Článek

Kurkuma: Zlaté koření na dobré trávení, fyzickou odolnost a jasnou mysl

 
Kurkuma má tisíciletou tradici v ajurvédě a její přínosy pro zdraví se dnes využívají také v klasické medicíně. Jak můžeme kurkumu jednoduše zahrnout do každodenního jídelníčku?
28.03.2021 19:50 |

podobné články

Podobné články

Kurkuma, méně známý fenomén v oblasti koření, léčí i skvěle chutná

 
Kari, kmín, bazalka, majoránka.. a řada dalších druhů koření nepřeberných chutí a vůní nechybí i ve Vaší kuchyni? Jste milovníky jejich specifických aromat a neumíte si bez nich Vaše kulinářské výtvory představit? V tom případě jsou nadcházející řádky právě pro Vás. Mezi méně známé (a možná o to víc zajímavější) koření, které je nadmíru prospěšné jak pro chuť, tak i lidské zdraví, patří kurkuma. Seznamte se, prosím. 
31.01.2013 23:35 |

podobné články

Jak odlehčit svému trávení?

 
Jestliže vás často trápí pocity plnosti, je vám těžko od žaludku a do toho všeho se ještě přidá únava, pak může být viníkem všech vašich obtíží špatné trávení, které se může projevovat právě pocity přesycení, nedostatkem energie i bolestmi žaludku. Možná by nebylo od věci vašemu trávení trochu odlehčit a my vám v dnešním článku poradíme, jak na to! S výše zmíněnými nepříjemnosti se denně potýká nespočet lidí a zatímco někdo tyto stavy tiše přetrpí, jiný se jim snaží zabránit – a to je dobře! Slyšeli jste již o termínu známém jako fruit day? Pokud ne, tak si nenechte ujít následující řádky! Fruit day, aneb jak odlehčit svému trávení? Problémy s trávením a s ním spojené obtíže dokážou nepříjemně potrápit. Neberte varovné signály na lehkou váhu. Trpět vůbec nemusíte, bohatě stačí, když do svého jídelníčku zařadíte fruit day! Den plný ovoce Ovoce představuje nedílnou součást našeho jídelníčku a měli bychom jej konzumovat každý den. Ne všichni toto pravidlo dodržují a své tělo potřebnými vitamíny nezásobují, což má za následek právě zvýšenou únavu a pocity těžkého žaludku. Cílem ovocného dne je odlehčit nejen vašemu trávení, ale zároveň i žaludku a střevům, což má za následek skutečnost, že jednoduché ovocné enzymy jdou trávit velmi lehce. Jak na to? Rozhodnete-li se ovocný den vyzkoušet, pak si předem ujasněte, jaké druhy ovoce si během dne dopřejete. Důležité rovněž je rozhodnutí, kterou alternativu podstoupíte – zda přísnou nebo volnější. Při přísné variantě budete během celého dne jíst pouze syrové ovoce, v případě odlehčené varianty si můžete například ovocný salát doplnit oříšky nebo medem. Pamatujte, že byste ovoce měli konzumovat vždy po 2,5 hodinách, přičemž vám doporučujeme zažít pomerančem nebo grapefruitem, poté si dát jablko nebo hrušku, pokračovat ananasem, mangem nebo kiwi. Vystřídat můžete i druhy exotického ovoce a jednotlivé druhy mezi sebou libovolně střídat. Opomenout... Čtěte více Příspěvek Jak odlehčit svému trávení? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.09.2016 05:40 |

podobné články

Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti

 
Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc let. Přepuštěné máslo považuje arujvéda za základní potravu pro mentální rovnováhu, zdravé trávení a vzhled. Mimo to je ghí považováno za nejlepší produkt u přípravy vařených, smažených i pečených pokrmů. Přepuštěné nebo také přečištěné máslo je bezlepkové a nulovým obsahem laktózy. Je tedy výborné pro lidi, kteří trpí potížemi s intolerancí mléčné bílkoviny. Jedno máslo – různé tradice Přečištěné máslo se řadí k základním surovinám Indického vaření. S oblibou ho však používají také nejlepší kuchaři z Francie. V Egyptě nese název samna baladi. Postup výroby a chuť másla je podobná. Etiopané ho nazývají niter kibbeh a zhotovuje se obdobně, jen přidáním určitého koření mění svou příchuť. Ještě o krok dále je v tomto Maroko. Kořeněné ghí nechají pod půdou zrát až několik měsíců i let. Máslo se pak jmenuje smen. V Brazílii mají máslo podobné tomu marockému a jmenuje se manteiqa-da-terra, což z překladu znamená „máslo země“. Ghí různých názvů a podob má veškeré výhody pro tělo i mysl člověka. Jednička mezi všemi oleji na vaření Ghí disponuje vysokým bodem zápalnosti, a tudíž během vaření či smažení nekouří. Výborně se snáší s pestrou škálou koření. Má jemně ořechovou chuť a specifickou vůni. Ghí vede nad všemi oleji na vaření, protože má skvělé schopnosti strávení. Napomáhá nejen trávení, ale upravuje hladinu lipidů a cholesterolu. Za zmínku stojí také schopnost vyživování nervových buněk. Posiluje látkovou výměnu, imunitu, podporuje schopnost učení a skvělé je rovněž při detoxikaci. Má hojivé účinky a to jak vnitřně, tak zevně. Zkusíte také tuto zdravou a chutnou pochoutku? Příspěvek Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.07.2015 08:46 |

