Článek

Lesy ČR: Zdravé maso bude dostupnější, středisko Klíny v Krušných horách zahájilo provoz

 
Paroháč ve vlastní šťávě, Litvínovský divočák nebo třeba Zvěřináček. Tyto i další výrobky ze zvěřinového masa pro zákazníky nově připravují Lesy České republiky. A to díky středisku zpracování zvěřiny a masné výroby, které státní podnik vybudoval v Krušných horách, konkrétně v obci Klíny.
13.03.2024 13:25 |

podobné články

Podobné články

5 nejlepších zimních středisek v České republice

 
Vánoce na horách jsou pro mnohé stejnou tradicí, jako kapr a salát. Zimní střediska se začínají plnit už před Štědrým dnem, většina lyžařů ale jezdí na hory přivítat nový rok. V Čechách máme krásná pohoří a všude jsou lokality s udržovanými sjezdovkami i běžecký,i tratěmi, proto může být těžké rozhodování, kam se letos vydat. Přinášíme několik tipů, které vybrali sami návštěvníci a považují je za nejlepší lyžařská střediska u nás. Říčky – Orlické hory Komu učarovaly Orlické hory, jezdí do zimního střediska Říčky, které je jistě to nejlepší v této lokaci vůbec. Perfektně udržované sjezdovky, moderní lanovka a rozsáhlé zázemí pro děti včetně Bobíkovy výukové louky lákají především rodiny s dětmi. vy si zalyžujete a o děti bude postaráno. Areál Monínec – lyžování u Prahy Moderní a poměrně nové lyžařské středisko si získalo svou popularitu díky tomu, že leží blízko Prahy, v oblasti zvané Česká Sibiř. Kromě skvělého lyžování v zimě, nabízí areál sportovní vyžití i pro letní období: lanový park, tubing, golf, koupaliště a další. Klíny – Krušné hory Krušné hory jsou zajímavou lyžařskou oblastí, tradičně například kolem Klínovce a Božího Daru. Nedaleko Mostu vzniklo zimní středisko Klíny, které se neustále rozvíjí, nicméně už teď má co nabídnout nejen pro rodiny s dětmi, ale i pro ty, co si na lyže vyjedou třeba s partou kamarádů. Lipno – Šumava Asi se najde hodně těch, kteří jezdí rádi na Šumavu. Vždyť je tu řada míst, kde se dá skvěle lyžovat a užít si. Jedním z rychle se rozvíjejících lokalit je areál Lipno. Dnes už se sem nejezdí jen v létě, i zima zde je nádherná, především pro rodiny s dětmi. Skiareál Lipno provozuje vlastní lyžařskou školu, ve středisku je k dispozici půjčovna, depot či servis lyžařského vybavení. Čertova hora – Harrachov Krkonoše jsou naše nejznámější a nejnavštěvovanější pohoří. Zimních středisek... Čtěte více Příspěvek 5 nejlepších zimních středisek v České republice pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.12.2018 08:25 |

podobné články

Krušné hory bičuje silný vítr, popadané stromy brzdí dopravu. Nejezděte sem, apelují silničáři

 
Silničáři v pondělí ráno uzavřeli sněhem zavátou silnici I/25 od abertamské křižovatky nad Jáchymovem směrem na Boží Dar, informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. Uzavřeny zůstávají i další silnice v Krušných horách, na Božím Daru trvá kalamitní stav. Kromě sněhu a větru na silnicích hrozí i pády stromů. Sníh a stromy výrazně komplikují dopravu také v Krkonoších. Mobilní operátoři mohou mít na horách kvůli sněžení, námraze a silnému větru výpadky signálu. Problémy jsou zejména v Krkonoších a Krušných horách. Správci nedoporučují v Krušných horách vstup di lesů, turisté mají být opatrní i v Jizerských horách.
14.01.2019 07:20 |

