Článek

Grilovaný sumeček s kmínem

 
Doba přípravy: 30 minut
12.05.2010 17:10 |

podobné články

Podobné články

Jak si vychutnat tatarák ... A nedostat tasemnici!

 
Růžový kopeček najemno nasekaného masa ochucený kečupem, hořčicí, drceným kmínem, worchestrovou omáčkou a mletou paprikou a jeho vrcholek korunovaný žloutkem z vajíčka. Stačí jen rozetřít na topinku. Sbíhají se vám sliny? Jenže po takovém jídle si můžete v břiše »pěstovat« nezvaného hosta – tasemnici! Nebo ne? Aha! přináší rady, jak se tatarákem nenakazit!
17.04.2013 05:15 |

podobné články

Jak si vychutnat tatarák ... A nedostat tasemnici!

 
Růžový kopeček najemno nasekaného masa ochucený kečupem, hořčicí, drceným kmínem, worchestrovou omáčkou a mletou paprikou a jeho vrcholek korunovaný žloutkem z vajíčka. Stačí jen rozetřít na topinku. Sbíhají se vám sliny? Jenže po takovém jídle si můžete v břiše »pěstovat« nezvaného hosta – tasemnici! Nebo ne? Aha! přináší rady, jak se tatarákem nenakazit!
17.04.2013 12:45 |

podobné články

Pohoštění poslední záchrany: Rychlé party tyčky

 
Ohlásila se vám neočekávaná návštěva a vy jí nemáte co naservírovat? Žádný strach, máme pro vás rychlý recept na delikátní slané tyčinky. Posypat je můžete kmínem, sezamem nebo strouhaným sýrem.
01.08.2014 00:10 |

podobné články

Óda na brambory: Torta di patate

 
Brambory nemusí být jen vařené s kmínem.  Tak třeba gratinované brambory s honosným jménem  Torta di patate se stanou kulinářským svátkem.
05.09.2014 00:10 |

podobné články

Jak upéct domácí cibulový chléb

 
Myslíte si, že upéct domácí chléb je příliš těžké? Že bez domácí pekárny to nepůjde? Přinášíme vám recept na výborný cibulový chléb, který si snadno upečete doma v troubě. Tento chlebík je jednoduchý, rychlý, s křupavou kůrkou; jak jednou ochutnáte, jiný už nebudete chtít. Bochníku čerstvě upečeného chleba se nic nevyrovná a smažená cibulka mu dodá tak úžasnou chuť, že budete překvapení. Suroviny na cibulový chléb Na bochník voňavého domácího chleba budete potřebovat: 250 g hladké pšeničné mouky, 250 g žitné mouky 250 ml vlažné vody 1 lžičku octa 1 lžičku cukru 1 balíček sušeného droždí 2 lžičky soli, kmín na posypání 2 cibule 1 lžíci másla 100 g anglické slaniny 1 vejce na potření Pokud jde o potření chleba, nemusíte vždy použít vejce, možností je víc. Když použijete smetanu, získáte lesklou a tmavě zlatou kůrku. Kukuřičný škrob s vodou zase poskytne kůrku křupavou a světle lesklou zlatou. Chléb můžete potřít obyčejnou vodu, olejem nebo samotným žloutkem. Jak se zadělá těsto na cibulový chléb Do vlažné vody si dejte droždí, cukr, trošku pšeničné mouky, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte obě mouky se solí a přidejte ocet. Na másle osmažte na kostky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Vzešlý kvásek propracujte s moukou a zadělejte těsto. Můžete použít robot, jestli ho nemáte, musíte ručně. Do těsta zapracujte i osmaženou cibulku. Těsto pak nechte na teplém místě kynout podle potřeby, nejméně hodinku. Že je těsto nakynuté poznáte tak, že když do něj píchnete prstem, vznikne důlek, který se hned zase vyrovná. Nakynuté těsto znovu propracujte, vytvarujte bochník a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem. Pečte ho asi 40 minut při teplotě 160 °C a pak na dalších 20 minut zvyšte teplotu na 180 °C. Příspěvek Jak upéct domácí cibulový chléb pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.08.2018 05:45 |

podobné články

Krokodýlí maso se stalo hitem singapurské kuchyně

 
Krokodýlí polévka, krokodýlí ajntopf, grilovaný krokodýl - obyvatelé městského státu v jihovýchodní Asii objevili zalíbení v exotickém mase. Luxusní restaurace i stánky na trzích už pochoutku nabízejí na všechny způsoby. Podle znalců se jeho chuť pohybuje někde "mezi kuřecím a treskou nebo sépií".
05.02.2012 11:05 |

