Článek

Kraj Vysočina: Proti výsledkům hodnocení písemné práce a ústní zkoušky se odvolalo 72 maturantů

 
Ve stanovené lhůtě bylo na Krajský úřad Kraje Vysočina doručeno celkem 72 žádostí o přezkum výsledků letošní jarní části maturit, a to v případě písemné práce nebo ústní zkoušky.
12.07.2018 15:35 |

podobné články

Podobné články

Jiné využití ústní vody

 
Použití ústní vody si většina z nás automaticky spojí se svědomitou péčí o ústní dutinu. Ústní voda napomáhá zabránit vzniku zubního plaku, zároveň dezinfikuje ústa a dostane se tam, kam kartáček nebo zubní niť nemají přístup. Jen málokdo ale ví, že využití ústní vody nekončí pouze kloktáním po čištění zubů. Možná ani vy netušíte, že ústní vodu můžete použít i při jiných činnostech. Chcete vědět více? Čtěte dál! Pestré využití ústní vody V dnešním článku vás přesvědčíme, že využití ústní vody je opravdu pestré a různorodé. Už žádné lupy Trpíte na nadměrnou tvorbu lupů? Trápíte se, protože jsou vaše vlasy neustále plné drobných bílých šupinek, které padají na oblečení a vytváří dojem, že o sebe nedbáte? V tom případě vsaďte na ústní vodu, která vám s lupy pomůže. Je to jednoduché, po každém mytí vlasů si do vlhkých vlasů vetřete rozumné množství ústní vody. Uvidíte, že časem bude tvorba lupů slábnout. Pryč s nehtovou plísní Plíseň nehtů je poměrně častý kožní problém, který trápí čím dál více lidí. Tohle onemocnění se hodně rozšiřuje právě v létě, kdy se nám nohy potí. Věřili byste tomu, že i proti nehtové plísni vám může pomoci ústní voda? Pokud ne, zkuste si po dobu jednoho měsíce na plíseň aplikovat malé množství ústní vody a za měsíc nám dáte za pravdu! Když není po ruce deodorant Už se vám někdy stalo, že jste si chtěli aplikovat deodorant, ale záhy jste zjistili, že je lahvička prázdná? V takovém případě už nikdy nemusíte zoufat, protože stačí sáhnout po ústní vodě! Jakto? Ústní voda hravě zneutralizuje všechny pachy, naneste tedy malé množství na vatový tamponek a aplikujte do podpaží. Příspěvek Jiné využití ústní vody pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.09.2017 20:40 |

podobné články

7 tipů, jak využít ústní vodu

 
Všichni máme doma v koupelně láhev ústní vody, bez které se prostě neobejdeme. Díky ní máme svěží dech, snižuje tvorbu zubního plaku i kamene, prostě celkově přispívá k ústní hygieně. Kvalitní ústní voda nejen, že dokáže neutralizovat nepříjemný pach, ale také působí antisepticky, takže se dá využít také jako dezinfekce.Proto se dá ústní voda využít i jinak. S některými způsoby vás seznámíme v tomto článku. Dezinfikuje nejen ústa, ale i kartáček Dezinfekční schopnosti ústní vody využívejte nejen na dutinu ústní, ale také na předměty, jimiž udržujeme chrup v čistotě. Je dobré kartáček i dentální nit přes noc ponořit do kelímku s ústní vodou. Nepříjemné hmyzí bodnutí Štípl vás komár nebo ovád? Svědí to nepříjemně a nutí vás to ke škrábání? Namočte vatový tampon ústní vodou a přiložte ho na postižené místo. Držte si ho tam, dokud se nedostaví úleva. Nejen, že bodnutí přestane svědit, zároveň se i dezinfikuje. Pomoc proti blechám Pár kapek Listeriniu v psím šamponu dokáže uchránit psa před blechami. Může za to eukalyptus a vůně máty, která je těm protivným vetřelcům nepříjemná. Váš pejsek vám bude vděčný, věřte. Trápí vás lupy? Často je velký problém se lupů zbavit. Zkuste si udělat masáž pokožky hlavy ústní vodou a nechte ji ještě asi 10 minut působit. Pak teprve ji spláchněte. Kromě lupů zmizí i svědění podrážděné pokožky. Akné nemusí být problém Ošetřete si ráno i večer pleť ústní vodou místo drahých přípravků na akné, budete překvapeni, jak působí. Antiseptické účinky Listerinu zabraňují zanícení ucpaných kožních pórů, alkohol odstraňuje maz a nečistotu. Došel vám deodorant? Není nic horšího, než když vám dojde deodorant a vy nemáte jak se zbavit pachu potu. Pokud máte po ruce ústní vodu, problém je vyřešen – stačí tamponem namočeným do Listerinu přetřít podpaží. Pach z odpadkového koše Jak už jsme uvedli jednou, ústní voda umí... Čtěte více Příspěvek 7 tipů, jak využít ústní vodu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.02.2018 11:05 |

podobné články

Vysočina si chce změnit název. Místo kraj Vysočina na Kraj Vysočina

 
Návrh ústavního zákona, aby se kraj Vysočina přejmenoval na Kraj Vysočina, projedná ve středu kabinet Petra Nečase (ODS).
29.08.2010 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9280 článků)

