Článek

Je tu zimní Apetit piknik: Ušetřete si vaření a vyrazte na oblíbený festival chutí

 
Zimní Apetit piknik je za dveřmi. V sobotu 9. listopadu se uskuteční oblíbený festival chutí, dobrého jídla a pití. Nově se bude konat v krásných prostorách Národního zemědělského muzea v Praze od 10 do 18 hodin.
16.10.2024 10:15 |

podobné články

Podobné články

Jarní Apetit piknik se blíží: Grébovka se stane centrem kulinářského světa

 
Blíží se jarní Apetit piknik! Již 15. června 2024 si budete moci užít ikonickou gastroakci plnou oblíbených kuchařů, zapálených kuchtíků a jedinečných pop-up restaurací, které vám naservírují jídlo přímo pod širým nebem v parku Grébovka. Apetit piknik nabízí bohatý program, během kterého se představí nejvýraznější osobnosti kulinářského světa. Těšit se můžete na influencerku Chili, kuchaře Josefa Maršálka a Jana Punčocháře či vítěze Peče celá země Vojtěcha Vrtišku. Proběhne i oslava dvacátých narozenin časopisu Apetit.
29.05.2024 15:20 |

podobné články

Je tu zimní Apetit piknik 2023: Zapomeňte na vaření a přijďte debužírovat do Novoměstské radnice

 
Již 11. listopadu je tu další ročník oblíbené kulinářské akce Apetit piknik. Milovníci gurmánské kuchyně si budou moci opět pošmáknout na nejrůznějších lahůdkách a okusit nepoznané chutě. Piknik probíhá tak jako každý rok v historických prostorách Novoměstské radnice od 10 do 19 hodin.
08.11.2023 09:10 |

podobné články

Vrací se léto! Vyražte na piknik!

 
Tento víkend bude naprosto ideální pro snídani, oběd či večeři v trávě – prostě pro piknik! Meteorologové slibují letní teploty a nebe bez mráčku. Blesk vám proto poradí, jak si přichystat ten nejlepší piknik.
09.09.2011 11:40 |

podobné články

Bramborový salát na 3 různé způsoby

 
Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Soutěž s Bleskem Vaše recepty a Kasa.cz o 7x parní hrnec

 
Ušetřete si čas i zdraví s parním hrncem Gallett CUV 968. Pokrm v něm připravíte až o 50 % rychleji, než při standardním vaření a navíc v potravinách uchováte potřebné vitamíny i enzymy. Hrnec Halley CUV 968 obsahuje 3 transparentní nádoby na vaření o objemu 10 l, misku na vaření rýže a nástavec na vejce. Oceníte i praktické doplňování vody zvenčí i funkci „Keep Warm“ pro udržování teploty po dokončení vaření. Při nákupu na www.kasa.cz můžete zboží vrátit do 30 dní bez udání důvodu.
07.11.2012 00:05 |

podobné články

16 míst, kde můžete v Praze grilovat nebo si udělat piknik

 
Vyrazit si na piknik s grilováním či spojený s opékáním buřtů už není problém ani v centru samotné metropole. Nejen v lesích hlavního města Prahy, ale i ve vybraných parcích tak vznikají místa jak pro piknik v přírodě, tak pro grilování. Stačí si jen vybrat.
07.06.2016 06:10 |

podobné články

Vegani lanaří na své dobroty: Na piknik ve Stromovce zvou i masožravce

 
Piknik s cizími lidmi? Milovníci rostlinné stravy, vegani, chystají ve Stromovce 16. září piknik pro všechny, kteří mají chuť okusit rostlinná jídla, která neobsahují mléko, vejce, sýr a ani maso.
12.09.2018 07:30 |

podobné články

Pek (Piráti): Už v sobotu se těšte na plzeňský Duhový piknik

 
I když se tradiční Pilsen Pride tento rok neuskuteční, nezoufejte. Zveme vás na Duhový piknik, kterým si LGBT+ komunita letos připomene stále trvající boj za svá práva. Piknik se koná v sobotu 29. srpna od 14:00 v plzeňských Štruncových sadech.
26.08.2020 14:00 |

