Článek

Konec dřiny v kuchyni! Nechte pracovat techniku

 
Určitě sami víte, jak fyzicky náročné je vypracovat třeba kynuté těsto nebo při vánočním pečení neustále ručně hníst jednu hmotu za druhou. Bolí ruce, prsty, nemluvě o čase, který to zabere. Dnes už nemusíte tuhle fyzickou práci dělat sami a není ani třeba zdržovat se s ručními šlehači, kráječi apod., i když i ty ušetří značnou část námahy. Na dřinu, ale i na činnosti, které možná neděláte rádi, existují elektrické přístroje.
08.06.2018 15:50 |

podobné články

Podobné články

Jak na bakterie v kuchyni

 
Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
18.02.2015 17:45 |

podobné články

Nepracujícím lidem se nevyplatí pracovat, díky dávkám mají vlastně více peněz než ti, kteří pracují. Senátor Zeman přináší konkrétní výpočty. A Dežo z mojí z fabriky...

 
ROZHOVOR Senátor ODS Jaroslav Zeman dokladuje na konkrétních údajích o dvou modelových rodinách, že lidem žijícím na dávkách od státu se nevyplatí pracovat. Jasným logickým řešením dle něj je, aby se pracujícím vyplatilo pracovat a aby se nepracujícím nevyplatilo nepracovat. Uvedl i příklad člověka, který pracovat chtěl, ale finančně se mu to nevyplatilo, a tak přestal pracovat. Současný sociální systém lidi nutí, aby se flákali.
16.06.2016 13:40 |

podobné články

Reportér Blesku se vsadil s Miss Chlebovskou: Měsíc diety a dřiny! Kdo shodil víc?

 
Před měsícem a půl jsem potkal Českou Miss 2012 Terezu Chlebovskou (23). Říkali jsme si já Thomas Kruchina (26), že bychom chtěli letos v létě vypadat skvěle. Že pro to něco uděláme... A tak jsme se rovnou vsadili, kdo bude do léta vypadat líp! Během tvrdé dřiny jsme nafotili snímky, které můžete vidět už zítra v Blesk Magazínu!
04.07.2014 05:40 |

podobné články

Osobnosti: Tereza Chlebovská (274 článků)

Léto a prázdniny jsou za dveřmi. Tak si je užijte a nechte se vozit!

 
Blížící se konec školního roku je určitě ta správná příležitost k setkání s rodinou, přáteli a spolužáky. Maturita, závěrečné zkoušky, promoce, rozlučky – to vše si říká o náležité „bilancování“ a pořádnou oslavu. Ať podniknete cokoliv, starosti s odvozem nechte na nás. Vyberte si vůz, a nechte se pohodlně odvézt kam je libo. Dopřejte si jedinečný zážitek a užijte si pohodu s rodinou nebo partou přátel.
23.06.2015 00:15 |

podobné články

Česko pošle do Maďarska dočasně 20 vojáků a techniku

 
Česko pošle do Maďarska v souvislosti s migrační krizí 20 vojáků, přepravní techniku, polní kuchyni a zemní vrták. Novinářům to dnes v Libavé na Olomoucku, kde prověřoval připravenost armády k výstavbě základny humanitární pomoci, řekl náčelník generálního štábu armády Josef Bečvář. Vojáci i technika mají podle něj v Maďarsku být na dva měsíce asi od 15. října.
25.09.2015 18:06 |

podobné články

Špidla: Pracovat do 70-ti? Možná, ale když to nepůjde?

 
Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek ve svém nedávném rozhovoru pro server iDnes.cz uvedl mimo jiné to, že lidé budou schopni pracovat do 70 let. Vychází totiž z předpokladu, že před padesáti lety nemohl pracovat ten, kdo může dnes, a tak za dalších padesát let budou moci pracovat i ti, kteří dnes nemohou.
30.06.2011 21:10 |

podobné články

Osobnosti: Jaromír Drábek (1076 článků)

Bývalá chůva Golda vzpomíná na Bartošovou v kuchyni

 
Iveta Bartošová (44) vyrazila svým projevem u plotny divákům dech. Matka čtrnáctiletého Artura se v pořadu Čápi s mákem projevila jako neschopná kuchařka, která nezvládne snad ani nasypat nudle do polévky. V kuchyni své právničky, kam všechny pozvala místo svého domu v Uhříněvsi, si bez skrupulí nad hrncem dokonce zapálila doutník! To by neudělal ani naprostý kulinářský analfabet. Byla Iveta v kuchyni vždy tak nejistá? Jak na její kulinářské umění vzpomínají její bývalí manažeři a partneři?
05.09.2010 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6759 článků)

