce prezidenta, premiéra a vlády je hodnocena hůře než před rokem

 
Obecné hodnocení vnitropolitické situace se sice od výzkumu na počátku roku 2016 významně nezměnilo, ovšem hodnocení jednotlivých aktérů politické scény se poněkud zhoršilo. Horší průměrnou „známku“ než před rokem si vysloužil prezident republiky (hodnocení jeho práce však stále patří mezi nejlépe hodnocené oblasti), dále premiér, vláda a parlament. Naopak lépe lidé hodnotí možnost uplatnit své schopnosti, péči o bezpečnost občanů, vyhlídky do budoucna, sociální jistoty, podmínky života mladých rodin a poctivost v podnikání. Dlouhodobě stabilně je celkově nejlépe hodnocena práce městských a obecních úřadů. Naopak tradičně špatně jsou hodnoceny především výsledky privatizace, dále také činnost politických stran, podmínky života starých občanů a poctivost v podnikání.
06.02.2017 11:55 |

podobné články