Článek

Gastro zážitek pro mazlíčky. V psí restauraci si vyberou z menu, dostanou i dezert

 
Jehněčí, hovězí nebo rybička, taková je nabídka degustačního meníčka, ze kterého si vybírají psi v nově otevřené pojízdné pestauraci. Provozuje ji známý český výrobce krmiv, který ji dnes, ve čtvrtek 14. října, poprvé představí dvounohé i čtyřnohé veřejnosti v pražské Stromovce.
14.10.2021 05:05 |

podobné články

Podobné články

Olomouc: Domácí gastro.ol - soutěž regionálních receptů

 
V rámci červnového festivalu olomoucké gastronomie Gastro.ol vyhlásilo statutární město Olomouc soutěž s názvem DOMÁCÍ GASTRO.OL – SOUTĚŽ REGIONÁLNÍCH RECEPTŮ.
18.06.2011 17:00 |

podobné články

Gastro tragédie: Restaurace, v níž vznikl dezert Tiramisu, kvůli krizi končí!

 
První dezert, jehož název znamená něco jako „vzpruha“, ochutnali zákazníci restaurace Le Beccherie v severoitalském Trevisu. Dnes patří Tiramisù k nejoblíbenějším italským zákuskům na celém světě a lidé si ho s oblibou vyrábějí i na opačném konci planety. Vynálezce laskominy z piškotů, mascarpone a kávy po pětasedmdesáti letech končí. Kvůli ekonomické krizi restaurace zavírá.
06.03.2014 11:45 |

podobné články

Nejdražší dezert světa poškádlí jazyk jedlým zlatem

 
V newyorské restauraci Serendipity 3 si můžete dát nejdražší dezert na světě, který se již dostal na seznam Guinnessových rekordů. Abyste si však pochoutku z prvotřídních surovin a jedlého 24karátového zlata mohli objednat, na kontě musíte mít nejméně půl miliónu korun. Pokud byste přeci jen raději dali přednost něčemu méně nákladnému, restaurace má na svém menu i další exkluzivní sladké tečky, a to v řádech již „pouhých“ desetitisíců.
09.08.2010 16:35 |

podobné články

Bavorská káva: Kávový dezert na lžičku si snadno připravíte sami

 
Máte chuť na kávový dezert? Vyzkoušejte zapomenutý lehký bavorský dezert.
18.10.2021 16:55 |

podobné články

Odřené tlapky z túr i „psí selfie“ na raftech. Češi mazlíčky v létě zbytečně trápí

 
Letní měsíce jsou jak dělané pro cestování. Letošek je ale kvůli koronakrizi trochu jiný, řada lidí vyráží na výlety pouze po Česku. A protože nejedou daleko, berou si sebou i své domácí mazlíčky a ti pak trpí. Veterináři se setkávají s odřenými tlapkami po příliš dlouhých pěších túrách i nebezpečným přepravováním psů na raftech. Podle nich je každé cestování pro zvířata stresující. Jak mazlíčky nejlépe přepravovat a jak je uchránit před vedrem?
11.08.2020 12:30 |

podobné články

Vláda rozšířila COVID gastro: Provozovny dostanou 400 Kč za pracovníka a den

 
Všechny provozovny uzavřené kvůli epidemii nového koronaviru budou mít nárok na dotaci na každého pracovníka 400 korun za den. Schválila to vláda, která tak rozšířila dříve schválený program COVID gastro určený pro stravovací zařízení s alokací 2,5 miliardy korun.
04.01.2021 18:30 |

podobné články

Festival profesionální gastronomie GASTRO TOUR 2014 se blíží

 
Pátý ročník festivalu profesionální gastronomie GASTRO TOUR a HOTREQ FÓRUM 2014 se nezadržitelně blíží. Na výstavišti v Praze - Holešovicích budou od 20. do 23. února 2014 opět k shlédnutí i k ochutnání práce profesionálů ze všech gastronomických oborů. Pro letošní ročník gastronomického festivalu připravila pořádající společnost T&M; CREATIVE ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR celou řadu inovací a inspirací.
28.01.2014 20:35 |

podobné články

Kočka není pes: Jak se žije se psí smečkou, ve které panuje absolutní anarchie?

 
Jak se žije se psí smečkou, ve které panuje absolutní anarchie? Zakladatelkou smečky je nejstarší fenka Morgana, která způsobuje téměř veškeré konflikty. Jít na procházku se čtyřmi nezvládnutými psy je hororový zážitek. Kocour Ferda, nazývaný Otesánek, je také extra případ. Musí zhubnout.  Psí psycholog Rudolf Desenský a specialistka na trénink koček Klára Vodičková v pořadu Kočka není pes pomáhají majitelům zvířat, kteří si už se svými mazlíčky nevědí rady.
10.03.2018 06:05 |

podobné články

Japonce naštval dezert v menu pro Kima. Na summitu ho čeká i švýcarská specialita

