Článek

Hnus v dovolenkovém ráji Čechů: Až tři roky prošlé maso v hotelech na Mallorce

 
Problém s distribucí a hygienou potravin šetří policie v oblíbené turistické destinaci Mallorce, kam jezdí i Češi. Místní masná společnost prodávala řadě hotelů a restaurací maso, které bylo až tři roky staré. Jedna várka masa obsahovala i salmonelu. Španělská policie ředitele společnosti zatkla.
29.03.2018 19:35 |

podobné články

Podobné články

Panika v dovolenkovém ráji: Žralok se objevil na pláži na Mallorce

 
Neuvěřitelně blízko lidí na pláži se ocitl žralok na Mallorce. V oblíbené destinaci, kde tráví dovolenou i mnoho Čechů, se ocitl dvoumetrový žralok na mělčině. Pláž byla v tu ránu prázdná.
25.06.2017 18:30 |

podobné články

Nákaza v dovolenkovém ráji: Koronavir uvěznil na Kanárech v hotelu 6 Čechů

 
Na hotel v dovolenkovém ráji na Tenerife byla uvalena karanténa. Komplex H10 Costa Adeje Palace ubytoval Itala, u kterého se prokázala nákaza koronavirem Covid-19, pozemek nyní hlídají policisté a je v něm podle zahraničních médií uvězněno zhruba tisíc osob, včetně šesti Čechů.
25.02.2020 11:26 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Kalousek jí tři týdny prošlé jogurty a máslo. Trumfoval Sobotkova kamaráda

 
Co je prošlé, to nutně ještě není na vyhození. Takovou myšlenku razí prezident Svazu obchodního a cestovního ruchu Tomáš Prouza, podle kterého si můžeme dát jogurt klidně tři dny po datu doporučené spotřeby. Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek zašel ještě dál, sám si prý dá jogurty i tři týdny prošlé. A taky máslo nebo sýr. Zatímco nyní Prouza řeší obsah české lednice, ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD) měl kamarád někdejšího premiéra roli „pana Evropy“ a zkoušel usednout i v ministerském křesle.
21.01.2019 20:15 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Kalousek (6890 článků)

Brutální vražda v dovolenkovém ráji: Manžele mučili a upálili zaživa!

 
Manželé Charlie (†74) a Gayle Anderson (†71) odjeli na Jamajku, aby začali nový život. Místo toho v dovolenkovém ráji nalezli smrt. Britský pár byl brutálně zavražděn v jejich domě na pohádkovém ostrově. Manželé byli podle policie mučeni a zapáleni zaživa!
26.06.2018 19:10 |

podobné články

Osobnosti: Charlie Anderson (1 článek)

V nemocnicích podávají pacientům prošlé léky, píše deník. Snaží se šetřit

 
Ve snaze ušetřit nabízejí supermarkety zákazníkům prošlé potraviny. Podobných případů není právě málo. Sobotní Lidové noviny ale přinášejí informace o tom, že podobnou cestou jdou i některé nemocnice. Ve snaze ušetřit podávají pacientům prošlé léky. Nemocné občany to přitom může výrazně ohrozit.
30.03.2013 09:05 |

podobné články

Kupovali byste prošlé potraviny? V Dánsku jdou na dračku

 
Na nezájem zákazníků si obchod Wefood na kodaňském ostrově Amager nemůže rozhodně stěžovat. Prodává se tam přitom výhradně zboží prošlé či nějak poškozené. Proč někdo takový obchod vůbec otevřel a jak to, že lidé mají o prošlé potraviny takový zájem?
12.12.2016 12:15 |

podobné články

Americké fastfoody v Číně prodávaly pokrmy obsahující prošlé maso

 
Americké fastfoody McDonald's, KFC a Pizza Hut v Číně čelí velkému skandálu. Zahraniční média tvrdí, že řetězce do svých výrobků zpracovávaly prošlé maso. Hovězí a kuřecí s údajně prošlou lhůtou trvanlivosti jim měla dodávat místní společnost Husi Food. Firmy v reakci uvedly, že s dodavatelskou firmou okamžitě ukončují spolupráci a čínským zákazníkům se omlouvají. 
21.07.2014 18:50 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Na Mallorce museli evakuovat 60 turistů. Po velké ničivé vlně ostrov zasáhl požár