podobné články

4 tipy jak připravit zdravé snídaně

 
Máte rádi zdravé snídaně? V tom případě jste tady správně! My totiž víme, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a že jej rozhodně není radno podceňovat. A když už snídat, tak nejen chutně, ale vydatně a zdravě. Jenže jak na to?! Připravit si zdravou snídani, která vás nejen zasytí, ale zároveň vám zachutná a především vás nastartuje do nového dne, není tak složité, jak si možná myslíte. V dnešním článku vám poradíme, jak na to. Připravte si zdravé snídaně snadno a rychle Co si představíte pod pojmem zdravé snídaně? Podle nás je to chutné jídlo, které prospívá našemu zdraví, dodá našemu tělu potřebné živiny a přitom jej zbytečně nezatíží. Tip první: ovoce po ránu v neomezeném množství Ovoce je známé tím, že obsahuje cukr. Proto se nedoporučuje ke konzumaci v odpoledních hodinách, kdežto po ránu si jej můžete dopřát prakticky neomezené množství. Právě proto je ovoce ideální volbou právě na snídani, protože vám dodá cukr potřebný pro nastartování organismu a dodání energie. Ovoce si můžete dát samotné, skvělé je jako přísada do vloček, kaší nebo müssli. Tip druhý: zelenina je trefa do černého Největší výhodou zeleniny je skutečnost, že neobsahuje žádné kalorie. Co to pro vás znamená? Že jí můžete jíst neomezené množství kdykoli během dne. Na snídani je zelenina ideální volbou, opět jí můžete jíst syrovou zkrátka jen tak, můžete si ji dát jako přílohu k pečivu. Tip třetí: ovesné kaše všeho druhu Zkusili jste někdy ovesnou kaši? Ne? V tom případě nevíte, o co se připravujte!I ovesnou kaši zařazujeme mezi zdravé snídaně, proto se jich určitě nemusíte bát. Ovesnou kaši si můžete dochutit a oživit čímkoli dle vlastní chuti. Nabízí se například ovoce, lžička medu nebo třeba rozinky. Tip čtvrtý: a co třeba smoothie? Mezi naše tipy na zdravé snídaně rozhodně musíme zařadit i smoothie, která jsou na... Čtěte více Příspěvek 4 tipy jak připravit zdravé snídaně pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2017 08:45 |

podobné články

V Krušných horách a na Šumavě padal první sníh

 
Letošní počasí dělá opravdové divy. V Krušných horách v Karlovarském kraji se k zemi už snesl první sníh. Smíšené přeháňky se objevily už v pondělí a brzy nad úterním ránem v Krušných horách v oblasti Božího Daru a Přebuzy, tedy ve výšce kolem 1000 metrů nad mořem. V pondělí krátce sněžilo i na Šumavě.
31.08.2010 12:20 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Užitečné tipy pro zdravé spaní

 
Zdravé spaní je pro každého z nás velice důležité. Uvědomte si, že spánkem strávíte třetinu vašeho života a jen kvalitní spaní vám dokáže zajistit dostatek energie a psychické i fyzické pohody. Pokud se dobře nevyspíte, probudíte se do nového dne bez nálady, budete rozmrzelí a protivní, což se negativně projeví jak v osobním, tak i kariérním životě. Chcete-li si dopřát skutečně zdravé spaní, pak byste měli vědět, jak tohoto stavu docílit. Důležitost spánku rozhodně není radno podcenit. Mnoho lidí svůj spánek šidí, nespí tolik hodin, kolik jejich tělo potřebuje nebo naopak spí v prostředí, které na jejich spánek negativně působí nebo jej dokonce ruší. V dnešním článku vám přinášíme několik tipů pro zdravé spaní, které byste si určitě neměli nechat ujít! Užitečné tipy pro zdravé spaní, aneb jak se vyspat dorůžova? Možná patříte k lidem, kteří se rádi vyspí a rádi si dopřejí dostatek hodin klidného a ničím nerušeného spánku. Jenže i přes veškerou snahu se vám ne vždy podaří spát celou noc, často se budíte, ráno se probouzíte vyšťavení a bez elánu do jakýchkoli aktivit. A to je špatně! Proto jsme pro vás připravili několik tipů pro zdravé spaní, po kterém nehrozí, že byste se ráno probudili bez úsměvu od ucha k uchu! Tip první: opravdu kvalitní matrace Možná vám to bude znít jako klišé, ale kvalitní matrace je pro zdravý spánek naprostý základ. V současné době můžete vybírat ze skutečně pestrého množství výrobků, mezi nimiž si každý dokáže najít to pravé ořechové. Velice oblíbené jsou matrace z paměťové pěny, které jsou známé pro svou schopnost dokonale se přizpůsobit lidskému tělu. Další alternativou jsou matrace z líné pěny vyrobené ze směsi PUR a HR pěny, které disponují perfektní tepelnou roztažností, která působí proti vzniku proleženin. Jistotou, u které nemůžete sáhnout vedle, jsou zdravotní matrace, které jsou sice drahé, ale... Čtěte více Příspěvek Užitečné tipy pro zdravé spaní pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.08.2016 05:00 |