podobné články

Tipy jak se sbalit na zimní dovolenou

 
Ačkoli si na zimní dovolenou ještě počkáme, určitě není na škodu zamyslet se nad ní už teď. Podzim se překulí rychleji, nežli voda a zimní sezona tu bude cobydup. Nejenže je potřeba vymyslet, kde si zimní dovolenou užijete a konkrétní místo si s předstihem zarezervovat, ale zároveň byste měli vědět, co si na takovou dovču vlastně zabalit. Jestliže i vy rádi jezdíte v zimě na hory, nebo si uděláte na pár dní čas a odjedete na dovolenou někam na chatičku, bude se vám dnešní článek hodit. Poslouží vám jako skvělá pomůcka, až budete řešit, co si zabalit na zimní dovolenou. Co s sebou na zimní dovolenou Na hory, na chatu nebo kamkoli jinam – ono je vlastně úplně jedno, kam v zimě vyrazíte. Nejdůležitější je, abyste s sebou měli všechno, co budete na dovolené potřebovat. A proto si pročtěte náš dnešní seznam, který vám v tom udělá jasno. Nepromokavé lyžařské oblečení Chystáte se na dovolené lyžovat? Skvělá volba! Lyžování patří k nejoblíbenějším zimním sportům, takže se ničemu nedivíme, jestli se do něho chcete pustit i vy. Abyste si tento sport užili na maximum, potřebujete kvalitní lyžařské oblečení, které by mělo být v první řadě nepromokavé. Sníh je potvora a dostane se všude, promočí vás až na kost a přinutí skončit s lyžováním i o několik hodin dříve. Nepromokavé kalhoty, bunda nebo rovnou celá souprava je proto samozřejmostí. Rukavice, šála, čepice Tahle trojice na je dovolenou v zimě naprostá klasika. Bez nich se na horách neobejdete, i kdybyste sebevíce chtěli. Potřebujete je nejen na lyžování, ale i na procházky, kdy vám teplá čepice zahřeje hlavu, rukavice zabrání prochladnutí prstů a díky šále se vám studený mráz nedostane pod bundu. Vybavená lékárnička je základ Když už na hory, tak jedině s vybavenou lékárničkou. A když říkáme s vybavenou, tak máme na mysli... Čtěte více Příspěvek Tipy jak se sbalit na zimní dovolenou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2017 20:50 |

podobné články

Přísnější kontrola »Apetit pikniku« rok po salmonele: Na akci dohlédne hygiena

 
Rok po nepříjemné události na akci „Apetit piknik“ v pražské Grébovce, kde se lidé nakazili salmonelou, bude další ročník pod dohledem hygieniků. Pražské odborníky požádal o spolupráci sám pořadatel. Každý prodejce pokrmů bude muset souhlasit s přísnějšími kontrolními podmínkami. Také kontroloři budou na místě důslední a v krajním případě dostanou možnost vykázat stánkaře pryč z areálu.
15.06.2017 14:15 |

podobné články

Krok za krokem Apetit piknikem: Podívejte se, kde na vás čekají největší lákadla

 
Letošní Apetit piknik v pražském parku Grébovka, který se koná v sobotu 15. června, slibuje celodenní zábavu plnou výjimečných kulinářských událostí a zážitků. Slavnosti dobrého jídla začnou kuchařskou show Jana Punčocháře a vyvrcholí vystoupením vítěze MasterChef 2023 Jana Albrechta. Můžete očekávat skvělé pochutiny, ale i zábavu, a to včetně vystoupení celebrit, jako jsou Roman Staša, Vojta Vrtiška, Chili a Pavel Berky.
14.06.2024 17:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Roman (354 článků)

