Článek

Jak na svěží citrónovou bábovku?

 
Bábovku lze dělat na tolik způsobů, že ani během jednoho roku originální recepty na ni nevyčerpáte. Do bábovky můžete kromě jiného použít i citrón. Svěží citrónová bábovka vás překvapí svou lehkou chutí.
24.11.2021 10:10 |

podobné články

Podobné články

Jak připravíte pudinkovou bábovku?

 
Milujete pečenou bábovku? Tak to jste na tom stejně jako Angličané! Ti bábovky zbožňují a říkají jim „bundt cakes”. Na snídani, jako dezert po obědě či ke svačině si můžete upéct bleskovou pudinkovou bábovku.
19.11.2021 15:25 |

podobné články

Jak připravíte bábovku s nutellou?

 
Máte rádi čokoládu, kakao a nutellu? Přesně v takovém stylu si můžete upéct bábovku. Bábovka s nutellou dokonale utiší vaše chutě na čokoládu. Nabídnout ji můžete návštěvě, která nebude chtít odejít, dokud bábovku nesní celou.
19.11.2021 16:50 |

podobné články

3 nejlepší recepty na bábovku, které musíte zkusit!

 
Pečete bábovku každý týden a už vás nebaví? Tak zkuste obyčejnou bábovku vylepšit zajímavou ingrediencí podle našich receptů.
19.11.2014 06:15 |

podobné články

Bramborový salát na 3 různé způsoby

 
Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Jak připravíte lehkou pomerančovou bábovku?

 
Jestliže máte rádi lehké ovocné dezerty, které nezatíží žaludek a mají netradiční chuť, vyzkoušejte lehkou pomerančovou bábovku. Má krásnou oranžovou barvu a svěží pomerančovou chuť.
22.11.2021 14:00 |

podobné články

Recept: Vánoční štola na drážďanský způsob

 
Droždí, 1 lžíci cukru, 4 lžíce vlažného mléka a trochu mouky zpracujeme na kvásek. Dáme do tepla a necháme vykynout na dvojnásobek. Nahřejeme mísu. Do ní prosijeme mouku se solí a do středu vyhloubíme důlek. Kvásek, zbylý cukr, zbylé mléko, rozkvedlané vejce, citrónovou kůru, koření a hořkomandlovou silici přidáme do důlku. Máslo rozpustíme a rovněž přidáme. Všechny přísady smícháme a zpracováváme tak dlouho, aby se těsto dobře oddělovalo od mísy. Z těsta uválíme kouli, posypeme moukou a necháme přikryté odpočívat cca 30 minut. Rozinky a sultánky omyjeme, okapeme a smícháme s rumem. Pak zapracujeme do těsta i kandovanou citrónovou a pomerančovou kůru, mandle a pistácie. Těsto ještě jednou prohněteme, poprášíme moukou a necháme dalších 30 minut kynout. Troubu zahřejeme na 190C. Těsto na pomoučeném válu lehce válečkem zploštíme na jedné straně. Silnější polovinu štoly přehneme přes slabší polovinu. Plech vyložíme papírem na pečení a štolu na něj položíme. Štolu na plechu postavíme asi na 10 minut do chladu, pak pečeme asi 50-60 minut. Po pečení potíráme horkou štolu rozpuštěným máslem tak dlouho, dokud se nespotřebuje. Štolu okamžitě silně pocukrujeme moučkovým cukrem. Doba a teplota pečení se mění podle velikosti štoly. Štola smí být jen světle žlutá, jinak se vysuší. Raději ji vyzkoušíme špejlí.
28.09.2010 05:15 |

podobné články

Místo pervitinu dostal kyselinu citrónovou, peníze chtěl zpět s pistolí v ruce

 
Kriminalisté z druhého pražského policejního obvodu řešili v sobotu 26. července kolem půl sedmé v podvečer případ loupeže v Plzeňské ulici na Praze 5. Pětadvacetiletý mladík zakoupil za dvě stě korun kyselinu citronovou od třicetiletého muže v domnění, že jde o drogu pervitin. Když si ji ale chtěl aplikovat, zjistil, že ho muž podvedl.
28.07.2014 10:35 |

podobné články

Místo pervitinu dostal kyselinu citrónovou, na prodejce proto vytáhl pistoli!