Z matematiky letos „rupla“ téměř čtvrtina maturantů. Pohoršili si i v češtině

 
Úspešnost českých studentů u maturitní zkoušky z češtiny a matematiky rok od roku klesá. Didaktický test z češtiny nezvládlo letos 10,4 procent maturantů, tedy o 0,7 procenta míň než loni, zatímco z matematiky propadlo 22,3 procenta maturantů, což je o 0,6 procenta méně než loni. Vyplývá to z tiskové zprávy s výsledky didaktických testů, kterou v pondělí poskytl organizátor maturit Cermat.
21.05.2018 16:45 |

podobné články

7000 se odvolalo proti státním maturitám, dlouholetí kritici se dostanou ke slovu

 
AKTUALIZOVÁNO. U státních maturit propadlo 21,2 procenta studentů, oproti loňsku stoupla neúspěšnost o 1,7 procentního bodu. Nejhorší výsledky jsou z matematiky. Celkové výsledky podle ministerstva zhoršili neúspěšní maturanti z loňska, kteří i letos často propadli. Proti výsledkům zkoušek se odvolalo 6942 maturantů, před rokem jich bylo jen 1414. Novinářům to dnes řekl ministr školství Petr Fiala. K maturitám se letos přihlásilo 103.000 žáků.
20.06.2012 13:55 |

podobné články

Osobnosti: Petr Fiala (1395 článků)

42 žáků v září maturitu opakovat nebude

 
Díky přezkoumání maturit nemusí na podzim opakovat zkoušku dospělosti 42 žáků. Proti výsledkům se přitom odvolalo 1414 studentů, tedy asi 1,4 procenta z celkových téměř 99 tisíc maturantů. Přezkoumání výsledků také ukázalo, že učitelé známkovali písemné maturity moc přísně, 37 procent přezkoumaných prací bylo hodnoceno špatně.
15.08.2011 14:40 |

podobné články

Začínají státní maturity, zkoušky čekají sto tisíc studentů

 
Startují státní maturity, dnes ráno začínají zkoušky testem z matematiky a odpoledne pak písemnou prací z angličtiny. V příštích týdnech čekají zkoušky dospělosti celkem téměř 100.000 studentů. Letošní zkoušky jsou na rozdíl od minulých let jen v jedné úrovni obtížnosti, slohy budou opět hodnotit kantoři na školách. Tři pětiny maturantů si vedle češtiny vybralo jako druhý povinný předmět cizí jazyk, zbytek matematiku.
02.05.2013 07:40 |

podobné články

Začínají státní maturity, zkoušky čekají 100.000 studentů

 
Startují státní maturity, dnes ráno začínají zkoušky testem z matematiky a odpoledne pak písemnou prací z angličtiny. V příštích týdnech čekají zkoušky dospělosti celkem téměř 100.000 studentů. Letošní zkoušky jsou na rozdíl od minulých let jen v jedné úrovni obtížnosti, slohy budou opět hodnotit kantoři na školách. Tři pětiny maturantů si vedle češtiny vybralo jako druhý povinný předmět cizí jazyk, zbytek matematiku. 
02.05.2013 08:30 |

podobné články

Kraj Vysočina i pro letošní zimu podpořil úpravu lyžařských běžeckých tras

 
Kraj Vysočina patří v rámci České republiky k oblíbeným regionům pro běžecké lyžování. Mírně zvlněná krajina, atraktivní prostředí a také upravené trasy patří u milovníků bílé stopy k největším lákadlům. Už druhým rokem přispívá Kraj Vysočina na údržbu lyžařských běžeckých tras, jejich značení nebo na realizaci opatření pro dostatečný bezpečnostní a technický standard trasy. Síť upravovaných běžeckých tras podpořených z Fondu Vysočiny si lze nyní vyhledat na webových stránkách Kraje Vysočina.
12.01.2015 15:42 |

podobné články

Kraj Vysočina na jaře zmodernizuje poslední dva úseky silničního tahu mezi Jihlavou a Pelhřimovem