Jak nahradit při vaření některé ingredience

 
Mnohokrát se stane, že se pustíme s vervou do vaření a najednou zjistíme, že nám chybí daná ingredience. Běžet do obchodu by stálo velmi mnoho času, ale co teď? Věřte, že vždy existuje způsob, jak danou potravinu nahradit. Mnohdy to také uvítáte, protože jde o levnější alternativu za dražší potravinu. Jak neztratit hlavu a nepokazit recept je tématem dnešního článku. Doufáme, že naše rady uvítáte a dáte nám vědět, jak vaše kulinářství dopadlo. Smetana Chystáte se dělat omáčku a přísahali byste, že ještě včera byla ve vaší lednici smetana? Možná máte doma skřítky „naschválníčky“. Tak či tak, hlavu ztrácet nemusíte. Smetanu do omáčky nahradíte smícháním mléka a margarínu (máslo, margarín či olej). Získáte smetanovou konzistenci, kterou uplatníte v mnoha receptech. Ale šlehačku na pohár z ní bohužel neuděláte. Zakysaná smetana Ať už na piškotový dort, do omáčky či jiného receptu nemáte zakysanou smetanu? Nebo se vám zdá příliš drahá? Smíchejte bílý jogurt s trochou mléka a citrónové šťávy. Vyšlehejte a náhradu zakysané smetany máte na světě. Druhou možností je smíchání mléka, rozpuštěného másla a citrónové šťávy. Vejce Nahradit vejce se může zdát, jako nemožné. Ale věřte, že i to lze. Při pečení dezertů a vaření kynutých knedlíků nahradíte jedno vejce lžíci oleje, výborný je také rozmačkaný banán, který funguje, jako pojivo. Dalším pomocníkem je jablečná přesnídávka. Na obalování řízků přidejte na 3 lžíce vody 2 lžíce kukuřičného škrobu. Červené a bílé víno při vaření Některé recepty se zkrátka neobejdou bez přidání alkoholu. Co však dělat, když doma žádný nemáte? Pravdou je, že chuť je trochu jiná, ale neméně výrazná a vynikající. Červené víno je možné nahradit hovězím vývarem smíchaným s červenou hroznovou šťávou či brusinkovým neslazeným džusem. Bílé víno nahradíte kuřecím vývarem s trochou jablečného džusu. Kozí sýr Jestliže už se objeví v některém receptu kozí sýr, ale nemáte rádi jeho chuť a vůni, kdy máte v ústech pocit... Čtěte více Příspěvek Jak nahradit při vaření některé ingredience pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2015 10:03 |

podobné články

Slunce svítí, naplňte koše a vyražte ven: Podívejte se, jak uspořádat skvělý piknik!

 
Letní měsíce volají všechny ven! Jak si užít teplých letních dnů se svými blízkými, aniž byste seděli u snídaně, oběda či večeře doma? Uspořádejte piknik v trávě a uvidíte, že budou všichni nadšeni. Podívejte se, jak na to!
29.07.2016 10:05 |

podobné články

Vánoční piknik v Grébovce: Zablácený park milovníky jídla neodradil

 
Piknik v zimě? Slyšíte správně. Až do neděle 10. prosince si ho můžete vychutnat v Grébovce pod širým nebem. Obujte si holinky, ať nemáte ušpiněné střevíčky a vyrazte sem s prázdným žaludkem. Stánkaři tu od 10 do 19 nabízí například regionální potraviny nebo různé výrobky.
09.12.2017 09:35 |

podobné články

Cukrář Bílého domu vzpomíná: Clintonův apetit byl strašlivý

 
Bývalý americký prezident Bill Clinton mimo politickou scénu proslul jako velký gurmán a jedlík. Se vzpomínkami na exprezidenta se na zimní Washington Winter Show svěřil bývalý cukrář Bílého domu Roland Mesnier, který Clintonův apetit označil za strašlivý.
11.01.2012 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Bill Clinton (317 článků)

Festival dobrého jídla Food Piknik na Ladronce: Vařit tam budou profíci!

 
Kuřecí satay s arašídovou omáčkou, veganské kremrole, zauzený marinovaný losos. Tyto kulinářské speciality provoní v neděli park na Ladronce, kde se bude konat akce Food Piknik. Návštěvníci se mohou těšit i na známé šéfkuchaře.
31.08.2017 10:00 |

podobné články

Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete!