Ital v kuchyni v zimě nevaří, nahradí ho krásky

 
Kuchař Emanuele Ridi (36) má zimní prázdniny. V čase Itala v kuchyni již od neděle poběží cestopisný cyklus Ženy na cestách. V prvním díle věnovaném Itálii, kam se vydaly missky Aneta Vignerová (23) a Hana Věrná (22), se ale Emanuele ještě objeví. „Bude komentovat místní zvyklosti a kuchyni,“ prozradil Blesku producent Miroslav Jansa.
15.01.2011 15:10 |

podobné články

Osobnosti: Hana Věrná (51 článků) , Aneta Vignerová (527 článků) , Emanuele Ridi (87 článků)

5 dobrých zvyků v kuchyni

 
Všude slyšíme: „Jsi to, co jíš,” a je zřejmé, že způsob stravování má zásadní význam pro správné fungování organismu. Stejně důležitá jsou také pravidla pro přípravu pokrmů a zvyky, které nás již léta provázejí v kuchyni. Stojí za to vštěpovat dobré stravovací návyky svým blízkým, zejména dětem, které pokládají své rodiče za vzor. Představujeme vám několik návyků, které stojí za to začít uplatňovat v naší kuchyni již dnes.
21.03.2016 18:16 |

podobné články

Moderuje Prostřeno, ale české kuchyni se vyhýbá: Jana Boušková prozradila recept na hubnutí

 
Provází kuchařskou show Prostřeno na Primě, komentuje recepty a vaření soutěžících, sama ale českou kuchyni nevyhledává. Herečka Jana Boušková (61) přiznala, co ji v kuchyni baví a jak zázračně zhubla...
11.05.2016 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Jana Boušková (85 článků)

Kurkuma je novou nadějí v léčbě rakoviny. Vrací poškozeným buňkám schopnost zemřít

 
Kurkuma se běžně používá v indické kuchyni, sáček žlutého prášku s obrázkem podobným kořeni zázvoru se možná vyskytuje i ve vaší kuchyni. Kromě využití v kuchyni se také používá v tradiční čínské medicíně. Jihokorejští vědci zjistili, že jeho protizánětlivé účinky lze použít i v tradiční medicíně – při léčbě rakoviny
09.06.2018 20:00 |

podobné články

Pod pokličkou v kuchyni britské ambasády: Co si kuchař pěstuje a co vaří šéfovi?

 
Co dokážete vypěstovat v centru Prahy? Kukuřici? Meruňky? Brambory? To vše najdete na Malé Straně na zahrádce britského velvyslanectví. Kuchyni tu totiž vládne pevnou rukou kuchař Vojta, který si dokonce přímo ve věži suší i maso. Jak to vypadá pod pokličkou v královské kuchyni a jaké nejzvláštnější jídlo se tam připravuje? Podívejte se na další pokračování seriálu Blesk Zpráv Když promluví zdi.
29.07.2018 06:50 |

podobné články

Seriál Sanitka 2 v ohrožení! Zoufalý Renč přišel o scény za milion! Chybou technika!

 
Režisér druhé řady legendárního seriálu Sanitka Filip Renč (46) je »na prášky«. Někdo z techniků mu totiž omylem smazal hodiny tvrdé dřiny, záběry propracované do nejmenšího detailu.
15.12.2011 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Filip Renč (585 článků)

Mol v kuchyni: Pohroma! Nechte si poradit od našich babiček...

 
Už zase! Zatímco se kuchyní vesele třepotá další mol, zoufale přemýšlíte, odkud se vzal… Moly nebo jejich pavučinky najdeme v mouce, v oříškách, ve strouhance. Milují i čokoládu, koření, klidně i chilli! Jsou proto skutečnou noční můrou každé hospodyňky.
17.07.2012 05:15 |

podobné články

Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete!

