Podlaha v kuchyni je jednou z nejzatěžovanějších podlah v celé domácnosti. Neustále se v ní něco děje. vaří, chodí pro jídlo, ale také padá na zem, rozlévá se a také se v ní nejčastěji uklízí. Kvůli těmto důvodům je vybírat podlahu do kuchyně s rozmyslem. Jaká se hodí se dočtete v následujícím článku. Jaká musí být? Podlaha do kuchyně musí být rozhodně kvalitní, jinak hrozí, že se bude muset každý rok vyměňovat. Musí vydržet časté uklízení, pády předmětu nebo rozlité nápoje či vodu. Základními vlastnosti každé podlahy jsou: vysoká odolnost, dlouhá životnost, protiskluzové vlastností, beze spár – usazují se nečistoty. Příroda je IN Spousta lidí odmítá mít ve své domácnost podlahu z umělých materiálů jakou jsou laminátové nebo vinylové podlahy. Dávají přednost přírodě a rádi chodí bosy. V takovém případě se nabízí dvě možnosti, a to korek nebo dřevo. Důležité je ovšem myslet na opatření, která podlahy ochrání před škrábanci, rýhám a otlakům. To lze jednoduše zařídit ochrannou vrstvou, která může být z vosku, oleje nebo laku. Jaký způsob se zvolí, je čistě na majiteli. Díky ochranné vrstvě se i dřevěná podlaha stane odolnou vůči vodě a vlhkosti. I v případě, že by dřevěná podlaha vodu nasákla, vrátí se po dřevo po vyschnutí do původní podoby. Důležité je mít na paměti. Že jsou dřevěné podlahy měkké, tudíž padající předměty je budou ničit. Na druhou stranu šikovný truhlář dokáže hotové zázraky. Dřevo jde zrekonstruovat tak, aby opět vypadalo jako nové. Podlaha je tak věčná a může být v domácnosti po generace. Nadčasové marmoleum Přírodním materiálem je také marmoleum. Jedná se o směs pouze přírodních materiálů, vzniká tak originální a nadčasová podlahová krytina, které je kuchyně jak stvořená. Může se pochlubit vlastnostmi jako: trvanlivost, antibakteriálnost, celistvost, antistatičnost, snadnou údržbou, širokými barevnými variantami. Vděčné PVC V případě, že je kuchyň centrem vaší domácnosti,...
Čtěte více
Příspěvek Jaký typ podlahové krytiny je vhodný do kuchyně? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení