Článek

Jedl šneky i hadí žlučník a skončil s prožranými plícemi: Nedovařené maso skrývalo parazita!

 
Plíce jako řešeto si přivodil mladý muž z Číny, známý médiím jen pod příjmením Wang, když léta pojídal pokrmy z nedovařených zvířat. Jistý druh motolice mu postupně rozežírá plíce, ukázali mu na obrazovce při vyšetření lékaři.
09.05.2020 07:50 |

podobné články

Podobné články

Smutný Štědrý den Zlaty Adamovské: Na šneky poprvé bez partnera!

 
„Každý rok chodíme na Štědrý den s přáteli na šneky,“ říkali ještě před zhruba rokem Zlata Adamovská (51) a Radek John (57). A opravdu, tuto tradici snad nikdy neporušili. Až letos. Zlata se sice na šneky vypravila, ale tentokrát sama. Na posezení nad francouzskou specialitou se nedostavil ani její bývalý manžel, ani její současný blízký přítel, herec Petr Štěpánek (62)...
26.12.2010 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Zlata Adamovská (478 článků) , Radek John (2466 článků) , Petr Štěpánek (773 článků) , Petr Štěpánek (773 článků) , Radek Štěpánek (896 článků)

Petr Štěpánek oželí šneky: Na Štědrý den si zahraje dědečka

 
Petr Štěpánek (63) letos přijde na Štědrý den o šneky, na které už léta tradičně chodí. Půl svátečního dne se herec rozhodl trávit pracovně a už v deset hodin dopoledne se v Divadle Broadway objeví na jevišti jako dědeček v novém muzikálu Vánoční zázrak aneb Sliby se mají plnit o Vánocích. „Šneky nestihnu, ale to nevadí. Nikdo mě nenutil, abych hrál na Štědrý den. Přihlásil jsem se dobrovolně,“ přiznal hrdě Blesku Štěpánek.
05.12.2011 16:30 |

podobné články

Osobnosti: Petr Štěpánek (773 článků) , Petr Štěpánek (773 článků)

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

FUJKY: Rocker vypil pohár syrové hadí krve, jedu i spermatu!

 
Rocker Pete Wentz chtěl svým fanouškům dokázat, že není žádné změklé máslo. A tak se nenechal zahanbit při návštěvě Tchaj-wanu a přijal výzvu, aby do sebe vyklopil pohár syrové hadí krve. Britská hvězda neodmítla a sklenici krve s vínem do sebe otočila. Dokázala tím také to, že má velmi silný žaludek. „Pochoutku“ totiž Pete strávil a dokonce zvládl i hadí jed a hadí sperma.
05.03.2015 14:05 |

podobné články

V Brně šlo „na dračku“ hadí maso za tři stovky. Kdo zaváhal, už nic nedostal

 
Kdo přišel odpoledne, už neochutnal. Návštěvníky brněnského Extrem Food Festivalu natolik zaujalo hadí maso a krokodýlí maso, že pro ty, kteří přišli odpoledne, už žádné nezbylo. Zájem o novinky na festivalu překvapil i organizátora Pavla Pichlera. Ten nečekal, že si porci za 300 korun koupí tolik lidí.
12.05.2018 18:15 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Vánoční kalorická bomba: 10 rad lékařky jak zkrotit žaludek, žáhu i žlučník

 
Čech během svátků ztloustne i tři kila, kromě nadváhy nám ale žaludek vrátí hodování i jiným způsobem. Přejídáním a skladbou jídel si můžeme přivodit pálení žáhy, žlučníkovou koliku, zácpu, nadýmání, vředy, hemeroidy a průjem. Například žlučník je citlivý mj. na tučné maso, žloutky, ořechy a vaječný koňak aneb přesně na ty potraviny, které jsou sváteční hostinou protkané. Lékařka Alena Velátová uvádí pro Blesk Zprávy rady, jak zkrotit rozbouřený žaludek po vánočním hodování.
28.12.2018 05:30 |

podobné články

Štěpánek a Adamovská: Romantická vánoční schůzka. Vyšli si na šneky!