 
Rajčata jsou v kuchyni – ať už české, italské či jiné – velice oblíbenou ingrediencí. Dají se připravit na mnoho způsobů, chutnají skvěle jako hlavní část pokrmu i jako jeho chutná součást – druhé housle, které hrají lahodnou muziku. Nevadí vám rajčata v jakékoli podobě? Proč se tedy nenecháte inspirovat naším dnešním článkem, jehož řádky vám přináší dva lahodné recepty, na kterých si zaručeně smlsnete! Pojďte s námi do kuchyně, kde jsou rajčata v hlavní roli! Rajčata plněná špenátem Potřebujete: 1 hrníček uvařené quinoi 6 ks velkých rajčat 1 ks cibule 50 g nivy 2-3 stroužky česneku podle chuti 2 hrstičky baby špenátu 2 lžíce olivového oleje špetku soli a pepře podle chuti Postup přípravy: Quinoi propláchněte vodou a uvařte. Troubu si předem předehřejte na 250 °C. Rajčata omyjte, zbavte je vrchní části a vydlabejte vnitřek. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte baby špenát, přikryjte pokličkou a nechte podusit. Odstavte, vmíchejte rozšlehané vejce, nastrouhanou nivu a pečlivě promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Připravená a vydlabaná rajčata naplňte směsí a zapečte 20 minut v troubě. Rajčata zapečená v troubě Potřebujete: 6 ks velkých rajčat 2 lžíce balsamico octu 6 lžic panenského olivového oleje sůl a pepř dle chuti 3 lžíce kozího sýra 6 větviček rozmarýnu Postup přípravy: Troubu si předehřejete na 200 °C. Rajčata omyjte a nakrájejte na silné plátky. Plátky rajčat osolte a opepřete dle chuti, uložte na plech s pečícím papírem, pokapejte olejem a balsamico octem. Pečte v troubě přibližně 45 – 50 minut. Nakonec podávejte s rozdrobeným kozím sýrem a nasekaným rozmarýnem. Příspěvek Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2015 09:06 |

podobné články

Sladké a chutné lívance 3x jinak

 
Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho? 1. Lívance z ovesných vloček Potřebujete: 1 l mléka 1 vejce 250 g hladké mouky 1 kostku droždí 250 g ovesných vloček 1 lžičku cukru 200 g marmelády olej na smažení Postup: Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem. Přidejte ovesné vločky a kvásek. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje. Nakonec potřete marmeládou dle chuti. 2. Lívance z celozrnné mouky Potřebujete: 370 ml celozrnné mouky 370 g hladké mouky 1 balení prášku do pečiva 1-2 lžičky skořice špetku soli 620 ml mléka 50 g másla 30 ml javorového sirupu 2 ks jablek 3 ks vajec Postup: V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka. Pečte na rozumném množství másla do zlatova. 3. Lívance z kokosového mléka Potřebujete: 170 ml kokosového mléka 130 ml mléka 30 g másla 200 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva špetku soli 2 ks vajec olej na smažení Postup: V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr... Čtěte více Příspěvek Sladké a chutné lívance 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Výborné recepty z květáku

 
Recepty z květáku udělají radost nejen těm, kteří se ze zásady vyhýbají masu, ale i těm, kteří si jej oblíbili pro jeho typickou šťavnatou chuť. Na květáku si pochutnají i děti, které jiné druhy zeleniny odmítají. Předností květáku není jej jeho chuť, ale především obsah bohatý na vitamíny (A, B, C, E), minerály (draslík, železo, zinek, selen, hořčík) i vlákninu, která je pro naše zdraví potřebná a důležitá. Určitě i vy máte oblíbené recepty z květáku, který se dá v kuchyni využít na nespočet chutných a lákavých způsobů. Můžete jej vařit, smažit nebo jej použít jako náplň například do žampionů, což je pokrm, který se na našich stolech objevuje stále častěji. Recepty z květáku Jestliže i vy milujete květák na jakýkoli způsob, pak si nenechte ujít náš dnešní článek. Připravili jsme pro vás zajímavé recepty, kde tato zelenina vyšlechtěná z divoké brukve hraje hlavní roli! 1. Zapečený květák s pestem Potřebujete: hlávku květáku 30 g hladké mouky 400 ml mléka 100 g čedaru 30 g másla 2 lžíce čerstvé petrželky 2 lžíce bazalkového pesta 1 hrstičku parmezánu sůl, pepř Postup: Květák důkladně umyjte, osušte a rozdělte na růžičky. Vložte je do osolené vody a nechte vařit cca 5 minut. Po uvaření růžičky sceďte a nechte okapat. Na pánev dejte rozpustit máslo, na kterém následně orestujte mouku a za stálého míchání přidejte mléko. Povařte asi 10 minut s občasným promícháním. Omáčku ochuťte solí a pepřem, sundejte z ohně a vmíchejte větší část čedaru, petrželky a pesta. Růžičky květáku uložte do zapékací mísy, přelijte omáčkou a zasypejte zbylým množstvím čedaru a parmezánu. Pečte 20 minut při 200°C. 2. Květákové šťouchané brambory Potřebujete: 2 větší brambory hlávku květáku 80 ml mléka 2 lžíce másla 1 lžíci řepkového oleje 2 lžíce nasekané pažitky 1 lžíci nasekané petrželky sůl, pepř Postup: Květák omyjte pod tekoucí vodou,... Čtěte více Příspěvek Výborné recepty z květáku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.08.2016 05:25 |

podobné články

Slastný polibek – 8 věcí, které jste o něm nevěděli!