podobné články

Grilovaný náhrdelník

 
Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Nebát se a nechat skutečně větší kusy, protože na ohebné grilovací jehle se pohodlně grilují. Žampiony můžeme napíchnou celé, pokud odpovídají velikosti cca ping pong míčku. Na ohebnou grilovací jehlu FireWire, kterou můžeme mít položenou pohodlně v misce střídavě napíchneme všechny ingredience do 3/4. Grilovací zeleninovou směs rozmícháme v olivovém oleji a jednoduše potřeme přichystaný špíz ze všech stran. Nyní provlečeme jehlu grilovacího drátu skrz očko z druhé strany a jako náhrdelník položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran cca 10 minut a podáváme s čerstvou rukolou a chlebem. Kromě skvělé chuťe i velmi efektní podívaná při grilování. Dobrou chuť.
02.04.2012 15:00 |

podobné články

Grilovaný pstruh na šalvěji

 
Konzumace rybího masa neodmyslitelně patří ke zdravé životosprávě. Právě pstruzi jsou dokonce vhodní při redukční dietě a skvěle se hodí pro grilování na zahradě. Vyzkoušejte náš velmi jednoduchý a rychlý recept s čerstvými bylinkami, jejž zvládne i kuchařský začátečník!
14.05.2012 12:10 |

podobné články

Jezevčík na brusinkách? Česká restaurace nabízí psí maso!

 
Grilovaný vlčák na česneku, jezevčík na brusinkách nebo karbanátek z knírače! Takové speciality nabízí první psí restaurace v Česku! A proč právě psí maso? To v porovnání s průmyslově chovanými hospodářskými zvířaty neobsahuje pesticidy ani antibiotika. Zuříte, že někdo může psí maso nabízet na jídelníčku? Nebojte se, jde jen o nechutný vtip!
01.02.2013 12:15 |

podobné články

Recept: Grilovaný kapr na kvapilský způsob

 
Pro všechny milovníky kaprů přinášíme netradicní recept, jak si lze tuto rybku také připravit a vychutnat.
08.05.2013 00:00 |

podobné články

PROSTŘENO: Grilovaný hermelín podle Dariny Hromadové

 
Tentokrát se v Ostravě a okolí se sešli čtyři ženy a jeden mladý ambiciózní amatérský kuchař. Složení generačně smíšené slezské partičky dává tušit, že o slovní šarvátky nebude nouze. Vysokoškolačka Darina připravila labužnické moravské menu, s jehož přípravou měla menší problémy. Soupeři jsou mile překvapení, jak krásně to u ní vypadá.
09.05.2013 05:15 |

podobné články

Party ve Varech zahájí grilovaný mořský ďas, sumec a levandule z Provence

 
Ve stylu francouzské Provence, tedy provoněná levandulí, je na páteční pozdní večer přichystána pro tisíc hostů karlovarského filmového festivalu v čele s Johnem Travoltou zahajovací party v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
28.06.2013 11:55 |

podobné články

Osobnosti: John Travolta (315 článků)

Letní grilování: Grilovaný chléb podle Květy Kroupové

 
Teplé počasí přímo svádí k tomu pozvat přátele, sednout si na zahrádku, a něco dobrého ugrilovat. Fantazii se meze nekladou! Kromě tradičního masa může na horký rožeň i zeleninka či sýr.
08.08.2013 05:15 |

podobné články

Milujete grilovaný lilek? Vypěstujte si ho!

 
Milujete grilování na zahradě, kdy si kromě šťavnatého masa připravíte třeba taky okořeněný lilek? Tak si ho zkuste zasadit.
19.04.2014 06:10 |

podobné články

Sýrové hody: Grilovaný hermelín

 
Sýr nemusí být jen obalený na smažák nebo naložený v pivě. Zkuste si oblíbený plísňák ugrilovat.
27.08.2014 00:10 |

podobné články

Grilovaný steak? Horší než cigareta, říkají vědci

 
Vědci zveřejnili výsledky průzkumu. Grilování je podle nich nejčastější příčinou vzniku rakoviny trávícího ústrojí.
25.09.2014 07:00 |

podobné články

Kachničkou pohostili Dudu i Havlovou. Prezident se poklonil jejímu muži

 
Během první návštěvy polského prezidenta Andrzeje Dudy v Praze podávali na Hradě grilovaný ovčí sýr, hrachovou polévku a kachní stehno se špenátem. U slavnostní tabule nechyběl exprezident Václav Klaus, pozvánku dostala i vdova po prvním českém prezidentovi Dagmar Havlová. Právě k hrobu jejího zesnulého muže se Duda vyrazil v úterý odpoledne poklonit.
15.03.2016 18:25 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (9182 článků) , Dagmar Havlová (1160 článků)