 
Rajčata jsou v kuchyni – ať už české, italské či jiné – velice oblíbenou ingrediencí. Dají se připravit na mnoho způsobů, chutnají skvěle jako hlavní část pokrmu i jako jeho chutná součást – druhé housle, které hrají lahodnou muziku. Nevadí vám rajčata v jakékoli podobě? Proč se tedy nenecháte inspirovat naším dnešním článkem, jehož řádky vám přináší dva lahodné recepty, na kterých si zaručeně smlsnete! Pojďte s námi do kuchyně, kde jsou rajčata v hlavní roli! Rajčata plněná špenátem Potřebujete: 1 hrníček uvařené quinoi 6 ks velkých rajčat 1 ks cibule 50 g nivy 2-3 stroužky česneku podle chuti 2 hrstičky baby špenátu 2 lžíce olivového oleje špetku soli a pepře podle chuti Postup přípravy: Quinoi propláchněte vodou a uvařte. Troubu si předem předehřejte na 250 °C. Rajčata omyjte, zbavte je vrchní části a vydlabejte vnitřek. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte baby špenát, přikryjte pokličkou a nechte podusit. Odstavte, vmíchejte rozšlehané vejce, nastrouhanou nivu a pečlivě promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Připravená a vydlabaná rajčata naplňte směsí a zapečte 20 minut v troubě. Rajčata zapečená v troubě Potřebujete: 6 ks velkých rajčat 2 lžíce balsamico octu 6 lžic panenského olivového oleje sůl a pepř dle chuti 3 lžíce kozího sýra 6 větviček rozmarýnu Postup přípravy: Troubu si předehřejete na 200 °C. Rajčata omyjte a nakrájejte na silné plátky. Plátky rajčat osolte a opepřete dle chuti, uložte na plech s pečícím papírem, pokapejte olejem a balsamico octem. Pečte v troubě přibližně 45 – 50 minut. Nakonec podávejte s rozdrobeným kozím sýrem a nasekaným rozmarýnem. Příspěvek Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2015 09:06 |

podobné články

Ikona vaření Martha Stewart dává na internet fotky svých jídel, která vypadají jako zvratky!

 
"Martha Stewart":http://www.extra.cz/tema/jiri-babica je v Americe symbolem péče o domácnost, domácí práce a vaření. Ačkoli byla v jednu chvíli zatčena a pobyla si ve vězení za čachry s akciemi jedné farmaceutické firmy, zase se vrátila na výsluní a moderuje své pořady, kde radí ženám v domácnosti, a vydává knihy. Mezi nimi také knihy o "vaření":http://www.extra.cz/tema/vareni, a tak se nelze divit, že čas od času hodí na Twitter nějaký obrázek pochutiny, kterou si doma ukuchtila.
22.11.2013 20:57 |

podobné články

Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti

 
Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc let. Přepuštěné máslo považuje arujvéda za základní potravu pro mentální rovnováhu, zdravé trávení a vzhled. Mimo to je ghí považováno za nejlepší produkt u přípravy vařených, smažených i pečených pokrmů. Přepuštěné nebo také přečištěné máslo je bezlepkové a nulovým obsahem laktózy. Je tedy výborné pro lidi, kteří trpí potížemi s intolerancí mléčné bílkoviny. Jedno máslo – různé tradice Přečištěné máslo se řadí k základním surovinám Indického vaření. S oblibou ho však používají také nejlepší kuchaři z Francie. V Egyptě nese název samna baladi. Postup výroby a chuť másla je podobná. Etiopané ho nazývají niter kibbeh a zhotovuje se obdobně, jen přidáním určitého koření mění svou příchuť. Ještě o krok dále je v tomto Maroko. Kořeněné ghí nechají pod půdou zrát až několik měsíců i let. Máslo se pak jmenuje smen. V Brazílii mají máslo podobné tomu marockému a jmenuje se manteiqa-da-terra, což z překladu znamená „máslo země“. Ghí různých názvů a podob má veškeré výhody pro tělo i mysl člověka. Jednička mezi všemi oleji na vaření Ghí disponuje vysokým bodem zápalnosti, a tudíž během vaření či smažení nekouří. Výborně se snáší s pestrou škálou koření. Má jemně ořechovou chuť a specifickou vůni. Ghí vede nad všemi oleji na vaření, protože má skvělé schopnosti strávení. Napomáhá nejen trávení, ale upravuje hladinu lipidů a cholesterolu. Za zmínku stojí také schopnost vyživování nervových buněk. Posiluje látkovou výměnu, imunitu, podporuje schopnost učení a skvělé je rovněž při detoxikaci. Má hojivé účinky a to jak vnitřně, tak zevně. Zkusíte také tuto zdravou a chutnou pochoutku? Příspěvek Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.07.2015 08:46 |

podobné články