Článek

Láďa Hruška vaří LEVNĚ a CHUTNĚ: Výborná chlebová polévka! Jedna porce za 2,50 Kč!

 
Láďa Hruška opět vaří levně a přitom chutně. Tentokrát od vás dostal recept na vynikající chlebovou polévku za pár korun. Za polévku pro čtyři strávníky zaplatíte jenom 9,90 Kč. Podívejte se, jak si ji uvařit!
25.11.2013 19:27 |

podobné články

Podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ! Výborná večeře za 3 koruny! RECEPT

 
Vaříme levně a chutně. To je nová rubrika Televizních novin, které se ujal inspektor televize Nova Láďa Hruška. Cílem je ukazovat, jak se dá za málo peněz udělat velká pochoutka a to navíc z těch nejlevnějších surovin.
06.11.2013 19:06 |

podobné články

Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu

 
Depresivní konec zimy je tady. jak jej ve zdraví přežít? Zkuste se víc zaměřit na stravu. Vhodným receptem pro toto období je japonský zázrak – miso polévka. Miso polévka je tradiční součástí japonské kuchyně. Jedná se polévku, jejíž hlavní složku kromě zeleniny a mořských řas tvoří obilná pasta miso. Počátky používání miso pasty se v Japonsku se podle některých pramenů datují již do 6. století, v současnosti se miso používá jak v tradiční, tak i v moderní japonské kuchyni. Dobře připravená miso polévka je vydatným zdrojem vitamínů a minerálů a podobně jako například jogurt obsahuje i přátelské a potřebné bakterie. Častá konzumace miso polévky je někdy dávána do souvislosti s dlouhověkostí, která je častá zejména u obyvatel odlehlejších japonských ostrovů. Příprava miso polévky je navíc jednoduchá a není proto divu, že si tento „životabudič“ nachází cestu i do evropských domácností. Co je to miso? Miso je pasta složená z fermentovaných sojových bobů a mořské soli. Má specifickou „navinulou“ vůni a chuť. Miso patří k těm potravinám se specifickou chutí, které si jedni zamilují a druzí budou navěky nenávidět. Dobře připravená miso polévka je ale velmi chutná – chutí se přibližuje zeleninovému vývaru s příjemně nakyslou a mořskou příchutí. Na přípravu misa se používají sojové boby, často se ale k nim přidává rýže nebo ječmen. Zejména rýžové miso má světlejší barvu, méně výraznou vůni a jemnější chuť. Podle mých zkušeností se také světlejší miso pasta lépe rozpouští ve vodě. Jako fermentační činidlo je použita houba Aspergillus oryzae neboli kropidlák rýžový, japonsky označovaný jako Koji. Jedná se o ušlechtilou plíseň, která produkuje potřebné enzymy pro fermentaci. Naočkované vařené sojové boby, rýže či ječmen pak zrají v dubových sudech po dobu jednoho, v případě čistě sojového hatcho misa až tří, let. Jednoduchá miso polévka Příprava nejjednodušší miso polévky se podobá přípravě běžné instantní... Čtěte více Příspěvek Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.06.2015 09:11 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Chipsy z kuřecích kůžiček se sýrem a pomerančem

 
A je tu další díl nové rubriky Televizních novin "Levně a chutně". Náš inspektor Láďa Hruška vám dnes ukáže, jak připravit další mňamku. Tentokrát vám připraví křupavé kuřecí chipsy se sýrem a pomerančem.
10.11.2013 19:26 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Výborné sýrové bulky upečete za 30 korun!

 
Inspektor Láďa Hruška opět peče. Po úspěšném receptu na levný domácí chléb se tentokrát pustil do sýrových bulek. Jak sám říká, nepoznáte rozdíl, jestli jsou z obchodu nebo od Hrušky. A ještě k tomu jsou chutné a levné!
13.01.2014 19:30 |

podobné články

VELKÁ KUCHAŘKA: Láďa Hruška vaří levně a chutně! VŠECHNY RECEPTY

 
Vařit se dá levně a chutně. Každý týden to ostatně dokazuje reportér Láďa Hruška, který pro diváky televize Nova připravuje unikátní recepty za pár korun. Tady je přehled jeho dosavadních tipů.
07.02.2014 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Nova (79 článků)

Láďa Hruška VAŘÍ LEVNĚ A CHUTNĚ: Bramboráček za 70 haléřů! RECEPT

 
Je tu další díl nové rubriky Televizních novin "Levně a chutně". Inspektor Ladislav Hruška vám prozradí, jak zužitkovat starý tvrdý chléb. Uděláte si z něj výborné bramboráčky, spíše tedy chlebáčky. 30 kousků této pochoutky pořídíte jen za 20 korun!
08.11.2013 19:11 |

podobné články

Rychlovky Ládi Hrušky: Sýrové bulky, chlebová polévka a termix

 
Kuchařský experimentátor ve svém pořadu Rychlovky Ládi Hrušky připomíná vaše nejoblíbenější recepty. Tentokrát to budou sýrové bulky, chlebová polévka a tvarohový dezert.
22.11.2014 11:50 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Tlačenka, jak ji určitě neznáte!

 
Máte rádi levné a chutné recepty Ládi Hrušky? Tak to musíte vyzkoušet i tento! Překvapí vás, co se dá udělat z obyčejné tlačenky!
26.05.2014 19:15 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Výbornou zemlbábu za pár kaček připravíte za 5 minut!