 
Oblíbený turistický ráj na Mallorce sužuje jeden problém za druhým. Jen pár dní poté, co západní pobřeží zasáhlo tzv. meteotsunami a zemřel tu německý turista, čelí ostrov hrozbě požárů. Místní úřady varují, že na Mallorce panuje jedno z největších veder za poslední léta, které extrémně zvyšuje riziko ohňů. U města Pollensa už jeden vypuknul, na 60 turistů muselo být evakuováno pryč, píše web britského deníku The Sun.
20.07.2018 14:10 |

podobné články

V dovolenkovém ráji Čechů migrant pobodal dva Němce. Křičel přitom arabsky

 
Policie zasahovala na Mallorce proti útočníkovi, který v noci na dnešek pobodal dva německé turisty. Incident se stal asi hodinu a půl po půlnoci u baru Ball Man na Playa de Palma. Útočníkem byl jednatřicetiletý muž, zřejmě z Libye. Informoval o tom web Diario de Mallorca.
03.09.2018 15:20 |

podobné články

Osobnosti: Man Man (191 článků)

Tenhle HNUS chtěli prodat: ZELENÉ MASO je podle prodavačky z Penny v pořádku!

 
Zelené a prošlé maso. To bylo několik dní k mání v Penny marketu v Praze Hostivaři. TV Nova na něj upozornili naštvaní zákazníci. I po dvou dnech stále zůstávalo v prodeji. A co na to prodavačka? "To není zelené, to jen tak vypadá, protože je to opřené o plast," vymlouvala se.
06.02.2013 20:40 |

podobné články

Hnus, prošlé maso a smrad: Sapa stojí před pokutou 50 milionů

 
Státní veterinární správě se ve čtvrtek naskytl na Sapě nepříliš hezký obrázek. Odhalili totiž několik desítek kilogramů zkažených, neoznačených a zapáchajících potravin. Zejména šlo o ryby, mořské plody a maso. V takovém případě hrozí jednotlivým podnikatelům až padesátimilionová pokuta.
18.05.2018 21:30 |

podobné články

Horor v dovolenkovém ráji: Postarší manžele našli mrtvé a sežrané od psů!

 
Hrozivý pohled se naskytl dceři, která jela navštívit své postarší rodiče žijící na španělské Mallorce. Žena našla své rodiče mrtvé a okousané od psů. Manželé zřejmě zemřeli jen několik dní po sobě.
24.05.2017 22:45 |

podobné články

Děda zapomněl v rozpáleném autě vnučku (†10 měs.). Když si dával kávu, zemřela

 
Další tragický příběh dítěte zapomenutého v rozpáleném vozidle se odehrál ve vyhlášeném dovolenkovém ráji Mallorce. Senior, jehož identitu policie neprozradila, nechal ve svém autě téměř celý den ve 30 stupních Celsia desetiměsíční batole. Když si uvědomil, že dítě zapomněl, bylo již pozdě. I přes snahu přivolaných záchranářů za místě zemřelo, informuje server Independent.
13.08.2018 14:00 |

podobné články

Pohroma v dovolenkovém ráji. Mallorkou se prohnala bouře, deset mrtvých

 
Španělský ostrov Mallorca zasáhla ničivá bouře, která vyvolala bleskové záplavy. Jedním z nejvíce postižených míst je město Sant Llorenç ležící na severovýchodním pobřeží. Bilance je tragická - prozatím je potvrzeno deset mrtvých. Záchranáři také pátrají po dítěti, jehož matka při záplavách zahynula. Mezi oběťmi jsou dva Britové a jedna Holanďanka, Češi nefigurují ani mezi zraněnými. O pohromě na Mallorce nás rovněž informoval čtenář Blesku, který se podělil o fotografie.
10.10.2018 08:25 |

podobné články

Inspektoři objevili prošlé maso po celém Česku. VÍME KDE!

 
Inspektoři krajských veterinárních správ za uplynulých deset dnů objevili další prošlé zboží, potraviny bez patřičných dokladů a dokonce i nelegální jatka.
02.11.2012 14:00 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články