 
Na trase Jihlava – Pelhřimov v třicetikilometrové trase silnice II/602 zbývá modernizovat cca 4,2 km. Dva úseky Dušejov – Hubenov a Olešná – Strměchy je Kraj Vysočina připraven začít rekonstruovat hned z jara příštího roku. „Během zimy bude jasné, která firma se prací ujme, ještě před letošními Vánocemi musí Kraj Vysočina stihnout podat žádost na spolufinancování těchto rekonstrukcí z fondů EU,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.
05.10.2018 11:01 |

podobné články

Vysočina se ode dneška jmenuje Kraj Vysočina

 
Vysočina jako správní region od pondělí 1. srpna mění název na Kraj Vysočina. Účinnosti totiž nabývá novela ústavního zákona o vyšších územních samosprávných celcích. Změna má odstranit potíže kraje s používáním názvu při komunikaci s úřady veřejné správy a při uzavírání smluv.
01.08.2011 09:05 |

podobné články

Kraj Vysočina změnil název, nová razítka už má

 
Od 1. srpna má Vysočina nový název. Region smí ode dneška používat jméno Kraj Vysočina. Podle mluvčího Kraje Vysočina Jana Nechvátala proběhla administrativní změna názvu bez problémů.
01.08.2011 10:25 |

podobné články

Kraj Vysočina hledá sportovce roku

 
Sportovní kluby, svazy, nebo jednotlivci mohou až do 31. ledna 2015 nominovat své favority do XIII. ročníku ankety Sportovec Kraje Vysočina. Tradičně se hledají sportovci, kteří během roku 2014 dosáhli významných sportovních výsledků a dobře reprezentovali Kraj Vysočina. Anketu tvoří čtenářská část a především odborná část. V té rozhodovat bude odborná porota. Široká veřejnost rozhoduje o nejlepším jednotlivci a kolektivu. Slavnostní galavečer s vyhlášením nejlepších sportovců Kraje Vysočina se bude konat 9. dubna 2015 v Horáckém divadle v Jihlavě.
05.01.2015 16:22 |

podobné články

Odvolalo se přes 5000 maturantů. Uspěl každý jedenáctý

 
Po skončení státních maturit se odvolalo 5084 studentů. Se svou stížností ale uspělo jen 9 procent, tedy přibližně každý jedenáctý. V jednom případě dokonce komise zjistila, že práce byla horší, než jak bylo původně hodnoceno.
09.08.2012 22:10 |

podobné články

Smutná maturitní statistika: Pět tisíc odvolání

 
Problémy s letošní maturitní zkouškou potvrdil i počet studentů, kteří se odvolali proti průběhu své zkoušky dospělosti. Zatímco vloni to byla pouhá tři procenta maturantů, letos se percentuální podíl téměř ztrojnásobil. V absolutních číslech počet nespokojených maturantů narostl o více než čtyři tisíce. Uspělo však necelých deset procent odvolání.
10.08.2012 19:25 |

podobné články

Kružíková (ČSSD): Vysočina se zapojí do kampaně Do práce na kole 2016

 
Kraj Vysočina podpoří celonárodní cyklodopravní soutěž Do práce na kole 2016. Ve všech účastnických městech Vysočiny, Jihlavě, Třebíči a Žďáru nad Sázavou bude Kraj Vysočina partnerem hlavní ceny v kategorii pravidelnost. V každém městě tak bude slavit jeden výherce, který od kraje získá stylové skládací kolo.
29.03.2016 06:35 |

podobné články

Kraj Vysočina opět podpoří činnost turistických informačních center

 
Až padesát tisíc korun mohou v roce 2015 získat z krajského rozpočtu turistická informační centra v regionu. Zastupitelstvo Kraje Vysočina schválilo znění Zásad Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu turistických informačních center v Kraji Vysočina, které umožní tzv. „Íčkům“ při splnění kvalifikačních podmínek čerpat podporu už na jaře příštího roku.
29.12.2014 11:06 |

podobné články

MŠMT: Maturanti z matematiky se oproti loňsku zlepšili

 
Z 16 007 maturantů, kteří si letos na jaře zvolili ve společné části matematiku, jich v didaktických testech uspělo 78,3 %. To je o 1,5 % lepší výsledek, než vloni. Úspěšnost maturantů z českého jazyka se naopak letos o 1,3 % snížila. Kromě maturit letos čekaly střední školy s obory vzdělání s maturitou poprvé povinně také jednotné přijímací zkoušky.
19.05.2017 20:45 |

podobné články

U maturitní zkoušky z matematiky letos pohořelo více než 22 procent studentů

 
U maturity z češtiny i matematiky uspělo letos méně studentů než loni. Didaktický test z češtiny nezvládlo letos 10,4 procenta maturantů, tedy o 0,7 procentního bodu víc než loni. Přibývá tak středoškoláků, kteří tuto zkoušku napoprvé nezvládnou. Z matematiky propadlo 22,3 procenta maturantů, což je o 0,6 procentního bodu víc než loni, informovala ČTK.
21.05.2018 20:45 |

podobné články