 
Inspektor Láďa Hruška se vrací a přináší další recept za pár kaček. Tentokrát vám připraví superrychlou zemlbábu za pár kaček.
07.01.2014 17:40 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Jablečňáky s perníkem

 
Oblíbený inspektor Láďa Hruška je zpět a opět přináší chutný a levný recept, co si pro vás připravil dnes? To budete koukat!
08.01.2014 19:40 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Upečte si vlastní chleba za 12 Kč!

 
Inspektor Láďa Hruška vyzkoušel recept na domácí chléb. Příprava není náročná. Výsledný bochník je levný a hlavně chutný!
10.01.2014 18:35 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Bábovka za 7 korun je hotová za 3 minuty!

 
Inspektor Láďa Hruška tentokrát připravil bábovku podle receptu, který mu přišel mailem hned od několika diváků. Kouzlo v tomto případě spočívá v tom, že k superjednoduché přípravě potřebujete jen hrneček a několik ingrediencí.
18.01.2014 19:35 |

podobné články

Reportér Láďa Hruška je hvězda! Našli jsme jeho největší fanynku

 
Reportér Láďa Hruška nadchl tisíce lidí, kteří si doma vaří jeho levné a chutné recepty. Do redakce nám přichází mnoho fotografií vašich jídel, které jste podle něj upekli nebo uvařili.
21.02.2014 12:05 |

podobné články

Láďa Hruška vaří levně a chutně! Vyzkoušejte tvarohový desert jako termix

 
Po úspěšném receptu na rychlokoláčky z taveňáku přichází reportér Láďa Hruška s další bombou! Vyzkoušejte jeho tvarohový dezert jako termix.
03.04.2014 19:15 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Paprikové lodičky za pár korun upečete za 30 minut

 
Tentokrát si inspektor Láďa Hruška přizval na pomoc paní Majerovou, která mu poslala recept na "paprikové lodičky", které sama vymyslela. Jejich přípravu zvládne každý a určitě si pochutnáte.
10.04.2014 19:20 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Domácí celozrnný chléb je lepší než z pekárny

 
Láďa Hruška je zdatný kuchař a přesvědčil o tom i populárního hudebníka Michala Davida. Upekl mu výtečný celozrnný domácí chléb. A kouč Hlasu ochutnával tuto pochoutku před kamerami Prásku!
11.04.2014 11:55 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1302 článků)

Kuchtík Láďa Hruška bude mít vlastní pořad: Vyšoupne Babicu z obrazovky?

 
V Česku snad dnes není nikdo, kdo by neznal proslulé recepty reportéra TV Nova Ládi Hrušky. Národu představil smažené kuřecí kůže, pizzu z pomazánkového másla a jiné pochoutky. Jeho recepty mají takový ohlas, že dostaly svůj prostor v televizi. Vystrnadí Hruška svého kolegu Jiřího Babicu? Stejně jako Láďa vaří levně a chutně…
28.07.2014 20:55 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Babica (154 článků) , Jiří Hruška (20 článků)

Co doporučuje na Nový rok k obědu Láďa Hruška? Začněte zívat, unudí vás!

 
Lidový všeuměl a hvězda Primy Láďa Hruška  (37) pokořil s loni vydanou knihou Láďa Hruška se vrací:   Kuchařka pro samouky magickou hranici sta tisíc prodaných výtisků. Hruška tak úspěšně navazuje na triumf předloňské prvotiny, která s bezmála půlmiliónovým prodejem zůstává nejprodávanější kuchařkou všech dob.
01.01.2016 07:00 |

podobné články

Jak na libečkovou polévku

 
I když libeček lékařský známe hlavně jako koření do polévek a omáček, má i příznivé účinky na lidské zdraví. Například působí močopudně, používá se v případě potížích s ledvinovými a žlučovými kameny i při infekcích močových cest. Dokáže si poradit s nadýmáním, příznivě ovlivňuje vylučování trávicích šťáv, pomáhá při nechutenství a zlepšuje trávení. Není proto nic divného že se tradičně přidává do masitých jídel. Díky své vůni je pak oblíbeným kořením do polévek, především do masových vývarů. Jde to ale i jinak – z libečku si můžete připravit chutnou polévku i bez masa. Trochu jako bramboračka Na tuto polévku budete potřebovat: Cibuli, kořen petržele, 1 – 2 mrkve, kousek celeru, 2 větší brambory, kousek másla, 5 lžic sekaného libečku a litr vody. Samozřejmě sůl a pepř na dochucení. Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli (může být i červená, je jemnější) a na kostky nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou zeleninu. Osmahnutím mrkve získá polévka jemou nazlálou barvu. Potom přilijeme vodu, přidáme na kostky nakrájené brambory, jemně sekaný libeček, sůl a pepř a vaříme, dokud brambory nezměknou. Může být i zcela netradiční Na plzeňsku se vaří polévka z libečku s mlékem tak, že na mírném ohni rozpustíme máslo a na něm smažíme cibuli cca 5 minut. Přidáme 4 lžíce libečku, lžíci hladké mouky a za stálého míchání 1 minutu smažíme. Postupně vlijeme ½ l kuřecího vývaru a vaříme na mírném ohni 15 minut. Přidáme hrnek mléka, osolíme a opepříme. Polévka nesmí vzkypět, aby se nesrazila. Zcela netradiční chuť libečkové polévky ale docílíte podle tohoto receptu: Do velkého hrnce si dáme máslo a osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata (asi 500 g), 4 větší jablka a libečkové listy. Pak vlijeme kuřecí vývar, přikryjeme a zvolna vaříme asi 30 minut. Polévku necháme ochladit a pak dohladka rozmixujeme. Potom ji přecedíme, osolíme a opepříme. Jednotlivé porce... Čtěte více Příspěvek Jak na libečkovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.08.2018 05:25 |

podobné články