podobné články

Kurkuma pomáhá při léčbě tuberkulózy

 
Kurkuma je Indy do nebes vynášené koření, které se používá po tisíce let. Není divu. Je to hotový všelék, který podporuje imunitu, chrání před infekcemi a má prokazatelně i protirakovinné účinky. Vědci z Colorada teď ale zjistili, že může pomáhat především při potírání vůči antibiotikům rezistentní tuberkulózy. Kurkumin – žluté barvivo z kurkumy – totiž dokáže bílé krvinky nabudit tak, že zabijí rezistentní kmeny mykobakterií tubery.
04.04.2016 09:05 |

podobné články

Kurkuma je novou nadějí v léčbě rakoviny. Vrací poškozeným buňkám schopnost zemřít

 
Kurkuma se běžně používá v indické kuchyni, sáček žlutého prášku s obrázkem podobným kořeni zázvoru se možná vyskytuje i ve vaší kuchyni. Kromě využití v kuchyni se také používá v tradiční čínské medicíně. Jihokorejští vědci zjistili, že jeho protizánětlivé účinky lze použít i v tradiční medicíně – při léčbě rakoviny
09.06.2018 20:00 |

podobné články

Kurkuma je superpotravinou, kterou v české kuchyni moc často nepotkáme

 
Kurkuma patří mezi nejzákladnější složky a ingredience v čínské a ajurvédské medicíně. Jejím pozitivním účinkům na lidské zdraví věřili lidé již před více než 6000 lety. Podívejte se na skvělé léčivé účinky tohoto žlutého koření a zařaďte kurkumu i vy do svého jídelníčku.
07.04.2021 08:05 |

podobné články

Ve víně najdete nejen pravdu, ale i zdraví a krásu!

 
In vino veritas, neboli „ve víně je pravda“. Nenajdeme asi nikoho, kdo by nevěděl o tomhle latinském přísloví, které upozorňuje na blahodárný efekt vína. To totiž snižuje napětí nervů, uvolňuje mysl a celkově zlepšuje náladu, Tím dovolí lidem být upřímnější, ale i zdravější a krásnější. Psychická kondice každého z nás se totiž na zdraví a kráse podepisuje ze všeho nejvíce. Na tento fakt mysleli i v Bille, a tak vám připravili akční podzimní nabídku vín, se kterými jistě zkrásníte. Víno se dá používat jako lék a zkrášlovač. Jen musíte vědět, jak na to! Na co všechno dokáže víno pozitivně působit? Už jsme zmínili mozek a celou nervovou soustavu, kterou dokáže víno dostat do celkové pohody, dobré nálady a lepší kondice. K mozku si však přidejme ještě srdce a cévy, trávení, plíce, pohlavní orgány, metabolismus, celkovou fyzickou kondici, pleť, imunitu, zrak nebo slinivku a s ní spojené procesy při trávení cukrů. Ano, tohle všechno jsou části našeho organismu, na které umí víno zapůsobit velmi dobře, dokonce se dá říci, že jim i prospívá. Za předpokladu, že budete víno správně dávkovat. Ženy si mohou dovolit denně jedno až dvě deci vína, pánové i tři. Jednou za čas se můžete ovínit více, lahvinka vína v dobré společnosti a s dobrou náladou ještě nikomu dospělému a zdravému neublížila. Netrapte se s vráskami, vyřešte je dobrým vínem! Množí se vám vrásky a vy přemýšlíte nad jejich příčinami? Díky hydrataci se jich sice můžete z počátku ještě zbavit, ale podpora kondice vaší pleti zevnitř, pomocí vína, přinese stabilnější a dlouhodobější výsledky. Účinky vína totiž podle zkušeností vinařů i lékařů a fyzioterapeutů zpomalují lokální záněty na pleti, posilují průběh hojení ran, hlavně však působí adstringentně, tedy proti vráskám. Nyní můžete využít výhodné akce na lahodná vína, která nabízí Billa leták na tento týden. Anebo Podzimní katalog nápojů s názvem „Nápoje s jiskrou podzimu“. Víno v nich totiž hraje... Čtěte více Příspěvek Ve víně najdete nejen pravdu, ale i zdraví a krásu! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.09.2018 14:10 |

podobné články

Jak uvařit rajčatovou omáčku

 
Sezóna rajčat právě vrcholí a kdo je pěstuje na zahrádce, jistě nepohrdne receptem na omáčku z rajčat, ať už její jednoduchou verzi, kterou může během chvilky připravit například na těstoviny či jako základ na pizzu, nebo na poctivou rajskou omáčku, jak ji vařily naše babičky a jak ještě dnes chutná nejlépe. Na sluníčku vyzrálá rajčata jí totiž dodají mnohem lepší chuť než průmyslově zpracovaný rajský protlak. Rajčatová omáčka na těstoviny I když máte opravdu bohatou úrodu rajských jablíček, na vaření zpracujte jen ta přezrálá, měkká naklovnutá či jinak poškozená, ta vzhledná si ponechte k přímé konzumaci. Na omáčku si připravte asi deset takových rajčat a dvě cibule. Začnete tím, že si na oleji dozlatova osmažíte nasekanou cibuli a k ní pak přidáte nadrobno nakrájená rajčata. Stáhnete plamen a rajčata s cibulí zvolna dusíte, dokud se téměř nerozvaří. Takto připravený základ můžete dochutit solí, pepřem, bazalkou, oregánem, červenou paprikou, prostě, tak, jak ji máte rádi a podávat s těstovinami nebo použít na pizzu. Klasika z rajských jablíček Rozdušená rajčat s cibulí mohou být základem pro klasickou rajskou omáčku, kterou milují malí i velcí. Na tu budete potřebovat ještě vývar z hovězího masa, případně z masových kuliček, které budete s omáčkou podávat, přinejhorším z kostky masoxu. Spolu s masem povařte i očištěnou mrkev a koření: 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, kosek skořice a 1 větší nebo 2 menší bobkové listy. Jestli máte raději omáčku voňavější, množství koření dle libosti zvyšte. Postup: Dušená rajčata a vývar s mrkví, ale bez koření nalijte do mixéru a rozmixujte. Do hrnce lijte přes cedník, abyste se zbavili zrníček a slupek z rajčat a omáčka byla hladce krémová. Pokud je ve správné hustotě, stačí jen dochutit. Jestli je řidší, vařte, dokud se přebytečná tekutina neodpaří, nebo ji zahustěte moukou rozmíchanou v trošce vody.... Čtěte více Příspěvek Jak uvařit rajčatovou omáčku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.09.2018 07:11 |

podobné články

Zázračné koření: Kurkuma prospívá vašemu zdraví a budete po ní krásnější

 
Toto koření je opravdu zázračné a člověku prospívá hned několikrát. Je výborné jak na zdraví, tak na krásu. Má antioxidační a protizánětlivé účinky a chrání proti rozvoji rakoviny. Navíc ji můžete konzumovat denně a neublíží vám.
15.04.2016 07:00 |

podobné články

Jak správně meditovat

 
Meditace je způsob, jak zklidnit svoji mysl a dosáhnout vnitřního míru a vyšší úrovně vědomí. Meditovat se dá kdykoli a kdekoli, kde vám to bude příjemné, a dopřát si tak pocit klidu a míru bez ohledu na to, co se děje okolo. Jestliže s meditacemi začínáte, jistě se vám bude hodit několik dobrých rad, aby pro vás byly meditace přínosem. 6 kroků k meditaci Meditujte sami a v tichu, daleko od všech. Vaše mysl nesmí být absolutně ničím vyrušována. Místo, kde se chystáte meditovat, uzpůsobte svým estetickým potřebám, oživte místnost květinami, křišťály, svíčkami, předměty, které máte rádi. Důvěřujte si. Jen pokud si budete věřit a budete o sobě přesvědčení, dosáhnete skutečného blaha, které vám může meditace poskytnout. Je ale důležité, abyste na ni byli dopředu připraveni. Je to totéž, jako když se musíte rozcvičit před běháním, i před meditací je nutné nastartovat mysl. Jestli to jde, meditujte ráno. Vstaňte o půl hodiny dřív a věnujte tento čas sami sobě. Ráno jste totiž fit nejen fyzicky, ale i psychicky, což pro meditaci potřebujete. V místnosti, kde chcete meditovat, otevřete okna a běžte si dát vlažnou ranní sprchu. Uvařte si kávu či čaj, k snídani si dejte čerstvé ovoce a věnujte se chvíli sami sobě, svému vědomí. Dýchejte hluboce, každou meditační terapii začněte zklidněním svého dechu. Nejen, že se srovná váš dech, ale i vaše mysl. Tělo přestane aktivně pracovat a vy se budete moci dokonaleji soustředit. Zavřete oči a představte si místo, kde se cítíte dobře,  nebo osobu, která vás doprovází životem v těch šťastných chvílích. Meditujte pravidelně. Stanovte si pro sebe týdně alespoň dvakrát půlhodinku a věnujte ji sami sobě a svému vnitřnímu uspokojení. Po čase budete odměněni vnitřním vyrovnáním a spokojeností své mysli. Meditujte sami i s přáteli, s partnerem i s dětmi. Stačí pár meditačních sezení a začnete... Čtěte více Příspěvek Jak správně meditovat pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.07.2018 04:55 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Učebnice pro čtvrťáky propagovala trávení ptáků. Na základkách dostala stopku