 
Když si chtěl v sobotu v Praze 5 koupit muž pervitin, nepočítal s tím, že mu prodejce prodá místo drogy kyselinu citrónovou. Své peníze pak chtěl zpět s pistolí v ruce, zadrželi ho policisté.
28.07.2014 10:55 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Tipy na zdravé mlsání

 
Ačkoli se snažíte žít zdravě, stravujete se podle přísných návyků a pečlivě sledujete každý přibraný gram, určitě i vás tu a tam přepadne neovladatelná chuť na něco sladkého. Snažíte se touze zahřešit si na sladkém odolat, ale potřeba je natolik silná, že zpravidla tento váš vnitřní souboj prohráváte, dopřejte si nějakou kalorickou bombu a poté s výčitkami svědomí lezete na váhu plní obav, kolik následků to na vás zanechalo. Sladké ke svému životu potřebujeme všichni. Zatímco někdo více, jiný méně. Proč si tedy čas od času nezamlsat bez výčitek? Připravili jsme pro vás několik tipů na zdravé mlsání, díky kterému zaženete chutě na sladké dobroty a své podlehnutí si následně nebudete muset vyčítat! Zdravé mlsání, aneb dobroty bez výčitek! 1. Jablečný pudinkový dort Potřebujete: 750 g jablek 2 hrníčky vody 100-150 g cukru 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr piškoty šlehačku citronovou šťávu Postup: Jablka oloupejte a nastrouhejte. Poté je s cukrem a hrníčkem vody rozvařte na kaši. Ve druhém hrníčku vody rozmíchejte vanilkové pudinky, vlijte je do jablečné kaše a nechte projít varem. Podle chuti přidejte citronovou šťávu. Část jablečné kaše nalijte do dortové formy, naskládejte na ní piškoty, zalijte další částí jablečné kaše – tento proces opakujte 2x. Jablečný dezert poté uložte do lednice, kde jej nechte ztuhnout nejlépe do druhého dne. Následně jej vyklopte dnem vzhůru a ozdobte šlehačkou. 2. Minisušenky s mrkví Potřebujete: 40 g ovesných vloček 50 g mrkve 40 g hladké mouky 20 g tuku 1 lžičku nízkokalorického sladidla Postup: Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Ovesné vločky pomocí mixéru rozmixujte do jemna. Poté ze všech ingrediencí vypracujte těsto, které rozdělte na cca 20-25 kousků. Z těch poté udělejte kuličky a z nich následně placky. Plech vyložte pečicím papírem, naskládejte na něj připravené mrkvové placky a pečte při 200°C cca 8 minut. 3. Citronové želé... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé mlsání pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.07.2016 04:40 |

podobné články

Dietní citronová bábovka z kokosové mouky

 
Při pečení je velmi přínosné občas vyzkoušet něco nového. O kokosové mouce jste určitě již slyšeli, ale přeci jen je zastíněná klasickou pšeničnou moukou. Vyzkoušejte tedy citronovou bábovku z kokosové mouky a možná řeknete pšeničné sbohem.
10.11.2021 12:05 |

podobné články

Oživte svůj byt barvami

 
Pochmurné počasí je zdá se nenávratně pryč, a když pomineme občasný déšť, který k létu patří, máme veselé počasí. Proč si tedy ve svěžích tónech nezařídit i vlastní bydlení? Svěží barvy vnesou do interiéru energii a pozitivní náladu. Přinášíme vám pár tipů, jak zkrášlit své bydlení aniž by vás to zruinovalo. Svěží oranžová, žlutá, zelená i růžová… Nemusíte se hned pouštět do malování bytu a přidělávat si kupu práce. Pokud jsou vaše stěny čisté a nepotřebují nový nátěr, bohatě vystačí, když interiér rozzáříte bytovými doplňky. Mezi ně patří například veselý ubrus na jídelní stůl, nové svěží závěsy, polštářky na pohovce, barevné květináče na okenním parapetu a rozkvetlé květiny. Službu udělají i příjemně vonící bylinky. Veselé vzory přidají na intenzitě: puntíky, proužky, vlnky, květinky. Vdechněte interiéru život… Co jiného vdechne interiéru život, než přírodní prvky! Keramika, kámen, dřevo, bambus a jiné doplňky z přírodních materiálů. Květinami určitě nešetřete, jelikož je prokázáno, že rostliny čistí ovzduší, pohlcují toxiny a udržují optimální vlhkost v bytě. Jestliže však nepatříte mezi rozené zahradníky, zkuste alespoň různé typy kaktusů. Ty vydrží mnohé a také vám v zahradnictví poradí, které rostlinky nevyžadují pravidelnou zálivku a přežijí, když na ně zapomenete. V případě, že trpíte alergiemi, naaranžujte svůj byt do květin umělých. Ty nemají ani pozitivní, ani negativní dopad na zdraví, zato úžasně splní dekorativní funkci. Když promlouvá stěna… Máte bílou stěnu, která je sice praktická, universální, ale nudná? Vyzkoušejte samolepky na zeď, které stojí jen pár korun. Jejich aplikace je snadná a v případě, že budete chtít na zimu interiér opět umírnit, není složité ani jejich odstranění. Vyzkoušet můžete vzory přírody, jako jsou kytky, stromy, ale zvířata či zajímavé město. Příspěvek Oživte svůj byt barvami pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.09.2015 09:35 |

podobné články

V Radosti pečou bábovku pizizubkové

 
Janku Ryšánek Schmiedtovou májí kritici v duši uloženou do peřinek intelektuálního divadla. K přemýšlení. Proto zvědavost, co stvoří pro děti, když Divadlo Radost ohlásilo světovou premiéru její pohádky Jak morčata pekla bábovku.
17.05.2011 09:05 |

podobné články

Variace na bábovku: Slavnostní vanilková s rumem

 
Pečete klasickou bábovku skoro každý týden a už nevíte, jak ji vylepšit, aby byla zase trochu jiná? Tak zkuste náš recept. Je sice trochu pracnější, ale výsledek bude stá za to.
18.10.2014 06:05 |

podobné články

Jak připravit výbornou ovesnou a zároveň zdravou fit bábovku

 
Pokud držíte dietu nebo chcete být zdraví a plní sil, není potřeba se vždy vzdávat oblíbených pochutin. Jestliže rádi pečete bábovky a užíváte si jejich vůni a chuť, vyzkoušejte zdravější variantu ovesnou fit bábovku.
19.10.2021 14:35 |

podobné články

Jak na banánovo-tvarohovou bábovku s překvapením?

 
Že tvarohová náplň se hodí jen do koláče? Omyl! S otevřenou náručí ji přivítá také bábovkové těsto. Neobyčejnou bábovku lze vytvořit neobyčejnou kombinací ingrediencí, proto pojďme použít banány, tvaroh a rum!
21.11.2021 10:50 |

podobné články

Jak připravit cuketovou bábovku s kokosem?

 
Vláčná s exotickou chutí – takto lze popsat cuketovou bábovku s kokosem. Jen málokterá kombinace surovin vás překvapí jako takhle. Cuketa s kokosem jde krásně dohromady!
24.11.2021 15:00 |

podobné články

Jak na bábovku z pomazánkového másla?

 
U pečení bábovky má experimentování zelenou. Pokud jste za život upekli více než jen jednu bábovku, určitě jste přišli na to, že do ní můžete přidat cokoliv. Už jste do bábovky někdy zkusili přidat pomazánkové máslo?
25.11.2021 14:50 |

podobné články

Jak připravit pudinkovou bábovku, která utkví ve vaší mysli?

 
Na pudinkovou bábovku po nedělním obědě si bude vaše rodina ještě dlouho pamatovat. Není vyloučeno, že si o ni řeknou i příští týden. Pudinková bábovka je stejně jednoduchá jako většina receptů na bábovky.
01.12.2021 09:50 |

podobné články