podobné články

Lesy ČR zahájily nejrozsáhlejší obnovu rašeliniště v Krušných horách

 
Přirozenou tvorbu rašeliny obnovují Lesy České republiky na 66 hektarech Perninského rašeliniště v Krušných horách při silnici z Perninku do Abertam. Krajina tak opět zadrží vodu a vrátí se i typická vegetace a živočichové. Projekt za 7,7 milionů korun spolufinancovaný Evropskou unií začal 1. srpna.
10.08.2018 09:35 |

podobné články

Lesy ČR dokončily nejrozsáhlejší obnovu rašeliniště v Krušných horách

 
Rašeliniště mezi obcemi Pernink a Abertamy v Karlovarském kraji obnovily Lesy České republiky v rámci podnikového programu Vracíme vodu lesu. V projektu za osm a půl milionu korun šlo o 66 hektarů, tedy největší revitalizované rašeliniště v Krušných horách. Dnes se v oblasti opět drží voda a tvoří rašelina.
28.06.2020 15:35 |

podobné články

Vítr bude bičovat Česko až do noci. V Krušných horách zastavil vleky

 
Meteorologové prodloužili výstrahu před silným větrem, na východě území hrozí až do dnešní půlnoci. Ve zbytku ČR platí výstraha do dnešních 18:00. Tvořit se budou zmrazky a náledí, ve vyšších polohách pak až do pátku sněhové jazyky, na horách ojediněle i závěje. ČTK o tom dnes informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Kvůli silnému větru a sněžení je uzavřena silnice z Božího Daru na Neklid i dále na Klínovec. Jen s velkými obtížemi je sjízdná silnice z Jáchymova na Boží Dar. Skiareály v Krušných horách kvůli počasí výrazně omezily provoz.
02.01.2019 11:45 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Lesy ČR: V lesích Krušných hor padají stromy a cesty jsou zaváté, vstup nedoporučujeme

 
Na větvích a stromech vysoká vrstva mokrého a těžkého sněhu, k tomu silný vítr a neustávající sněžení, zaváté cesty i ukazatele, mlha. Tak vypadají na začátku týdne lesy v Krušných horách. Lesníci varují běžkaře, lyžaře, skialpinisty i pěší a upozorňují na riziko pádu stromů.
14.01.2019 19:15 |

podobné články

Skvělé recepty na zdravé snídaně

 
Zdravé snídaně jsou nejlepším začátkem nového dne. Odborníci se shodují na tom, že snídaně je nejdůležitějším jídlem a rozhodně není na místě ji vědomě vynechávat nebo se na tomto jídle šidit. Ba naopak byste si měli dát záležet, aby vaše snídaně byla nejen zdravá, ale i vydatná a chuťově vynikající. Pod pojmem zdravá snídaně si každý z nás představí něco jiného. Někdo si vybaví spoustu ovoce, jiný zase ovesnou kaši se lžičkou medu, jiný cereální pečivo a k tomu třeba cottage. Možností a variací na zdravé snídaně je přitom mnohem, mnohem, mnohem více. I my vám v dnešním článku přinášíme zajímavou inspiraci! Tipy na zdravé snídaně Nebudeme vám zde vypisovat důvody, proč je snídaně tak důležitá a proč byste na ni neměli zapomínat. Pakliže patříte k lidem, kteří první jídlo dne vynechávají nebo mu nepřikládají takovou váhu, jakou by si zasloužilo, pak pro vás může být dnešní článek nejen inspirací, ale i motivací k tomu, proč svůj postoj ke snídani změnit. Podívejte se na následující videa, ve kterých najdete tipy na zdravé snídaně, které nejen dobře vypadají, ale dodají vám potřebnou energii a ke všemu skvěle chutnají. Tak se pojďte inspirovat!   Příspěvek Skvělé recepty na zdravé snídaně pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.09.2017 20:30 |

podobné články

Lesy ČR obnovily rašeliniště v Krušných horách

 
Práce zaměřené na ochranu a obnovu rašelinišť v Krušných horách v oblasti česko – německé státní hranice mezi saským Satzungem a českou Horou Svatého Šebestiána na Chomutovsku v Ústeckém kraji se podařilo úspěšně dokončit.
12.09.2014 15:45 |

podobné články

Třináct projektů Lesů ČR přispělo k obnově lesů v Krušných horách

 
Zlepšit stav lesů v severozápadních Čechách, zejména v Krušných horách, to bylo cílem třinácti projektů realizovaných v letech 2010 až 2015 státním podnikem Lesy České republiky. Obnova 1453 hektarů lesa přišla na 232 miliony korun bez daně, výrazně přispěla Evropská unie. Celkem bylo vysazeno šest a půl milionu sazenic.
20.02.2016 15:15 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Recept na vepřovou kýtu na horčici

 
Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.08.2018 17:50 |

podobné články