 
Česká společnost ornitologická (ČSO) již dlouhá léta bojuje za ochranu ptáků. Jaké tak bylo rozhořčení odborníků, když zjistili, že v učebnici pro základní školy bylo propagované trávení opeřenců. Podle ornitologů je to vážné pochybení. Dětem prý autor vštěpuje pocit, že trávení patří mezi běžné metody, jak se zbavit zvířat, která jsou v očích některých lidí označená za škůdce. Ministerstvo školství v tomto případě postupovalo rychle. Letos se z knížky „Rozmanitost přírody pro 4. ročník, 1. díl“ už čtvrťáci učit nebudou.
20.09.2017 06:35 |

podobné články

Podporuje trávení, chutná netradičně a umí pořádně "nakopnout"!

 
Staří Číňané a Indové užívají jeho blahodárných účinků již po tři tisíciletí. Jeho původ není zcela jasný. Podporuje trávení a slouží jako prevence proti chřipce. Svou pikantní chutí se v evropských poměrech řadí mezi exotickou potravinu. Kvete žlutě a ke konzumaci jsou určeny jeho oddenky. Dá se konzumovat ve spoustě úprav - nastrouhaný syrový, kandovaný, vařený, drcený v podobě koření. Řeč je o zázvoru.
31.07.2013 22:35 |

podobné články

Pomoc nejen při trávicích potížích. Mocné koření

 
Bývaly doby, kdy se za exotické koření platilo zlatem a dovolit si ho mohli jen bohatí. I ti s ním ale šetřili. Možná už před staletími věděli proč. Kromě toho, že dodalo pečeným kachnám, rybám či bramborám nezaměnitelnou a čarovnou chuť, působilo také blahodárně na tělo. Třeba kmín nebo anýz přidávali naši předkové do pokrmů proto, aby usnadnily trávení těžkých a vydatnějších jídel.
06.03.2017 18:15 |

podobné články

10 koření, díky kterým budeš mít sexy postavu!

 
Toužíš po dokonalé postavě, a přestože se snažíš ze všech sil, váha jde dolů velmi pomalu? Pak si zkus tu dietu trochu okořenit. Není totiž pravda, že by koření nemělo pozitivní vliv na náš metabolismus a posléze na naši postavu. Víš, které koření ti vykouzlí sexy křivky?
17.08.2016 16:05 |

podobné články

Nechcete, aby vám zdegeneroval mozek? Víme, co musíte jíst!

 
Přední americký odborník v naturopatii – alternativní přírodní léčbě – doktor Michael Murray ve své poslední knize vyzdvihuje indické koření kari jako léčivý přípravek na neurodegenerativní onemocnění mozku. Podle Murraye totiž Indové přidávají žlutě barvící kurkumu do kari nejen kvůli chuti, ale především jako preventivní lék. Západní medicína už také ví, že kurkuma obsahuje látky působících proti rakovině i degeneraci tkání. Podle Murraye její blahodárné účinky nejsilněji působí právě na mozek.
14.04.2014 11:55 |

podobné články

Osobnosti: Michael Murray (103 článků)