 
Severokorejský vůdce Kim Čong-un bude na pátečním setkání s jihokorejským prezidentem Mun Če-inem jíst švýcarské rösti, pečenou rybu svatého Petra a studenou nudlovou polévku, jedno ze severokorejských národních jídel. Oznámil to Modrý dům, sídlo jihokorejských prezidentů. Japoncům se pak ani trochu nezamlouvá dezert, který na prezidenty čeká.
26.04.2018 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Kim Kim (1771 článků)

Šéfkuchař nabízí strávníkům menu obsahující konopí. Jídlo lze dostat jen na lékařský předpis

 
Mladý kuchař vytvořil speciální jídelní lístek, ve kterém nabízí návštěvníkům jedné kalifornské restaurace netradiční zážitek spojený s účinky konopí. Do svých jídel přidává právě marihuanu, kterou různými způsoby upravuje, aby byla nejen chutná, ale pozvedla jeho kuchařské umění na jinou úroveň. Zatím je menu dostupné jen proti lékařskému předpisu. Pokud bude ale v Kalifornii na podzim legalizována i pro rekreační účely, bude si marihuanové menu moci vychutnat každý.
11.05.2016 07:05 |

podobné články

Menu pro otrlé Brňany: Tarantule chutná jako slanina, krokodýl připomíná kuřecí maso

 
V brněnské restauraci Klub cestovatelů připravil kuchař a cestovatel Milan Václavík pětichodové extrémní menu, které Češi jen tak někde neochutnají. Na menu byla tarantule, krokodýl nebo nejsmradlavější ovoce světa – durian.
04.12.2017 13:30 |

podobné články

Ostravu zasypaly hory jídla. Gastro festival zahájili umělečtí řezbáři dýní

 
Desátý ročník Gastro festivalu odstartoval ve čtvrtek v Ostravě. Třídenní svátek dobrého jídla zahájila soutěž v uměleckém vyřezávání dýní.
18.11.2010 17:55 |

podobné články

Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato na Danubius Gastro 2014

 
Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn uspěl v přehlídce kuchařského a cukrářského umění na mezinárodním veletrhu gastronomie Danubius Gastro 2014, který proběhl první únorový víkend v Bratislavě.
14.02.2014 19:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Švestka (2 články)

GASTRO TOUR 2014 - festival představí nejnovější kulinářské trendy.

 
Již pátý ročník festivalu GASTRO TOUR 2014 se uskuteční 20. – 23. února 2014 v prostorách Křižíkova pavilonu B, Výstaviště Praha - Holešovice.
18.02.2014 15:05 |

podobné články

Veletrh Top Gastro & Hotel 2015: Plejáda delikates i umění mistrů baru

 
Delikatesy, známé drinky v nové podobě a netradiční nápoje třeba z kávy nebo čaje…  I to slibuje již 9. ročník veletrhuTop Gastro & Hotel 2015, který již tradičně probíhá souběžně s veletrhem cestovního ruchu Holiday World.
18.02.2015 15:45 |

podobné články

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL představí program šitý profesionálům na míru

 
Již podesáté se uskuteční veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL, a to od 1. do 3. října 2020 na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Kromě představení novinek a moderních technologií z oboru je připraven i atraktivní doprovodný program. A to vše v bezpečném areálu zajišťujícím maximální komfort návštěvníků i vystavovatelů. Na co se můžete těšit?
28.09.2020 00:05 |

podobné články

Ministr Havlíček: Žádosti do programu COVID – Gastro – Uzavřené provozovny je možné podávat až do 15. března

 
Ministerstvo průmyslu a obchodu prodlužuje výzvu k podávání žádostí do programu COVID – Gastro – Uzavřené provozovny. Žádosti bude přijímat až do 15. března 2021 do 16:00 h. Navýšen byl limit Dočasného rámce Evropské komise, podle kterého si žadatelé mohou nově žádat o podporu až do výše 1,8 mil. EUR.
26.02.2021 07:35 |

podobné články

Štědrovečerní menu Zdeňka Pohlreicha

 
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich z pořadu Ano, šéfe! už několikrát dokázal, že je zvyklý bořit zažité tradice. Speciálně pro čtenáře Blesk magazínu připravil nové vánoční menu: uzeného pstruha, filet z candáta a jako dezert sněhové pusinky.
23.12.2009 05:25 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (588 článků)

Hejtman Petera si vychutnal slavnostní menu. Proč ho obsluhovali žáci?

 
Přípitek dobrým vínem či sektem, jarní salát s medovou zálivkou coby předkrm, vývar z hovězí oháňky se sýrovými nočky, krůtí špalíčky marinované v hořčičné omáčce s bramborovým pyré se sušenými rajčaty a pažitkou jako hlavní chod a dezert v podobě lanýžového dortu spolu s makronky s kávou – to je slavnostní menu, které pro své rodiče a pozvané hosty přichystali na páteční odpoledne žáci z 2.B Hotelové školy v Poděbradech. Akci uspořádali ve škole v rámci ukončení praktické odborné výuky. Pozvání na slavnostní oběd přijal také středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).
29.03.2015 17:46 |

podobné články