 
Je to každoroční tradice, kterou nechtěli porušit. Herci v čele se Zlatou Adamovskou (52) zašli na Štědrý den na šneky do centra Prahy. Zlatu tentokrát přímo na místo nedoprovodil její herecký kolega z Ordinace v růžové zahradě a údajný partner Petr Štěpánek (63), ale syn Petr (16), jehož má z manželství s Radkem Johnem (57). Štěpánek totiž na romantickou vánoční schůzku dorazil už s předstihem...
27.12.2011 11:35 |

podobné články

Osobnosti: Zlata Adamovská (478 článků) , Radek John (2466 článků) , Petr Štěpánek (773 článků) , Petr Štěpánek (773 článků) , Radek Štěpánek (896 článků)

LEVNĚ A CHUTNĚ podle Ládi Hrušky: Upečte si PUDINKOVÉ ŠNEKY za 1,50 Kč

 
Vaření s Láďou Hruškou je u nás fenomén. Nejenže podle vašich receptů můžete doma vykouzlit dobroty za kačku, ale jsou tak jednoduché, že podle nich dokáže vařit opravdu každý. Tentokrát si pro vás inspektor Tv Nova připravil pudinkové šneky za 1,50 Kč!
03.03.2014 19:35 |

podobné články

Průšová a hvězda Ordinace Jirešová: Mazlily se se šneky! Kvůli čemu?

 
Některé celebrity jsou pro mladistvý vzhled ochotné udělat cokoliv. Zatímco někdo spoléhá na injekce botoxu či plastické zákroky, herečka Ivana Jirešová (40) či modelky Kateřina Průšová (34) a Romana Pavelková (34) na to jdou jinak. Kamarádí se kvůli tomu se šneky!
21.06.2018 20:55 |

podobné články

Osobnosti: Kateřina Průšová (350 článků) , Ivana Jirešová (399 článků) , Romana Pavelková (176 článků) , Kateřina Průšová (38 článků)

Na Vánoce Češi nabírají tři kila. Dřív hltali šneky, salát i kapr byl pro elitu

 
Štědrý večer je za rohem a s ním i několikachodové menu, v kterém by v Česku neměla chybět ryba. Před sto lety přitom býval kapr drahou záležitostí určenou pro měšťany. V době první republiky byste se tak ráno možná spíše sešli nad šneky po pražsku a večer pojídali „štědračku“. Jak se změnilo sváteční stravování a proč děsí majonéza lékaře, popsaly pro Blesk Zprávy etnografka Naďa Černá a výživová poradkyně Hana Mojžíšová.
18.12.2018 05:05 |

podobné články

Statečná Justine: S cizími plícemi vyhrála zlato…

 
Přestože měla bývalá britská fitness instruktorka Justine Laymond (37) v životě obrovské zdravotní problémy, dusila se a několikrát stála na prahu smrti, nikdy to nevzdala. Potíže s plícemi začala mít ve dvaceti letech.
26.09.2010 09:30 |

podobné články

Hana Hegerová: Má problémy s plícemi!

 
Zdravotní stav zpěvačky Hany Hegerové (80) se opět zhoršil! Kvůli problémům s plícemi se raději zavřela před světem a nevychází mezi lidi.
01.11.2011 08:25 |

podobné články

Osobnosti: Hana Hegerová (173 článků)

Tohle udělá s plícemi krabička cigaret denně! ŠOKUJÍCÍ VIDEO

 
Zdravotní sestra Amanda Ellerová natočila opravdu zajímavé video. Ukázala, jak těžko fungují plíce dlouholeté kuřačky ve srovnání s plícemi nekuřáka. Rozdíl je to skutečně děsivý.
02.05.2018 12:05 |

podobné články

Tohle udělá s plícemi krabička cigaret denně! ŠOKUJÍCÍ VIDEO

 
Zdravotní sestra Amanda Ellerová natočila opravdu zajímavé video. Ukázala, jak těžko fungují plíce dlouholeté kuřačky ve srovnání s plícemi nekuřáka. Rozdíl je to skutečně děsivý.
02.05.2018 13:45 |

podobné články

Polévka z netopýra? Grilované hadí maso? Vědci pořád netuší, kde se koronavirus vzal

 
Vědci pořád nemají jistotu, jak se koronavirus 2019-nCoV dostává do lidského organismus. V podezření je hadí maso, které se prodávalo na tržnici ve Wu-chanu. Další experti ukazují na netopýry. Je to pravděpodobné, ale není to jisté. Někteří lidé dál nahrávají na sociální sítě videa, ve kterých ukazují, že polévky z netopýrů se rozhodně nezřeknou.
26.01.2020 11:50 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články