4 letní kulinářské tipy

 
V létě nebývá chuť na dlouhé postávání u kamen a vyvařování složitých jídel. Navíc teplé počasí tak nějak vyžaduje spíš lehké jednoduché jídlo, plné zeleniny či ovoce, kterého právě v té době dozrává tolik druhů. Další, co ovlivňuje naši letní kuchařku, je všeobecná obliba grilování. Proto se v letních měsících na našem talíři objevuje často grilované maso, zelenina, ovoce i sýr. Přinášíme vám pár tipů, jak to všechno dobře skombinovat a pochutnat si v kruhu rodiny i ve společnosti přátel. 1. Grilovaný sýr chutná s ovocem K masu si dopřáváme hořčice a různé omáčky, ale sýry nejlépe chutnají v kombinaci s ovocem. Můžete zkusit různé zavařeniny, marmelády či želé  (brusinkovou, rybízovou), ovoce rozmačkané či rozmixované (jahody, banány, meruňky) nebo ho nechat v celku. Zkuste například nivu s fíky nebo camembert s mangem či grilovaným plátkem ananasu. 2. Nejen masem živ je člověk I když se těšíme především na grilované masíčko, rozhodně vyzkoušejte i grilovanou zeleninu. Gurmánský zážitek jsou teplé grilované papriky či cuketky zakápnuté balsamicem. Papriky také můžete před grilováním naplnit kouskem sýra, nejlépe balkánského, ten se tolik neroztéká, za to dodá zelenině skvělou chuť. 3. Pečivo být nemusí, mísa salátu ano Už jste to zkusili? Stačí si na talíř naložit hromádku míchaného zeleninového salátu a navrch položit právě ugrilované masíčko nakrájené na kousky.Nádherně to vypadá a ještě lépe chutná. A pečivo už ani potřebovat nebudete. 4. Limonády jedině domácí Jsou hitem posledních let, jsou osvěžující a rozhodně zdravější, než ty obarvované v PET lahvích. K jejich výrobě využijete úrodu ze zahrádky, hodí se do nich různé bylinky, výborná je i okurková. Zkuste určitě melounovou, na níž můžete použít příliš zralý meloun, který rozmixujete, přidáte šťávu z citronu, cukr podle chuti a dolejete ledovou vodou či sodovkou. Příspěvek 4 letní kulinářské tipy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Jak zhubnout po porodu

 
Jste už pár týdnů či dokonce měsíců po porodu a stále se vám nedaří zhubnout kilogramy nabrané v těhotenství. Přitom se od rána do večera nezastavíte, pohybu máte opravdu hodně. A že byste se právě přejídali, to se také říct nedá, vždyť často chvilku na to, abyste si vychutnali jídlo, až večer, když miminko konečně usne. Kde je problém? Třeba právě hned v tom, že nejíte pravidelně po malých dávkách, že na sebe v celodenním shonu zapomínáte. A v těch šťastných chvílích, kdy je čas něco zobnout, berete do ruky první, co leží na stole: sušenky, rohlík, chipsy. Připravit si zeleninový salát či grilovaný plátek kuřecího je příliš namáhavé. Máte to také tak? Hlídejte si jídelníček Jíst byste měla pravidelně a jídla by měla být pestrá, sestavená s ohledem na nutriční hodnoty. Hlavně pokud kojíte, je nutné mít dostatečné množství živin. Pamatujte na bílkoviny, vhodné sacharidy (celozrnné pečivo, obilniny, rýže), vše doplňujte o ovoce a zeleninu. Jídla z fast foodu raději vynechte. Jezte pravidelně se zhruba tříhodinovými intervaly, abyste doplňovali enbergii v průběhu dne. Tak se vyhnete tomu, že večer bez rozmyslu sníte úplně všechno, protože potřebujete rychle doplnit energii. Pitný režim nepodcěňujte Dostatečný přísun tekutin jednak umožňuje tvorbu mléka, pomáhá se zbavit zadržobvané vody, tedy otoků končetin, navíc dokáže nastartovat metabolismus, protože tělo musí vodu “přečerpávat”. Tím, že se zbavíte přebytečné vody, můžete ztratit několik kilogramů. Pravda je také to, že čím víc pijete, tím méně jíte (můžete si snížit energetický příjem až o 30 %). Vyhýbejte se ale nápojům slazeným či syceným oxidem uhličitým. Kojení jako hubnoucí metoda Že je kojení nejpřirozenějším způsobem jak krmit své dítě i jak mu zvyšovat imunitu, je všeobecně známé. Kojení zdravé pro miminko ale i pro matku. Během něj totiž spálí o 500 – 100 kcal za den více, než nekojící matky.... Čtěte více Příspěvek Jak zhubnout po porodu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.07.2018 03:30 |

podobné články