Vitamínová bomba aneb chutné smoothie

 
Čím dál častěji se především v souvislosti se zdravým stravováním můžete setkat s názvem smoothie. Samotné slovíčko pochází z anglického smooth, což značí jemný, krémový. Právě takové je ať už ovocné či zeleninové smoothie. Jedná se o zdravý mixovaný nápoj, kde základ tvoří ovoce a zelenina bez přídavku umělých sladidel a ideálně i bez cukru. Použít lze buď ovoce, zeleninu nebo kombinaci obojího. Koktejl plný zdraví Do smoothie je však možné přidávat i další zdravé pochoutky, jako jsou mladý ječmen, kakaové boby, oříšky, semínka, ovesné vločky, melasu, karobový prášek a další. Takový hutný, výživný, krémový koktejl poslouží jako rychlá snídaně či zdravá svačinka. Ovoce je lépe konzumovat ráno a dopoledne, ale večer si klidně můžete dopřát zeleninové smoothie aniž byste se báli o svou váhu. Tyto koktejly jsou výborné také před fyzickou aktivitou. Smoothie umožňují smíchat podle fantazie nebo doporučených receptů různé druhy ovoce a zeleniny. Využít můžete banány, pomeranč, švestky, jablíčka, kiwi, ananas, maliny, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, rajčata, salátovou okurku, papriku, zelí, špenát a dokonce i bylinky. Krémový nebo chrunky Podle toho jaký přístroj použijete, budete mít konzistenci buď krémovou nebo „chrunky“ více křupavou s kousíčky ovoce. Jedním tímto drinkem dostanete do těla potřebné vitamíny, minerály a vlákninu. Pokud vás nebaví ráno stát u kuchyňské linky a mazat chléb, krájet zeleninu, můžete zkusit naházet do mixéru ovoce, přidat trochu vody a snídaně je na světě. Smoothie rozhodně patří do zdravého životního stylu, kdy si za pár korun vychutnáte dokonalou symfonii chuti. Kombinace ovoce a zeleniny Kiwi + salátová okurka + lístky špenátu = na energii Salátová okurka + lístky máty + kiwi = na osvěžení Meloun + banán + grep + mrkev = vitamínová bomba Lístky špenátu + avokádo + jahody = před fyzickou zátěží Hrst rukoly + ananas + chili koření = na hubnutí Příspěvek Vitamínová bomba aneb chutné smoothie pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.08.2015 08:15 |

podobné články

Uvolněte tělo i mysl pomocí jógy

 
Jóga je slovíčko složené ze čtyř písmen, ale přitom existuje několik druhů jógy. A každá účinkuje odlišně. Zatímco jedna může být zaměřená na zhubnutí pár kilo, jiná na pročištění organismu, tišení bolesti zad či celkové zklidnění. Jóga je především prastará nauka, která spojuje tělesné i duševní cvičení. Vznikla před více než 5 tisíci lety v Indii a samotné slovo pochází ze sanskrtu: jazyk, který zaznamenává mnoho posvátných textů jogínů a znamená sjednocení. Pod tímto slovíčkem se také rozumí určitý životní styl. Pochopení vlastního Já   Díky jógy je možné porozumět vlastnímu Já a naučit se naslouchat. Je to způsob otevírání svého nitra a očišťování se. Mezi kladné vlastnosti nepatří pouze pružnější tělo, svaly, lepší zdraví, ale zpomalení stárnutí, udržení vitality, lepší psychika, tvarování a udržení štíhlé linie.  Tradiční typy jógy vznikaly v Indii a dnes se využívají po celém světě. Pocit štěstí, zastavení a úsměv na tváři – to je jóga. Lidé, kteří začali jógu cvičit, se na svět dívají jinýma očima a cítí se nejen v lepší fyzické, ale i psychické kondici. Cvičení můžete absolvovat jak v některém sportovním centru, tak z pohodlí domova. Zkušení lektoři vás celým procesem provedou online. Jógou ke štěstí a pevnějšímu zdraví Důležitá je znalost anatomie a fyziologie lidského těla, kde jóga využívá propracovaného systému tělesných cvičení a očistných technik. Pomocí dechu učí pracovat s jemnou energií – pránou. Pevné zdraví nelze získat, jestliže trpíme stresy, cítíme úzkost a napětí. Jedním z cílů jógy je dosažení klidu mysli a rovnováhy. Je to velmi široká nauka, která zahrnuje cesty a směry, které odpovídají různému založení a orientací lidí. Cíl je vždy pokaždé stejný: sjednotit tělo i mysl. Naučit se poslouchat své srdce a poznat lépe sám sebe. Příspěvek Uvolněte tělo i mysl pomocí jógy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.08.2015 08:21 |

podobné články

Pieter (HOZK): Na jaké politiky si dát pozor?

 
Pozor si musíme dát na populisty a ty, kdo šíří nenávist. Nenávist je špatná a zatemňuje mysl. My ale potřebujeme mít mysl čistou, mysl připravenou promyslet si strategii jak zvládnout to, co nás čeká.
25.08.2016 04:35 |

podobné články