 
Polibek – pro někoho naprosto obyčejná věc, pro jiného důkaz lásky a důvěry mezi dvěma lidmi. Ať už pro vás polibek znamená cokoli, existují věci, které jste o něm možná nevěděli. Pojďte si společně s námi užít dnešní článek, ve kterém vám nejzajímavější fakta o polibku představíme. Nechte se překvapit, nechte se udivit, nechte se pobavit. Není totiž polibek jako polibek a ačkoli si možná myslíte, že jej znáte od A po Z, následující řádky vás pravděpodobně přesvědčí o úplném opaku. Začínáme! Polibek a co jste o něm možná nevěděli: Nejdelší polibek V Guinessově knize rekordů je zapsán nejdelší polibek. Záznam pochází z roku 2004 a o onen nejdelší polibek se postarala italská dvojice. Pár se vydržel nepřetržitě líbat dlouhých 38 hodin a 18 minut. Vědní obor Věděli jste, že existuje obor, který se zabývá líbáním? Ačkoli to zní neuvěřitelně, tento vědní obor se jmenuje filematologie. Trojice polibků Že se různě ve světě lidé zdraví polibkem není nic, co by vás překvapilo. Tento zvyk se drží především ve Francii. O zajímavost se ale postarali Nizozemci, kteří se zdraví třemi políbeními na tvář. Proč? Aby skončili na té tváři, na které začali. Doba strávená líbáním Kolik času byste si tipli, že strávíte líbáním? Statistiky mají na tuto otázku jasnou odpověď. V průměru líbáním strávíte celí dva týdny svého života. Zajímavé, viďte? Pověstný francouzský polibek Francouzský polibek znají snad všichni. Až na Francouze. Je to sice překvapení, neboť by člověk řekl, že když se polibku říká francouzský, měli by jej Frantíci znát, ale není tomu tak. Oni sami takový polibek popisují jako polibek jazyky. Polibek ve tmě Další zajímavostí je, že lidský mozek má takovou vlastnost, díky které najdete rty toho druhého i v naprosté tmě. V Nepálu se nelíbají Kdo by to byl řekl – v Nepálu se lidé vůbec nelíbají! Proč?... Čtěte více Příspěvek Slastný polibek – 8 věcí, které jste o něm nevěděli! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
07.08.2015 08:30 |

podobné články

Milé dámy: nechte své partnery masturbovat! Máme pro to dobré důvody

 
Nechte své partnery masturbovat! Tak by se dal vystihnout náš dnešní článek. Masturbace je jedním z mnoha témat, o kterých se ve společnosti nemluví a díky tomu je tento typ rozkoše považován za něco, co by se rozhodně dělat nemělo. Nejeden rodič se uchýlil k postrašení svého dítka větou typu: „upadnou ti při tom ruce!“ a to je špatně. Masturbovat by se mělo, je to totiž naprosto přirozené a zdraví prospěšné. Zvláště muži – ženy samozřejmě také – by měli masturbovat kdykoli na to dostanou chuť, netřeba z toho dělat takovou vědu. Milé dámy, dovolte svým partnerům masturbovat – my vám prozradíme proč! Masturbace zajistí větší výdrž Pravidelná masturbace má něco do sebe, neboť je dokázáno, že muž pak déle vydrží při pohlavním styku. Dovolíte-li tedy vašemu příteli či manželovi s železnou pravidelností masturbovat jako o život, zajistíte si tak spokojený a dlouho trvající sex plný rozkoše. Funguje jako prevence rakoviny Věděli jste, že studie dokazují snížení riziko vzniku rakoviny u mužů, u kterých bylo zvykem masturbovat minimálně 5x do týdne? Příčinou toho je skutečnost, že při svém vyvrcholení vyplavili z těla toxiny, které se jinak ukládají v pohlavních žlázách. Zajímavé, že? Masturbovat a zbavit se nespavosti? Ano, funguje to! Pokud váš manžel či přítel trpí nespavostí – díky čemuž často trpíte i vy, pokud vás svým nekonečným převalováním se v posteli vzbudí – pak by měl před spaním masturbovat, neboť se tak zbaví tlaků, který ho zbaví stresu – ten je nejčastější příčinou otravné nespavosti. Zkuste to! S masturbací k posílení imunity Masturbace zvyšuje hladinu hormonu známého jako kortizol a o tom se ví, že výrazným způsobem posiluje a udržuje imunitu. Inu, hned o důvod navíc, proč muži dovolit pravidelnou a zdravou masturbaci – nebo mu s ní rovnou pomoci, co myslíte? Dovolte partnerovi masturbovat a on vám nebude nevěrný... Čtěte více Příspěvek Milé dámy: nechte své partnery masturbovat! Máme pro to dobré důvody pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.10.2015 07:40 |

podobné články